Igår firade jag min födelsedag, i förskott, hos morfar. Eftersom han inte orkar åka iväg och jag orkar inte ha något stort så blev tårta med svenssons bara. Ingen annan har frågat så jag kanske slipper undan. Känner mig inte upplagd för något firande. Iaf så åt vi tårta och det var helt ok. (Blir bara så ledsen..).
 
 
 
 
Idag har vi firat lillebrors 30årsdag. Han fyllde ju 17 februari men idag träffades vi på Lingonfabriken och åt brunch ihop. Filip+Chris+Bror+Erik, Pappa+Kerstin, Eva+Peter, mamma+Conny, Elin+Tobbe+Nils, Johan och jag. Saknade lillasyster, och Jens som skulle kommit men fick förhinder. God mat och trevligt sällskap. Av oss syskon fick han ett festivalpass till Way Out West i augusti. 
 
 
 
Därmed är sportlovet slut. Har inte varit tillräckligt långt och jag känner mig fortfarande fruktansvärt trött och har dessutom haft huvudvärk i tre dagar..... Har åtminstone fått vila, läsa, träffa lite folk, städat och plockat fram våren hemma.
 
XOXO
Födelsedagar, Lingonfabriken, familjen, sportlov, trött, ångest,
Vill egentligen inte säga ordet för det innebär att halva veckan har gått och friheten börjar räknas ner...men jo, det är Grön Onsdag hos Karin idag och jag är med.
 
Igår kväll gjorde jag en drag marble med två gröna nyanser. Jag använde Essie - turquoise & caicos samt A-England - Tess D'ubervilles. Tycker jag fick till lite intressanta snirklar, fjädrar och vågor (eller vad man nu ska kalla figurerna på naglarna).
 
 
 
 
Medan ni läser detta är jag i stan för lunch med Jens och så en liten shoppingtur. Brukar alltid jobba när bokrean börjar så ser fram emot att kunna strosa runt och titta på böcker. Fyller snart år så kan tänkas bli ett litet nagellack till mig från mormor och morfar också.
 
Höll på att glömma, måste berätta nåt gulligt. Baloo har ju blivit en riktig sängkatt, ligger gärna hos mig, i midjehöjd typ en decimeter ifrån mig. Igår vaknade jag av nåt varmt mot ryggen. Då hade han rullat ihop sig till en boll och låg tryckt mot min rygg. När jag vände mig om låg han hoprullad mot min mage. Så mysigt. Han kan verkligen trösta sin "mamma".
 
Hoppas ni har en bra grön onsdag!
 
 
A-England - Tess D'ubervilles, Essie - turquoise & caicos, Tess D'urbervilles, Turquoise & Caicos, bokrean,
Som sagt, nu är det dags för lite lov, sportlov. Hittills har det innehållit:
-fredag - fika med mamma, Conny och moster, handlade, sov på soffan, försökte se på tv, somnade igen, läste lite och sedan sov jag 8-9h.
-lördag - fika hos morfar med mamma, Conny, moster och mormor. Var jobbigt för han hade blivit ytterligare mycket sämre, hörde nästan inget han sa, frågade varför vi var där och offrade tid :'( Efter en lunchsmörgås på cafét låg jag mest på soffan och läste, snöade och var mycket grått ute, sov på soffan och så sov jag typ 9h i sängen.
-söndag - såg tre Shrek-filmer på tv, sov en timme eller mer, tittade mer på tv samt läste ut min bok, gick inte ens ut med soporna. Sov typ 9h och ville inte gå upp när det väl blivit måndag.
 
Så var alltså helgen och idag kände jag att nej, måste nog se lite folk idag. Tog min väska och gick ut i verkligheten. Uträttade lite ärenden, gick en promenad, mötte en kollega så blev jobbprat, handlade och tog en fika och dit kom ytterligare en kollega så vi satt och pratade en kvart. Hade tänkt att jag skulle städa men icke sa nicke. Plockade dock ihop källsorteringen samt diskade, så fick ju något gjort iaf.
 
//Fick göra en paus här för att släppa in katten. Inser då att det ligger ett nytt vitt lager snö över världen. Blir ju väldigt fint men är opraktiskt och jag är trött på vintern...katten också för han var blöt när han kom in och efter lite mat och torkning ligger han nu hoprullad som en liten boll på soffan och sover. Sötisen.//
 
Känner mig så himla trött...och låg. Varit så mycket, under så lång tid, både med jobbet och privat. Känns som att jag vill kasta mig ner i det mörka djupet och låta mig själv sjunka, sjunka ner till botten och typ skita i allt. Varför jobba? Varför ska jag slita ut mig? Varför ska jag ta skit hela tiden? Varför?! Varför...? 
 
Godnatt
ensamhet, familjen, sportlov, trött, ångest,
I onsdags var det den 17/2 och namnsdag hade alla med namnen Alexandra och Sandra. Ja, jag hade namnsdag. Och den dagen för 30 år sedan fick jag den bästa presenten man kan få, nämligen ett syskon. Som jag hade tjatat, 7år gammal och ville inte vara ensam. Var så lycklig! Så nästa söndag ska vi fira Filip som alltså fyllt 30 år!
 
Jag med en nyfödd Filip. Och nedan sitter Katja och vaktar över en sovande Filip. ❤ 
 
Känner mig så trött att det är pinsamt. Sovit helt okej den här veckan men drömt massor så har väl inte sovit tillräckligt djupt. Mycket som rör sig i huvudet och det känns, ja fortfarande, väldigt tungt. Trött, irriterad, arg, uppgiven, låg, misslyckad, ledsen, glömsk, stressad, förkyld, orolig, ja listan kan göras lång...
 
Men nu är det iaf tid för lite ledigt i form av ett sportlov. Tack och lov för lov.
Godnatt.
familjen, lärare, sportlov, stressad, trött,
Måndag igen, en blå sådan på många sätt....så tänkte delta i Emelies Blå Måndag. När jag var i stan förra helgen hittade jag ett Essie på rea för 50kr nämligen Beach Bum Blu. 
 
Har två lager på bilderna. Lite metallisk finish, satt bra, hela fem dagar utan överlack. Inte en favorit men ett helt okej blått lack. Tror det känns bättre att bära på sommaren, känns som havet.
 
 
 
Blå Måndag, Essie - Beach Bum Blu,
Jaha. Då står man där igen, fredagskväll och jag är helt slut! Sitter här med en känsla av misslyckande, oro, ångest, otillräcklighet och bara en stor jävla trötthet. Sista tre dagarna har bestått av ständig anspänning...vet inte vad jag gör för fel...
 
Veckan har varit fylld med oro för mormor o morfar, oro för att skiten fortsätter, oro för mitt jobb, två STORA utbrott, utvecklingssamtal, skrivit händelserapporter, skrivit inför alla samtal, planerat och en ständig känsla av att jag inte gör tillräckligt. Superbra vecka alltså. Tur man har stunder med klassen som lyser upp tillvaron.
 
...så trött...godnatt...
#skolanförst, Misslyckas, Oro, lärare, stress, trött,
Som jag skrev så bröt min mormor armen i lördags. Största problemet med det är inte som man kan tro, att hennes arm är bruten, utan morfar. 
 
Min morfar har haft parkinsons i många år nu. Det har gått riktigt bra förut men under de två sista åren har det verkligen gått utför. Han äter inte sin medicin som han ska och de dagar han slarvar kan han knappt gå genom hallen till köket. Hela han stannar ibland och det tar en stund innan han kommer igång med det han gör igen. Nu blir han även förvirrad emellanåt och det är det som ställer till det nu. De har inte haft någon hjälp hemma förut men nu är de ju tvungna. Morfar har blivit stressad, förvirrad och arg på alla nya människor som kommer och går samt på allt tjat. För tyvärr blir det mycket tjatande, mormor är lika envis som morfar och tror att tjat hjälper när det faktiskt är tvärtom.
 
Den här veckan har det blivit för mycket och det slutade med att han idag fått åka till ett äldreboende. Han tog det lugnt och verkade tycka att det var ett bra beslut istället för att bo hemma med hemtjänsten som hjälp. Sorgligt. Men han kan nog komma hem igen bara mormors arm fått läka. Hoppas jag...
 
Inte lätt att bli gammal och sjuk...Speciellt inte när man kunnat fixa allt allt allt (målat, sjungit, byggt hus, renoverat bilar) själv och nu inte klarar att klä på sig... 
 
 
 
Suck... 
Vill inte veta.
Försöker mig på förnekelse men funkar inte så bra.
Frågan är hur mycket man faktiskt orkar innan man bara lägger sig ner och vägrar resa sig?
Jaja, imorgon är en annan dag...
Oro, ensamhet, ångest,
Igår blev det en heldag i stan, åkte 9.20 och kom hem 19.30. Började med att träffa Johan för en fika och så lite shopping till hans nya lägenhet. Sedan gick vi hem till honom. Liten men jättefin lägenhet. Vi tittade lite på tv innan jag lämnade honom framför en fotbollsmatch. 
 
För mig blev det ytterligare en liten shoppingtur, en bilar-pyjamas till Bror och två tröjor till Eric. Åt lite thaimat samt en froyo-glass innan jag gick hem till Filip. Där blev det prat, bus med Bror och mys med Erik. Bra dag, välbehövlig dag.
 
 
 
Tyvärr grumlades dagen av oro och dåliga nyheter. T.ex. råkade mormor halka på isen (var ett hölje av is överallt) så det blev en tripp till akuten. Hon har nu gips kring sin brutna arm. Ska in igen om två veckor, hoppas benet ligger rätt då så hon slipper operation. Värsta i detta är ju att morfar behöver hjälp med nästan allt så nu måste de släppa in hemtjänsten i sitt hem. De är alldeles för envisa för det men nu har de inte mycket val, men se mat skulle de inte ta därifrån, blir så trött...
 
Jaja, gott blandas med ont, oro med glädje. Önskar att jag fick ha en tid utan oro nu, orkar inte mer.....bara hoppas det jag misstänker inte stämmer........ Orkar inte tänka mer, går tillbaka till min bok istället...
 
Oro, Parkinsons, Sliten, familjen, faster älsklingar,
Att ha huvudvärk är inget nytt för mig, van vid både det och ont i magen. Men fy tusan för det här...
 
Började igår. Hade ont i huvudet hela dagen, tog två treo på förmiddagen men det hände inte så mycket. Strax före fyra satt jag vid datorn i klassrummet och upptäckte att jag inte såg hela skärmen och att texten dansade runt. Tog ett papper och läste på, samma sak där, fick flytta runt pappret för att se. Då blev jag orolig och gick till en kollega. Började känna mig yr och illamående. Sen ökade huvudvärken i styrka. Gick ner för att ta en tablett. Blev tvungen att hålla mig i väggarna för att kunna gå. För att kunna ta tabletten fick jag hålla mig i köksbänken. Var riktigt läskigt. Förstod ju att det var nån typ av migrän men fy. 
 
Konstaterade att jag var tvungen att komma hem och få lägga mig. Var likblek i ansiktet och verkligen jätteyr. Fattade att jag inte skulle kunna gå till bussen utan fick ringa efter skjuts. Kom hem och låg i soffan 1,5h i mörker och tystnad. Sen kunde jag gå upp och äta men jag vilade hela kvällen och lade mig tidig.
 
När jag vaknade idag kände jag mig pigg och kry. Tog tyvärr inte många minuter på benen innan huvudvärken kom krypandes. Tog en stark värktablett innan jag for till jobbet samt två under dagen, men haft ont hela dagen iaf. Har dessutom varit extra ljuskänslig, känt mig lite yr och haft svårt med typ snabba bilder/fladder/flimmer. Ingen bra dag.... Åkte hem en timme tidigare och lade mig idag också. 
 
Hoppas verkligen det är borta imorgon. När jag tänker efter får jag väl konstatera att det är kanske inte så konstigt att jag har ont i magen och huvudet. Varit några fruktansvärt tuffa veckor (utbrott, stress, jobbiga beslut, röriga möten, dessutom haft svårt att somna och sovit väldigt oroligt sista veckan) och tiden innan var ju ingen dans på rosor heller. Känns som att det sista 1,5 åren har varit grymma...måste vända nån gång.... 
 
Jaja kommer självklart att må fantastiskt bra imorgon och all stress och alla problem kommer vara som bortblåsta ;-) 
 
Hoppas ni har en bra vecka iaf!
xoxo 
huvudvärk, lärare, migrän, stress,