I mars när jag fyllde år fick jag ett presentkort på en kedja hotell av mina syskon med respektive och fasters små älsklingar. Tänkte då, konstig present jag åker ju ingenstans hur ska jag ta ut det här? Men så under sommaren har Tommy och jag pratat om det, är ju dyrare då så sa att i höst ska vi lyxa till det med en natt på hotell. Och vad passar bättre än att göra det när han fyller år?
 
Vi började helgen med att i fredags fick vi mat hos mamma, väldigt gott mer köttgryta och potatis. Sen i lördags åkte vi iväg. Vi hade valt Västervik och en natt på Stadshotellet. Det var fint, trevligt, bra personal och sköna sängar. Mer behövs inte.
 
Vi har slöat, slöat och myst. Blev många timmar på sängen med tv och bok, massa prat och bara en lugn stämning. På kvällen blev det en liten promenad, en hamburgare på McDonalds, en stund till i sängen och så en promenad till  innan vi bestämde att nej, vi badar istället för att äta middag.
 
Poolen var inte stor men skön. I jacuzzin satt det folk hela tiden så den undvek vi. Var ett fint spa annars med gym, liten pool med jetstråle om man ville simma samt en bubbelpool. Efteråt åt vi några mackor på hotellrummet och slappade ännu mer.
 
Bästa var självklart frukosten. Jag älskar ju hotellfrukost och denna var bra. Till och med Tommy som inte är så mycket för frukost åt våfflor som man fick göra själv och lite annat. Man fick sitta i vinterträdgården som var väldigt fin!
 
 
 
Ett dygn varade det bara. Men kändes som mer. Och vi var avslappnade till max. Mycket skönt! 
Födelsedagar, Hotellfrukost, Kärlek, Pool, Vinterträdgård, Västervik, Västerviks stadshotell,
Jag erkänner, jag gillar verkligen marknad, barnsligt förtjust i den. Se alla stånden, allt folk, alla dofter... Men var lite orolig inför årets. Har fortfarande lite jobbigt att gå runt bland folk men Tommy lovade att gå ett varv med mig efter jobbet. Tyvärr var vädret hemskt, regn och blåst större delen av dagen så det var verkligen en jätteliten marknad, inte ens hälften av vad det brukar vara. Kändes sorgligt. Något som alltid varit så stort blev så litet. Var mindre redan förra året men det här var löjligt. Men några tappra knallar stod kvar vid fem och jag kunde köpa kryddor, korv och en munk. Men minnena från barndomen är ganska annorlunda mot årets verklighet.
 
Märks att det blivit höst, varit ganska mycket blåst och efter två kalla nätter förra veckan ligger mycket löv på marken och de finaste färgerna är borta. Tacksam så länge det är höst och inte vinter, snö, kyla och halka är verkligen inte min grej.
 
Nej dags att ta tag i kvällen, har sovit en timme efter jobbet och ligger kvar i sängen. Kanske blir lite läsning också innan jag går och handlar. Vill bara påminna om att imorgon är det fredag, och inte vilken fredag som helst utan fredag innan lov vilket är bästa sortens fredag! 
Höstfärger, Kärlek, Marknad,
Haft en ganska bra helg. Lite ont i axeln och låg, annars bra. Tommy lagade mat både fredag och lördag. Igår blev det en svampsväng för oss ihop med mamma och Conny. Behövde inte gå så långt för det fanns rejält med trattisar och gula trumpetsvampar. Jag hade med mackor med stekt ägg och falukorv. Var uppskattat. Idag bjöd de oss på lunch på Kårtorp. Också uppskattat.
 
 
Igår blev jag dock sårad och irriterad av en kommentar mamma fällde. Hon frågade om jag pratat med pappa, nej sa jag. Då sa hon att du är lika envis som han så risken är att ni aldrig kommer prata igen. Blev sårad och arg så bara stirrade på henne. Hon skrattade lite. Jag tyckte inte det var roligt... Att bli jämförd med någon som väljer att inte umgås med sina barn, som skriker och skäller ut familj och vänner för ingenting, det svider. Och det får mig att förstå att de inte fattar. Inte förstår hur ont det gör att pappa väjer bort oss, hur mycket vi lidit genom åren av allt han sagt och gjort. Jag blev sårad och de förstår ingenting... 
Kärlek, Skogen, Svampplockning, Sårad, helg, ångest,
Helt sjukt, men min mamma fyllde 60 år i torsdags. Kan inte fatta det riktigt, hon känns ganska ungdomlig. Hon firade rejält iaf. De var lediga torsdag och fredag så de hade det lugnt och skönt samt var till Ikea. På fredagskvällen bjöd de mig och Tommy på middag ute. Var jättegott och jättetrevligt. De andra åt röding medan jag åt fiskgryta.
 
 
 
Sen på lördagen hade jag en lugn förmiddag innan vi åkte hem till mamma och Conny vid fyra för att fira ytterligare. Vi fick en god fläskfilégryta med trattkantareller och bacon i, till det potatisgratäng och sallad. Därefter tårta.
 
Blev en bra kväll. Det var mormor, moster, Majbritt, Elin, Tobbe, Nils och Lilly samt vi. Lilly var på ett utmärkt humör så hon lekte massor, vid matbordet lekte hon och Tommy tittut med stora leenden.
 
 
Mamma fick pengar, blomstercheckar, blommor, fin vas,  gamla ärvda ringar från mormor och från oss, moster och mormor ett par örhängen formade som Mussehuvuden som vi beställt av en lokal designer. Hon blev mycket nöjd! Var kul att se!
 
Annars var det en lugn helg med några djursvängar. I fredags var Lina med och i lördags var Fia med. Såg vildsvin vilket var kul eftersom det är ganska ovanligt. Bra helg helt enkelt. I söndags vilade jag och läste innan jag gick och jobbade på bion. Sände "Pelle svanslös" samt "Snömannen", mycket bra! Sen åt vi mat på verandan innan det blev lite mys i soffan.
 
Hoppas ni haft en bra helg! 
Bilpromenad, Bio, Fiskgryta, Fläskfilégryta, Födelsedagsmiddag, familjen,
Verkligen längesen. Alltså inte bara sen jag var med på Emilies blå måndag utan sen jag målade naglarna med färgat lack överhuvudtaget. Haft det bara några gånger på hela sommaren. Dels pga av packning och flytt, för lite tid men även humör, är jag för nere eller att det händer för mycket då orkar jag inte. Haft genomskinligt iaf så inte naglarna ska gå sönder. Men nu så.
 
Blev en fransk manikyr med ett blått glitterlack från toma som heter Blue Sapphire. Täckte bättre än jag trott, räckte med två lager med ganska  mycket på penseln.
 
 
Godnatt 😴 
Blå Måndag, fransk manikyr, nailart, toma - blue sapphire,
I måndags fyllde världens bästa Bror år, hela fyra år. Filip och grabbarna var hos mig i fredags och firade lite. Blev lego (som Filip var snäll och köpte åt mig då jag inte hann in till stan) och hundra kronor. Han såg mycket nöjd ut och talade om att legot var bästa presenten och började bygga direkt.
 
 
Blev en hel del bus, kakor och hopp i sängen. Bror talade om att mina prydnadskuddar var mjuka som gosedjur och var tvungen att visa pappa, haha. Sen frågade han var katten var (han har bara träffat honom nån gång men jag har ju pratat om honom). Blev lite tyst och bekymrad när jag sa att han dog förra året. Är ju i den åldern då man börjar tänka på döden och så. Men tyckte det var lite gulligt samtidigt. Roligt hade vi iaf.
 
 
4år, Födelsedagar, familjen, fasters älsklingar,