från vårkänslor till vinterdepp

0kommentarer

I fredags morse var det hela -10grader ute. Men med dagen följde sol, smältande snö, ren asfalt och en massa vårkänslor. I lördags var ju jag och mamma till stan och shoppade in våren sen åt vi tacos ihop hemma hos dem. Igår, söndag, vaknade jag till...massa snö! Blev ungeär 1dm, var grått, trist och blåsigt. Fy vad deppigt. Hade inte lust att göra nåt men som tur är har jag en liten fyrbent varelse som är väldigt nöjd med att vi ligger på soffan och läser ihop.
 
Så igår på soffan läste vi ut Lars Rambes bok "Kvinnorna i sjön". Den handlar om fotografen Johan som vi möter 1992 när han flyttar från Järlasjön efter att två kvinnor mördats, samt 2008 när han flyttar tillbaka till ett mycket förändrat område. Han plågas av huvudvärk, syner och minnen från platsen men vet inte om de är sanna eller inte vilket gör honom förvirrad. Dessutom försöker kvinnorna, de som dött i sjön, varna honom för något, men vad?
 
Boken är spännande och man dras in i historien på ett bra sätt. Tycker dock att det blir lite rörigt emellanåt då man följer några personer under året 1992 samt 2008. Dessutom berättas det om en byggnad och människor som arbetat och bott runt den samtidigt. Allt binds skickligt samman i slutet av boken men under tiden kan det bli lite rörigt som sagt men det blir lättare om man läser längre partier per gång. Rekommenderar boken, för även om det inte är den bästa jag läst så är den definitivt bra och läskig!
 
 
Kvinnorna i sjön (inbunden)
Kvinnorna i sjön, Lars Rambe,

Kommentera

Publiceras ej