Ikväll har facket haft medlemskväll. Så direkt från jobbet åkte jag till centrum, hann med några små ärenden och sedan var det dags. Först en timme med glöggmingel (=30 lärare i lokalen vilket innebär en himla massa kackel) och sedan mat och lite underhållning i form av lotter men framförallt en tjej som sjöng och spelade gitarr.
 
Det var en trevlig kväll men det är lite segt att inte hinna hem först. Blev typ 14h hemifrån idag men som tur är har jag sovmorgon imorgon. Efter sovmorgonen (dvs klassens slöjd) ska vi fortsätta med no:n. Idag gick vi nämligen igenom en powerpoint någon gjort om olika typer av djur, med och utan ryggrad, däggdjur, blötdjur, leddjur, insekter mm. Det blev en massa prat, diskussioner, frågor och berättande, en bra lektion. Imorgon ska vi fortsätta genom att de dels ska få skriva vad de lärde sig men även hitta på någon egen fråga som de ska söka svar på. De brukar gilla sånt så hoppas på en bra lektion till.
 
Nej nu är det hög tid för mig att sova.
Förresten, håll tummarna för att det inte regnar imorgon, tycker tre dagar i sträck räcker.
~ godnatt ~
 
Veckan som gått har varit stressig och upprörande...blev ganska låg på slutet för vissa saker tar så mycket energi och jag har svårt att släppa tankarna om hur jag ska lösa det...
 
I början av veckan kom Alex och hämtade mig på jobbet. Vi skulle fika men det var stängt så det blev att vi tog en sallad på pizzerian istället och diskuterade helgen som gott. Trevligt!
 
Igår jobbade jag på fm för att sedan snabbt slänga i mig lunch och åka på kurs. Vem vill gå på kurs mellan 13-17 en fredag? Dessutom när det dessutom tar nästan 1,5h att komma hem. Suck... Efter en halvtimme hemma var det dags för att fira födelsedagar, lillasyster fyllde ju år förra fredagen och mamma2 fyller år idag. Så igår träffades vi alla för att fira, mamma2+pojkvän, mamma+man, pappa, mina tre bröder, lillasyster och jag. En intressant samling eller vad säger ni? Hehe. Blev en trevlig kväll med mat, vin, prat och så följde lillebror med hem till mig för att se på film. Mys på hög nivå hela kvällen alltså :-D Av mamma, lillebror F och mig fick lillasyster några vinglas av Carolina Gynning, jättefina. Mamma och jag köpte en flaska vin och ett mobilskal till mamma2, ville blinga till henne lite så tog ett glittrigt. Båda verkade nöjda!
 
Men idag har jag varit väldigt trött och seg. Efter fika hos moster med mormor och morfar samt alfapet hos mamma har jag sovit en stund i fåtöljen med katten i famnen. Det var döööskönt! Men nu är det snart dags för middag. Blir en rejäl köttbit, frästa grönsaker och bearnaisesås, ska bli mums!
 
Önskar er en trevlig lördagskväll!
När mamma fyllde år fick hon en biljett till Dirty Dancing på Chinateatern av mig. Så igår var vi på musikalen. Vi har sett filmen typ 100 gånger och det var precis som på filmen. Det hände saker hela tiden på scenen, de sjöng underbart och dansade helt otroligt. Det var en mycket större upplevelse än vad vi trodde. Det var super helt enkelt!
 
Scenerna avlöste varandra med fart och det var coolt att se ljusspelet och kulisserna som var bilder på led-skärmar, allt från skog, väggar och en härligt lysande måne. Såg verkligt och härligt ut! Var bra att sittraderna lutade så att även att vi satt högt upp såg vi jättebra. Vi undrade ett tag var musikerna satt. Då såg vi typ "glasburar" vid sidan av scenen, två på varje sida upp mot taket, och där satt dem, två-tre personer i varje.
 
Här kommer några bilder från dn samt corren.
 
 
 
 
 
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=vAOy-H_vwEw&feature=player_detailpage  Detta är en kort trailer från musikalen på youtube. Kan även rekommendera er att gå in och kolla på http://dirtydancingstockholm.se/ där det finns filmer, bilder och information om musikalen. Även om man inte hinner åka och se den så kan det ju vara intressant att läsa om den. :-D
Chinateatern, Dirty Dancing, musikal,
Mellan fredag kväll och lördag kväll var min huvudsysselsättning att läsa. Läsa. Läsa som aldrig förr. OMG vilken bra bok jag läst.
 
Köpte ju "Sandmannen", Lars Keplers senaste bok när den kom ut förra måndagen. Under veckan blev det bara 30sidor lästa. Men sedan kom fredagskvällen. Hittade inget direkt på tvn att se så jag tänkte att jag tar boken en stund. En stund blev till 220sidor. Den var mycket spännande och jag drogs verkligen in i handlingen. På lördagen var vi i svampskogen en stund, fikade och var på julmarknad samt såg en film. Men mest av allt...så läste jag :-D 30timmar efter att jag startade på sidan 31 så avslutade jag boken på sidan 518. Sjuuukt spännande faktiskt.
 
Har ni läst dem andra Kepler böckerna? Om inte så rekommenderar jag att man läser dem i följd för då får man följa Joona Linnas liv och kamp vilket ger historierna större djup.
 
En man kommer gåendes på ett järnvägsspår, han är svårt sjuk, nerkyld och det visar sig att han är ett av Jurek Walters offer och har varit dödförklarad i 7år. Walters är den som har förstört Linnas familj och därmed hans liv, vilket gör att Joona dras in i fallet och försöker lösa en rad försvinnanden som han tros ligga bakom. Boken är medryckande, spännande, läskigt och psykiskt otäck. Blev ritkigt rädd emellanåt...
 
Det jobbigaste med att ha läst boken direkt när den kom ut är att det är väääldigt långt tills nästa kommer...
 
Sandmannen
Lars Kepler, Sandmannen,
Har mest målat naglarna på vanligt sätt på sista tiden. Men ibland är det ju roligt att göra något extra.
 
Har ju köpt ett prickverktyg som jag lekte lite med för några veckor sedan.
 
           
Köpte två nagellack på Dollarstore. Får vad man betalar för 10kr styck så kan man inte räkna med att dem ska vara jättebra direkt. Piffade upp nude-färgen med lite guldkant. På första bilden har jag testat en fransk manikyr med grönt och gjort den spetsig.
 
 
 
 
Förra onsdagen, på lovet, kände jag att det var dags att ta sig ut lite så jag tog en tripp till biblioteket. Vi hade en bokdiskussion och så rekommenderade I boken "Blått vitt grönt" av författarinnan Maissa Bey. Hon kommer från Algeriet och skrivet i denna bok om sitt hemland.
 
Boken har två huvudpersoner, Ali och Lilas, och kapitlen skrivs som varannat av Ali och varannat av Lilas. Deras historier börjar 1962 i och med Algeriets självständighet från Frankrike, och de börjar skolan, och slutar 30 år senare. Växelvis berättar de om sina liv som blandas då de kommer att flytta till samma hyreshus.
 
Bey berättar om livet i Algeriet, i ett land efter självständigheten men frågan är hur fritt det egentligen är. Hon beskriver familjernas kamp mot livet, militär, rädslor och traditioner. Det är intressant och man får en inblick något ganska främmande för oss som inte vuxit upp i ett muslimskt land.
 
Boken är lite annorlunda skriven då det inte finns dialoger utan bara berättande om känslor, tankar och händelser utifrån de två olika perspektiven. Språket är liksom poetiskt, rinnande, beskrivande... Det var något annorlunda mot vad jag brukar läsa men mycket mycket bra.
 
"Jag vet att jag borde tänka på annat. På mina studier exempelvis. Men jag kan inte låta bli att drömma. Och att skriva. Att låta mina tankar flyta fritt timmar i sträck. Låta dem överskrida gränser och fantisera ihop olika liv åt mig. /.../ När jag slår upp sidorna är det som om jag steg ombord på en flygande matta. Jättehögt, långt bort. Men ibland är det svårt att ta mark igen." (s.74)
 
 
Måste berätta att i måndags kom nya Kepler boken ut "Sandmannen". Gick och köpte den direkt och har börjat läsa den, lika spännande som de andra. Så nu blir det några sidor i boken innan sovdags.
Snart är det helg =)
Blått vitt grönt, Maissa Bey,
Det är tur att jag är ledig den här veckan för oj vilken bra bok jag läst. I tisdags när jag kröp i säng vid 1 tänkte jag "jag läser några sidor bara". Ah kul skämt. Lade ifrån mig boken två gånger innan jag insåg att nej, jag måste läsa ut den. Så två timmar och 70 sidor senare var den slut. Herregud vad det var spännande. Värsta var att sen kunde jag inte somna för den slutade inte lugnt och vackert direkt... Tur katten kom in och sov hos mig :-D
 
Så vad läste jag då? Jo Simon Beckets andra deckare "Skrivet i eld". Det är tredje boken av honom jag läser (har tyvärr inte läst dem i ordning, rekommenderar att man gör det) och jag tycker han skriver väldigt bra böcker. Han skriver om David Hunter som är rättsantropolog. I denna boken blir han kallad till en ö utanför Skottland där man hittat ett sönderbränt lik efter en kvinna i en öde stuga. När han kommer dit misstänker han att det inte är någon olycka som hänt utan att kvinnan blivit mördad. Det sker en rad konstiga händelser och han och polisen inser att om det är ett mord så är mördaren kvar på ön. För att försvåra saker och ting så blåser det dessutom upp till en rejäl storm.
 
Beckett skriver på ett bra sätt, berättar lagom mycket om personerna och om brotten i boken. Språket är ganska lätt men med mycket detaljer och kriminaltekniska ord, men spänningen driver en framåt hela tiden och in i det sista twistar han till handlingen. Rekommenderar den varmt!
 
Simong Becket, Skrivet i eld,