Idag var dagen med stort D. Dagen då skolinspektionen skulle komma. Jag hade målat upp hemska bilder av intervjuerna och att de skulle vara med på mina lektioner och klaga på allt. Det hela gick ganska bra, de var inte med på några lektioner utan hade intervjuer med elever i år 3 och 6 istället. Sedan pratade dem med rektor och spec.lärare och sedan med oss klasslärare i 1,5h. Visst kände man sig spänd och lite nervös men det kändes hyfsat när man väl satt där.
 
För att hålla mig själv på glatt humör så målade jag naglarna gula igår. Köpte nämligen OPI:s I Just Can't CopaCabana i lördags när mamma och jag var till stan. Har tittat på det flera gånger samt läst om det hos Anne på Nailtastic så nu slog jag till och jag är nöjd!!
 
 
 
Boken ni ser är den jag nu läser, en i serien om Jamie och Claire som är skriven av Diana Gabaldon. Den handlar om Claire som råkar gå igenom en stenring och hamna 200 år tillbaka i tiden, i 1700-talets Skottland där hon förälskar sig i Jamie. "Som ett eko" är sjunde delen i serien.
 
Hoppas ni haft en bra måndag, bara två dagar kvar så är det ledigt igen, åhhh vad synd ;-) Ha en bra vecka!
 
 
Diana Gabaldon, OPI - I Just Can't CopaCabana, Som ett eko,
Jahopp, inte blir man pigg av ett påsklov inte... Tänker alltid att bara jag fått ha lov så kommer jag känna mig mer utvilad och lugn, eller hur :P
 
Den här veckan har jag gjort mina sista utvecklingssamtal, varit på vårens sista stickcafé samt varit på lärarförbundets politikerkväll. Blev lite upprörd under politikerdebatten, men det var ju förväntat. Dem är bra på att säga hur saker och ting ska vara, önskas vara, men det finns inga pengar att genomföra det för. Dessutom var det bara att inse att dem hade inte så bra insikt i verkligheten direkt. Suck...
 
Jaja, muntrar upp mig såhär på fredagen med god mat, vin, choklad och cola! Klart, började med fika med mamma, Conny och moster och så tog Baloo och jag en ganska lång tupplur. Det var nice!
 
Vad ska ni göra i helgen? Imorgon ska jag och mamma till stan för lite (förhoppningsvis) shopping.
Önskar er en trevlig helg!
 
#skolanförst,
Fick helt plötsligt lust att fixa naglarna, mer än bara måla dem. Kom även på att det är Blå Måndag hos Tove och att jag har ett nytt blått lack så då blev det till att slå två flugor i en smäll, lite sent men innan midnatt iaf!
 
Underst har jag Oriflames - Lavendel och uppepå Mavalas - Trinidad (som jag hittat i en reaskål på apoteket yeah). Gjorde en liten svampad historia som blev helt okej. Tyvärr vill min kamera inte ta bra bilder för tillfället så det är helt omöjligt att göra manikyren rättvisa.
 
 

Så var den här påsken slut, varit bra väder, härligt påsklov och varit hyfsat social. Idag hade vi grillpremiär hos mamma och Conny, blev karrékotlett, räfflade potatisskivor, sparris, paprika och bearnaise. Mums!
 
Men nu är det snart dags för verkligheten igen så önskar er en bra vecka!
godnatt
 
 
 
 
 
 
 
 
Blå Måndag, Mavala - Trinidad, Oriflame - Lavendel,
Igår var jag hos mamma2 och där var alla syskonen. Lillebror Johan bor och jobbar i Bergen för tillfället så det är första gången jag träffar honom sedan i november, så det var extra kul! Lilla Bror var extra glad så den här gången grät han inte när han såg mig utan blev jätteglad, jag fick honom att skratta hela kvällen, men även att somna :D Vi fick mat och fika, som alltid jättegott.
 
Sen idag bjöd pappa oss barn på frukost på cafét, mysigt! Gäller ju att passa på när alla är hemma. Jens ville bli klippt så det blev en sväng till mamma och Connys sommarstuga, härligt väder! På eftermiddagen bjöd jag pappa och Kerstin på fika. Annars har jag mest suttit ute, ett tag i solen, men sen i skuggan i hängstolen och läst. Nu ikväll önskar jag dock att jag var på nattklubben med en drink i handen, och flera i magen, med bra musik och dans i benen men man kan ju inte få allt :P
 
Har äntligen virkat färdigt mitt senaste projekt, en turkos pingvin med vit mage. Trodde aldrig jag skulle klara det med beskrivningen men det gick hyfsat, blev lite fel med det vita men var ingenting som stör på nåt sätt. Så, vad tycker ni?
 
På twitter har min bild blivit gillad och delad två gånger, yeah :P
 
 
 
pingvin, virka,
Idag är jag med på Karins Gröna Onsdag. Inte för att jag har något nytt lack att visa men iaf en ny kombo =) Vet att dem flesta är trötta på graffitilacken (sen lääänge). Men fick en idé som jag var tvungen att testa och jag tycker faktiskt att den blev ganska bra. Som grund har jag ett lager Mavalas - Samarkand nr.305 och så ett lager Isadora - Graffiti Mint uppepå. Torkar matt. Inte det mest tjusiga men det blev vårigt och det gör mig glad.
 
 
Jaha, vad har jag annars sysslat med då? Först ett besök hos tandläkaren för att laga tanden som gick sönder i helgen (vilket var tur för det var ett hål under en lagning som hade varit svår att upptäcka annars. För att fira att det gick så bra köpte jag med fika och åkte till mormor och morfar. Där satt vi i solen och pratade en timme. Sen blev det lite ärenden i centrum, en macka med Lina, besök på bibban och så hem. Och nu har jag målat naglarna som sagt.
 
Annars har det inte hänt massor här i veckan direkt. Har dock städat ganska rejält, dammsugade, torkade golv och slängde massa skräp i måndags. Sen igår skrubbade jag köket såsom köksfläkten, kryddhyllan osv. Hatar att städa men det blir ju bra när man är klar. Det är ytor som nu är vita som inte varit det sen jag flyttade in :D
 
Är inte bara jag som njutit av dessa lovdagar, katten ser ganska nöjd ut när han när som helst kan komma och bli klappad bakom örat =)
 
 
 
 
Isadora - mint, Maval - samarkand, grön onsdag,
Har kämpat på med min virkning jag har gjort tre skallror klara. Håller nu på med en turkos pingvin med vit mage. Oj, ja det är en utmaning men går okej iaf :D Två av skallrorna har jag ju visat här, de med runt skaft och hängande öron. Den sista jag gjorde hade ett rakt skaft istället. Beskrivningen är från Svarta Fåret, samma som de andra, och är gjord av garnet Tilda.
 
 
Igår kväll var det lite tungt så drack några glas vin och pratade med Björn i en timme. Kändes bra! Sen blev det lite jobbigare, för när jag borstade tänderna och använde tandtråd så gick en bit av en tand bort :O Inte nöjd med läget, men har åtminstone inte ont än. Så nu vet vi vad jag ska göra på lovet, förutom att storstäda...två jätteroliga aktiviteter...
 
För att fira att det är påsklov imorgon ser jag på söndagsfilmen, äter popcorn och godis samt dricker massa cola :D lyx!
godnatt
 
 
 
 
Svarta Fåret, Tilda, virkning,
Idag har jag gjort något jag tänkt på ett tag...jag har startat ett twitter-konto. Jag heter lilabumbi där. Kändes läskigt men även kul. Jag gillar ju att skriva och känner att på facebook kan jag inte riktigt säga vad jag vill längre men tänker att nu har jag ett ställe där det funkar.
 
Bland det första jag gjorde var att delta i Lärarförbundets kampanj #skolanförst. De har bl.a. bett lärare lägga ut bilder på sina skrivbord, vilket var vad jag gjorde.
 
"4-9 lärare, so/no. jobbar med Sveriges framtid. vad vill vi ha för samhälle?!"
 
Är så trött...känner att vi aldrig får arbetsro utan saker ska ändras, diskuteras och ordnas helahela tiden. Idag har jag varit så trött att jag varit nära att börja gråta...tänker att man kanske inte ska vara på jobbet då...jaja snart påsklov.
godnatt
 
#skolanförst, lärarförbundet,
Igår fick jag andra delen av min födelsedagspresent från mamma2, nämligen en trevlig dag i stan för fika, shopping och middag. Vi började med fika och sedan lyckades till och med jag hitta en hel del att handla faktiskt :D
 
 
NINNI klänning multidessa köpte jag på Indiska .CARITA blus turkos
 
 
T-shirt Rosa Byxa - 100% Lyocelldessa köpte jag på Lindex (svarta byxor)
 
Köpte även ett par vita panellängder till vardagsrummet, har bara haft mörka gardiner där så jag tänkte testa något nytt =) Det både Eva och jag behövde köpa var skor, men efter flera affärer och mycket provande så hittade jag inga som var tillräckligt bra tyvärr. Men man kan ju inte få allt :P
 
När vi var trötta och hungriga gick vi på restaurang och åt thaimat. Vårrullar, räkor i vitlök och peppar, kycklingspett med jordnötssås, biff i röd curry och kokosmjölk, friterat fläsk med sötsur sås samt friterad banan och glass till efterrätt. Blev vitt vin till också. Snacka om att vi var mätta och trötta när vi var klara så då var det riktigt skönt att få åka hem till soffan. Var en mycket bra dag!
 
Varit en bra helg faktiskt (bara lite kvällsångest...), för idag har mamma och jag varit på bio. "Frozen". Ja, jag vet, det är en barnfilm, men vi älskar tecknat! Var en fin och magisk film!
 
Hoppas ni haft en bra helg!
godnatt
Frozen, Indiska, Lindex, thaimat,
 Det är vånda inför dem, det är panik att få ihop det praktiska under tiden och efteråt ska skiten rättas. Nästa år är det min tur, min klass tur, men i år slipper vi. Det handlar så klart om de nationella proven. I år har det blivit bestämt att de olika skolorna ska rätta olika ämnen så jag får vara med och rätta.
 
Så idag har tre av oss suttit och rättat prov. Under två timmar (när en annan lärare hade min klass) satt vi vid varsitt skrivbord med olika delprov, diskuterade vissa lösningar och rättade. Jag hann bara med 6 eller 7 prov!! Sjukt vilken tid det tar! Hann några till under NO-lektionen (eleverna jobbar i par/enskilt med olika organ i människokroppen, söker info och skriver egna faktatexter). Men oj vilken hög jag har kvar...lär gå åt mycket mer tid för att bli klar, hade varit bra om vi fått i alla fall en hel dag på oss att rätta...
 
Startade morgonen med sovmorgon och sedan medarbetar/lönesamtal. Vet inte riktigt vad jag ska säga...var "intressant"...
 
godnatt
nationella prov, skolan,