Idag har jag och över 440000 andra människor namnsdag, känns verkligen speciellt :-P Grattis till oss alla!
 
I fredags när Alex och jag var till Ikea så använde jag som sagt mitt julklapps-presentkort och införskaffade två nya nagellack (oj vilken överraskning). Idag är mina naglar målade i rosa för det är Pink Thursday hos Emma!
 
Det rosa lacket jag bär idag är Marie Antoinette från Loreal. Det är en jättefin ljus bubbelgumsrosa färg men tyvärr är det alldeles för skirt. Detta är tre lager och ja, ni ser ju. Men jag gillar verkligen penseln som är bred och mjuk och "glider bra på nageln" hehe. Jaja, fint är det men som sagt, lite för tunt med färg.
 
                                
Blev att kapa naglarna efter sportlovet, ring och lillfingret står på tur. Andra lacket jag köpte är You're Such A Budapest från OPI. En annorlunda babylila som verkligen tilltalar mig!
 
Hoppas ni har en bra torsdag!
kram o godnatt
I söndags var jag och mamma på bion "Små citroner gula". Är flera år sen men jag har läst boken, skriven av Kajsa Ingemarsson, och måste säga att jag tyckte om både den och filmen väldigt mycket. Bjuder på det mesta såsom sorg, glädje och romantik. Gillar sättet man varvat mänsklighet, felsteg och humor. Rekommenderar dem båda!
 
Igår var det dags att gå till jobbet igen efter en veckas lov. Som jag trodde blev det ingen jättebra dag (vecka?) direkt, sjuka kollegor, flytt-trassel, tålamodsbrist (helgens problem har tärt på tålamodet) kombinerat med extra mycket att prata om och uppepå det var både jag och eleverna sega efter ledigheten. Toppendag helt enkelt :D
 
Ska luta mig tillbaka i soffan, äta en apelsin, dricka en kopp grönt te och njuta av en mycket bra tv-kväll =)
godkväll
Igår blev det en riktig mysdag. Jag och Alex var till Ikanohuset, blev lite shopping både på ikea och i affärerna utanför. Mest tid spendera vi med att äta tror jag, hahaha, både thaibuffé och fika på ikea. Blev mycket tittande på smycken och nagellack också, för det gillar vi båda. Jag hade fått ett presentkort i julklapp så det blev faktiskt två lack, ett vårigt krämlila från OPI samt ett bubbelgumsrosa från Loreal för vilka jag fick betala 9kr vilket gillas starkt :D
 
Blev lite jobbigt på kvällen dock för jag kom i konflikt med en närstående som har en tendens att vara väldigt egoistisk. Trots att jag vet detta blir jag lika sårad varje gång. Så dumt av mig...som jag sagt tidigare, borde ha lärt mig vid det här laget...Känner mig som en mullvad (vill gräva ner mig i mörk håla...)
 
Jaja på tal om mullvadar så fick jag John le Carrés "Mullvaden" av min lillebror i julklapp och den har jag nu läst ut. Den är skriven 1974 och handlar om den klipske spionen George Smiley som under kalla kriget blir avsatt pga att en kollegas uppdrag går åt skogen. Senare blir han i hemlighet tillkallad för att försöka hitta en mullvad inom sin gamla organisation MI6. Det är en spännande historia som inte avslöjar upplösningen förrän sista sidorna. Dock är det ganska rörigt, mycket namn att hålla ordning på samt fram och tillbaka i tiden. Bra och värd att läsa, men inte det bästa jag läst. Ser fram emot att se filmen (första kom 1979 men nu har den återigen filmats med bl.a. Gary Oldman och Colin Firth) för det kommer nog reda ut lite frågetecken jag har.
 
Mullvaden
 
Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan igen och fortsätta läsa min nya bok "Kvinnorna i sjön".
Hoppas ni har en bra helg!
 Nu när jag är ledig så har jag ju massa tid att leka med mina naglar, så igår kväll ändrade jag min manikyr för att delta i Emmas Pink Thursday =D
 
Använt ett bubbelgumsrosa lack från Depend (tyvärr skavt av etiketten
vet inte vad det heter), Racy Fuchsia från Mavala samt
The sparkle that never sleeps från OPI Sephora. OPI-lacket består
av avlånga glitter i rosa, lila, blått, grönt, rött och silver samt
massa smått runt silverglitter i en genomskinlig bas. Blev lite småroligt!
 
Idag har jag fikat med Lina som är på besök från Skåne. Blev mycket prat vilket är trevligt när inte ses så ofta! Blev en liten tur till en inredningsbutik i centrum så jag köpte mig en ny rosa vårduk till köket. Blev även en tripp till bokhandeln där jag köpte Lars Rambes bok "Kvinnorna i sjön". Står att det ska vara en djup psykologisk thriller, en suggestiv skräckroman. Låter asbra! Kommer aldrig törs sova ensam igen :-P
 
Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan bredvid katten för att läsa ut "Mullvaden".
Ha en bra torsdagskväll!
 
Har inte vågat delta i temadagar förut men så i torsdags tog jag mod till mig ju och deltog i Pink Thursday. Tänkte att jag även skulle delta i Blå Måndag, men när jag hade lackat naglarna med mitt nya blå lack upptäckte jag att kameran fångade bara den gröna nyansen så sparade det till idag istället. För idag är det Karin - Vacker och Underbar - som har sin Grön Onsdag-dag.
 
Lacket jag har på mig fick jag av mamma när hon kom hem från Kanarieöarna förra veckan. Inte hört talas om märket förut men det var riktigt fint och verkar sitta bra, från söndag till idag och bara någon litenliten flisa har försvunnit. Däremot så skiftar färgen. Ena sekunden ser den blå ut och nästa grön. Tycker man kan se det på tumnageln. Coolt!
 
Foto
Då jag hade lite extratid (har ju sportlov :D) så tog jag även tillfället i akt att använda mina Konad-grejer. Här har jag använt bricka m65 och stämplade i både svart och vitt. På tummarna målade jag svarta ränder. Blev nöjd!
 
Nu är det dags för mig att ta mig ur min soffa och hämta lite ingredienser ur kylskåpet och knata iväg till mormor och morfar då jag ska bjuda släkten på min thai-fisk-gryta där kl.17.
 
Hoppas ni har en bra vecka!
Är väl tänkt att man ska sporta på sportlovet men det gäller inte mig. Jag kopplar av. Läser, sover och andas. Fast igår blev det i alla fall 10min på gåbandet och sen 10min med pilatesbollen innan dusch och frukost, gillar såna morgnar. Sen var jag och en kompis på fiket för lite prat. Alltid lika trevligt! Idag har jag typ inte gjort nånting ännu, men nån gång under dagen ska det städas lite. Har faktiskt precis bytt om från pyjamas, härligt :-P
 
Trots att jag tycker det är underbart att vara ledig, och behöver det!, så känner jag mig lite låg. När jag jobbar finns det ju inte så mycket fritid eller ork för att umgås, vilket gör att nu när jag är ledig är jag ju ganska ensam. Dessutom jobbar ju dem flesta. Tur katten väljer att ligga bredvid mig i soffan :-D
 
Är ja inte söt i <3 pyjamas o toffelballerinor ;)
Pyjamas m <3 och nallar och till det mina leopard-toffel-ballerinor, är ja inte söt :P
Det är inte alla dagar som är bra dagar. Ibland finns det förklaringar till varför dem inte är det men ibland, som idag, är dem det bara........
 
Allt kan man inte förstå, göra något åt eller fixa men överleva det gör man. Ibland, så här efter det värsta, tänker jag- hur i hela friden fixade jag det där? -men det gör man. Konstigt.
 
Nu blir det popcorn och en "Varg Veum"-film i hopp om att mota bort mörkret.
Hoppas ni har en bättre helg...
Som singel är inte alla hjärtans dag någon jättekul dag direkt. 'Firandet' blev att klassen fick en timmes pysseltid igår samt att jag gjorde ny manikyr, riktigt rosa och fin med hjärtan. Huvudlacket är Power Pink från Isadora och de mörkare prickarna är gjorda av Oriflames Purple Pink. Blev en liten sten formad som ett hjärta på långfingret också. Som ni ser så gillar jag mitt nya dotting-verktyg :D
 
alla <3 dag = rosa naglar
 
Läste att Emma börjat med Pink Thursdays och när jag nu dagen till ära har rosa så tänkte jag delta. Nästa vecka är jag ju ledig så kanske blir att delta även blå-dagen och gröna-dagen :-) Men imorgon jobbar jag så nu är det sovdags.
Önskar er en bra fredag.
godnatt
När mamma2 och jag träffas för en fika så kommer vi alltid in på det förflutna och diskuterar hur vi påverkats och även fortfarande påverkas av saker som hänt. Rent teoretiskt förstår jag att man måste släppa det förgångna för att kunna gå vidare, men praktiskt så går det inte. Ibland tänker jag att jag är löjlig som hänger upp mig på såna småsaker, det är bara att släppa dem för de är små och kan inte ha påverkat mig så mycket som jag tror. Sen när jag pratar om det så inser jag att det inte alls är små saker och om det hade gällt någon annan hade jag kunnat förstå och begrunda hur djupt det måste ha skadat dem.
 
Frågan är ju då hur människor ska hantera sånt som ger en ärr och påverkar ens sätt att lita på människor och kunna släppa in dem innanför ens murar. Om någon har svar så snälla meddela mig :-P
 
Te, semla, två komediserier sen godnatt...godnatt.
Den här helgen har bestått av mat, promenad i snömodd och halka, jobb och slappartid.
 
Morfar mår inte så bra just nu så dem orkade inte gå till centrum för en fika med mig igår. Istället handlade jag lite grejer samt fikabröd till dem så gick jag hem till dem. Utan snö tar det ca 30min från mig till dem men igår tog det 45, var ju dock moddigt samt så handlade jag, tycker jag gjorde ett bra jobb. Efter lite fika och prat så gick jag hem. Fick dock skavsår på ena foten då kängan gått sönder lite inuti, kändes extra långt hem. Fördelen med två 40min promenader är att efteråt har man rätt att sitta i soffan med en tekopp och en bok bra länge, hehe.
 
Knappt så jag törs erkänna det, men jag har även jobbat lite i helgen. Typ två timmar i fredags kväll och en timme igår plus att jag tittat lite på föreläsningar från en skolledarkonferens. Både för och nackdelar med en läroplattform man kan nå hemifrån. Har suttit och skrivit lite på barnens omdömen samt börjar jobba på en lpp - vikingatiden. Kändes lite patetiskt, men å andra sidan, hur ofta får man jobba med en smulton/lime-drink i handen ;-)
 
Största nöjet denna helg har varit maten. Tur man kan och törs experimentera lite.
 
fredag - blodig rostbiff, frästa morötter och zucchinistavar samt en ärt-broccoli-pure.
 
lördag - hemmagjord sushi, syltad ingeära o soya m wasabi.
 
söndag - asiatiska ris & laxpuffar.
 
Nu är det dags för söndagsritualen - cola med is och "2 1/2 men" innan sovdags!
En vecka till lov :D
godnatt
 
 
 

Det faller vitt.
Det landar mjukt på min kind.
Det nya vita döljer all smuts och renar själen och jorden.
Det nya vita sveper in världen i en tjock tystnad.
Det nya vita isolerar mig från omvärlden.
Det faller vitt.
Det blandar sig mjukt med tårarna på min kind.

I slutet av förra veckan gjorde jag en ny manikyr, inte jätteavancerad direkt utan bara glitter. Använde Isadoras North Star som gradient på naglarna, alltså mycket glitter på topparna och mindre ju längre ner mot nagelbandet jag kom. Tycker det blev väldans fint.
 
Sen i fredags innan tjejkvällen med presentleken och drinkar spajsade jag till naglarna med ett mintgrönt glitterlack från Adoreé, Holy Green. Målade lite sånt lack längst ut på tipparna. Åh, kunde inte tänka mig att det skulle bli så fint som det blev. Ser lite isigt ut. Men tycker det blev riktigt riktigt läckert, dock svårt att få till färgerna ordentligt på bilderna tyvärr =)
 
 
 
 
 
Gillar båda lacken. Isadoras har större glitter i sig medan Adoreés har en tunnare formula med småttigt glitter. Men det är en härlig mintgrön/turkos färg som verkligen glimmar till på nageln.
 
Nu är klockan väldans mycket. Som tur är får jag sovmorgon imorgon också, trots att det är torsdag inte onsdag. Fick flytta min planering så jag har inte klassen första lektionen imorgon. Då jag har hela veckan färdigplanerad samt en hel del lektioner nästa vecka så valde jag att ta sovmorgon istället. Åh vad skönt det ska bli =) Godnatt
Blev ju ny outfit här igår men jag lyckades inte byta header. Men sen idag så har jag testat mig fram och till slut blev jag nöjd. Denna härliga vinterbild med strålande sol och frostiga träd tog jag när jag väntade på bussen en dag. Härligt!
 
Har lagt min tredje beställning på http://www.nailmail.se/shop/. Nailmail är ett företag som erbjuder sina kunder annorlunda kvalitetsmäken på nagellack som inte säljs överallt i Sverige. I februari erbjuder dem Deborah Lippmanns lack, äger inget sådant men hört så mycket bra om dem samt sett alla härliga lack så nu blev det ett. Valde "Happy Birthday" ett glitterlack med alla möjliga färger. Lovar visa er när det kommer hem :-)
 
Haft en lugn söndag, legat typ 2h i soffan med katten på bröstet, läste bok och såg på film, mysigt!
Men snagt dags för en ny arbetsvecka. Ha det så bra!
Har tänkt ge bloggen ett nytt utseende ett tag men som vanligt har min beslutsångest gjort det svårt för mig. Men nu ikväll bestämde jag mig och Cotton it is. Vad tycker ni? Önskar dock att man kunde lägga till en gilla-knapp samt en bakåt-knapp men jag hittar inte hur man gör. Har blogg.se ens såna knappar?
 
Jaja så här blev det i alla fall, tycker den ser helt okej ut. Ska försöka byta bilden högst upp men är ju ingen hacker direkt så vete sjutton om jag får till det, hehe.
 
Igår kväll hade vi lite tjejkväll med julklappsspel och drinkar. Blev en liten tripp till centrum för lite dans, men var väldigt lite folk och dem som var, var inte ens roliga så gick hem innan det stängde. Råkade dock sova ända till 12 idag trots att jag inte varit bakis. Sen blev det en promenad i kylan och solskenet ner till centrum för att fika med mormor och morfar. Trevligt! Sen har jag mest slöat med bok, katt, filmer och mat samt gjort några tripper till tvättstugan, alltid kul en lördagskväll :P
 
Ska se om jag kan fixa till det här och sedan blir det sängen för att läsa lite innan sovdags.
Hoppas ni haft en bra lördagskväll.
godnatt