29 september togs nästan alla restriktioner för covid-19 bort. Trots att vi fortfarande kan bli sjuka, kan smitta andra, bära smittan och dö så var det tydligen en bra idé att låta allt vara som förr. Förutom att om man har symptom ska man stanna hemma och testa sig. Suger. Så sjukt konstigt. Visst är man säkrare när man är vaccinerad, men inte fullt ut. Fortfarande många människor som har dött trots vaccin så varför släppa på det nu? Dessutom är kurvan på väg uppåt efter en ganska lugn sommar. Förstår inte. Känsn som att jag har missat något på nyheterna, liksom en nyhetssändning jag inte sett där de förklarat allt. Men är väl som vanligt jag som är dum i huvudet.
 
Annars då. Fram till i juni gick jag på mina behandlingar för ögonen. Höger öga gav de upp om men fick några extra på vänster. Sen över sommaren blev synen sämre och då rekommenderade de en mer aggressiv behandling där man lägger in ett pellets av kortison i ögat som får ligga där i typ 3 månader och pytsa ut kortison regelundet. Ska vara en effektiv behandling så det blev det på höger öga, vänster väntar de med ett tag för att se om det blir bättre av sig självt (men min otur lär väl inte det hända...). Så för två veckor sedan var jag på sjukhuset och genomförde behandlingen. Var ganska nervös, större nål och ingrepp än vanliga behandlingen så gjordes som sagt på sjukhuset, inte kliniken. Finns flera risker med detta t.ex. högt tryck och grå starr. Testade trycket i torsdags (skulle åkt till stan men ringde och till slut kunde jag fixa det hos optikern istället, skönt) och det var normalt, alltid nåt. Bara hoppas det funkar för måste jag göra kortisongrejen igen så är risken för starr typ 95% eller nåt. Bra odds... Tror närsynen är lite bättre, känns inte som att bokstäverna varierar i storlek längre utan har samma storlek, dock fortfarande lite mindre med höger öga än vänster. Hoppas det funkar...
 
Annars då? Ja, vi ska flytta. Vet inte ritkigt hur det gick till. Tommy pratade med vaktmästaren för att ställa oss i kö på en lägenhet nere i centrum. Förut har det  varit världens kö i det huset så blev snopna när han bara, ni kan ta nyckeln och gå och titta direkt. Trodde inte vi skulle gilla den, men det gjorde vi. Efter mycket velande bestämde vi oss och fick så bra villkor att det inte gick att säga nej. Fick behålla nyckeln och flytta in lite pä om pö. Så vi åker dit med några påsar varje dag och plockar in i skåpen. Smidigt sätt måste jag säga. Ska bli skönt att flytta ner till centrum, så jag slipper oroa mig så mycket. För där vi bor nu är för långt till affär och fik för Tommy. Så går bilen sönder , om han blir sämre eller om han inte får köra bil längre, då blir han helt isolerad. När vi flyttar så finns allt inom 5 minuters promenad, mycket skönt. Lugnar mig väldigt mycket! Finns så mycket att ha ångest över ändå att det är en fördel om något blir bättre.
 
Nej, nu är klockan mycket och det är dags att sova.
Ha det så bra
xoxo
Corona, Sjukdom, Sjukhus,