Började igår och fortsätter idag. Känner mig blue...vet inte varför, kanske bara varit för mycket i höst. Är så trött...
 
Så passande att visa ett blått lack och delta i Blå Måndag. Detta, regatta 076, är mitt enda lack från Ciaté och det var verkligen ett bra köp. Gillar flaskan, färgen, glittret, den matta finishen och formulan. Var dessutom mycket lättmålat. Detta är två lager utan överlack.
 
 
  
 
Blå Måndag, Ciaté - regatta 076, ensamhet, ångest,

 
Tystnaden låter för mycket.
Ljud skjuts mot mig som ur en kanon.
Studsar mot väggar och tak.
Fortsätter inuti mig, vibrerar, darrar.
Behöver ljudlöshet, enskildhet.
Tystnaden låter för mycket.
 

bussdikter, dikter,
 Denna dag började verkligen inte bra. Hade ont i huvudet när jag vaknade. Var i tid till bussen men när jag kommer ner sitter det en sopsäck över skylten och en lapp där det står att hållplatsen är ur bruk. Det var flera som stod vid hållplatsen och ingen visste att bussen inte skulle komma förbi. Var bara till att traska ut till nästa hållplats som ligger typ 10min bort. Sjävlklart missade vi bussen, såg den köra iväg. Var 1,20h till min nästa buss skulle gå så ringde en kollega och fick åka med henne tack och lov (de andra skulle åka express och behövde bara vänta 20min). Kollade fb och tidningen, men där stod inget om flyttningen av hållplatsen. Det stod på vår kommunens hemsida samt på östgötatrafikens hemsida, men där lades det ut 14.34 igår. Så tycker det har varit väldigt dålig information, var grymt irriterad!
 
Men nu släpper vi det och deltar i Karins Gröna Onsdag istället. Jag har gjort två typer av drag marble. Medan lack nr1 är nymålat droppar man lack nr2 på nageln och drar ut det med typ pensel eller tandpetare. Det blev swirlar, på tummarna täcker de hela naglarna medan de på de andra naglarna bara är på tipparna. 
 
Färgerna låg tyvärr lite närmre varandra i nyans än jag trodde så det syns inte så tydligt, men ena lacket är väldigt fint glittrigt så blev en cool effekt ändå. Basen är Isadora - In the army och swirlarna är gjorda med Smitten Polish - Enchanted Forest.
 
 
 
 
 
Var tyvärr svårt att få till en bra bild. Sista bilden är den som är mest lik verkligheten. Gillar verkligen glittret =)
Enchanted Forest, Isadora - in the army, Smitten Polish, grön onsdag,
För snart två år sedan skadade jag min hand i lite tumult på jobbet. Det har inte blivit riktigt bra men sakta sakta bättre iaf. Har varit som svullet och ömt inuti handen och handleden. Efter förra veckans händelser så har jag ont igen. Typ gått bakåt ett helt år. Idag har det värkt till och från. Tänker att det är konstigt att jag känner mindre på helgerna, men sedan tänker jag på vad jag gör i veckorna och inser ju att handen är väldigt mycket mer utsatt då.
 
Jaja, bara att fortsätta. Gjort en anmälan till arbetsmiljöverket iaf... Detta tär på mitt redan sköra psyke...
Godnatt.
Arbetsmiljö, Skada, ångest,
Den här veckan har gått fort men samtidigt varit lång.
Veckan började med två dagar med bråk där jag fick några sparkar och knuffar, inget allvarligt men känns jobbigt, lite öm i knät och handen. Slutet av veckan blev bättre som tur var.
 
I onsdags var facket på besök och pratade med arbetslagen om vår arbetsmiljö. Hade önskat att vi fått prata enskilt för det var mycket mer jag velat säga...
 
I måndags var jag och mamma hos en kollega på ljusparty. Var trevligt! Köpte några julklappar, äntligen igång med det. Igår var det dags för föräldramöte så blev en 12timmarna. Det gick bra men är ju ändå en anspänning så var skönt när det var avklarat.
 
Nu ligger jag på soffan och ser på tv, har sovit lite med katten på magen. Väntar på att klockan ska bli sju så jag får äta tacos med Lina.
 
Önskar er en trevlig helg ❤
Föräldramöte, Jobbet, lärare, lärarförbundet,
I fredags var jag hos Lina. Vi tog en promenad, köpte lite snacks och sedan fixade jag hennes naglar. Hon har länge försökt få mig att måla minions åt henne. Jag har inte vågat prova, tittat på lite klipp och bilder men har känts alldeles för svårt och pilligt för mig. Men så i fredags tänkte jag att testa gör ju inget. Och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd, tror Lina också blev ganska nöjd (speciellt med tanke på att hon pratade med naglarna :P
 
Så idag är jag med på Blå måndag hos Emelie ! Men inte med mina naglar utan med Linas och mängden blått är inte så stor, hoppas det är okej ändå. Den blå färgen är Mavala - Trinidad, det gula är OPI - I Just Can't Cope-A-Cabana, det vita är Essie - blanc och det svarta är Essie - liquorice.
 
 
 
Vad tycker ni? Har tittat igenom massa bilder på instagram och kan konstatera att jag har inte gjort de sötaste men gudarna ska veta att jag har inte gjort de fulaste heller :P
 
Förresten, idag säger vi grattis till lillasyster som fyller 24år. Grattis ❤ 
 
 
Blå Måndag, Essie - blanc, Essie - liquorice, Mavala - Trinidad, Minions, OPI - I Just Can't Cope-ACabana, nail art,
Har gjort min första blobbicure. Alltså, man målar naglarna och innan lacket torkat så målar man prickar som får flyta ut. Blev inte jättenöjd men helt ok för ett första försök. Nu vet jag att jag behöver mer lack så det rinner ur mer.
 
Det orangea är OPI - A Roll In The Hague och det svarta är Essies - Liqourice.
 
Sovdags. Tog en tupplur i soffan innan Grey's Anatomy, extra bra avsnitt ikväll, jag vill också ha en Karev... Är så trött. Trött på att vara pedagogisk, vara trevlig, på jobbet, på att vara förkyld, på att vara trött och ledsen. Så trött på ljud att när jag var ute och gick med Jocke förut så hade jag ingen musik på och bilarna lät så mycket att det värkte i öronen. Är bara för mycket....
Godnatt.
Blobbicure, Essie, Grey's Anatomy, OPI, ensamhet, nailart, trött,
Snacka om att jag har varit social i helgen. Eller rättare sagt från i torsdags.
 
Torsdag - after work med jobbet. Vi dansade linedance en timma, gick tipspromenad och åt middag. Alla var inte med men det var rolig och vi behövde verkligen skratta. Kan konstatera att jag nu hittat en "sport" som jag inte suger på, linedancingen gick helt ok faktiskt :D
 
Fredag - Connys mamma fyllde år så vi var där och även Connys dotter med familj. Vi fick middag och efterrätt och tårta. Ojoj vad vi var mätta efter det. Men trevligt var det.
 
Lördag - på förmiddagen var mamma, Conny och jag i centrum. Vi tog en fika och sedan uträttade vi lite ärenden. Vid två träffade jag kära Elin för mat och prat. Och oj vad vi pratade och oj vad vi åt. Vi gick från bordet vid halv 6. Verkligen jättetrevligt. Längesen vi träffades och hade tid att prata. Vi kom fram till att barn är bra om man behöver  vara ledig från jobbet, chefer är dåliga, jobben är för tunga, man borde jobba deltid och killar är inget att ha när de skäller på en men bra att ha när man behöver en kram. Efter middagen satt jag kvar ett tag med några vänner innan jag gick hem och såg på tv.
 
Söndag - på förmiddagen blev det fars dags-fika hos mormor och morfar ihop med mamma, Conny och moster. Sen plockade jag lite här hemma, låg på soffan med katten och läste. Lillebror Johan kom förbi ett tag innan vi gick till viken för fars dags-middag med pappa och Kerstin. Efter maten satt jag en liten stund med några vänner innan jag nu sitter i soffan och skriver :P
 
Varit en bra helg! Tyvärr är den snart slut...
xoxo
familjehelg, fars dag, jobbfest, linedance, social,
Har ju inte orkat måla naglarna något speciellt på många veckor. Men två undantag har det blivit, de blev ju blåa för två veckor sedan och idag blir de faktiskt gröna. Eller rättare sagt turkosa ned rosa glitter. För idag är det Grön Onsdag hos Karin, titta in där för många fina gröna lack.
 
Det turkosa lacket är Nfu Oh nr.431, köpt det av Karin på hennes blogg, och glittret är Toma - Tourmaline.
 
 
 
Nfu Oh nr431, grön onsdag, manikyr, toma - tourmaline,
Årets halloween blev väldigt lugn och ickehalloweenig för mig. I fredags åkte Eva och jag till Jens för att hjälpa honom få ordning i lägenheten (skulle ha flyttstädat men slapp, yes). Vi åt, köpte gardiner och planerade innan vi åkte hem till honom och satte upp grejerna. Eva åkte hem men jag låg kvar. På kvällen spelade vi lite tv-spel, drack cider och såg en stund på film, men som vanligt somnade vi ganska snart. Trevlig kväll!
 
 
I lördags fortsatte handlandet innan det blev fotboll. Till och med jag tittade i 45min innan bollen byttes till boken. Åkte hem halv 3, kelade med katten och så blev det mat på verandan med mamma, Conny och moster. 
 
Blev kvar där hela kvällen. Pappa kom dit också, tyvärr ganska onykter och jobbig. Kände hur ångesten som tagit semester några dagar kom tillbaka.....
 
Efter lite styr så har Filip, Bror och jag varit hos pappa på Udden idag. Bror gillade att åka nåt och väl därute lekte han med bilar och ömsom letade efter katten ömsom klappade katten. Han var så söt när han gick runt och tjatade om var Uddis var någonstans.
 
 
Men nu är det dags för verkligheten igen, en veckas lugn och ro är över så det är hög tid för sängen nu. Godnatt.
familjen, halloween 🎃, höstlov, ångest,