Vet inte vad det är för fel på mig riktigt men något är det, förutom de gamla vanliga idiotierna :P Alltså det är jätteskönt att vara ledig, gudarna vet att jag behöver det. Men samtidigt mår jag inte jättebra när jag är ledig. Hjärnan får tid att tänka, jag inser hur lite privatliv jag har, hur lite vänner jag har och hur få människor jag egentligen umgås med. Det är tungt. Varje gång samma sak, men tyvärr inte så himla lätt att ändra på som man kan tro...
 
På juldagen var vi ute. Några stycken var hos mig först. Kände hela tiden att humöret inte var på topp men lyckades bete mig normalt trots det. Väl därnere var det svårare att hålla sig själv i schack. På dansgolvet fick jag nästan panik så jag var tvungen att gå, för mycket folk (nytt fenomen för mig). Gick in i restaurangen för att dricka istället, träffade en bekant där som jag satt och pratade med ett tag. Minns inte exakt vad som sades men fingrarna trummade konstans mot bordet och jag fick verkligen anstränga mig för att inte bryta ihop, andas, lugnt, andas... Han måste ju trott jag var helt knäpp... Alltså vet ju att jag inte dör, sån panikångest får jag inte, men det känns tungt.
 
Ja, det är jag i ett nötskal. Vet inte var det gick fel. Vet att jag inte känt mig lycklig sen jag var liten, känt för mycket ansvar mot andra, gör fortfarande. Å andra sidan är det väl den biten som gör att jag håller mig på fötterna. När jag var yngre visste jag inte om 'ångest' som fenomen, men var ledsen, åt, isolerade mig, läste. Sen hände massa saker som gjorde att det liksom inte räcker längre. När värsta krisen var över, när livet började bli normalt igen, tänkte jag att nu är det över. Men så fungerar det tydligen inte. Många små saker gör att det känns jobbigt, som det håller på att tippa över.
 
Sista dagarna har jag antingen druckit, eller ätit eller som idag, läst. Tack och lov för att jag fortfarande kan begrava mig i en bra bok och försvinna iväg en stund. Just nu läser jag "Stalker" av Kepler. Så himla bra bok, riktigt riktigt läskig (vilket jag borde veta efter att ha läst de andra fyra böckerna, men tydligen inte), var rädd igår så blev att dra ner persiennerna och tända lamporna. Ja, jag är en mes :D Och på tal om böcker så ska jag nu gå tillbaka till just det, att läsa. Började på boken igår och nu är jag på sidan 328 så ja, den är riktigt bra!!
Lars Kepler, Stalker, ångest,
Julledigt. Skönt. Varit ganska mycket att göra hittills. I måndags var mamma, Conny och jag till IKEA för att fixa julklappar. Stannade till i stan och lämnade av en fåtölj jag köpt till Bror (har inte sett det live men tydligen klättrar han gärna upp i den och sätter sig). På kvällen lade jag revbensspjällen i marinad, stekte dem på tisdagen. Då var jag även till centrum och fixade sista klapparna samt handlade lite, kände mig ganska stressad. Hem och fixade skinkan, två plåtar spjäll samt en saffranskladdkaka (som blev myyycket god). På kvällen tittade mamma och Conny förbi för lite fika. Sedan blev det dags att slå in klapparna, herregud vilken tid sånt tar. Men klar blev jag, dock inte i god tid som jag hade tänkt mig...
 
Hade 'lovat' mig själv att i år skulle det ske i god tid. Vilket skämt. Öppnar en smultronsoda o gör sista rycket nu med klapparna. God Jul 󾔒 󾔓
 
Julafton börjades med fika i Caramba med alla syskon (utom Jens som blev lite sen tyvärr), pappa, Eva och Peter. Bror var som vanligt i sitt esse och lekte gärna lite tittut. Alla klappar blev bra, åt alla håll, och vi hade trevligt. Sedan skjutsade pappa hem mig till mamma där jag hjälpte till med julmaten, åt, såg Kalle, delade ut klappar och fikade. Sen gick jag hem och låg i soffan med chokladasken framför en film.
 
Hoppas ni hade en bra jul!
 
familjen, julafton, paket,

Igår flyttade min bror och hans familj till en ny lägenhet. De har köpt en etagevåning i Norrköping. Jättefin och rolig, med lite annorlunda planlösning, underbar! Medan de andra flyttade hade jag hand om sötnos Bror, känner helt klart att jag drog vinstlotten ;)

Vi åt mellis, läste saga, sov, lekte, var ute och gungade, sov lite till och plockade i ordning i köket. Var en bra dag! Glad att de frågade om jag ville hjälpa till och dagen med Bror var en riktig vitamininjektion. Skönt att få något annat att tänka på... Det var roligt också att han litade på mig och ville komma upp i min famn när han blev ledsen/trött. Underbart!! <3

 

 

familjen,
Borde vara en riktigt glad dag idag (eller igår med två minuter) för vi har fått jullov, men det är det inte... Det har varit en tung dag, en tung vecka. Kollegor som mår dåligt över jobbet, elever som mår dåligt, otydliga besked, löften som inte hålls, stress, irritation då inte alla kollegor kan hjälpa till och uppepå det delade jag ut betyg och en elev blev jätteledsen. Tog ett samtal med eleven efteråt som grät och sa att det varit det värsta året någonsin. Var en invandrarelev som jag enligt reglerna måste sätta betyg på trots att eleven bara gått i min klass i tre veckor, varit i Sverige i knappt tre månader. Enligt skolverket ska man sätta betyg i de ämnen eleven fått undervisning. Inte lätt efter några lektioner, men framförallt inte rättvist mot eleven som blev ledsen över låga betyg. Tror jag lyckades lugna lite och förklarade att hela nästa termin finns till att höja betygen och få visa mer rättvist sina kunskaper. När eleven gått började jag att gråta, orkade inte gå till den gemensamma fikan för lärarna. Var väldigt jobbigt... Uppepå allt det här så känner jag mig helt slut, så pass att tårarna kommer både nu och då.......usch...
 
Men kvällen har varit rolig iaf. Vi har haft lite julfest, tyvärr kunde inte så många kollegor men vi var tio stycken som samlades hemma hos en kollega med julmatsknytis samt julklappsspelet. =)
 
godnatt
betyg, skolverket, ångest,
Finns liksom inte så mycket alternativ, jag måstemåstemåste orka. Orka gå upp varje dag, orka gå till jobbet, utföra mitt jobb, vara hyfsat trevlig, inte bryta ihop, inte gråta, inte säga något dumt till vissa utvalda personer, orka gå hem, orka titta på tv istället för att sova...orka, måste orka... Tyvärr är vi ganska många på jobbet som känner så, att vi måste orka men vi gör det egentligen inte, går på vilja, solidaritet och pliktkänsla....
 
Ja men det var väl kul att få läsa :P Hade verkligen sett fram emot komedikvällen på kanal 5 ikväll, Big Bang Theory, Mom och The Middle, men icke, slut för säsongen. Har i och för sig inte skrattat nåt speciellt åt dem senaste veckorna så kanske lika bra.
 
Lite choklad kvar att äta (ja, trots att det är tisdag, ångestätning på hög nivå).
godnatt
ångest,
Då kan man fråga sig vad den här veckan har bjudit på.... Ja, framförallt arbete, mycket sådant. Har suttit med betygen hela veckan. Är ju första gången jag sätter betyg och det är inte lätt kan jag säga...önskar det fanns lite mer tydliga direktiv. T.ex. så står det i Lgr-11 i  kunskapskraven för år 6 i svenska så här:
                   E - Eleven kan skriva olika slags texter med begripligt innehåll och
                         i huvudsak fungerande struktur samt viss språklig variation.
                   C - Eleven kan skriva olika slags texter med relativt tydligt innehåll och
                         relativt väl fungerande struktur samt förhållandevis god språklig variation.
                   A - Eleven kan skriva olika slags texter med tydligt innehåll och
                        väl fungerande struktur samt god språklig variation.
 
I alla ämnen är texten så här, otydliga formuleringar där man hela tiden får fundera på vad de vill säga. Kan säga att dessa i svenska är ändå hyfsat enkla. Vissa går knappt att förklara för eleverna. Och där sitter man som lärare och ska värdera deras kunskaper för att kunna ge dem sina betyg. Dessutom måste en elev klara alla bitar i A, C och E för att få det betyget. Så t.ex. om en elev klarar gymnastiken jättebra, både teori och praktik, men inte kan simma, då kan eleven inte bli godkänd för på E-nivå måste man kunna simma 200meter.
 
Jaja, nu är de satta iaf och det är bara att hoppas det känns rätt.... Så jobbat har jag gjort, långa dagar, måndag, onsdag till fem, tisdag till sex, torsdag till sju (vi hade öppet hus och lucia) och idag fredag till tre. Satt även två timmar förra lördagen så det har blivit femtio timmar den här veckan. Ändå finns det massor kvar att göra...
 
Nej, dags att gå och lägga sig. Ska upp ganska tidigt imorgon för att åka till stan och köpa julklappar (vet inte vad dock :P). Ska även äta lunch, sushi, med två av mina syskon. Ska bli trevligt!
 
godnatt
 
Den svenska björnstammen, julklappar, kunskapskrav, lgr 11,
Det är verkligen jobbigt att gå med värk. Att dessutom bli genomförkyld, hes och försöka se glad ut inför eleverna, trevlig mot föräldrar och kollegor, det är bara för mycket.... Borde ha sjukskrivit mig... Tycker att jag är ganska van vid att ha lite ont, har ju ofta huvudvärk. Men dessa två veckor sedan tanden började strula har varit för mycket, har haft ont varje dag även att jag ätit tabletter. Har inte ätit hela dagarna men någon tablett per dygn har det blivit. I torsdags natt var jag tvungen att ta en halv 3, ont i huvudet och käkarna. Imorgon är det dags för käkkirurgen, mamma ska skjutsa mig...inte nöjd men hoppas det ska gå smidigt samt att värken ska försvinna efter det här.
 
 
Ja, skiten fortsätter fortfarande...
 

 
nr.23
Grå fluffiga moln springer över himlen.
Tunga droppar faller mot den mörkt glänsande asfalten.
Träden svänger med sina nakna grenar medan de färgsprakande löven svävar mot marken.
Det är höst.
 

 
nr.24
Det ligger som en sten i mitt inre.
Tynger...trycker...smärtar...
Det lättar lite och hoppet kommer över mig.
Borta...för alltid...jaaa...!?
Det kommer alltid åter, svävar ner och klänger sig fast.
Det...mörkret...ensamhet...
Andas.
 

bussdikter, tandvärk, ångest,