Dagen började bra på jobbet men på förmiddagen hände något som jag fått reda i, blä för elakheter. Men sedan har det bara gått uppåt.
 
Åkte från jobbet redan halv ett idag för jag hade ett uppdrag som faster. Jag har nämligen hämtat Bror på dagis idag. Så i två timmar var det bara han och jag, vi läste, åt mellis, byggde med klossar och busade. Riktig injektion av glädje :D
 
Skitdagen fick ett bra avslut... Nämligen spenderat eftermiddagen m denna lilla sötis 󾌧 vi har byggt m klossar, busat, läst o ätit mellis. Tack 󾬓
familjen,
Det här var längesedan men idag är mina naglar blåa och jag tänkte delta i Blå Måndag som nuförtiden finns hos Emelie. Lacket som pryder mina naglar är Isadoras - Peacock. Blev så lycklig när jag hittade det på rean här efter jul =)
 
Detta är två lager, det täckte bra, inget överlack på bilden. Gillar färgen, lite ljusare än på bilden, men önskar dock att glittret skulle synas lite tydligare.
Hoppas ni haft en bra måndag och vill ni göra den ännu bättre så kolla in alla blå manikyrer hos Emelie =)
Blå Måndag, Isadora - Peacock,

 
längtar
efter din röst, hand och kropp
saknar
dina tröstande ord och kramar
älskar
dig och oss tillsammans
olikheter
som dock aldrig kan bli likheter
förstår
att det aldrig kan bli vi två
smärtan
skär i hjärta och själ
i evighet
förblir du min kära vän
ringer
när jag orkar höra din röst och gråten upphört
 

dikter,
Idag hände det jag fruktat i veckor. Jag halkade i backen på väg till bussen. Har varit isgata i veckor nu och idag föll jag pladask. Gick så fort att jag inte hann märka något. Hörde det läskiga ljudet när huvudet slog i backen och kände smärta. Kändes som huvudet slog i först. Blev liggandes ett tag, vågade inte resa mig upp. Trodde faktiskt att jag spräckte huvudet. Fick världens huvudvärk samt blev yr och kände mig konstig. Huvudvärken har suttit i hela dagen, lite mildare framåt kvällen men ändå värk. Nu har jag även ont i natten, känns liksom tungt och stelt, dessutom stel i ryggen, lite ont i ena handen samt ena knät (hur det gick till har jag ingen aning om). Men har inte blivit illamående så antar att jag inte fick någon hjärnskakning trots att det kändes som det.
 
Skett så mycket olyckor i vinter runtomkring i landet vilket inte är konstigt med detta hemska väder. Har flera gånger stått på gatan och inte vetat var jag ska gå, is överallt och fötterna har bara glidit åt alla håll, blää. Inget fel på en riktig vinter men vintrar som dessa hatar jag. Kallt och snö, så milt och blaskigt och så fryser det och blir halt. Verkligen värdelöst. Nej, det ska blir torrt, kallt och så komma snö som får ligga vit och fin =)
 
Ska se sista halvtimmen på "Arrow" nu innan jag lägger mig. Snart fredag och dags för helg kära vänner, jippi!
Arrow, vinter,
Ifall det finns någon där ute som missat att jag hatar att städa så säger jag det igen, jag HATAR att städa. Verkligen inte vara kapabel till att hålla ordning så även om jag städar ena dagen så börjar det bli rörigt redan nästa dag. Problemet är att nästa lördag ska jag ha ljusparty hemma hos mig och jag bara kaaaan inte visa dem hur illa det är ställt. Så igår städade jag. Inte det vanliga, dammsuga och torka golv, utan rensade och plockade. Tog undan julen (vilket sved, aldrig hänt så här tidigt förut), bytte gardiner i köket (var tvungen att stryka dem lääänge för de så hemska ut), satte fram nya ljuslyktor/dekorationer/lampor, ställde bort saker i förrådet, rensade ut fem kartonger som stod i köket (saker som samlas på hög, post, Oriflame-grejer osv), källsorterade massor, städade uppepå byrån och som belöning för allt detta fick jag pynta vilket är den biten jag faktiskt gillar. Som jag skrev på fb, det finns delar av mitt hem som inte sett dagsljus på månader, eller låt oss vara ärliga, på år! t.ex. hörnet i köket och ovanpå byrån. Haha tyvärr sant. Det jag inte skrev var att vill man se det måste man skynda sig för snart är det tillbaka :P
 
Det var gårdagen. Idag låg jag kvar och läste innan jag gick upp och gjorde typ 30min zumba-liknande träning, åt pannkakor och nu sitter jag här. Ska snart gå till Jessica för en fika. Längesedan vi pratade så det ska bli trevligt. Hon fick ju barn i slutet av november, Freya blev storasyster till lilla Idun. Inte velat säga så mycket till henne hittills, vill inte störa den fina lilla bebisbubblan de alla är i. Finns dock en risk idag att jag inte kommer kunna vara tyst med allt, jobbet, chefen, lillebror, att till och med jag var orolig för mig själv innan jul för att jag kände mig så väldigt låg, så länge... Diskussion om jobbet kan jag iaf garantera att det blir, hon är ju också lärare och har dessutom samma chef...
 
Nej nu är jag sen, dags att göra sig i ordning.
Hoppas ni har en bra helg!!
Partylite, städa,
Kan bara säga, att tack och lov för att man kan laga hyfsad mat. Tänk vad tråkigt om man typ skulle leva på falukorv och potatismos konstant. Detta är kvällens middag mmmmm =)
 
Stekte skivor av nötytterfilé, hård yta men mycket rött i mitten. Köttet är så mört och fint. Till det stekte jag bitar av palsternacka och så fräste jag pärltomater och spenat, hällde på lite vin och smulade över lite mögelost. Till det drack jag massa rött vin under tiden som katten satt bredvid mig och fick kött. Tittade samtidigt på Twilight (gör det ibland när jag vill mår bättre...).
 
Efter maten blev jag sugen på choklad så då åkte nästan en hel maltesers-påse ner ihop med ytterligare ett glas vin, passar mycket bra ihop. Så nu är jag mätt av maten, trött av jobbveckan, lätt illamående av chokladen samt dåsig av vinet. Perfekt kombination för att leva i förnekelse och dämpa ångesten ;)
mögelost, nötytterfilé, palsternacka, spenat, tackochlovattmankanlagamat, tomater,
Har äntligen börjat måla naglarna igen, har saknat det men hade verkligen inte energi nog för det innan jul. Men nu är jag tillbaka och tänkte vara med på Karins Gröna Onsdag. Tyvärr har jag inget nytt lack utan ska visa en favorit i repris. Det är Zoya - Chita, ääääällllskar detta gröna sandlack. Det är lite tjockt i konsistensen men det täcker bra och sitter länge. Det glittrar så fint!
 

Glittret är mer guldfärgat vilket syns bättre på bilden nedan när inte lacket är i fokus. Hade även gröna hemgjorda örhängen idag för att matcha lacket och hedra gröna onsdagen :P

Tänkte slänga in en bonusbild också, därav titeln lila tisdag. För torsdag till tisdag har mina naglar varit lila, köpte nämligen Isadora - Purple Crush under jullovet. Älskar färgen (lite blåare på bilden än i verkligheten) och manikyren (breda lila tippar). Och så får ni se min lilla Baloo i bakgrunden, så söt!
 
 
Isadora - Purple Crush, Zoya - Chita, grön onsdag, hemgjorda örhängen,

 
tankar, går i cirklar i mörkret
vägrar ge upp
släpper inte taget
hjärnan, inuti mitt huvud
samarbetar med djävulen
inte mitt hjärta
sömn, snälla kom
och stanna vid min sida...
 

 
dikter,
Vet inte om det bara är jag som överreagerar, men Lina är på min sida iaf :P Idag fick jag min julklapp, mat och bio i stan av mamma2. Igår kväll skickade hon och skrev att "Vi har bokat bord...", jaha, insåg att det inte bara är hon och jag som ska till stan utan även hennes sambo samt att jag inte skulle få bestämma var jag ville äta. Äh ok...blev irriterad men visst, det kunde jag släppa (efter lite ältande :P) Så idag kommer de och hämtar mig. När vi kommer till restaurangen säger kyparen "Så ni är andra halvan av sällskapet där?" What? Vi går in och det sitter redan folk vid vårt bort, nämligen hans barn (som jag officiellt aldrig har träffat). Jahapp, snacka om att jag fick ångest, visste inte hur jag skulle bete mig...kändes mycket märkligt... Maten då? Helt ok men inte nåt speciellt, åt fläskfilé med strips, sparris, bearnaise och lite rotfrukter. Den stora poängen var efterrätten. Jag åt Tobleroneparfait, med hallonsås, blåbär och röda vinbär. Helt sanslöst gott!! :D
 
Till slut blev det dags för bion "Micke och Veronica". Är inte alltid jätteförtjust i svenska filmer så var lite skeptisk, jag hade valt en annan men det var deras förslag. Måste dock säga att filmen var betydligt bättre än jag trodde, så det var ju bra. Den hade många poänger och jag fick skratta en hel del, dessutom lite sorglig också. Nu är jag hemma igen iaf och visst det var trevligt, men lite förberedelse på att det inte bara var vi två som skulle på middag hade ju varit trevligt!
 
Annars idag har jag gått 30+30 min för att fika hos mormor och morfar. Började snö på vägen dit så jag var inte jättelycklig direkt. På vägen hem hade det kommit flera centimeter och nu blåser det dessutom halv storm ute. Jodå, överlag en jättelyckad dag :P Hoppas er helg går bättre än min!
Butlers Hörna, film Micke & Veronica, ångest,
Endast ett fåtal tillfällen tidigare har jag haft sådan ångest för att gå tillbaka till jobbet (när jag hade en väldigt tuff grupp samt när jag var assistent var det fler såna dagar). Nu rörde det sig inte så mycket om eleverna utan mer själva situationen på arbetsplatsen, sen hjälper det ju inte att veta allt man måste göra den här terminen... Var fruktansvärt i tisdags, åt massor för att försöka trycka undan ångesten. Blev inte bättre när en kollega skickade till mig och mådde ännu värre. Vi pratade lite och så erbjöd hon sig att hämta mig på onsdagsmorgonen för att vi skulle kunna åka tillsammans till jobbet, få stöd och en liten pratstund på morgonen. Första timmarna på jobbet gick ut på att hålla ångesten borta så jag skulle kunna vara kvar. Tyvärr vet jag att vi var flera stycken som kände så och även om det är fruktansvärt sorgligt så är det även en tröst.
 
Men som vanligt, när man väl är där så kommer man in i jobbet och det börjar kännas som vanligt, speciellt idag när eleverna kom tillbaka. Ligger dock efter i min planering men det är ju som vanligt. Förstår inte hur man ska få in allt stoff i NO och SO på mellanstadiet, men det är väl bara jag som har problem med det sedan Lgr-11 kom...
 
Har dessutom sovit  fruktansvärt dåligt, varit trött men inte kunnat somna. Natten till onsdag tittade jag på klockan 01.15 sista gången, och under 5h är alldeles för lite sömn för mig. Tyvärr blev det samma sak igår natt. Var så trött att jag sov en timme på soffan och sedan när jag lade mig kunde jag knappt hålla ögonen öppna men kunde ändå inte somna (verkligen inget jag är van vid, brukar somna som en klubbad säl). Så den natten tittade jag på klockan 00.15 sista gången, usch.
 
När man tänker att det inte kan bli värre, vilket jag tänkte innan jullovet, så blir det värre...kul... Förstår ju dock att i det stora hela är mina problem en piss i havet, folk dör i svält och krig, barn förlorar mammor och pappor i cancer och andra sjukdomar.  Dock är det ju så att mina känslor är ju mina och i det jag lever i så är det här stort och jag mår dåligt av det, svårt att bara ignorera då liksom... Men i kväll firar jag för "Arrow" är tillbaka, yeah! Jag har dessutom bestämt mig för att i natt ska jag sova myyyycket gott :D Dessutom så är det redan fredag imorgon!
lgr 11, sömnproblem, ångest,
Idag har jag varit hos Lina en sväng, vi har fikat, pratat, tagit en liten promenad innan jag gick och handlade innan hemgång. Trevligt! Hennes lilla Chanel låg och sov i mitt knä bra länge, väger ju inte mycket så det går ju bra. Föredrar hundar med mysig mjuk päls men annars är hon en mycket trevlig hund.
Fikadags 
Samtidigt vet jag inte vilket som är värst, att inte umgås med någon eller att umgås med någon ett tag och sedan komma hem till en mörk och ensam lägenhet... Tack och lov för katten som kommer och möter mig när jag öppnar dörren!
 
Igår kände jag mig väldigt destruktiv. Är van att äta mycket speciellt när det är jobbigt eller att kalla mig själv för pucko, det är det vanligaste djupet på min destruktivitet (alltså inte speciellt djup nuförtiden, har dock varit värre...). Men igår kändes det som jag kunde ha hackat sönder mig själv om det inte hade lämnat spår efter sig, ja jag vet, helt galen. Har försökt gå åt ett annat håll, att inte äta istället för att länsa kylskåpet. Tycker bättre om att äta :D
 
Såg flera filmer igår för att distrahera mig. På kvällen såg jag "Divergent" samt "Snow White and the Huntsman", länkat till imdb.com ifall ni vill läsa mer om filmerna. Den första var en bra framtidshistoria där man får göra ett test för att sedan delas in i falanger efter vad man är bra på för att jobba inom det i resten av ens liv. Men som vanligt är det inte så enkelt. Huvudpersonen vet inte vad hon vill välja och testet ger inget svar, hon är en divergent, en som passar inom alla falanger och som inte kan styras, vilket självklart inte är bra. Spännande, romantisk, hade det mesta. Gillade den! "Snow White..." hade jag sett förut men gillar den versionen med spröda men starka Kristen Stewart i huvudrollen. Vill ha en egen jägare ;)
 
Hoppas ni haft en bra trettondagsafton!
Divergent, Snow White and the Huntsman, destruktiv, ensamhet, kinesisk nakenhund,
 

 
Ibland behövs det inte så mycket
för att få mörkret att skingras lite.
Ett leende, ett ord, en gest
kan ha stor betydelse för en ensam själ.
Så bjud på det du har,
kanske ger du någon orken
att fortsätta ytterligare en dag.
 

bussdikter, dikter,
Så var det dags igen, ett nytt år har kommit. Undrar hur många nya år man kommer få uppleva...
 
Fick en väldigt trevlig överraskning på nyårsafton! Jag ska bli faster igen! Lille Bror ska bli storebror nån gång i sommar. Kul! <3
 
Nyårsafton tillbringade vi i Caramba hos mamma2, hennes bror Åke, Peter, hans bror+fru, mamma, Conny, Chris, Filip och Bror. Han var så fin i en body han fått av Josefine, med krås och fluga. Vi lekte lite med legot och tog på pyjamasen ihop. Så söt.
 
Bror, jag o legot önskar alla gott nytt år :-D
 
Middagen var kl.19 men jag åkte ut lite tidigare för att hjälpa till. Vi fick en fördrink nere i jordkällaren sedan förrätten, en räkcocktail med avokado, rödlök, chili, mango, lime och räkor. Sedan oxfilé med hasselbackspotatis, rödvinssås, grillade tomater samt sockerärtor och babymorötter i olja, balsamico och kryddor. Mycket gott! Sedan hade Åke gjort tre sorters glass som blev efterrätten, hallon, vanilj och choklad, några mandelflarn samt en sked bärkompott.
 
Var en trevlig och rolig kväll. Kändes dock lite konstigt att vara där när pappa och Kerstin satt själva hemma. Å andra sidan har jag suttit helt ensam några nyår innan detta... Var skönt att inte vara ensam men det var tur att Bror var där så jag kunde försvinna och leka med honom ibland, jobbigt att vara social :P
 
Hoppas ni hade ett bra nyår! kram
familjen, nyårsafton, oxfilé, räkcocktail,