Ibland får man veta saker man inte vill veta. Även om man misstänkt det så är det ändå jobbigt att faktiskt veta det. Vetskap suger...
 
Till något annat. Har lite mer tid nu så har två nya manikyrer att visa. Trivdes bäst i den första. Naglarna kändes jättelånga och det höll väldigt bra.
 
 
Använt Essies Blanc samt Purple Crush från Isadora.
 
 
Det gröna är Mavalas Bamako, det lila Mavalas Samarkand och det gula är OPIs I Just Can't Cope-Acabana. 
 
Nu önskar jag er en trevlig helg och går tillbaka till soffan, katten och boken. 
xoxo 
 
 
Essie - blanc, Mavala - Bamako, Mavala - Samarkand, OPI - I Just Can't CopaCabana, nail art,
Jag har semester, lalalalalalala! Väldigt efterlängtad för jag och mina kollegor är ganska slutkörda... Vädret kunde dock varit bättre men tänker att det kommer när fler får ledigt. Fika och äta går ju att göra iaf som tur är! Igår blev det fika med Lina och smörgås med pappa och idag blir det lunch med Alex och Lina. 
 
Detta inlägg skulle faktiskt varit med förra onsdagen men fick besök av min lillebror så struntade i det. Fick vänta en vecka. Men nu är det i alla fall onsdag igen och dags för Karins Gröna Onsdag. Karin och Anders har ju fått en liten Mika, sån sötis! Stort grattis till er!
 
Så här kommer mitt bidrag. Detta är Isadoras - Limonade. En gulgrön halvskarp färg som är somrig och glad. Tror den kommer passa bruna händer perfekt. Jag har förgyllt manikyren med prickar gjorda av Essies - Blanc.
 
 
 
Essie - blanc, Isadora - Limonade, grön onsdag, nail art prickar,
Ännu en midsommar har gått av stapeln. Denna blev väldigt regnig, nästan hela dagen. Förra året var det kallt så vi fick sitta inne i år var vi tvungna att sitta inne för regnet. I år var mormor, morfar, moster, Connys mamma och faster, Connys dotter, kille och son och jag hemma hos mamma och Conny. Jag fixade maten och det som vanligt.
 
Vi började med bål: en flaska vitt vin, mixade nästan en halv vattenmelon, hällde i en stor flaska cider samt frysta hallon som is. För lite alkohol men väääldigt gott.
Sedan åt vi silltallrik: färskpotatis, löksill, gräddfil, creme fraiche sill med purjolök+lime+chili, två olika krustader en med kallrökt lax+creme fraiche+purjolök+dill+rom, den andra med löksill+gräddfil+gräslök.
 Efter att de andra varit på det vanliga besöket på kyrkogården blev det kaffe och kaka. Jag gjorde dumlekaka (typ vanlig sockerkaka men man smälte ner 12 dumlekolor i mjölken) med vaniljvisp+grädde+vaniljsocker+lime och jordgubbar. Receptet är från matklubben.se "långpannekaka med dumble".
Till middag blev det kall fläskytterfilé (lade den i kryddor och olja, stekte de ni ugnen ca 1h, direkt från ugnen lade jag den i marinad på olja, vinäger, soltorkade tomater, hot sauce, oliver, örter och kapris), typ potatisgratäng (potatis, champinjoner, lök och philadelphiaost i lager på en form) och så en sallad med vattenmelon och fetaost. Blev väldigt gott. Mycket smaker men de kompletterade varandra väldigt väl.
 
 
 
 Efter allt ätande och drickande (jag drack mycket bål) så gick jag hem runt halv 9. Var ganska trött då efter att ha fixat sedan 11 på förmiddagen. Trevlig dag. Kul att de gamla fortfarande kan vara med, vem vet hur länge det kommer funka... Sen sov jag nästan 11timmar, är så trött hela tiden...
Hoppas ni haft en bra midsommarhelg!
 
creme fraiche sill, dumlekaka, marinerad fläskytterfilé, midsommar, potatisgratäng, silltallrik,
Snart, snaaart är det dags. För semester alltså! Eleverna slutade i torsdags men vi jobbar till nästa tisdag så några dagar kvar. Igår ägnade jag mig mestadels åt nationella proven, enkäter att fylla i samt rapportera in resultaten till SCB. Tar sån tid. Dessutom möten. Igår enskilt med chefen om arbetsmiljö, idag om klasserna i höst samt ett längre möte med hela arbetslaget. Inte ens hunnit börja städa klassrummet, skrivbordet, rensa i pärmarna samt skriva brev inför hösten mm. Sjukt mycket kvar att göra men ändå skönt utan eleverna, får mer gjort, inte samma stress om dagarna. Tyvärr är det vissa saker som gör mig besviken och stressad iaf, känner fortfarande för att sätta mig ner och bara gråta. Så trött...Inte ensam om det heller. Vi är en sliten trupp...
 
Verkligen hög tid att sova. Lillebror ligger på soffan och sossar sött. Trevligt med lite oväntat sällskap.
 
Godnatt 
Sliten, lärare, nationella prov,
Nationaldagen innebar även lite festligheter. Jag och Alex blev bjudna hem till Elin. Där grillade vi och drack lite drinkar samt åt en supergod paj Elin hade gjort. Sedan åkte vi vidare till Åtvidabergs Folkets Park där det var festival. Vi såg Thorsten Flinck, Medina samt Albin. Uppträdandena var bra men för korta. Vi var där för att se Medina och de spelade bara en halvtimme. Men de var duktiga på att få igång publiken.
 
Alex hade med sig varsin drink till oss, mycket god och fin!
 
 
 
 
Kul! Eller borde varit kul. Mått så dåligt sista tiden att det tyvärr inte blev så kul. När de andra gick för att köpa cider och jag blev själv i två minuter höll jag på att börja gråta. Kanske inte riktigt vad jag längtade efter. Lyckades nog verka hyfsat normal iaf för de frågade inget.....
Albin, Festival, Folkets Park, Medina, låg,
Måndag igen och jag tänkte delta i Emelies Blå Måndag med mina nationaldagsnaglar. I fredags behövde jag terapi så satte mig och lekte med lack och striping tape och så här blev resultatet.
 
 
 
Det gula är OPIs I Just Can't Cope-Acabana och det blå är tomas Jess. Inte använt tapen så mycket förut men det är hyfsat lätt. Det som blir lite svårt är att man måste ta bort tapen så fort som möjligt från naglarna för att kanterna ska bli raka och fina. Får de sitta kvar så dras gärna lacket med lite och det blir lite guppiga kanter istället för raka (som ni kan se på tummen).
 
Har ni blå naglar idag?
 
Blå Måndag, Nationaldag, OPI - I Just Can't CopaCabana, nailart, striping tape, toma - Jess,
Nationaldag innebär fika hos moster samt specialnaglar (dessa kommer imorgon på blå måndag). Vädret var lite blåsigt men vi hann fika klart innan det kom lite regn så det var bra.
 
Moster känner mig väl, fick en chokladmuffins  (icas är bäst!!) istället för rulltårta med smörkräm och grädde. Mycket nöjd!
Behövde en humörhöjare så lekte lite med den mycket populära mjölkkannan (mjölken rinner ut från munnen, mycket rolig). Jag ställde ut kon på grönbete, lade mig sedan på mage på gräset och fotade det hela. Lite kul var det väl :P
 
Efteråt uträttade jag lite ärenden och cyklade hemåt. Såg pappa vid verkstaden så svängde in för att prata lite. Kerstin och Tommy var också där. Blev en lätt lunch ihop med dem innan jag åkte hem för att förbereda mig inför kvällen.
 
 
Nationaldag, familjen, låg,
Oj då, det var ju inte meningen att det skulle bli en hel vecka mellan inläggen. Men jag är helt enkelt såå trött, som en kollega sa in-i-själen-trött, att jag bara inte orkat bry mig. Nu tänkte jag dock att för att förhindra att jag äter hela kylskåpets innehåll (räcker med halva tänker jag) så gick jag hit istället.
 
I fredags var jag så trött och låg (under den veckan var jag fruktansvärt låg, jobbiga saker som hänt på jobbet). Så två fredagar i rad har jag pimplat en hel del vin. Nu i fredags somnade jag i soffan efter maten och vaknade av att Lina hörde av sig. Så det slutade med ett par drinkar nere på D. Trevligt men inte blev jag uppåt för det...
 
På tal om att äta så gjorde jag bananplättar till frukost i lördags, toppade med blåbär, solrosfrön och honung. Mums filibabba, även katten uppskattade det =) Smeten är gjord av ägg, mosad banan, lite grovt mjöl, krossade linfrön, vetekli samt lite bakpulver.
 
Under dagen spenderade sedan Lina och jag två timmar på cafét, vi delade en bit smörgåstårta och så åt vi varsin chokladtårtebit (den är sjukt god med en nougatkräm mellan lagren). Vi satt och pratade samt tittade ut på regnet. På kvällen gick mamma och jag ut och åt, hon pizza och jag falafel med pommes. Sedan var det sovdags i soffan igen (sov typ 18h i helgen, mycket för mig).
 
Söndagen började med mors-dags-fika ute i Kårtorp ihop med mamma, Conny, moster, mormor, morfar och Maj-Britt. Trevligt och gott. Gjorde dock inte så mycket med mitt humör...men snart sommarlov=andningspaus.
 
Avslutar denna utläggning med en söt bild på Bror som jag var hos förra helgen. Var barnvakt medan Filip jobbade och Chris pluggade. Sötis <3
 
 
bananplättar, familjen, lärare, låg, trött, vänskap,