Hade lite tid igår innan jag skulle fika med fd kollegor och då blev det en liten rundvandring i affärerna i centrum. Självklart hamnade jag framför stället med nagellack :D Blev förtjust i Isadoras tre nya höstlack så köpte ett av dem. Blev nr.773 - Loden Green, vilket blir mitt bidrag till Karins gröna onsdag.
 
Var så sugen att jag målade om naglarna direkt när jag kom hem. Brukar tycka om Isadoras formula och färger men den här gången blev jag faktiskt lite besviken. Tyckte att det var lite svårt att måla med lacket, mycket som behövde städas upp efteråt. Dessutom tycker jag att det hållit dåligt och skadades lätt på nageln. Usch vad gnällig jag låter :P Färgen var inte riktigt vad jag trodde heller. Eller jag trodde inte det iaf, förrän jag tittade på det i solen. Då gnistrade det så härligt av ett fint fint glitter. Lovely!
 
        

På mina bilder ser lacket olivgrönt/grått ut. Har två lager, inget överlack. Det gnistrar i olika färger vilket fördjupar lackets färg. Det är ett fint höstlack (passade inte så bra idag med sommarvärmen). Mina bilder blev inte så bra så jag rekommenderar er att ta er en titt på Annes bilder på
 
Nu ska jag gå och lägga mig, hoppas det ska bota huvudvärken...
godnatt
Isadora, Loden Green, grön onsdag,
Idag hände något mycket otäckt, som tur var slapp jag se det utan kom i efterdyningarna...
 
När jag kom ner till busshållplatsen fick jag se en bil stå halvvägs upp på trottoaren, några barn på sina cyklar och en hop folk på vägen. Mitt ibland dem ser jag en kvinna på huk och framför henne ligger en pojke. På en bänk sitter en blek tjej.
 
Hör lösryckta bitar av samtalen runt mig...han for ut rakt framför mig...inte en chans att väja...du kunde inte ha gjort något... Efter ett tag kom en ambulans. Det kommer fler människor. En kvinna kommer runt hörnet, ser alltihop och börjar skrika. Hennes skrik skär i mig. Några i hopen lugnar henne. Så kommer brandkåren och ytterligare en ambulans. De arbetar lugnt och effektivt. Plötsligt åker ambulanserna långsamt iväg, alla skingrar sig och försvinner.
 
Känner tårarna komma. Bussen kommer. Tacksamt ser jag min busskompis, sätter mig där och han börjar snart prata om annat.  
 
Trots att jag egentligen inte såg någonting var jag rejält skärrad. Tänker att det kan bli jobbigt på skolan imorgon. Alla känner alla, så någon är drabbad.....
 
Har älskar mina naglar den här veckan. Köpte nämnligen ett lila glitter från Gina Tricot, nr.78 - Rockstar, som jag gjorde en typ av fransk manikyr av. Åh vad det har varit lila glittrigt och fint =) Bara för det får ni två bilder!
 
 
 
 
Boken ni ser är en roman av John Irving som jag läser just nu, "Sista natten i Twisted River". Irving skriver alltid gedigna romaner med djupa karaktärer som man förälskar sig i och vill veta vad som kommer att hända med dem. I den här boken får man följa en kock, hans son samt hans vän från 1954 till 2005. Vi får läsa om händelser vi inte kan rå över, djup vänskap och kärleken till en partner, en vän och en son.
 
Boken är väldigt bra men det är inte den bästa Irving har skrivit. Min favorit är fortfarande den bok min kära svensklärare på Nyströmska skolan plockade fram till mig och sa ungefär - Tycker du inte om den så vill jag inte veta för jag älskar den, tycker du om den då ska vi prata om den, nämligen "Ciderhusreglerna". =)
godnatt
 
Gina Tricot - Rockstar, John Irving, Sista natten i Twisted River,
Dem flesta brukar säga att jag verkar så glad och positiv och i min gamla årsbok från gymnasiet står det typ "dina skratt har ekat i korridoren". Nu får jag mest höra att jag har svart humor, är rolig, ironisk men även negativ. Kan väl hålla med om det på ett sätt, samtidigt som jag under åren mått ganska dåligt och det är inte många som har vetat om det. Har alltså varit ganska bra på att dölja mina känslor. Efter några extra krisiga år så kände jag ett stort behov av att få berätta vilket jag har gjort mycket mer än förr. Känns skönt att våga berätta (definitivt inte allt men endel) och även förklara att det finns skäl till att jag är som jag är vilket är skönt att kunna säga till dem som tycker jag är negativ (själv ser jag mig mer som negativ/realistisk, vi kan inte nå molnen utan en stege liksom). 
 
För tillfället är det ganska lugnt, det är inte massa strul på familje/släktfronten och jag har en bra klass utan alltför stora problem. Vad är då problemet? För något är det, annars skulle jag inte typ äta hela innehållet i mitt kylskåp ikväll :P
 
Jo, vissa saker kan man inte glömma vilket gör att man kan må dåligt av dem även om det är många år sedan det hände, och nej, det behöver inte vara jätteallvarliga saker. På vänfronten ser det inte så himla bra ut dock... Sedan är det ju så att lärarjobbet är ett ganska tufft jobb och med de nedragningar och ändringar som kommit sista åren så har det blivit hårt. En hård värld där man hela tiden känner att man borde göra mer men tiden finns bara inte. Terminen har precis börjat men jag vet hur det kommer bli, snart är man så trött att man inte orkar vara social...deprimerande...ska resten av livet verkligen vara så här?
 
Ja men det här löste ju verkligen mina problem ;-P Jaja känns lite bättre att ha fått skriva av sig lite. Nu är det dags att sova för trots att det är onsdag och jag egentligen har sovmorgon ska jag till jobbet vanlig tid, har en kollega som är sjukskriven.
 
Hoppas ni känner er piggare än mig.
godnatt
Förra helgen besökte Brolle vår Folk Park för ett uppträdande. Det var kanoners :D Gästartist var Uno Svenningson och trots att jag inte är något fan direkt så tyckte jag att han gjorde ett väldigt bra uppträdande!! Men tillbaka till Brolle. Han gjorde en rejäl spelning med många låtar som gled in i varandra, allt från Elvis till hans egna helt nya låtar. Han bjöd på sig själv, månade om publiken och såg till att vi trivdes!! Inför extranumret sa han: -Tänkte bjuda damerna på lite hud om ni inte har något emot det! Behöver jag säga att det blev jubel bland publiken när han tog av sig till bara ett tajt litet linne :D Här följer nu ett fint litet bildspam på sötnosen!
 
 
 
 
Dålig bild jag vet, men älskar det lilla smilet, han måste ha uppskattat vår park och publik för det syntes många gånger under kvällen =)
 
 
Brolle, Folkets Park, Uno Svenningson,
Kan inte fatta det men ett helt sommarlov har gått...suck... Har varit en bra sommar med mycket sol, bad och familj, men ändå, vill liksom inte att den ska vara slut. Vädret har redan ändrats, det känns ganska kallt om kvällarna och jag fruktar att sista badet är nära eller kanske till och med redan gjort.
 
Över till naglarna. Manikyren jag tänkte visa är en jag gjort på mamma, Musse Pigg-naglar, har visat den förut fast med andra färger. Inte jättemycket grönt i den men lite iaf, håller tummarna för att den godkänns av Karin på Vacker och Underbar :D Titta gärna in där för fler gröna lack!
 
 
Detta är färgen jag gjort prickar samt fluga med. Det är en mörk turkos som torkar matt (tror den kommer från depends höstkollektion 2011). Måste erkänna att jag har inte använt den särskilt flitigt, den höll ganska dåligt och med överlack försvann ju själva grejen med ett matt lack.
 
Hoppas ni haft en bra onsdag!
 
 
grön onsdag,
Vet att jag borde bidra med något annat efter flera tomma dagar, men jag förmår inte det just nu...förhoppningsvis snart för jag har fina Brollebilder att visa efter hans spelning på vår Folkets Park.
 
Imorgon är första jobbdagen på höstterminen 2013.
 
Har de senste åren hoppats att nya läsåret ska bli lättare än föregående...hittills har det inte riktigt slagit in, visst blivit lättare på vissa sätt men svårare på andra...
 
Varg Veum, glass och cola, sen godnatt
I måndags började mamma att jobba och jag går in på min sista semestervecka. Har ju haft många men känns ändå asjobbigt att dem nästan är slut. Vet ju hur lite fritid och ork jag har sen när jobbet börjar, är nog det som känns värst...
 
Men det har varit en bra sommar och den här veckan har inte varit helt fel den heller. I måndags städade jag toaletten på fm, torkade dusch, kakel och väggar. Sen gjorde jag en soppa med ärtor och kyckling som jag tog med till stugan när mamma, moster och jag åkte dit. Vi åt och badade, fortfarande 22 grader så helt underbart. Igår satt jag ute och läste i min solstol ganska länge, blev molnigt och blåsigt på eftermiddagen men mamma och jag köpte med oss varsin sallad och tog ett bad i stugan iaf. =) Idag slöade jag länge men sen tog jag mig ner till centrum där jag åt lunch, satt och läste och sedan åt en bit chokladtårta till efterrätt. Härligt!
 
Kvällen har jag spenderat ihop med min vän och lärarkollega Susanna. Vi har suttit på en restaurang i centrum kl.18-21.30, ätit, druckit och pratat. Väldigt trevligt!
 
Skönt att veta att det är ett par dagar kvar av ledigheten iaf, även om det går fort. Har känt mig lite låg, inte deppig men liksom lite tom så det har varit bra att göra lite saker så inte tankarna får helt fritt spelrum :P
 
Blir lite tv-tittande nu innan sängen.
Hoppas ni har det bra där ute i stora världen :-D
godnatt
semester,
Början av veckan bjöd inte på speciellt bra väder utan moln, regn och blåst. Men det har nästan inte regnat alls i sommar, vid det här laget breder torkan ut sig och det var skönt med lite regn (även det som kommit ikväll). I måndags åkte mamma och jag till Linköping för lite shopping. Hittade både nya toppar, en enkel strandklänning samt nya glas på ikea. En bra dag som avslutades med kräftor hos mamma. De andra dagarna har det blivit fika hos släktingar, lunch ute samt lite alfapetspelande.
 
Men torsdag till lördag var det underbart, massa sol och lite vind. Jag har varit med mamma och Conny till deras sommarstuga, solat, badat och legat i hängmattan och läst. Varit härligt! I fredags blev det filéfrossa och ikväll bjöd mormor och morfar på pizza.
 
Trots detta har det varit några tunga kvällar. Ensamhet är inte alltid bra, tankarna får alldeles för mycket plats... Dagens tanke blev att om man håller en vän hemlig (t.ex. inte talar om/skriver på fb att man umgås med personen fast man säger/skriver allt annat) så kanske man inte är någon vän. Har upplevt detta flera gånger och vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Men när det är en person som brukar skriva allt på fb men inte gör det när just vi umgås, då är det klart att man börjar undra...eller?
 
Försöker avsluta mina dåliga tankar och visar er några härlig sommarbilder från stugan istället.
godnatt
Sitter på bryggan, läser och har fötterna i vattnet.
                            Min solplats, det man ser är inte huset utan en liten bod.
Älskar att plaska i vattnet :-D
 
sol och bad,