Har läst ut tredje boken av Jo Nesbö i dag om antihjälten Harry Hole. Väldigt bra deckare. Nesbö har verkligen en förmåga att bygga upp en läskig historia och veckla in den så man inte kan gissa sig till slutet. Gillar det! Uppskattar även att Hole inte är den vanliga typen av hjälte där allt är lätt och smärtfritt. Han har ett liv, ett tufft sådant med många ärr. Han är en människa.

Annars har helgen bjudit på lite fest igår med paketlek och sedan utgång där ett par spelade, dem var väldigt duktiga och spelade blandad bra musik. Fredagen satt jag hemma, åt lite och kände mig lite låg. Efter tio fick jag ett mess där C undrade om jag ville komma på besök, vilket jag självklart ville. Så blev massa kortspel, cola och väldigt god snickerskaka som M hade bakat. Var inte hemma förrän kl.3. Blir bortskämd med allt detta sällskap, men det gör inget :-P Har känt mig ganska låg i helgen så glad att jag inte behövt vara själv alltför mycket...

På tal om sällskap så kom E på fikabesök idag. Vi satt och pratade ett bra tag. Träffas ju inte så mycket längre men snart ska vi umgås rejält en helt helg, för vi ska på spa. Ska bli underbart!

Nu är det sovdags.
Önskar er en bra vecka!
godnatt

Vissa veckor går väldigt långsamt och det känns aldrig som det ska bli helg, medan det ibland verkar som det bara är måndag, onsdag och helger i veckorna. :-P Förra helgen var jag ju förkyld, hängig och hade en väldigt tråkig helg. Den här däremot har varit väldigt trevlig!

I fredags träffades vi, tre fd kollegor, hemma hos J. Vi åt, drack, pratade och för första gången spelade jag x-box kinect, satan i gatan vad roligt! Det var längesen vi träffades, en riktigt härlig kväll. :-D

Lördagen spenderade jag återigen m C o hans familj. Vi åt pizza, drack kopiösa mängder cola, spelade Disney TP och en massa omgångar trekort (som jag dominerade :P). Gosade och bar runt bebben en hel del också, mysigt. Det var precis vad jag behövde efter en liten lätt ångestattack under eftermiddagen.

Träffade nämligen på en släkting när jag var ute och gick. Som tydligen tyckte att det var okej att vara påverkad mitt på dagen...han vet vad vi tycker och ändå...tycker jag borde kunna sluta att påverkas men näpp...

Nu har det återigen blivit tisdag. Jag har suttit och njutit av komediserier på femman. Men nu är det hög tid att sussa, fast det är klart, jag har ju sovmorgon i morgon så det är ingen brådska :-D

godnatt

Gjorde mitt andra försök med vattenmarmorering förra fredagen. Blev riktigt bra så det fick pryda mina naglar en hel vecka. Vet inte om andra försöket blev så mycket bättre än första, lite mer mönster men ingen större skillnad. Det är roligt men det är lite jobbigt att göra rent fingrarna från allt lack efteråt.

Är förresten hyfsat frisk nu, bara hes. Men haft en rejält tråkig helg då jag bara vilat för att bli frisk. Skulle träffat några vänner för film och taco men blev inget...får se fram mot nästa helg istället :P

 1a försöket från i somras.
2a försöket.

I måndags började vi lärare att jobba. Det var möten över halva dagen sedan blev det lite egen planering. Barnens skolstart gick bra, var riktigt lugnt. Alla var vi lite sega efter att ha haft jullov. Tyckte det gick riktigt bra att börja jobba, ingen ångest alls (annars är det mycket som händer denna termin med nationella prov och sista terminen med klassen). Ser två anledningar till det, haft en riktigt bra helg samt total förnekelse! Har nämligen spenderat både fredags och lördagskvällen ihop med min vän C, hans flickvän och deras bebis. Blev bjuden på mat i fredags, sedan fikade vi och spelade spel. Så på lördagen kom ett sms där dem undrade om jag vill komma dit igen på kvällen. Så då fikade vi, spelade spel samt såg på "Gladiatorerna". Har naturligtvis myst med bebisen också =) Jag har inte så jättemånga vänner (inte som finns på nära håll och som jag umgås med) så det var jättekul att spendera helgen med dem.

Har dock inte blivit så mycket jobbande för mig i veckan, för jag har varit hemma sjuk i två dagar och blir hemma imorgon också. Inte jättedålig men haft lite feber, ont i hals, öra, huvud och kropp, framförallt ryggen, usch. Jag har haft dåligt samvete för att jag varit hemma i och med att mina kollegor blir tvungna att gå in och ta min klass också. Men mår man dåligt så gör man...men imorgon har dem satt in vikarie så då kan jag se till att bli helt frisk utan dåligt samvete.

Dags att förbereda mig för seriestarten av "Once Upon A Time", hoppas den är bra! Mamma kom hit med hamburgare förut, mums, samt en kladdkaka, vilket skulle sitta väldigt bra nu
:-D
Godnatt
xoxo

Böcker är livet. Orkar tyvärr inte läsa så mycket som jag önskar. Har sedan 1999 skrivit ner böcker jag läst, men första åren endast sommar-böckerna. Läste i stort sett bara kurslitteratur när jag pluggade men vanliga böcker under somrarna, typ 20st. Underbart!

2002 - 24 böcker
2003 - 33 böcker
blev klar med utbildningen vintern 2003
2004 - 60 böcker, timvik, mycket ledig tid
2005 - 43 böcker
2006 - 45 böcker
2007 - 31 böcker
2008 - 27 böcker
jobbade alltmer, tuff arbetssituation, samt mycket annat jobbigt som hände... 
2009 - 11 böcker
2010 - 19 böcker
2011 - 26 böcker

Jag försöker variera mitt läsande, olika titlar och författare.
I år har jag hunnit med
"Rödhake" av Jo Nesbö, väldigt bra deckarförfattare med en kommissarie Harry Hole som huvudperson. Älskar böckerna. Man kan inte lista ut hela historien innan boken är slut, vilker jag gillar.

Just nu håller jag på med Keplers bok
"Hypnotisören". Väldigt spännande och otäck. Svårt att lägga den ifrån mig om kvällarna. På tal om det så är det dags att gå och sova. Eller helt ärligt, lägga mig och läsa lite =)
godnatt

Återigen har det blivit ett nytt år, 2012. Det är ju i december i år som världen ska gå under så vet inte om jag borde önska er gott nytt år :-P hehe

Måste dock säga att jag har ju haft roligare nyår. Har suttit hemma nästan hela dagen, förutom en promenad i den frostiga kylan. Har sett på tv, suttit vid datorn, målat naglarna och läst, håller nu på med
"Rödhake" av Jo Nesbö, mycket bra. Bästa med att sitta själv är att jag fått äta precis det jag velat. Så igår gjorde jag en smörgåstårta som jag mumsade på idag (var orolig för mina förra har inte blivit så bra, men den här blev mycket lyckad). Hade mimosasallad+skinka, kallrökt lax+avokado+purjolök, skagenröra och uppepå räkor, laxrosor, ost, sharon och lite spenatblad. Mycket nöjd! Senare på kvällen åt jag en chokladtårtebit med chokladkolakräm som legat i min frys och väntat på ett bra tillfälle att dö på :-D runt 12-slaget blev det drink på champagne och mixad mango, eller blev flera för ojojoj vad goda dem var!

Men nu är det snart dags att lägga sig, för på tvn finns typ inget att se så boken får nog följa med till sängen istället. Ska tillägga att min stackars kisse har inte varit nöjd, eller först var han det för han fick en hel hög med räkor, men sen började det smälla och då blev han 10cm hög och ålade sig in i garderoben. Stackars plutten.

Önskar er alla ett riktigt gott nytt år!
xoxo Alexandra