Måste säga, det händer inte mycket här för tillfället. Njuter av att vara ledig och inte behöva göra något. Gjort lite småsaker som tvättat, hälsat på mormor och morfar, handlat, läst, sovit på soffan, tittat på tv, spelat Alfapet med mamma, varit till dollarstore med Sofia, ätit lunch och glass med Alex, men mest av allt slöat. Skönt!
 
Fast nu ett dygn har jag haft ont i magen, vet inte om det blev för mycket kryddor igår när mamma och jag åt revbensspjäll eller vad det är... Inte nöjd... Känns som magkatarr men nu vilar jag ju massor så förstår inte. Jaja struntsamma, hoppas morgondagen känns bättre.
 
Klockan är mer än jag vill så nu måste jag lägga mig. Ska träffa Sofia för en fika vid 11 imorgon och innan dess måste håret tvättas och naglarna lackas om  =)
 
godnatt
Första är det ju egentligen inte, men första på semestern iaf :D Inte så ofta men tänkte vara med på Toves temadag idag, titta in där för fler blå manikyrer. Hade inget nytt lack att visa och ingen tanke på någon nail art så istället blev det en uppvisning av fem olika blå färger (tror det heter skittle).
 
Här är färgerna jag använde. Kan tyvärr inte säga vad alla heter då etiketterna är borta förutom Mavalas Trinidad som ni ser här samt nr4 som heter 352 (köpt senaste året). Nr 3 och 5 ser väldigt lika ut, på naglarna är nr5, på tummen, lite mer ljusblå. Båda har ett fint silvrigt glitter i sig. Favoritfärgen är nr4 =) Målade från lillfingret och framåt.
      
Har ny mobil med bättre kamera vilket jag upptäckte här inte alltid är positivt då man ser skavanker ännu bättre :P
 
Baloo var så himla söt förut på soffan så blir en liten bonusbild på honom =)
 
 
 
 
Blå Måndag, Depend, Mavala - Trinidad,
Jag har gått på semester!!! Wihuu!!
 
Veckan som varit, utan elever men med möten, schemaläggning, lokaldiskussioner och städning har varit fylld med arbete men ändå ganska lugn och skön. Det är verkligen skillnad att arbeta så här. Bara det att man kan göra klart en uppgift innan man börjar på nästa utan typ hundra frågor däremellan är skönt. Tänker att jag borde skaffa mig ett jobb där jag kan ha det så jämt, skulle passa på kontor eftersom jag skriver snabbt på datorn =)
 
Kan inte fatta att jag/vi faktiskt överlevt ett läsår till. Det har varit så himla rörigt med mycket problem och frågor. Men lever gör vi, fast jag känner att det har kostat på, betalar med min psykiska hälsa...
 
Här kommer ett kort på mina midsommarnaglar
 
 
Hoppas ni haft en bra dag!
midsommar, nail art,
I torsdags hade vi skolavslutning! Är något väldigt speciellt med avslutningar, alla elever är så fina med kammade hår, rena strukna kläder och så är dem extra söta den dagen :P När de sedan sjunger och spelar i kyrkan då blir det verkligen sommar. Hos oss är det tradition att hela skolan går tillsammans till kyrkan, en annan tradition är att lärarna sjunger en sång, oftast med en text som en av lärarna har gjort. Så även i år. Är roligt men vi har alltid för lite tid att träna på men man får bjuda på att det blir lite fel och lite skratt ibland. Är ett uppskattat avsnitt i avslutningen iaf :D
 
En tradition för mig är att göra något lite extra med mina naglar så här kommer en bild på årets.
 
OPI-A Roll In The Hague, Mavala-Bamako, OPI-I Just Can't CopaCabana
Mavala-Trinidad, Isadora-Power Pink.

I fredags hade vi egen tid på jobbet så jag städade klassrummet, ställde i ordning bland pennor och papper, rensade mitt skrivbord mm, kändes skönt. På eftermiddagen kom Alex till mig, vi handlade och så lagade jag middag. Stekt ryggbiff med ugnsrostad potatis, lök och aubergine och så lite vinsås till det. När vi druckit ur flaskan med mousserande rosé Pizzolato som jag fick av Kerstin när jag fyllde år tillsammans med massa prat på uteplatsen så gick vi in och åt efterrätt. Det blev wienernougatglass med jordgubbar och minimarshmallows. Mums! Trevlig kväll :D
 
Men nu ska jag fixa naglarna och dricka cola som förberedelse för sista jobbveckan för det här läsåret :D
godnatt
 
 
Isadora - Power Pink, Mavala - Trinidad, Mavala -Bamako, OPI - A Roll In The Hague, OPI - I Just Can't CopaCabana, nail art blommor, skolavslutning,
Hejjegud den här veckan har varit tuff. I måndags jobbade klassen hårt, lärarna satt i möte på eftermiddagen och blev irriterade sedan var den dagen slut. Igår var det vandring. Det var väldigt varmt men gick bra ändå. Barnen var jätteduktiga och det var inte mycket klagan. Vi gick 6-7km runt en sjö och sedan blev det grillning vid en badplats, verkligen jättefint!
 
Vi var tillbaka i skolan strax efter 1 och vid halv2 var det dags för fotboll, lärarna mot 6an. Ojojoj, det blev en hård match! Tur jag har flera kollegor som gillar fotboll för jag är verkligen värdelös. Men i år gjorde jag några bra insatser iaf vilket jag är väldigt nöjd med. Vi vann med 4-0 yeah!! Men vi var helt slut efteråt, känns som man tränat klart för ett helt år nu :P
 
Idag har vi gjort klart, tagit hand om papper, teckningar m.m., städat samt varit ute och plockat lite blommor för att pynta kyrkan med imorgon. Ja, för imorgon är det dags, det är SKOLAVSLUTNING!! Nejnej, jag är inte nöjd :D
 
Känner mig verkligen slut, slut som människa, lärare och artist :P För att inte tala om hur slut tålamodet är, uschusch. Problemet är ju att vi jobbar lite mer än en vecka till och det är mycket som ska ske då....
 
Nu är naglarna målade med blommor för avslutningen och det är hög tid att gå och sova. Kommer nog bild imorgon ;)
 
Åh förresten, måste berätta nåt konstigt. I natt vaknade jag vid halv3 av att katten satt nära mig och glodde. Klappade honom lite samtidigt som en dimmig tanke kom in i huvudet, han var ju ute när jag gick och lade mig...hmmm. Började frysa om handen, konstig, kallt här inne. Gick upp och vet ni vad? Jag hade glömt att stänga balkongdörren i köket! Jag som är mörkrädd och bor på botten med en uteplats. På köksbordet låg nycklar och pengar och så dörren på vid gavel. Shit vad rädd jag blev. Men var så trött så jag bara stängde och somnade om inom nån minut. Fast jag drömde märkligt efteråt, att Alex och jag var ute med hennes son som var mycket större än i verkligheten, och att vi glömde honom i vagnen någonstans och fick hämta honom. Konstigt. Jaja, ikväll ska jag låsa ordentligt!
 
godnatt
 
 
skolavslutning,
 I torsdags hade vi fest med jobbet. Vi grillade kött och grönsaker på skolgården, lekte lite och sedan gick vi in och fikade samt spelade lite spel. Mycket trevligt!
 
 
Sedan har vi ju varit lediga, vilket är otroligt skönt, men jag har samtidigt varit väldigt uttråkad och inte orkat göra nåt speciellt. Vi var som vanligt hos moster på nationaldagsfika igår men sen låg jag typ i soffan hela dagen. Baloo och jag sov en timme i fåtöljen sen kände jag att nåt måste jag göra, så då blev det en liten cykeltur och lite andel. På kvällen sov jag i soffan typ halv10-11. Tittade ytterligare på tv och gick och lade mig runt 2. Trodde det skulle vara svårt att sova men nejdå, sov nästan ända till 12 idag. Vet inte vad det är med mig......
 
För att muntra upp mig själv lite fixade jag en mumsig middag. Stekte flankstek hård på ytan men blodig inuti, som jag skivade och så blandade med ett hack av gröna+svarta oliver, soltorkad tomat, smågurkor, vitlök, worcestershiresås, fisksås, lime och lite olja. Till det fräste jag zucchini, sparris och körsbärstomater och sköljde ur pannan med balsamicovinäger och lite vatten.
 
Som jag säger, en jäkla tur att man åtminstone kan laga mat ;-)
Efter lite åska och rejält med regn idag ser det lite ljusare ut nu. Ikväll blir det att åka till centrum med mamma, Conny och moster för att äta.
Hoppas ni har en bra långhelg!
 
 
balsamico, flankstek, frästa grönsaker, grilla,
Den här veckan är speciell för idag torsdag är det egentligen fredag. Härligt med en röd dag så här i slutet av veckan =) Så idag firar vi inte bara Pink Thursday hos Emma utan även att det är fredag!
 
Har sneglat lite på gellacken ett tag och nu när Isadora kom ut med en sort som inte behöver någon lampa för att härda så blev jag ju bara tvungen att köpa ett. Det fanns flera fina färger men valet föll till slut på det ljusare rosa Pink Bomb. Här kommer en bild från Isadora  där ni kan hitta mer information.

GelNailLacquer_Bild_i_text

Första lagret gick lätt att måla men det andra var lite svårare. Det blev lite randigt på sina ställen. På håll ser det bra ut, väldigt glansigt, men på nära håll ser man fläckar och ränder i lacket. Hade hoppats att överlacket skulle fixa till det ojämna men tyvärr inte, blev nästan tvärtom istället. Jaja, kanske får måla tre lager nästa gång eller ett annat rosa som underlack. Nu ska det bli spännande att se hur det sitter, hör av mig.

      
Första kortet utan kameralampa och nästa med. Tråkigt när man ser ojämnheterna.
Sorry att jag inte hunnit städa runt naglarna.
 
 

Idag har det varit en lång dag med filmfestival för hela skolan med röd matta, chips och dricka. Roligt att se allas filmer på bioduken. Efter några lektioner var det dags för de obligatoriska mötena, inte lika kul...blir så besviken och trött, redan nu ångest över att komma tillbaka till jobbet i höst...

Hoppas ni har en bra vecka och som sagt, önskar er en bra fredag idag torsdag :P

 
Isadora - Pink Bomb, Isadora gellack, Pink Thursday,
Ordet blå har flera betydelser, som i färgen och i humöret. Båda passar just nu, men i det här fallet är det blått nagellack som gäller, dessutom tre stycken. I lördags var jag på fika med släkten sen hade jag lite tråkigt, och vad gör man då? Jo, fixar sina naglar. Skulle på grillfest hos Alex på kvällen, dricka lite drinkar och så gå ut och dansa så det passade ju bra med lite extrafixade naglar.
 
 
Basen är Isadora- Silver sky, ljusblått med ett tunt silverglitter. Sedan gjorde jag en mörkblå triangel med hjälp av tejp, lacket är Mavala - Trinidad. Avslutade med några prickar av sandlacket Ocean Crush från Isadora. Ganska enkel design men betydligt mer än bara vanligt målade naglar. Ska fylla på med överlack så det får sitta ett tag. Detta är mitt bidrag till Blå Måndag hos Tove, gå gärna in för att titta på fler blå manikyrer =)
 
Önskar er en bra vecka!
Blå Måndag, Isadora - Ocean Crush, Isadora - Silver Sky, Mavala - Trinidad,