Nu har jag kommit i semestermood rejält så kör nya naglar igen. Idag är jag med på Emelies Blå Måndag med en blå dragmarble-manikyr. Behöver även lite mer med vänstern men är riktigt nöjd.
 
 
Jag har använt Oriflame - BRZ Blue som bas och sedan NfuOh - nr.526 och Essie - Beach Bum Blu. Färgerna kanske är lite för lika men Essies lack är metallic så det blir ändå kontraster.
 
 
 
 
 
 
Blå Måndag, Drag marble manikyr, Essie - Beach Bum Blu, Nfu Oh nr.526, Oriflame - BRZ Blue, drag marbling,
Förra årets midsommar var så kall och blåsig att vi inte kunde vara ute ens. I år var det jättevarmt och vi satt ute hela dagen, lite kvavt och välan varmt men skitsamma ;-) Vi blev inte så många i år utan bara mamma, Conny, Connys mamma, moster, mormor och jag.
 
Vi började med sill och potatis. Jag hade gjort en sill på creme fraiche, finhackat äpple, chili och purjolök, blev otroligt god faktiskt. Vi åt även en laxröra på kallrökt lax, creme fraiche, rom, gräslök och dill, till det ett tunt knäckebröd. Sen hade vi självklart några andra sillsorter samt gräddfil också. 
 
 
De andra gick till kyrkogården, som alltid på midsommarafton gör mamma en liten midsommarstång som hon ställer  på Babbens grav, i år även på morfars...
 
 
Under tiden gjorde jag fikat. Chokladkakor, jordgubbar och jappfluff (hittade på nätet, grädde som man smälter ner choklad i, låter kallna och sedan vispar det som vanlig grädde). Blev sanslöst gott!
 
 
På kvällen blev det grillad flankstek, rostade grönsaker samt bearnaisesås. Blev mumsigt!
 
 
Blev en bra midsommarafton. Tror dock att vi alla kände en stor saknad efter morfar, var liksom en plats tom...
 
Självklart fick även Baloo en rejäl midsommarmiddag bestående av rökt lax och gräddfil.
 
 
Hoppas ni hade en riktigt bra dag! :-D 
Jappfluff, Jordgubbar, Rostade grönsaker, creme fraiche sill, familjen, flankstek, grilla, midsommar, sorg,
Det var längesen, har känts fel med färg och jag har inte orkat engagera mig, men tyckte att nu måste jag ta tag i det. Dags att måla naglarna med mer än genomskinligt lack! Var en manikyr jag ville prova men hade tyvärr ingen plastfolie hemma så det får bli vid ett senare tillfälle. Idag blev det istället en somrig dotticure med grönt inslag eftersom det är Grön Onsdag hos Karin idag.
 
Detta är lacken och de heter Strawberry, Lime (tyvärr bara gul, ser inget grönt i den), Limonade samt NFU431.
 
Min vision och det faktiska slutresultatet har inte mycket med varandra att göra. Men naglarna får mig att tänka på sommar och glass och jag blir glad av dem =)
 
Isadora - Limonade, Nfu Oh nr431, Oriflame - Lime, Oriflame - Strawberry, dotticure, grön onsdag, manikyr,
Äntligen har det kommit, sommarlovet, semester, ledigheten, vacationtime! 
 
Den här veckan började med två dagar med möten, att diskutera raster, scheman, tjänster, regler mm. Sedan fick vi egen tid, onsdagen samt halva torsdagen sedan hade vi arbetat in halva torsdagen samt fredagen. Blev dock så att några av oss jobbade lite längre. Jag ägnade en dag förra veckan åt biblioteket och så en dag åt beställningar mm så hann inte göra något åt mina egna saker. Så arbetade kvar 1,5dag för att äntligen, efter 6år, hinna rensa mina pärmar och dela upp dem i ämnen inte klasser. Sedan har jag inte hunnit rensa och städa mitt skrivbord samt klassrum på två år så gjorde det med. Mycket nöjd. Skönt dessutom att arbeta när man får göra saker i sin takt och hinna göra klart en sak innan man måste ta itu med nästa istället för 100 saker samtidigt.
 
 
 
 
Malin och jag avslutade veckan med lunch på verandan kl.14 och sedan åkte vi hem. Smärtar mig att säga att hon bestämt sig för att sluta och byta kommun. Har varit mycket skit här och hon har helt enkelt tröttnat. Är fler som har det och byter kommun. Hoppas de som bestämmer tänker till och kanske ändrar stil, annars kommer ännu fler försvinna. Kommer sakna henne...
#skolanförst, Sommardagarna, Sommarlov, lärare, semester, stressad,
Chockande nog så har mina naglar varit enbart målade i genomskinligt baslack länge nu. Hade svart nagellack på morfars begravning annars är det massa många veckor utan färgat lack. Målade dem faktiskt lila och gula för typ en månad senad men tog bort det samma kväll, blev dels fult och så kändes det bara fel, så fel. Hoppas sommaren ska råda bot på denna bleka nageltid, håll tummarna!
 
De två jobbdagarna efter skolavslutningen har jag mestadels ägnat åt biblioteket. Har gallrat lite böcker, tagit bort dem ur boklistan, lagt in nya böcker och sorterat in dem. Andra dagen hann jag även städa lite i klassrummet. Största projektet blir att städa på skrivbordet för det har jag inte hunnit på två år. En av alla saker jag känner stor frustration runt.
 
En annan är detta med förstelärare, att vissa lärare är så mycket bättre än alla andra. Problemet som blir där är också att förstelärarna inte får tid för sina nya uppdrag vilket gör att vi andra måste ta över endel av deras vanliga uppdrag. Menar att jag får mer jobb för att vissa kollegor väljer att plugga eller bli förstelärare, tycker inte det känns rättvist. Speciellt inte när min löneökning hamnar väldigt lågt (inte så konstigt iofs, inte haft lönesamtal i år och chefen har inte besökt några klassrum, så frågan är ju vad lönen grundas på överhuvudtaget).
 
En annan är detta med ansvarsområden. Gör ganska mycket för min arbetsbörda. Jag har ganska många ansvarsområden, biblioteket (vilket innebär städa, och beställa böcker), inköp för 4-6, kulturansvarig (vi är två egentligen men bara jag som gjort något vad jag vet), då ingen annan tog postväskan så har jag även tagit hand om den (inte ens när jag var sjuk kunde någon annan ta hand om den), jag mailar vaktmästarna och skriver APT-protokollen (även mailar dem nuförtiden eftersom det inte blev gjort...). En kollega delar ansvaret för avslutningar, vandringar och media vilket innebär att större delen av året behöver personen inte göra någonting medan mina områden ska utföras hela tiden och jag är dessutom ensam. Kanske återigen bara jag som är känslig men detta är saker till stor frustration för mig, uppepå allt annat...
 
Vet inte, känner mig bara så trött och frustrerad typ hela tiden. Kanske därför min första medvetna tanke i fredags morse var skit vad ont i huvudet jag har. Trodde det skulle sprängas, blev bättre under dagen med treo men försvann inte helt. Sovit har jag gjort mycket i helgen också, tänker att det med är en konsekvens av min frustration... 7-8 timmar per natt fredag och lördag, tog två tupplurer igår på kanske en timme allt som allt och ändå ganska trött. Ja, vi behöver semester. Lite vånda inför morgondagens möten men annars så är vi nära nu...
 
arbetsbörda, frustration, förstelärare, lön, löneökning, sorg, stressad,
Helt sjukt, vi har haft skolavslutning idag. Är så konstigt, året har känts oändligt långt, tröttsamt och jobbigt. Men å andra sidan har det gått så fort att jag inte hunnit göra hälften av det jag skulle. Vi klarade det iaf. Måste erkänna att det var väldigt tveksamt emellanåt, men jag överlevde...dock vet jag inte priset ännu....
 
Skolavslutning alltså. Vi gick från skolan halv 9, hade avslutning i kyrkan ca.9-10.15. Eleverna sjöng med sina faddrar, några spelade med musikskolan, 6an sjöng sin egen sång och sedan uppträdde vi lärare. I år blev det till musiken We Will Rock You. Vi stampade och klappade takten samtidigt som vi sjöng att det är slut och det är dags att springa ut, sommar sommar sommarlov. I slutet spetsade Åsa och Kristian till det och rockade loss med luftgitarrspel. Sedan sade vi hejdå och gick till skolan (i lite regn, men klarade oss hyfsat ändå) där personalen hade några avtackningningar att göra samt äta en mycket god smörgåstårta. Efter lite jobb åkte vi hem. 
 
Vi lärare ska ju jobba 1,5vecka till och vi har några möten som oroar mig men man ser ju slutet iaf... 
Smörgåstårta, lärare, skolavslutning,
Vädret är inte lätt. Kallt, sedan blev det jättevarmt en vecka för att gå tillbaka till att vara kallt. Efter flera veckor har det återigen blivit varmt. Och idag när vi, hela skolan, hade vandring var det riktigt riktigt varmt. Runt 26grader. Det blev en cirka 7km lång vandring som tog ungefär 2,5h inklusive drickapausar samt en fikapaus på en kvart. Var riktigt varmt. Drack inte så mycket på förmiddagen så hela eftermiddagen och kvällen har jag varit jättetörstig.
 
Men nu iaf är det helg igen, dessutom den tredagarshelg eftersom det är 6juni på måndag. Har bara två små planer, fika med mormor på cafét imorgon och så det vanliga nationaldagsfikat hos moster på måndag.
Vad har ni för planer?
#skolanförst, Nationaldag, Vandring, lärare,