kluven...

0kommentarer

Vet inte vad det är för fel på mig riktigt men något är det, förutom de gamla vanliga idiotierna :P Alltså det är jätteskönt att vara ledig, gudarna vet att jag behöver det. Men samtidigt mår jag inte jättebra när jag är ledig. Hjärnan får tid att tänka, jag inser hur lite privatliv jag har, hur lite vänner jag har och hur få människor jag egentligen umgås med. Det är tungt. Varje gång samma sak, men tyvärr inte så himla lätt att ändra på som man kan tro...
 
På juldagen var vi ute. Några stycken var hos mig först. Kände hela tiden att humöret inte var på topp men lyckades bete mig normalt trots det. Väl därnere var det svårare att hålla sig själv i schack. På dansgolvet fick jag nästan panik så jag var tvungen att gå, för mycket folk (nytt fenomen för mig). Gick in i restaurangen för att dricka istället, träffade en bekant där som jag satt och pratade med ett tag. Minns inte exakt vad som sades men fingrarna trummade konstans mot bordet och jag fick verkligen anstränga mig för att inte bryta ihop, andas, lugnt, andas... Han måste ju trott jag var helt knäpp... Alltså vet ju att jag inte dör, sån panikångest får jag inte, men det känns tungt.
 
Ja, det är jag i ett nötskal. Vet inte var det gick fel. Vet att jag inte känt mig lycklig sen jag var liten, känt för mycket ansvar mot andra, gör fortfarande. Å andra sidan är det väl den biten som gör att jag håller mig på fötterna. När jag var yngre visste jag inte om 'ångest' som fenomen, men var ledsen, åt, isolerade mig, läste. Sen hände massa saker som gjorde att det liksom inte räcker längre. När värsta krisen var över, när livet började bli normalt igen, tänkte jag att nu är det över. Men så fungerar det tydligen inte. Många små saker gör att det känns jobbigt, som det håller på att tippa över.
 
Sista dagarna har jag antingen druckit, eller ätit eller som idag, läst. Tack och lov för att jag fortfarande kan begrava mig i en bra bok och försvinna iväg en stund. Just nu läser jag "Stalker" av Kepler. Så himla bra bok, riktigt riktigt läskig (vilket jag borde veta efter att ha läst de andra fyra böckerna, men tydligen inte), var rädd igår så blev att dra ner persiennerna och tända lamporna. Ja, jag är en mes :D Och på tal om böcker så ska jag nu gå tillbaka till just det, att läsa. Började på boken igår och nu är jag på sidan 328 så ja, den är riktigt bra!!
Lars Kepler, Stalker, ångest,

Kommentera

Publiceras ej