Vet inte riktigt vad jag ska säga men har lite sommarbilder att visa er.
 
Vi åkte till Vråka en dag, mysigt litet fik med massa olika kaffekoppar och mycket gott bröd. Samt besökte glashyttan där, min gamla bildlärares och musiklärares dotter har det, gör skålar glas mm av gamla glasflaskor och liknande. Jättefina grejer. Jag åt en vit chokladkladdkaka m blåbärsgrädde, ojoj vad gott =)
 
 
 
 
                                                  Utsikten från bryggan i Näs är inte helt fel.
Älskar att vattnet är så klart!
 
Imorgon ska jag ut på äventyr så nu säger jag godnatt och önskar er en bra vecka!
När jag var liten bad jag kvällsbön ibland. Min farmor och farfar var starkt troende och jag kände/känner ibland att jag önskar tro jag med. Fick en liten tavla där bönen "Gud som haver..." stod. Tycker den är så fin...
 
Gud som haver barnen kär
se till mig som liten är
vart jag mig i världen vänder
står min lycka i Guds händer
lyckan kommer lyckan går
du förblive fader vår
Amen.
 
Så en dag på radion hörde jag texten "vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer, längtar efter något som kan rädda mig" och Den Svenska Björnstammen hade fångar mitt hjärta. Den liknar min gamla kvällsbön och har en text som stämmer, jag älskar, som tröstar, som ger hopp, som ger en känsla av att man inte är ensam därute i världen...skönt att veta när man ibland sjunker lite...
 
"Vart jag mig i världen vänder..." http://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs
 
Den Svenska Björnstammen har gjort fler bra låtar. Det är inte alla som greppar tag i hjärtat på mig som den första. Men "Svalkar Vinden" gör det. "Svalkar vinden, värmer solen, ser du något bortom molnen. Känner du lyckan genom sorgen. Jag har inget mer än mina tankar." Mycket bra!
 
 
godnatt <3
 
Både mamma och jag heter Kristina som mellannamn. 24/7 har vi namnsdag. Detta "firade" vi igår med ett litet kafferep. Mormor, morfar, moster, mamma, hennes man, hans mamma, hans dotter med pojkvän och jag åt denna tårta som jag gjorde, eller mer ärligt, lade ihop. Köpte bottnar men gjorde i alla fall egen limekräm att ha emellan :-P Förresten, servisen är mammas, lite Musse-tokig!
 
Lagren består av: limekräm - drottningsylt - limekräm+jordgubbar - grädde+choklad och allt toppat med grädde och jordgubbar. Den blev jättehög men ganska god faktiskt! Lite nöjd att jag hade flera tupperware saker som jag fick använda också, en ny lång degskrapa (perfekt att breda ut lagren med) och min lilla spritsboll. Nöjd =)
 
  
Idag har det varit bland dem första riktiga sommardagarna! Trots att solen försvunnit emellanåt har det ändå varit varmt, inget regn, solsken, kunnat både bada och sola utan att frysa, underbart. Har varit i mammas+mans sommarstuga med dem och hans dotter+pojkvän. Mysigt! Inser dock att nästa år måste MÅSTE jag köpa nya badkläder. Har nu ett par förstora shorts (för mina bikinibyxor är för dåliga) en bikinitop utan resår så jag måste ha ett badlinne utanpå. Inte direkt snyggt men å andra sidan är det ingen som bryr sig när man badar vid sommarstugan =)
 
Kvällen blev även den mysig och en hit. Jag och grannen åkte ner för att äta sallad i centrum. Plötsligt ringde min mobil o min kompis S frågade om jag ville gå och äta med henne. Passande. Blev två roliga timmar för oss alla tre med även lite annat besök där vi satt i kvällssolen.
 
Har lagt ihop en tårta ikväll till morgondagens namnsdagsfirande. Hoppas ni får se en bild av den samt lite annat smått o gott närmsta dagarna (bara jag orkar föra över allt på datorn, sommarslö som jag är). Nu ska jag tillbaka till min bok "Snö och Aska".
kram & godnatt
Läste ut "Paganinikontraktet" igår. Den var sjukt spännande. Från första till sista ordet var den spännande och man drogs med på en hiskelig åktur helt enkelt. Språket är bra, den är lättläst men språket är ändå inte sådär lätt och banalt som det kan bli ibland. Med sina korta kapitel som följer de olika personerna så drivs historien och en själv som läsare framåt med flygande fart.
 
När första boken "Hypnotisören" kom ut 2009 blev det mycket spekulerande om vem författaren var, för Lars Kepler finns inte, det är en psedonym. Det visade sig att paret Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril är namnen bakom Lars Kepler och "hans" succéböcker.
 
Jag har läst de två första nu och har lånat tredje boken "Eldvittnet" av en kollega, men ska dra lite på det, blir inte att läsa den riktigt än. Istället har jag tagit itu med ytterligare en bok i serien om Jamie och Claire i Diana Gabaldons historiska verk. Ska återvända till den nu. Så önskar er en trevlig kväll och hoppas att solen ska skina lite mer på er än vad den gjort hittills i sommar.
 
kram o godnatt
 
Den här veckan började mamma sin semester. Det har regnat varje dag...inte jättekul direkt. Varit lite i deras stuga, badade för första gången i förrgår, 18grader så var inte jätteskönt direkt men härligt att vara i vattnet igen. De två dagarna vi var där låg jag mest i hängmattan och läste. Härligt =)
 
Första dagen läste jag deckaren "Änglarösten" av Arnaldur Indriðason, mycket bra och spännande. Han har verkligen förmågan att beskriva och gripa tag i läsaren. Andra dagen påbörjade jag "Pagninikontraktet" av Lars Kepler. Är andra boken och jag hade hört att den inte skulle vara lika bra som första "Hypnotisören", men det stämde inte, dock var första boken lite otäckare och grymmare. Blev hela 200sidor igår för oj vad bra den är, lite otäck dock så man får inte vara känslig. Kapitlen är korta så man drivs fort framåt och det är jättesvårt att sluta läsa. Rekommenderar dem båda =)
 

Sommar
ska vara sol bad salta varma vindar
är moln regn åska några solglimtar.
Sommar
ska vara grillning rosévin vänner skratt
är sallad ensamhet regnmoln.
Sommar
hoppas önskar höga förhoppningar
blir besvikelser roligheter om vartannat.
Sommar
precis som det ska vara
men ändå inte.

Varje år i början av juli har vi en Karnebåtfestival. Det är karneval, öltält, tivoli, dans samt att lokala förmågor showar. De stora som uppträdde i år var Barbados på fredagen och Rydell & Quick på lördagen, båda var bra men dem sista var mer i mitt tycke, lite mer ös :-P
 
I fredags var mamma+man, moster, mamma2 och jag ute en sväng, vi åt och drack, innan jag lämnade dem för vännerna och öltältet. Igår var själva karnevalståget som mamma+man, moster och jag tittade på mellan tuggorna och vinklunkarna. Mamma och dem hade en sen kväll i fredags så igår gick dem hem tidigt. Då fortsatte jag till grannens balkongfest med mycket skratt och sång innan vi begav oss ner till öltältet för en lång kväll med massa dans (och massa cider :-P ). Det var verkligen jättekul, längesen det var sånt himla ös i centrum! Däremot blev det sent så idag har det inte hänt mycket. Somnade halv5 i morse, var jättevarmt och svårt att sova i soffan (A fick sängen), så jag vaknade varje timma och gick sen upp runt halv10.
 
Vi hade sån himla tur med vädret, var sagt länge att det skulle bli dåligt med regn. Vilket det i och för sig blev också men efter klockan två på fredagsnatten samt halva dagen idag, men det gjorde ju inget (förutom att vi blev dyngsura på vägen hem i fredags natt). Igår var det supervarmt, kvavt och klibbigt, men på kvällen var det härligt, nästan tropiskt varmt.
 
Men det är tur att det är semester, för vila behövs verkligen efter den här helgen :-P
godnatt
 
 
Har bara gjort det en gång förut, men när jag tittade på alla fina lack på hemsidan så var jag bara tvungen. Jag har återigen beställt från överskottsshoppen på nailmail.se =) I vanliga fall köper jag mest lack från lite billigare märken men ibland slår jag till och nu blev det så. Dessa två lack är från märket A-England och heter Ascalon samt Princess Sabra. De är glittriga och skimrar i regnbågens alla färger, vilket tyvärr inte syns här då kortet är taget under köksfläkten :P Detta är första gången jag testar lack från A-England, men kan bli fler, det gick lätt att måla med dem och de är jättefina!
 
                                  
 
Har verkligen shoppat loss på sista tiden, men roligt är det! Surfade runt och letade efter skal till min mobil. Hör och häpna, finns massa fina skal även om man inte har en iPhone :-P Så i dag damp det ner ett paket i lådan med ett nytt skal. Glittrigt och fint tycker jag, hehe! Godnatt!
 
 
                                        Back Cover Xperia Ray Diamond Zebra - BCRAYDZ