Den här veckan börjar med två studiedagar. Barnen är hemma medan vi lärare har fullt upp. Idag har jag varit på fortbildning i engelska. Kl. 8-16, med 1h lunch då vi åt på en restaurang i centrum, har vi fått massa information om engelskan i skolan t.ex. tips på internetsidor samt böcker att läsa. Har varit en fullspäckad dag men är ändå piggare än vanligt, dels p.g.a. sovmorgonen (gick upp när jag i vanliga fall är på jobbet) dels för att man inte har eleverna runt sig och måste fatta tusen beslut i minuten typ :P
 
Var så pigg att jag och min kompis Jessica var ute och gick i typ en timme och en kvart. Hade inte så hög hastighet men det går ju inte att ha när man pratar om allt mellan himmel och jord. Vi bor nära varandra men träffas typ aldrig, ska försöka ändra på det för jag trivs bra i hennes sällskap och känner att vi kan prata om det mesta.
 
Morgondagens förmiddag kommer vigas till infomentor, en lärarplattform. Efter det är det lunch och sedan lite tid till efter arbete. Alldeles för lite tid tyvärr...men men det blir nog bra.
 
Sitter nästan och sover så nu säger jag godnatt.
Igår kom det, som vanligt, som ett brev på posten...höstförkylningen. Två av mina kollegor är genomförkylda och ligger hemma i sina soffor i helgen. Jag blev jättehängig igår eftermiddag med ont i halsen och snuvig. Men petade i mig bafucin, esberitox, vitlök samt te med honung så imorse när jag vaknade mådde jag faktiskt bättre.
 
Lillebror undrade om vi skulle göra något igår så blev en tripp till centrum och tacobuffé till middag (åt det förra helgen med, gott och prisvärt för 65:-). Vi gick ut på berget och han tog lite kort innan det blev godis och film. Eller ja, vi somnade ganska snart så den filmen får vi nog se om :P Men mysigt var det!
 
Idag har det blivit ett besök hos optikern (blir nya glasögon, blev lite hysterisk först för det var stor förändring på synen men kom på sen att jag inte kollat den på 5år vilket är mycket för mig, brukar få byta vartannat år så då lugnade jag ner mig lite, tröstade mig med ett nytt nagellack :P). Efter det gick jag till moster för en pratstund, vi tog en cykeltur och sen lunch på Lilla Blå. Trevligt när man inte bestämt något utan det bara blir. När jag kom hem stod en vän, som flyttat härifrån, på tröskeln så vi satt ute och pratade lite innan han drog vidare. Var kul att se honom, se att han mådde bra.
 
Känner mig fortfarande lite hängig så det har inte blivit mycket gjort i eftermiddag/kväll. Som tur är har vi frivisning på filmkanalerna så det har inte varit svårt att sysselsätta sig i soffan :)
 
Hoppas ni har en trevlig helg!
kram
För tillfället längtar jag bort, vet inte vart men bort...så tänkte bjuda på lite bilder från spa-vistelsen på Sandvik.
 
          
Fredagen startade med en drink.                        Pool med utsikt, det är man inte van vid.
 
         
Sandvik sett från bryggan.                                 På morgonen blev det en promenad i spåret.
 
Vin, ostbollar och jordnötter vid vattnet innan middagen =)
 
Sandvik Gård & Spa,
Efter att ha fått vänta på del tre har jag nu läst Jonas Gardells triologi "Torka aldrig tårar utan handskar - del.1. - kärleken, del.2.- sjukdomen, del.3.-döden". Dessa böcker kommer räknas som svenska klassiker ihop med Moberg och Strindberg.
 
Jag har skrivit om Gardells böcker förut här. Men nu har jag alltså läst ut sista boken i triologin och måste säga att böckerna har påverkat mig otroligt mycket, på gott och ont. Hade verkligen ingen aning om att man så sent som på 80-talet var så fruktansvärt rädda för homosexualiteten så att t.ex. läkare vägrade behandla en. Inte heller har jag förstått hysterin kring HIV:s intågande i Sverige. Gardells beskrivning av hur sjuka män dör ensamma på sjukhuset utan mänsklig beröring pga rädslan att smittas var mycket gripande. Nästan så jag kunde känna den gummiklädda handen försiktigt och snabbt röra vid en....så hemskt att när man är som mest sårbar, rädd och i behov av närhet så förnekas man den....
 
I början visste man inte vad sjukdomen var, personer dog i den men man visste inte varför.
 
Vid en tidpunkt i historien när homosexuella relationer i
USA och Västeuropa var i färd med att vinna både juridiskt
och socialt erkännande började unga och medelålders
homosexuella män att dö. /.../
Sjukdomen skulle komma att kallas vid många namn /.../
Den skulle komma att påverka dem, prägla deras tid och
förändra deras liv som inget annat. Men det visste de
inte då. Inte ännu. De var så unga. Just vuxna. Sökte
sig själva. Sökte kärleken. Sökte ett sätt att få leva sina
liv som inte hade varit möjligt ens en generation före dem.
Med någon form av stolthet. Med ett uns av värdighet.
Försiktigt hade de bjudit upp varandra och ovant börjat
att dansa. Vid kanten av ett stup. (s.61ff)
 
De var vänner. De hade varandra, vissa av dem hade bara varandra. Men en efter en försvann de. Under en period i deras liv var det begravningar varje vecka. Varje vecka sa dem adjö till ytterligare en eller flera vänner. Och trots det gick livet vidare...
 
Ibland handlar det inte om att leva. Det handlar
om att överleva. Detta ögonblick och nästa.
Att komma igenom, att fortsätta andas, ett andetag
i taget. Det blir inte bra, men det kan bli bättre. /.../
Ens liv kan gå sönder och ändå fortsätter man att
gå på apoteket och handla, man klär sig i shorts och
t-shirt för att det är sommar, man hälsar på bekanta,
man säger "tack" och "jag mår bra", trots att ens värld
gått sönder och aldrig kan göras hel igen. (s.254f)
 
Det här är viktiga böcker. Det är gripande böcker. Det är böcker som alla borde läsa. Tack Jonas Gardell!
Jonas Gardell, Torka aldrig tårar utan handskar,
Jag målar ofta och gärna naglarna men brukar ha lacket på minst två dagar, oftast fyra. Men det här åkte faktiskt bort redan efter en dag. Varför undrar ni? Ja, i flaska är det helt underbart och på nageln är det väl okej. Men det var blekt och mer gult, fesigt. Försökte mig på att lägga det över Mavala nr.304 - Bamako på ringfingret och det tyckte jag blev helt okej.
 
Lacket i fråga är Adorée nr.239 - Limelight. Det är en tunn bas med småttigt runt glitter och strängglitter. Jättefint men behöver nog en grön grund för att inte se gult ut. På bilderna har jag tre lager. Största problemet var att jag målade det på kvällen och tyckte det såg bra ut för att i dagsljus upptäcka att det inte hade flutit ut speciellt bra.
 
         
 
Ja, detta var ju ingen toppengrön skönhet, men som sagt grönt i flaskan (A). Tycker ni ska gå in på Karins - Vacker & Underbar för att se lite fler och kanske bättre gröna lack. Det Karin själv presenterar är underbart =)
 
Ska njuta lite av filmen på tv nu, "Huset vid sjön" med Sandra Bullock och Keanu Reeves. Sett den massa gånger men ååh vad jag tycker om den :D
godnatt
 
 
Adoorée - Limelight, grön onsdag,
Så har skolan varit igång i en månad. Jag tänker varje termin att nu ska det bli annorlunda, nu ska det bli en mindre stressig termin för nu kommer inget nytt hända utan allt bara knallar på. Men så blir det inte. En kollega och jag diskuterade idag att vi redan känner oss trötta och väldigt stressade. Att vi känner oss uppvarvade även när vi lämnat jobbet. Detta trots att jag sällan tar med mig jobb hem utan gör det jag ska på jobbet och sen är ledig när jag kommer hem. Känner att om det är så här redan...hur ska det då bli i slutet av terminen...?
 
Jaja, vi har haft en bra dag idag iaf! De sista två lektionerna hade vi NO och sedan bild. På NO:n arbetade de klart med planeterna (de har forskat enskilt om himlakroppar) sedan fick de läsa om vad som helst med rymden. Sällan det finns tid att låta dem välja helt fritt så de passade på och läste om lite allt möjligt t.ex. svarta hål och austronauter. Så hade vi bild. Vi har arbetat med mosaik, förra lektionen tittade vi på bilder och så fick de göra en egen mosaikbild genom att "dutta" på färg med en pensel. Nästa  uppdrag var att göra pappersmosaik, göra en valfri bild och sedan fylla den med små bitar tidningspapper. Dem blev ganska uppslukade av jobb och musik (de får ibland välja låtar att lyssna på under bildarbetet). Städlåten fick jag välja så då blev det Den svenska björnstammen - Vart jag mig i världen vänder. Blev en hit, dem gillade låten och alla vi städade och dansade. Kul! :-D
 
Nu är det dags för mig att sova.
Hoppas er vecka har börjat bra
godnatt
Den svenska björnstammen, skola,
Inte nog med att vi haft polis och hemvärnet, som har letat efter den försvunna kvinnan, på plats i skolan, vi har sett teater, jag har haft ont i huvudet och på torsdagen blev jag typ senil. Värst var huvudvärken i tisdags, då blundade jag så ofta jag kunde. Tog två tre runt halv 1 men det var knappt att det dämpade dunket ens. Kände mig till och med lite yr ett tag, obehagligt.
 
Hade ont i huvudet även under onsdagen och torsdagen men det blev mindre och mindre. I torsdags blev jag dock rädd för mig själv för jag gjorde så mycket fel och hade inte koll på någonting. T.ex. satt och jobbade lite på lunchen, det ringde in och jag rusade iväg. Så kommer jag in i klassrummet och det är tomt...dem hade idrott så jag hade planering! Bara att plocka fram grejerna igen och fortsätta, kollegorna skrattade (jag med). Sedan berättade jag att jag bokat tid på biblioteket för våra tre klasser. Tyvärr hade jag bokat fel så tiderna passade inte. Försökte hitta en lösning och föreslog att klasserna skulle byta tider, nej kan inte då har vi idrott, nej kan inte då har ni idrott, nej kan inte då har vi musik, nej kan inte för då har vi fortfarande idrott som jag sa. Helt sjukt, vet inte hur jag strulade till det hela. Skrattade så tårarna rann. Sedan rusade jag iväg för att vara idrottsvakt, då ropade kollegan, dem är inte där dem har ju teori idag, vilket jag mycket väl visste. Hejjegud säger jag bara...var så dem blev lite oroliga för mig för allt allt blev verkligen fel och jag brukar ha koll på jobbet. Men klassen och jag fick oss ett gott skratt sen iaf för jag fortsatte göra fel =)
 
Jaja fredagen blev bättre iaf. På kvällen kom Alex till mig och så lagade jag middag, rostasfilé med sötpotatismos, frästa grönsaker, vinsås och balsamicokräm. Efterråt åt vi glass med maräng och chokladsås. Inte helt fel! Inte ofta vi ses så det var trevligt.
 
Har väl svamlat färdigt nu...känns lite *mörkt* ikväll så därför jag är här... Medan det var ljust satt jag ute och läste "Torka inte tårar utan handskar - del 3. döden" av Jonas Gardell. Verkligen grymt bra böcker!
 
För er med normala sovtider säger jag godnatt och för oss andra, trevlig kväll!
 
 
Jonas Gardell, Torka aldrig tårar utan handskar,
Det har varit några otäcka dagar där jag jobbar. I söndags kväll försvann nämligen en kvinna i samhället. På måndagen letade polisen i området utan att hitta henne. På eftermiddagen kom de att använda några av skolans lokaler för att äta, vila och samlas i. Fick veta att kvinnan hade barn och har mått dåligt väldigt länge....
 
På tisdagsmorgonen när jag kom till jobbet var det fullt med poliser och hemvärnet började droppa in. När barnen kom var det full ös (vi hade nog trott dem skulle vara klara vid det laget...). Sökandet fortsatte hela dagen, även med hundar och helikopter. Sent på eftermiddagen avbröt de sökandet efter att endast ha hittat hennes skor på morgonen. Ingen förväntar sig längre att hitta kvinnan vid liv...
 
Det hela har känts väldigt olustigt och obehagligt. Eleverna har varit jätteduktiga och efter lite prat så har dem arbetat jättebra. Men visst har det funnits oro men jag tycker ändå att vi alla har hanterat situationen så bra som vi bara kan. Har ändock varit lite bra att poliser har funnits runt oss så barnen kunnat se vilket arbete de gör och att de är på vår sida, inget att vara rädda för.
 
Kvinnan har fortfarande inte hittats vilket känns väldigt otäckt. Tänk om några lekande barn hittar henne liggandes i sjön eller något sånt. Usch......
 
Kanske inte så konstigt att jag haft grym huvudvärk till och från i över ett dygn...
godnatt
Den här helgen har jag spenderat på Sandvik gård & spa ihop med min mamma, mamma2 och lillasyster. Det är inte första gången vi är där och det lär inte vara den sista heller. Helt underbart! Allt är helt underbart! Utsikten, maten, vinet, sjön, poolen, sällskapet, personalen, bubbelpoolen, motionsspåret i trollskogen...önskar jag bodde där.
 
Vi kom dit i söndags runt kl.17. Vi checkade in, bytte kläder och tog en drink och lite nötter på rummet. Sedan blev det fördrink och så trerätters middag. Klockan var över nio när vi var klara och då blev det en liten avkylningstur in till baren för en drink och så sovdags, var aströtta vid det laget.
 
Mamma hade tyvärr ont i ett knä så hon deltog inte i någon motion utan satt i solen vid poolen nästan hela dagen, för det mesta ihop med oss för så himla mycket gjorde vi inte :-P Det blev en tur i spåret innan frukosten så var faktiskt uppe redan kvart i åtta, vilket chockar alla för jag gillar att sova länge. Efter den korta men snabba promenaden åt vi frukost och vid 9 hämtade vi våra badgrejer och lade oss vid poolen.
 
Halv 11 tog vi lite fika innan vi duschade och gick i poolen. Simmade lite innan det var dags för vår tur i 38 gradigt bubbelbad utomhus där mamma och jag satt i en kvart, ljuvligt. Sedan blev det avkylning i utepoolen, 27grader, och uppvärmning i 28gradiga innepoolen. Hjälpte inte att det var 27, kändes jättekallt, och konstigt nog jättevarmt inomhus i poolen trots att det bara skilde en grad. Torkade några minuter innan jag deltog i en halvtimmes vattengymnastik. Har alltid velat prova men varit för feg, riktigt kul. Efter lunchen blev det en stund med boken och en liten promenad ner till sjön. Vid tre var Eva och jag med på 45min yoga. Har testat lite en gång förut och jag kände mig mest bara dum. Men den här gången gick det bättre. Inte tillräckligt smal och vig för att klara allt men gav rejäl träning och lugn i själen iaf.
 
Efter det gick vi fyra ner till sjön och satte oss i solen, drack vin, pratade och åt jordnötter och ostbollar. Jättemysigt. Jag tog en liten simtur i poolen innan en dusch med scrubbning av kropp och ansikte, ansiktsmask och insmörjning. Var mjuk som en baby efter det, wonderbart :-D Så var det dags för middag. Maten är verkligen helt enormt god och lyxig. Orkade med en stund i baren ihop med en drink innan vi lade oss. Det tar på krafterna att vara på spa och att sova 8h/natt :-P
 
Blev en promenad och frukost och så var vi klara vid 9. Tog en simtur och så blev det en stund i solstolen med boken. Blev två turer i bubbelpoolen inomhus under dagen också. Gäller ju att passa på! Fick mig en liten pratstund med träningsinstruktören också vilket kändes bra för hon bekräftade endel saker jag trott och att jag inte gör allt fel. Fick testa deras nya våg och hon tyckte att min fettprocent och vikt var bättre än vad jag tycker vilket kändes skönt. Så var det bara att packa ihop, äta lunch och så lämna kära Sandvik för den gången. Kändes lite vemodigt men å andra sidan så var helgen verkligen helt gudomligt underbar!
 
Om ni inte har varit där så rekommenderar jag det varmt. På helgen är det Ladies Spa dvs enbart för kvinnor, vilket faktiskt är ganska skönt. Det finns två helger/år då männen får vara med och de får även vara med om man bokar under veckorna. Nästa gång vi åker funderar vi på att lägga till en dag, alltså åka dit torsdag kväll så man får hela fredagen där. Vore ju kanon =)
 
Foto: säger adjö för denna gången, längtar redan tillbaka!
 
Ladies Spa, Sandvik Gård & Spa,
Fredag, solen skiner och jag har slutat jobba.
Dessutom är det äntligen dags för ett litet äventyr med mamma, mamma2 och lillasyster.
Ska bli underbart!!
 
 
 
 
Kan inte säga varför, men känner mig låg ikväll...ätit typ halva kylskåpet dessutom vilket inte gör läget bättre direkt :P
 
För att muntra upp mig och eventuellt några av er därute tänkte jag visa hur mina naglar såg ut för nån vecka sedan. Kallar dem non-stop-naglar, lite småkul =)
 
 
 

Kameran var inte så samarbetsvillig med mig för ena bilden blev jättesuddig och den andra ville inte visa rätt färg. Långfingret är en aprikos färg inte orange. Men som sagt, jag tycker det är roligt att ha naglarna så här, blir glad av det =)
 
godnatt
I helgen var det utställning i Loftahammar så dit åkte pappa och jag. Var nämligen även kortege med raggarbilar så vi gled gatan fram i mustangen. Efter en liten tur bland marknadsstånden åkte pappa helikopter, så åt vi en macka och åkte hem. Var en trevlig dag i mustangen, solen sken och fleetwood mac strömmade ur högtalarna. Det enda som kunde gjort det bättre hade varit om det var Björn som körde, men nu kan man ju inte få allt...
 
Rocky är bra söt! Han satt i mitten hela tiden i kortegen, stal många hjärtan där :P
 
Dagen till ära hade jag fixat naglarna efter amerikanska flaggan. Eller ja, vitt lack med lite stenar på, inte superavancerat direkt men såg lite kul ut =)
 
         
Måste köpa mig en ordentligt vitt lack (yeah jag får shoppa) det här blir verkligen inte bra... Men så här har tassarna sett ut i helgen iaf. Matchar Rockys scarf dessutom =)
 
Önskar er en trevlig vecka!
godnatt
 
 
 
 
 
mustang,