Nagellack nagellack nagellack. Dessa små flaskor med olika utseenden och olika färgade innehåll kan göra mig så glad. Har under påsken haft fem olika våriga färger på tassarna och det har verkligen muntrat upp (inte så att det sker några mirakel men ett litet leende iaf).
 
 
 Men idag är det grön onsdag hos Karin och dags för en grön manikyr. Så igår kväll gjorde jag en dotticure (eller gjort en massa prickar på naglarna)  med tre olika gröna färger.jag var klar tyckte jag att något saknades så lade till ett rosa också och helt plötsligt kändes det bättre. Vad säger ni?
 
 
Lacken är: NfuOh nr.431, Isadora - Limonade, Layla - Emerald Divine samt Oriflame - Strawberry.
 
 
Var tvungen att lägga dit en liten bonusbild på sötnosen ❤
Nu ska jag ut och njuta av solen, hälsa på morfar samt luncha med mamma och Conny. Ha en bra dag!
Isadora - Limonade, Layla - Emerald Divine, Nfu Oh nr431, Oriflame - Strawberry, dotticure, katter, nail art prickar,
Påsk 2016 here I am. 
Skärtorsdagen jobbade vi som vanligt plus ett par timmar till. Var en väldigt tuff vecka så jag åkte hem 4 varje dag så torsdagen var jag kvar till 6. Fick mycket gjort ensam på skolan.
 
Långfredagen började med en kelstund med katten och boken i sängen. Blev en promenad till viken, fick en pratstund med Tommy, åt hamburgare, handlade och sen bakade och tvättade jag.
 
Påskafton började med en tripp till morfar där vi alla samlades för en fika. Jag hade med mig mazarinkaka, grädde och jordgubbar. Mamma och Conny kom också, bruna och glada efter en vecka på Kanarieöarna. Gick och handlade, gick hem, cyklade till caramba och umgicks med Filip och hans familj samt lillasyster som kommit hem över påsken. Pratade och gick en skogstur med Bror. På kvällen blev det en promenad till centrum för några drinkar och litelite dans, humöret klarar fortfarande inte sånt.
 
 
Baloo och jag åt lite plock till middag. Avokado och räkröra, rökt kött, oliver, laxrullar och mimosasallad. Den lilla tallriken var till Baloo ;-) 
 
 
Påskdagen, idag alltså. Sov till 12, lade mig inte förrän 4 i natt enligt sommartiden. Blev äggmacka och räkmackor till frukost, lite läsning ihop med Baloo.
 
  
På eftermiddagen blir det en tripp till caramba där vi firade lillebrors födelsedag. Alla var där, vi fem syskon, syskonbarn, Chris, Eva och Peter, mamma och Conny samt pappa och Kerstin. Vi åt sallad samt fikade. Mycket trevligt. Jag fick mig även en lugn stund med Erik när han skulle sova. Sällan vi alla träffas så det var mycket värt 💛💙💜💚
 
 
 
 
bebisgos, böcker och läsning, familjen, födelsedagfest, påsk,
Onsdag igen och denna vecka är jag med i Karins Gröna Onsdag med ett lack jag köpt av just Karin. Får lite dåligt samvete när jag lägger massa pengar på nya lack, speciellt på såna över 100kr styck. Passar mig därför perfekt att köpa fina begagnade lack.
 
Det jag visar här är Smitten Polish - Pink Goes Good With Green!. Det är ett mintgrönt lack med massa glitter i, stora och små, olika former i grönt, rosa och lila. Gillade det!
 
 
 
Till något annat. Varit lite problem på jobbet under veckan och nu sitter jag här med ont i handlederna och är ledsen. Blev rädd, skakig, orolig och satt på en toalett och djupandades efteråt. Är många delar i jobbet som man inte är utbildad för... Kommer hela tiden fram till följande, hur mycket ska man behöva ta och när tar det slut eller tar jag slut innan? 
 
Många tankar. Dåligt med svar.
Snart påsk 🐣 
Pink goes good with green!, Smitten Polish, grön onsdag, lärare, nagellack, stress,
Återigen är det söndag och jag borde sova, en timme sen jag gjorde mig i ordning men för mycket som far runt i huvudet.
 
I fredags åkte pappa och jag upp till morfar. Mormor var där också och vi fikade. Pappa tyckte det var jobbigt att se morfar sådär, ja vem fan tycker inte det?! Vi skulle ha ätit födelsedagsmiddag också men helt plötsligt ville han ändra och äta på lördagen istället. Hade ju redan väntat två veckor på att han skulle ringa och säga grattis så är ju inget att vänta en dag till. Blev att sova bort typ tre timmar i soffan istället.
 
Så blev det lördag. Träffade Lina för brunch. Blev ovanligt lite sagt, energin räckte inte till riktigt. Tog en liten promenad med hennes vovve också innan jag gick en sväng till morfar. Mormor hade gått hem så var bara han och jag. Jobbigt...hörde inte allt han sa, sämre än vanligt och jag kände mig så liten, vill mest gråta. Sen kom alltså middagen med pappa. Var helt okej, men han kommenterar vissa saker som känns jobbiga och samtalet kretsar kring det han vill. Lyssna är inte hans grej. Men fick god mat samt fick sällskap hem en bit av honom och Rocky. 
 
Eftersom det var Earth Hour 20.30-21.30 släckte jag ner i lägenheten. Vet att klockan blev halv tio men sen sov jag.typ 1,5h. Fattar inte att jag är så trött.... 
 
Idag har det varit en riktig hemmadag. Invigt hänggungstolen för i år. Blev två timmar med läsning, gungande och lite sol, sen låg jag på soffan med katten, jag har sett film, ätit en massssssa och så avslutade jag kvällen med hallonsoda och tre avsnitt av Grey's. Känner mig väldigt låg, trött och ledsen. Mycket skit i huvudet just nu... Jaja bara att kämpa på. Fyra dagar sen är det påsklov...som om det nu skulle hjälpa...godnatt...
Födelsedagar, familjen, helg, ångest,
Ikväll har jag varit på fackligt möte. Det var Kommunal och Lärarförbundet tillsammans med kommunchefen och en politiker som höll i mötet med titeln Attraktiv Arbetsgivare (lite naiv och patetisk rubrik då de försämrat massor sista åren). Vi var ganska många där, typ ett tjugotal samt flera fackliga ombud. Intressant kväll.
 
De huvudfrågor som togs upp var: 
- Vad gör kommunen till en attraktiv arbetsgivare.
- Lätt och klämhelger (tagits bort helt förutom på kommunhuset).
- Friskvården (tagit bort valet mellan timme och peng)
- Arbetskläder, ingen likhet i kommunen.
- Personalvård, dåligt med tilliten till arbetsgivarna.
 
Blev mycket diskussion runt friskvården samt lätt och kläm. Och det är klart att ta bort något som fungerar i verksamheten, hos de flesta iaf, gör ju inte kommunen till en attraktiv arbetsgivare. Man undrar ju också hur besluten kom till, om cheferna som påstås vara delaktiga verkligen har delger sanningen. 
 
Fick dessutom veta att några saker vi tagit upp med facket men inte fått hjälp med nu kanske är på gång. Jag pratade nämligen med ett annat ombud i annat fack och hon tog upp det med mitt fack. Men nu händer det nåt, de hade varit tydliga och gått hårt mot sektorschefen. Hoppas nåt händer...
 
Intressant kväll var det iaf men nu är det dags att sova.
Önskar er en bra och snabb fredag och sedan en lång och härlig helg!
 
Blev också mycket diskussion kring tilliten till arbetsgivarna, både de nära och de längre bort. T.ex. vi besvarar enkäter men får sällan någon respons på svaren, eller vi lyfter frågor hundra gånger men får inte ens respons på om de nått ledningen eller stoppats på vägen. Att bara få respons och återkoppling gör att man kan acceptera att beslutet inte blir som man vill, man har ju iaf fått vara med och säga något. Viktigt att bli lyssnad på.
#skolanförst, Fackligt, lärare, lärarförbundet,
Igår gick jag till morfar en sväng. Mormor var där. Vi pratade lite. Sen blev det en lunchdejt med kära Elin. Var mysigt att träffa henne och bebismagen. 3,5h senare var vi mätta och hade gått igenom alla samtalsämnen i världen, typ. Vi träffas inte så ofta men när vi gör det så känns det som igår och vi kan prata om allt. Tack vännen! 💜
 
Men nu är vi här för att delta i Emelies Blå Måndag. Denna gång har jag faktiskt ett nytt lack att visa, har nämligen köpt några lack av Karin på Vacker och underbar
 
 
Detta är Nfu Oh nr.526. Ett mörkblått lack med mycket glans. Tyvärr ser man inte det vackra lika bra på bilderna som i verkligheten, färgen stämmer bäst med den nedre bilden. Det var lätt att måla med, gillar den smala penseln, särskilt bra för mig med små naglar. Är två lager utan överlack.
 
Dock satt lacket inte så bra och bilden nedan är efter ett dygn. Märkte dessutom att det färgade av sig, flera barn har nu läxor med blå streck på, ooops :P . Blir att lappa lite och måla ett överlack, för detta vill jag använda i fler dagar!
 
 
Blå Måndag, Nfu Oh nr.526, vänskap,
För första gången på ganska många år har jag sett alla avsnitten av Melodifestivalen. Ikväll är det final och jag har flera låtar som jag gillar och kan se som vinnare. 
 
Panetoz - Höll om mig hårt 
Ace Wilder - Don't worry
Franz - If I were sorry
Oscar Zia - Human 
SaRaha - Kizunguzungu
Boris - Put your love on me
 
Bara minuter kvar. Tror Franz vinner men jag är delad, står mellan Franz och Panetoz för mig. Panetoz har en riktig gladlåt. Bra jobbat allihopa!
 
//Förresten, gått 10 dagar nu. Barnsligt men besviken... Besviken på folk och kommentarer...//
 
 
Besviken, Melodifestival 2016, Panetoz, Schlager, vänskap,
Alltså allvarligt, det är nåt fel på mig. Och då menar jag inte de uppenbara sakerna som att jag är tjock, hatar att träna och envis utan att jag hänger upp mig på saker, tar saker på för stort allvar och är mesig. Har gått åtta dager sen min födelsedag och pappa har fortfarande inte grattat mig. Besviken. Får mig att känna mig bortglömd och väldigt lite värd, i och för sig inga nyheter...
 
Kan dessutom konstatera att jag är som en kungsfågel. De är Sveriges minsta fågel, väger bara 5 gram. Varje kall vinterdag måste de äta upp sig ett helt gram bara för att överleva. Gäller tydligen mig med fast i mänskliga mått mätt. Bra info för er. Bring me food and candy!
 
Imorgon är det iaf fredag. Har varit en lugn vecka men jag är trots det sjukt trött. Och ledsen...
Bortglömd, ensamhet, ångest,
Idag har mamma2 varit här på födelsedagsfika. Det blev bara hon och jag och det kändes som förr. Vi pratade i över 1,5h, det var skönt. Samtidigt som det var jobbigt, fick veta ännu mer om saker och ting.
 
Sen är det en liten sak men skulle bli glad om alla i familjen kom ihåg ens födelsedag...
 
Alla dessa saker ihop med morfars sjukdom och allt som händer på jobbet...så tungt...så trött...så ledsen... 
 
Varit betydligt mer än en dag, men gillar det ändå...
 
 
Johnny Depp citat, ensamhet, ångest,
Svarta naglar. De har verkligen en speciell charm. Har haft OPI - 4 In The Morning på naglarna sen i tisdags. Det gjordes i ett samarbete med Gwen Stefani. Det är ett svart lack med ett mycket fint och litet silverskimmer i sig. Det blir matt när det torkar och får en satin känsla, så mjukt att känna på. Jag tycker dock att det sitter lite dåligt så jag har använt överlack. På två naglar ett blankt, här syns skimret mest,  men på de andra ett matt lack.
 
 
Matta naglar, OPI, OPI - 4 in the morning, Svarta naglar,
Åter ett år har gått, åter en massa dagar till arkivet och jag har blivit ett år äldre. Förr gillade jag att fylla år, men efter att pappa betedde sig illa på mitt firande så ger det mig mest ångest. Idag valde jag att inte tala om för någon att jag fyllde år, står inte på fb heller. Men en kollega kom ihåg så slutade med att alla grattade mig innan vi gick hem. Hittills har mamma, Conny, moster, mormor, Connys mamma, mamma2 och lillasyster grattat mig och Kerstin grattade mig i söndags. De andra har ju några timmar kvar men tiden tickar på. 
 
Har varit en tung dag men den kunde verkligen varit värre. När jag låg sömnlös typ 1,5h igår kväll var det betydligt värre saker jag såg framför mig för dagen så på så sätt har dagen varit mycket bra! Men i måndags hände nåt läskigt. Drömde så verkligt om jobbet så när klockan ringde var jag redan så uppstressad att jag kände pulsen dunka i huvudet och jag fick ligga och andas en stund för att klara av att gå upp. Det var nytt. Direkt efter ett lov med mycket vila och jag kände mig så trött och stressad. 
 
Är ju dock inte bara jobbet som är tungt. Att morfar är dålig känns jättejobbigt och allt med lillebror tär verkligen på mig... Så efter att ha gråtit lite har jag nu ätit en tallrik glass med jordgubbar och chokladsås. Mums. Och snart ska jag njuta av "Grey's Anatomy"! Kanske blir en liten chokladpralin till det också ;-)
 
Hoppas ni har en bra vecka!
#skolanförst, Födelsedagar, Grey's Anatomy, familjen, låg, stress, sömnproblem,