Första skolveckan har gått riktigt bra. Är väldigt skönt att ha samma klass, slipper den ca 3månaders långa dagliga kampen med att få dem att förstå att det är jag som bestämmer inte dem (låter kanske hemskt men man kan inte ha en klass där dem regerar, måste finnas regler). Dessutom roligt att få se hur dem vuxit, både på längden och sättet, de har blivit 6or.

Tyvärr är det en hel del sista tiden som har irriterat mig, gjort mig förbannad och skapat stress. Några saker måste jag ta upp med dem det gäller, problemet är att jag tycker sånt är så väldigt jobbigt, men jag samlar mod och kraft för att klara av det...

Igår var jag ute i mammas mans sommarstuga hela dagen, det var soligt och fint men tyvärr väldigt blåsigt. Jag läste, badade 2 ggr (19grader så riktigt skönt), läste i hängmattan och spelade yatzy samt tärning. Vi åt räkmacka på dagen och grillade på kvällen, kött och grönsaker, mums. Sedan blev det grillad ananas med glass till efterrätt. Problemet var att efter det behöver jag åka hem för klockan var över 8 och det började skymma. Jag skulle nämligan cykla hem. Det är ca 1,4 mil, första biten är det dessutom kuperad grusväg, inte kul. Tog ca 45 min och det gick mycket bättre än jag trodde.
=-)

Innan sovdags ska jag se "Bones" och måla mina naglar.
Önskar er en bra vecka!
Alexandra
Första jobbveckan har gått och det känns typ inte som om jag fått något gjort. Måndag var det möten på skolan, tisdag var det intressanta föreläsningar i och om matte (problemet var att det blev en lång dag i en sal utan syretillförsel, kändes det som iaf) och på onsdagen var det lgr11-arbete på förmiddagen och information om tester på eftermiddagen. Först torsdag och fredag blev det eget arbete på skolan, som vanligt lite för lite tid...

Det var mycket som skulle fixas då, scheman, klassrummet, placeringar, böcker, material och planering. Blev inte mycket planerat för min del, svårt att veta riktigt hur man ska börja när det är ny läroplan och så...menmen det blir nog bra till slut. Vet åtminstone vad jag ska göra på måndag. Känns väldigt skönt i alla fall att det är samma skola, kollegor och klass, lyxigt för mig som typ aldrig får vara på samma plats. Har nog inte varit så lugn inför en skolstart förut. Men det hinner ändra sig, är ju ett dygn kvar. :-)

Nu ska jag läsa lite i min bok och äta en glass.
kram
Alexandra

Sitter här och njuter av sista sena kvällen innan det imorgon är dags att lägga sig tidigt för att orka upp och jobba. Känns konstigt att ett helt sommarlov har gått... svårt att förstå, men så är det i alla fall. Har varit väldigt skönt och lyxigt, min första betalda sommarledighet. Bara hoppas att man samlat på sig tillräckligt med kraft för en hel termin.

Idag har vi firat en födelsedag, var trevligt. Träffade några släktingar jag inte sett på länge. Trots att det var en trevlig dag så blev jag ganska låg efteråt. Dels pga minnet från förra årets firande, var orolig att det skulle bli som då eller ännu värre, men å andra sidan värre kunde det nog inte bli... Men nu blev det en bra dag, så jag vet inte varför det kändes jobbigt...jaja inte allt man förstår här i världen :-P

Här kommer några bilder som känns riktigt somriga och roliga!

   
Sommarfärgerna.                 Mina naglar.                       Mammas naglar.

Fredagen spenderade jag i vår underbart vackra skärgård. Var härligt att glida fram i båten med solen i ansiktet och vattnet som stänkte upp över vågorna. Längesen vi bara åkte runt och tittade på öar, hus och gamla badplatser. Vi skulle ha åkt till Bokö men det blåste för mycket (vi åkte på öppet vatten några minuter och vågorna gjorde att båten for runt som bambi på hal is). Det var en riktigt härlig dag i alla fall. Inte riktigt lika härligt på kvällen när jag hade samma färg (nästan) som en kokt kräfta (detta trots solskydd).

Trots att det var mörkt på himlen när vi vaknade på lördagen bestämde jag och A att åka till sommarstugan i alla fall, vilket var tur, för det blev en härlig dag. Inte sol hela tiden men varmt och skönt, och med 22grader i vattnet var vi i och simmade runt som två valar (jag var förut en vitval men med solbrännan blev jag en pinkval). Mamma och A solade, jag läste i hängmattan medan C målade fönstren. Var en härlig dag! Gillar att bada i Yxningen, är så himla klart och fint vatten. Var varmare i gölen där vi badade efter svampletandet förra veckan, men det var så brunt vatten där tyvärr. Att bada är ljuvligt, synd att säsongen är så kort här i Sverige...

Nu är fyra veckors semester över för dem runt mig. Inte varit toppenväder i sommar direkt men sista veckan var jättehärlig så det väger upp det andra :-) Vi har varit till Söderköping, Västervik och Norrköping för shopping, ätit gott, grillat (men inte tillräckligt), badat och solat. Samt läst en hel hög med bra böcker. Varit en hyfsad sommar.

På tal om att läsa, nu ska jag återgå till boken.
Bye

Under året som gått har jag inte hunnit/orkat läsa så mycket som jag velat. Efter jobb och sånt, så har tvn varit mycket enklare att koppla av framför och det har bara blivit någon sida per kväll. Men nu är det sommar och sidorna flyger fram. Har läst några riktiga höjdare. Här kommer en liten lista:

"Niceville" - Karthryn Stockett - intressant bok om problem mellan svarta och vita, hembiträden och bortskämda husfruar.
"Oväntat besök på Star Street" - Marian Keyes - man blir aldrig besviken, viktiga ämnen, skratt gråt och ilska, samt en twist på slutet.
"Nostradamus försvunna profetior" - Mario Reading - väldigt spännande och otäck, riktig thriller, även en tankeställare angående fördomar.
"I dina kläder" - Jane Green - ännu en författare som aldrig gör en besviken, tjejiga lättlästa böcker.
"Fem år av mitt liv" - Murat Kurnaz - berättelse av en Guantanamo bay-survivor, grym bok men en mycket viktig sådan.
"Kvinna i grönt" - Arnaldur Indridason - ny för mig, deckare från Island, skrev väldigt bra, griper tag i läsaren, svårt att lägga ifrån sig.
"
I det förflutna" - Kate Morton - väldigt bra författare, mycket mycket bra, väver ihop flera historier i en med dåtid och nutid vilket blir väldigt invecklat men det driver en att hela tiden fortsätta att läsa.
"Fladdermusmannen" - Jo Nesbö - norsk deckarförfattare, mord med många trådar som vävs ihop och sedan reds ut, Harry Hole är huvudpersonen, finns en hel serie.

Underbart med böcker. Kan inte säga vilken min favorit är för alla är olika och är i flera olika genrer. Håller nu på med andra boken i serien om Harry Hole, så nu har jag inte tid att sitta här längre
:-P

//hängmattan är ett underbart ställe att läsa på =)