När man inte tror att det kan bli värre så blir det värre. Så mycket värre...
 
 
Alkohol, Oro, familjen, ångest,
Jag vet att det finns människor, många miljoner, som har det så mycket sämre än mig. De är fattiga, sjuka och utan hem. Vill inte verka otacksam, men detta hjälper ju inte. Man är sig själv närmast och saker som händer en själv och de i sin närhet är jobbiga, även om man lever och har mat på bordet. 
 
Kan tycka att det räcker nu, har varit mycket tunga saker sista tio åren faktiskt. Alkoholmissbruk, bråk, arbetslöshet, utbrott på jobbet, blivit sparkad slagen biten hotad, drogmissbruk, oro, död, ensamhet, ångest och sjukdomar. Har spenderat mycket tid med att gråta och ha ångest. Kan det inte få vara lugnt ett tag? Räcker det inte för i år åtminstone? Snälla! Snälla låt det inte vara något allvarligt...
 
Första veckan med eleverna har iaf gått bra. Är ledsen att säga det men det faktum att min specialelev får undervisning utanför skolan gör mitt jobb enklare. Får dåligt samvete när jag säger det och känns som jag sviker eleven och föräldrarna, men jag kan andas på jobbet... Fy Alexandra, fy skäms... 
Oro, Skolstart, lärare, stressad lärare, ångest,
Ja ni, ibland undrar jag vad man håller på med, sen har man en bra dag och tänker att det här är skälet till att man fortsätter. Fredagen var en sån dag. Fick åka med en kollega hem från jobbet, där jag hade registrerat in 100 nyköpta böcker och ställt upp dem i biblioteket. Direkt när jag kom hem gick jag ut på ärenden. Var på bibban (hittade en bok av en av mina favoritförfattare som jag inte visste fanns, sån lycka), till systemet och till Ica. Bestämdes att Tommy skulle komma och äta vid åtta, bjöd på ugnsstekt lax, krossad potatis med bacon och lök, avokado och tomatsallad samt kall sås med smågurkor i. Mysigt. När vi ätit tog vi en tupplur, blev lite längre än tänkt, låg typ halv nio till halv elva. Men skönt och mysigt. 
 
 
Fick rosor även denna fredag. Bortskämd. ❤️
 
Även lördagen blev en bra dag! Lina, Tommy och jag åkte till Evas café och fikade och sedan blev det en runda i Marias hus. Jag köpte en spegel samt tre hängande korgar till toan. Efter en glass på torget gjorde jag iordning på toaletten och sedan var det dags för Tommy och mig att åka till Näs för en liten kräftskiva. Jag hade köpt kräftor och Tommy paj mm. Gott och trevligt! 
 
 
Idag låg jag länge, läste, sen frukost och så en tripp till källsorteringen och Ica. Vi tog en liten sväng med bilen innan vi köpte med glass och åkte till mamma och Conny som var i lägenheten, fikade och sedan gick hem. Sen har det inte hänt mer idag, läst en massa, ser en halvdålig film och druckit en cola. Spänningen är olidlig 😉😂
 
Imorgon startar höstterminen på riktigt för då kommer eleverna. Vi är sexor i år så det är mycket krav på mig med betyg och nationella prov. Känner oro för jag känner mig redan trött, deppig och orolig över året. Men men bara att bita ihop och kämpa på. Så, dags att ta med boken till sängen och säga godnatt. Önskar er en bra vecka! 
Dimmornas lek, Hösttermin, Kate Morton, Kärlek, Skolstart, böcker och läsning, kräftskiva, lärare,
Helgen var mysig men jobbig. I fredags hade jag bjudit hem Tommy på middag. Har inte gjort det förut, varit så rörigt hemma så bara han som lagat mat till mig. Nu blev det köttfärsbiffar, klyftpotatis, tomatsallad och sås med rödlök. Drack vin till, mysigt. Bästa var att jag fick blommor. 
 
Vi var på verandan några timmar sen. Började bra men blev konstigt, kände mig utanför,  kan inte riktigt förklara. Likadant på lördagen, trodde vi skulle åka iväg och göra något men blev inte så. Blev besviken, både på fredagskvällen och på lördagen. Grät mycket hela helgen. Kände mig besviken över att vi inte gjorde någonting, besviken över pappa och hans uppförande, tankarna på jobbet blev allt tyngre och så var jag allmänt riktigt låg med ångest. Som sagt, en tung helg. Blev lite bättre i söndags när Tommy kom och drack kaffe hos mig, gillar när han tar initiativ till träffar. 
 
Men nu har vi iaf börjat jobba vi lärare. Varit kaos på jobbet, i måndags hade vi ingen klasslärare till år 4 samt så sa en kollega upp sig den dagen så vi hade heller ingen till 2an. Kaos. Men det har löst sig hyfsat, inte allt men mer än hälften iaf vilket vi får vara tacksamma för. 
 
Dags att sova. Borde inte vara så trött då jag fick sovmorgon ända till halv 8 idag för att vi var på infomentorkurs på hemmaplan. Men det är som att kroppen vet att imorgon ska jag upp halv 6 så bäst att vara trött så hon sover nu 😂
 
Godnatt 
 
Kärlek, Middag, Oro, Rosor, ensamhet, lärare, ångest,
Kan inte fatta att sommaren typ är över och det är dags att börja jobba på måndag. Hur kan det ha gått så fort? Dock lever jag fortfarande i förnekelse så detta är inte sista dagarna på sommarlovet!! 
 
Veckan har mest bjudit på massa plockande i lägenheten, burit massa upp och ner till förråd och vind. Börjar se hyfsat ut faktiskt. Idag fick till och med mormor komma och se hur det ser ut (efter att vi tagit en fika på Lilla blå) . Kvällarna har spenderats på verandan med Tommy. I måndags var sista allsången och då var jag med mamma och Conny ut på middag på Latitud, mycket gott. 
 
Det jobbigaste har varit pappa, sett honom många gånger i veckan. Han har varit ute och druckit fredag till måndag. I söndags var han ganska berusad. Tommy satt med honom ett tag och då hade han sagt att han ville prata med mig och undrat om jag skulle komma dit. Sen i måndags såg jag honom flera gånger och så till slut kom han och satte sig vid bordet bredvid mig på verandan. Vi var fem personer som satt där redan och han gjorde ingen tendens vad jag såg att prata med mig. Han sa ett allmänt hej och satte sig med en öl. Jag gjorde det inte lätt för honom och tog inte första steget och allt som hade krävts var att han åtminstone sa hej Alexandra, men näpp. Sårande samtidigt som det faktiskt är skönt att slippa höra hans skit. 
 
Ganska snart kom dock Tommy och räddade mig. Hans kusin med familj kom på spontanbesök, de hade inte träffats på över två år, så jag blev presenterad. Blev orolig först dock för det tog ett bra tag innan han hämtade mig. Först när jag kom dit gick jag fram och hälsade på Tommy men han presenterade mig inte så jag gick igen, kändes konstigt. Men sen så blev det bra! Trevlig familj! 
 
Nu är det dags att göra sig i ordning för att fira moster som fyller år idag. Hon får vinflaskor, en baileys samt en solcellslampa av mig, mamma och Conny. Hoppas hon bjuder på gott fika 😁
Alkoholism, Oro, Släkt, Sommarlov, Titanix, allsång, semester, ångest,
Flyttat klart, sista var förrådet samt en tapetvåd och det fixade mamma, Conny och jag idag. Bara att packa upp allt. Har iaf blivit bättre. Igår var Tommy och jag hos mamma och Conny i stugan. Kerstin var där. Kul att träffa henne.
 
Men annars har jag  känt mig låg sista dagarna. Ikväll bara ligger jag på soffan...och efter förrådet tog jag en tupplur. Trött. Hängig. Deppig. Tror detta med pappa har påverkat mig mer än jag tror och önskar. Klarar inte att vara ensam...brukar bli piggare när jag är med Tommy. Hoppas vi kan göra nåt imorgon. Vi har suttit på verandan flera kvällar. Han har även varit här och druckit kaffe och käkat jordgubbar. Sista två kvällarna har vi avslutat med en biltur, Fia har varit med också. Igår körde vi ut till Fyrudden. Såg två rävar, en katt samt ett vildsvin. Det stod bara några meter ifrån oss på vägen, stort typ 100kg, tur Tommy körde lugnt för se det ville man inte krocka med. Har aldrig sett något på så nära håll. 
 
Jaja. Hoppas på en bättre dag imorgon... 
 

 
Sommar, en tid för optimism. 
Alla ska känna glädje, 
kärlek och tacksamhet. 
Sommar, en tid för sol och bad. 
Alla ska vara snygga, 
smala och glada. 
Sommar...blir inte alltid som man tänkt sig... 
 

 
Bilpromenad, Djurtur, Flytta, Sommarlov, ensamhet, trött, ångest,