Imorgon är det dags för först 11h jobb, däribland två utvecklingssamtal, och sedan julbord med jobbet. Så glad, älskar julbord, särskilt de kalla rätterna. Mums! Har fixat naglarna inför julbordet, inte juligt men i alla fall med små röda prickar. Hyfsat nöjd. Syns lite dåligt är en silvrig botten med vinröda prickar, svarta streck och så silverglitter längst ut på hörnen. 

Nej, nu är det verkligen sovdags. Två dagar till helg! =)
Godnatt

 

Känns som att de sista veckorna har gått så himla fort. Nyss var det veckan fredag innan höstlov, sen var lovet slut, så hade två veckor gått och nu är det bara tre och en halv vecka kvar till jullov :-O Har kommit igång med utvecklingssamtalen fast hittills har jag bara haft en tredjedel av dem men med den här farten är snart dem klara också.

Helgen har inte varit superspännande direkt, men jag har fått en hel del gjort. Igår lördag städade jag och pyntade för advent. Fick mer gjort än jag troddde, vilket var väldigt skönt. Dessutom fikat och umgåtts endel med släkten. Inte sovit så mycket som jag hade behövt men nu ska vi inte vara såna ;-P

Har tagit en snabb promenad på gåbandet, duschat och nu är det dags att fixa naglarna. Ska testa ett nytt lack från Kicks egen kollektion, Rocky Bronze, ett brunt lack med mycket glitter. Förresten, det blåser halv storm ute men är varmt, har fortfarande balkongdörren öppen. 27 november :O
Önskar er en bra vecka!
xoxo

Det är inte alla dagar som är bra dagar. Har varit väldigt rörigt på jobbet idag, inte i någon klass utan mer allmänt med olika möten, kollegor som är borta och mycket att styra med. Hade i alla fall en lektion som fungerade väldigt bra. Vi jobbar med fritt arbete i historia, några gör en pjäs medan andra gör affischer och de jobbar superbra. Det är kul att få ge beröm och känna att allt slit man lagt ner faktiskt lönar sig.

Men allt fungerar inte bra... Har inte haft problem med axlar och nacke förut men sista året har jag känt mig väldigt stel och spänd, van vid huvudvärk men det har också blivit oftare. Skulle behöva en tekväll med K för att få bort lite oro, spänningar plus kylan som är både utifrån och inifrån men men...försökt äta upp mitt kylskåp istället och det har jag i alla fall lyckats bra med  ;-P

Har något lite kul att se fram emot, nästa vecka är det julbord med jobbet vilket jag ser fram emot, älskar julbord. Innan dess är det medlemskväll med facket där det serveras både mat och underhållning. Alltid roligt att träffa gamla, nya och nuvarande kollegor på annan mark än arbetet. På tal om det så kan jag meddela att personalfesten i fredags var mycket trevlig. Det blev taco, julklappstävling och musiktävling. Nice!

Nej, nu ska jag gå och lägga mig i förhoppningsvis en varm säng för jag är väldigt frusen. Hoppas ni har en bra vecka. Om inte så är trösten att det snart är helg =)

Godnatt
//Alexandra

Har flera gånger stött på boken "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" av Ann Heberlein men inte läst den förrän nu. Titeln har intresserat mig samtidigt som den avskräckt mig. Men nu har jag gjort det i alla fall, jag har läst den. Inget jag ångrar men kan inte säga att den gjorde mig glad direkt. Heberlein har skrivit om sitt liv, sin sjukdom, bipolär typ 2 (förut kallad manodepressivitet). Hon har beskrivit sina höga stunder och sina låga, de stunder hon inte orkar ta sig ur sängen och dem då hon inte sovit på flera dagar. Det är en väldigt utlämnande bok samtidigt som den ger oss stöd och hopp, man är inte ensam.

Heberlein skriver både rakt och ärligt om sina problem. Hon har mycket intressanta diskussioner om livet, självmord, lycka, psykisk ohälsa och kärlek. Det läskiga är att det finns delar som jag känner igen mig i... I boken finns det dessutom så många fina, bra och välsagda saker... 

                    Jag är så ledsen. Det känns som om jag är fylld av tårar,
                    som om det håller på att rinna över, som om jag är på väg 
                    att lösas upp, som om mina konturer blir allt diffusare. 
                    Vatten. Jag kommer att dö drunkningsdöden inifrån, mina 
                    inre organ kommer att dränkas i alla tårar som inte får komma
                    ut om jag inte snart kan gråta. (s.48)

                    Såpbubblor. Som såpbubblor är den, lyckan. Skimrande, 
                    ouppnåelig, så vacker och så skör. Den går sönder så lätt,lyckan.
                    Kanske är den ändå inte mycket att ha, lyckan. Det är inte 
                    mycket den tål. Lyckan. Jag vet inte. Jag är inte van vid att vara
                    lycklig. Det skulle inte kännas bekvämt. Ibland misstänker jag 
                    att jag fortsätter vara olycklig - misslycklig - också för att det 
                    är tryggt. Det där nederlaget är något jag kan. Något jag känner
                    igen. En kär gammal vän. Tryggt. (s.149)

Men nu måste jag sluta vältra mig i denna ångestbok för nu är det snart dags för personalfest på jobbet. Vi ska laga taco, dricka lite vin och spela julklappsspelet, mysigt.

trevlig helg!
xoxo Alexandra

Lovet är slut och imorgon är det fredag igen, tiden går verkligen fort...... Känner i alla fall att jag hämtat lite krafter under lovet (konstigt annars då jag spenderade 80% av det i soffan :-P ). Himla tur då det blir några väldigt intensiva veckor nu, har typ inte gjort någonting inför utvecklingssamtalen så nu gäller det verkligen att ligga i nästa vecka.

Förra helgen kom min morbror och mina två kusiner på besök, har inte träffat dem sedan i somras så det var roligt. Dem har en ny liten shitzu-vovve som var jättekul att busa med. Blev fika hos mormor och morfar ihop med morbror, kusinerna, moster, mamma och hennes man, härligt! Spenderade även lite tid med E. Vi åkte till stan, shoppade lite och åt thaimat. Tog en meny så vi fick vårrullar, räkor i peppar, kyckling i jordnötssås, friterat fläsk, biff i röd curry och friterad banan med glass. =-) Supertgott och mysigt!

Även den här helgen kommer bjuda på en hel del, verkar det som. Imorgon ska nämligen jag, mamma+man åka till stan en sväng. Titta lite i affärer, fika och köpa hem lite mumsig mat. På lördag ska vi fira lillasyster som fyller 20 och hennes mamma som fyller 50 år nu i november. Yeah! 

Bilden nedan visar hur jag lackade mina naglar förra helgen, lade till lite nailart för att göra det lite roligare. Ganska nöjd med resultatet, fast det svarta lacket satt inte speciellt bra. Men, ni får själva döma vad ni tycker om manikyren =)

Nu ska jag titta på "Criminal Minds" och äta lite frukt innan sängen kallar.
xoxo

Det var mycket jag tänkte att jag skulle göra den här veckan, dammsuga, damma, tvätta, diska, städa badrummet, sy upp nya gardinerna osv. Kan säga att det har inte riktigt blivit så. Jag har varit...bara varit...och det har varit superskönt.

Måndagen började nästintill perfekt. Vaknade av mig själv utan väckarklocka, låg kvar i sängen, sträckte på mig och läste en kvart innna jag gick upp. Jag tittade lite på tv innan jag klädde på mig och tog en promenad i skogen. Solen sken genom träden lite här och var, de gula och röda löven låg på stigen, var jätteskönt. Väl hemkommen blev det en stor frukost med ett glas nygjord juice. Sedan läste jag, tittade på tv och bara njöt av ledigheten. Så har veckan fortsatt. Både låter och känns som väldigt mycket lathet från min sida, men det är välbehövligt, att 'panika' är jobbigt.

Alla måsten som finns behöver läggas åt sidan emellanåt. Inte lätt men verkligen ett måste. Problemet är dock att jag försöker men allt det ligger bak i mitt huvud och spökar. Ibland blir det för mycket, för mycket saker jag inte kan släppa, som jag oroar mig för, som ligger där och gror till stora problem som förföljer mig...japp, jag är normal :-P Läste nedanstående i
"Godnatt, finaste" av Dorothy Koomson idag, ska tänka på det nästa gång det känns tungt, andas...

                   "Jag knyter händerna så hårt att naglarna gräver sig in i 
                    handflatorna och blundar för att hejda paniken. Andas.
                    Det enda jag behöver göra är att stå här och andas.
                    Det ordnar sig, det fixar sig, bara jag kan andas."