I torsdags hade mamma och jag lite egentid. Vi åt grillad kyckling, sötpotatismos, ärtpesto och drack vin hemma hos mig. Sen blev det film och popcorn. Mysigt och sällsynt.
 
Igår var det dags för årliga påskmiddagen hos mormor och morfar. Jag kom dit runt tolv för att hjälpa till och klockan två kom de andra, mamma+man+hans mamma samt min moster. Det var gott och trevligt! Dock jobbigt att se hur morfar blir sämre och sämre, han har Parkinsons...
 
Har känt mig låg och trött sista veckorna, samma sak igår kväll. Men så skickade en granne sms på kvällen och föreslog utgång idag. Så om typ 45min kommer några hit till mig för lite party. Behöver det verkligen så ska bli roligt! Men får inte bli alltför mycket alkohol för imorgon ska mamma+man och jag åka till stan för lite shopping och fika vid halv elva :D
 
En bild på min brunch, ägg (observera att jag målat en kyckling på det :P ), sill, ägghalvor, franska med ost och marmeland, pressad apelsinjuice och en kopp te, mums :D
 
Nu ska jag försöka hitta något att ha på mig. Har som tur är inte ätit alltför mycket påskgodis/mat utan vågen visade på typ 5gram mindre än vanligt vilket ju är bra ;)
Önskar er en trevlig påsk!
xoxo
Den här veckan blir onsdag torsdag för på fredag är vi lediga, yeah! Ska verkligen bli skönt med lite påskledighet, jag är så trött...har dessutom haft väldigt mycket huvudvärk sista tre veckorna vilket jag tror beror på stress så tänker att ledigheten ska råda bot på det.
 
I fredags när vi firade födelsedagar fick jag ett olivträd att ha ute på min uteplats. Det är jättefint. Måste bara läsa in mig lite på dess skötsel och sen är det bara att hålla tummarna på att det blir massa goda oliver på det =) 
 
Nu har mina påskgula naglar torkat så nu blir det sängen, har verkligen varit sjukt trött den här veckan. Bästa tv-kvällen, tisdagarna, sov jag bort, irriterande. Men ikväll faktiskt såg jag en bra film (ser aldrig filmer mitt i veckan men fått frivisning på filmkanaler så tänkte passa på). Den hette "50/50" och handlade om en kille som fick cancer ihop med beskedet att det bara var 50% chans att han skulle klara sig. Man fick följa honom samt hans vän under kampen. Sorglig men även lite rolig, bra, helt klart värd att se.
 
önskar er en bra torsdag=fredag
godnatt
filmen "50/50",
Idag är det den 23 mars och idag fyller lillebror Johan år! Vi firade honom, lillebror Filip samt mig igår hemma hos mamma2. Alla var där, mamma+man, vi fem syskon+en respektive, mamma2+fästman. Alla var där...utom pappa...kändes konstigt men inte mycket jag kunde göra åt det...var hans beslut...
 
Idag 23 mars är det även dags för årets Earth Hour vilket innebär att 20.30-21.30 släcker man alla sina lampor. Självklart för att spara ström men framförallt är det en manifestation för att visa att man bryr sig om miljön, att man tycker det är viktigt att de styrande fattar beslut som gynnar vår jord inte tvärtom. Visst är det viktigare vad man gör för miljön under dagliga livet än att man släcker lampan en timme om året, men som sagt, det handlar mer om making a statement. Vi arbetade med det i klassen igår, diskuterade och läste om källsortering, sopor, tittade på bilder från wwf:s hemsida samt pratade om allas ansvar. Var kul, för alla hade idéer och vi hade mycket att prata om.
 
Blir dock lite irriterad då många skriver onödiga och dumma kommentarer på fb på wwf:s sida under frågan "Släcker du?" skrivs det: idioter ni är, jag tänker tända allt jag har, vad löjligt osv. Menar, jag tycker inte om sport, tittar aldrig på det och ser ingen mening med det. Men bara för det skriver inte jag kommentarer som alla som sportar är dumma i huvudet, hur f-n kan ni spela fotboll m.m. Om ni nu inte vill stödja miljön, bara skit i det då, men varför skriva dumheter? 
 
Jag kommer släcka under Earth Hour, kommer ni?
 
Earth Hour, WWF,
För två veckor sedan hade jag vårkänslor. Asfalten var bar, ingen is och snö som gjorde att man riskerade livet på väg till bussen. Sedan gick det ett dygn och vi fick en decimeter snö. Såhär två veckor senare är det fullaste vinter igen. Varit mellan tio och tjugo minusgrader i stort sett varje morgon och nu i två dagar har det snöat. Idag har det varit grått och snöat i stort sett hela dagen. Jag är inte ensam om att tycka det är deprimerande...
 
 
Här är jag på väg hem från jobbet. Ser knappt kängorna i snödjupet. Blää. Kan knappt fatta att det är 20 mars. Inte ovanligt att det kommer snö i mars/april, men ovanligt att det är såå kallt och att det ligger kvar så länge. Hört att det kommer ligga där i minst 10dagar. Jag ber till någon liten vädergud därute att skynda på omställningen och kanske ge oss en liten solglimt och isfri asfalt till påsk =)
 
Nej, nu har jag klagat färdigt. Är lite nöjd, skrev klart de skriftliga omdömena igår efter väldigt mycket jobb på jobbet så gjorde jag sista hemma mellan 8 och halv 10 på kvällen. Skönt att man är klar, nu är det bara samtalen kvar.
 
Verkligen sovdags nu (trots att Baloo och jag sov en timme i fåtöljen förut), kan inte hålla ögonlocken uppe med tändstickor ens. Hoppas ni har en bra vecka och kom ihåg, snart helg igen :D godnatt
snö,
Meningen med livet?
Meningen med livet är 42.
I alla fall enligt "Liftarens guide till galaxen".
Just nu skulle jag behöva svaret på frågan. 42 hjälper mig inte så jag hoppas det finns nåt annat svar.
 
Det är många runt mig som går vidare med sina liv. Självklart det som är meningen men ändå jobbigt för (ja, egoistiskt tänkt) mig, för det känns som mitt liv står stilla. Det jag gör är jobbar, äter (för mycket) och sover (för lite känns det som).
 
Tror skälet är att samhället i stort talar om för oss medlemmar att det som är bra, godkänt och rätt (och det vi vill?) är att hitta ett jobb, hitta en pojkvän, gifta sig, köpa hus, skaffa barn och vara lyckliga i resten av sina liv. Men för oss som inte hittar en partner, som inte skaffar barn...måste vi vara olyckliga i resten av våra liv bara för det? Just nu svarar jag ja på den frågan men innerst inne vet jag att det inte ska vara så. Men det man vet i den logiska delen av hjärnan är inte alltid samma som i hjärtat och inte samma som i den tänkande delen av hjärnan...
 
Tror inte jag blir helt lycklig om jag går ner i vikt och väger "rätt". Tror inte jag blir helt lycklig av att hitta rätt partner heller. Tror inte jag blir helt av någonting just nu, men förhoppningsvis i längden. Som min lillasysters tatuering säger - happiness is not a destination, it's a way of life - enklare sagt än gjort dock.
 
Meningen med livet är 42.
Kanske betyder det att jag blir lycklig när jag blir 42 år gammal.
Kanske betyder det att man får vara lycklig 42 gånger i sitt liv.
Kanske är det bara skitsnack :-P
 
...42...
Grön onsdag gäller bara naglarna för ute är det vitt och grått då snön har fallit under större delen av dagen, bläää. Mina vårkänslor som vågade glimta fram lite i lördags har försvunnit all världens väg...
 
Men på naglarna bär vi idag grönt, för det är Grön Onsdag hos Karin idag. Vet att många är trötta på krackeleringslacken, men själv har jag bara ett svart som jag använt typ 3 gånger, så när jag hittade de nya vårigt pastellfärgade hos Isadora blev jag jätteglad. Detta är Mint. Under har jag Marie Antoinette från Loreal, det är mycket svagt rosa, tyvärr för ljust. Det är en mintgrön med lite gult i sig (matchar inte alls sjalen och örhängena som är helt mintgröna, upprörande :P ). Sprack väldigt mycket så stora partier av det undre lacket blev synligt, nästan för mycket. Blev ganska bra. Gör mig lite vårglad iaf :D
 
grön onsdag,
I fredags morse var det hela -10grader ute. Men med dagen följde sol, smältande snö, ren asfalt och en massa vårkänslor. I lördags var ju jag och mamma till stan och shoppade in våren sen åt vi tacos ihop hemma hos dem. Igår, söndag, vaknade jag till...massa snö! Blev ungeär 1dm, var grått, trist och blåsigt. Fy vad deppigt. Hade inte lust att göra nåt men som tur är har jag en liten fyrbent varelse som är väldigt nöjd med att vi ligger på soffan och läser ihop.
 
Så igår på soffan läste vi ut Lars Rambes bok "Kvinnorna i sjön". Den handlar om fotografen Johan som vi möter 1992 när han flyttar från Järlasjön efter att två kvinnor mördats, samt 2008 när han flyttar tillbaka till ett mycket förändrat område. Han plågas av huvudvärk, syner och minnen från platsen men vet inte om de är sanna eller inte vilket gör honom förvirrad. Dessutom försöker kvinnorna, de som dött i sjön, varna honom för något, men vad?
 
Boken är spännande och man dras in i historien på ett bra sätt. Tycker dock att det blir lite rörigt emellanåt då man följer några personer under året 1992 samt 2008. Dessutom berättas det om en byggnad och människor som arbetat och bott runt den samtidigt. Allt binds skickligt samman i slutet av boken men under tiden kan det bli lite rörigt som sagt men det blir lättare om man läser längre partier per gång. Rekommenderar boken, för även om det inte är den bästa jag läst så är den definitivt bra och läskig!
 
 
Kvinnorna i sjön (inbunden)
Kvinnorna i sjön, Lars Rambe,
Idag har mamma och jag varit i stan för lite shopping. Jag ville verkligen handla men oftast när jag känner så brukar det sluta med att jag kommer hem med ett par örhängen, ett nagellack och eventuellt en t-shirt och då räknas det som storshopping! Blir ibland lite irriterad på mig själv, menar jag har råd att shoppa loss emellanåt men har beslutsångest, är kräsen samt är kort och rund, så det blir sällan några storköp.
 
Men idag ni har visa-kortet fått jobba och pengarna har rullat :-P Kom hem med två nya vårjackor (en kort rosa dunjacka samt en lång svart), två mattor till köket (flerfärgade trasmattor), två cardigans (tunna stickade, en ljusblå och en ljusgrön), ett nagellack (ljusgrönt krackeleringslack från Isadora), ett par örhängen (ljusgröna) och en ljusgrön sjal. Helt chockad, men mest chockad blev nog mamma. Var jättekul men oj vad vi var trötta när vi kom hem.
 
För tillfället är jag väldigt nöjd med mitt kök, tycker det blivit så vårigt och fint med massa färger, så här kommer några bilder =)
 
De nya mattorna blev bra tycker jag, älskar färgerna.
 
De här fina temuggarna fick jag av lillasyster i julklapp, tyckte de passade jättebra som blomkrukor!
 
Den lila ljuslyktan i fönstret fick jag av Smurfis till julklapp, härlig färg och form.
Tavlan med Eiffeltornet är ett kort som min lillebror tog när vi var där, häftig bild!
 
Det var mitt kök! Önskar er fortsatt trevlig helg!
kram o godnatt
Det är torsdag, jag sitter i soffan med datorn, en kopp grönt te och en apelsin som väntar på att ätas. Tur det är fredag imorgon för jag är så himla trött, trots att Baloo och jag tog en tupplur i fåtöljen förut. Ska sova i helgen =)
 
Te. Min kära granne och jag drack mycket te förr. Vi hade kvällar med te och terapi varje vecka. Sedan flyttade hon... Ett par månader senare när vi pratade kom vi in på det och upptäckte att ingen av oss drack te som förut. Nu, två år senare, dricker jag te som vanligt igen. Men saknar våra kvällar...skulle behöva en. Menar, te kan jag ju dricka själv men terapibiten är svår att fixa själv :P
 
Nu ska jag ta itu med min apelsin (guuud vad goda dem är nu) och sörpla i mig mitt te för snart är det sovdags.
Önskar er en bra fredag :-D
Så var det måndag igen och ytterligare en helg ligger bakom oss. Födelsedagen blev okej, men slår ju inte förra årets då jag var på spa i Sandvik, lär bli en tripp dit nästa år igen. Kvällen började dock med panik, andningsövningar och tequila+cider, sen blev allt bra :-P
 
Måndag som sagt och idag tänkte jag vara med på Lindas Blå Måndag, ja, självklart handlar det om nagellack!
 
Idag pryds naglarna av Isadoras Polar Night. Ett mörkblått lack med massa smått silverglitter samt stora silver och blåa prismor. Tycker det är jättefint, ser verkligen ut som en midnattsblå himmel full med stjärnor, vackert! Bakgrunden är boken jag läser för tillfället, "Kvinnorna i sjön" av Lars Rambe.
 
             
Blå Måndag,
Idag är ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag! :-D
 
Har haft släkten här, mormor, morfar, moster, mamma+man och hans mamma. Höll på igår kväll och bakade tårta, kakor och sockerkaka i tre timmar, blev helt okej (glömde tyvärr att ta kort). Har två syskon som fyller år nu också, så vi ska fira oss tre ihop med middag och lite hemma hos mamma2 om några veckor så dem var inte här idag.
 
Förr har jag alltid tyckt om att fylla år men för två år sedan blev det inte någon jätterolig födelsedag så förra året åkte jag faktiskt bort. Jag, mamma och mamma2 åkte till Sandvik på spa, helt underbart! Men tänkt i år att jag skulle ge det en chans igen. Blev inte superbra men helt okej. Fast satsar nog på spa igen nästa år :-P
 
Nu ikväll åt moster, mamma+man och jag middag ute och sen har jag suttit och tittat på en Johan Falk film. Men snart ska jag faktiskt gå ut. Blev inte jättebra eftersom jag sitter själv, men hoppas det är mycket folk ute så det blir roligt där =)
 
Hoppas ni har en bra helg!
skål & kram