I fredags startade tappa-tävlingen. På jobbet har vi anmält oss i två lag, puls och paus. Jag är med i paus för min tävlingsinstinkt är inte tillräckligt stor för att tävla medan puls-laget är tävlingsmänniskorna. I år ska vi gå till Mount Everest, beräknat ta 60 dagar i ett tempo på 10 000 steg om dagen. Hittills har jag haft 14160, 15165 och 10087 steg. I går var jag genomförkyld så det var kämpigt att komma upp i de stegen, men i varje reklampaus gick jag runt i lägenheten och fick ihop 300steg per gång. Idag är jag än så länge uppe i 8500steg, men ska ner till centrum sen och titta på elden så över 10000 ska det bli, helst mer.

Förra hösten lyckades jag ju gå ner 5kg och i vintras 2kg (men framförallt lyckats hålla det borta) så tänkte att jag tar tappa-tävlingen som ett försök att gå ner nåra kilon till.

Jag tycker tappa är en rolig tävling iaf, gillar att se min gröna gubbe gå framåt på kartan. Kul att vi är fler som deltar på jobbet, ökar helt klart gemenskapen och kämpandet ;P

:-D
Kände redan i fredags att det skulle bli en tråkig, ensam och antagligen även ångestladdad helg. Därför bestämde jag mig för att ta en liten tripp till stan. Kändes lite b att åka själv men kände samtidigt att jag inte var tillräckligt social för att umgås med någon. 

Satte mig på bussen tjugo i elva, blev en liten sväng på stan med lillebror och sedan strosade jag lite själv. Bestämde mig för att äta thaimat (trots att jag gjorde det med familjen förra helgen) så det blev thaibuffé. Känns alltid lite konstigt att sitta själv och äta på restaurang men det struntade jag i. Tänker att man måste ju kunna unna sig saker även om man är ensam liksom.

Blev inte mycket till handel, ett nagellack från China Glaze, Moonlight, samt en rosa topp med upprullade ärmar (den tog jag utan att prova, men den passade bra). Sedan åkte jag med två bussen hem och lade mig i soffan med katten på magen och boken i händerna =)

Den här veckan har gått segt, mest för att jag under gårdagen hade ont i huvudet från det att jag gick upp tills jag gick och lade mig (bättre på kvällen men inte helt borta någon gång) och sånt är jobbigt. Blir svårt med tålamodet och man vill helst bara blunda och ha det mörkt, menmen. Haft lite huvudvärk idag med, men tack och lov inte så farligt.

Torsdag och fredag kvar sen är det helg igen, veckorna går fort...både bra och dåligt...
Snart dags för lite frukt och "Grey's Anatomy" :-)
Bye!

Idag åkte jag tidigt från jobbet (kl.4 :P) för att fika med fd kollegor i viken. Vi blev bara tre stycken, K samt A-K, men vi hade det jättetrevligt och pratade för fulla muggar i över 1,5h. Konstaterade att även om vi älskar vårt jobb så har arbetsbördan ökat sista året vilket vi inte gillar...

Kvällen har jag spenderat i mörker. Orkade inte tända lampor så leker att jag inte betalat elräkningen. Mörkrets och ensamhetens borg (finns det inte en sådan borg i nån serie? stålmannen?). Ätit lite snacks, ost+oliver+vindruvor+choklad, till den underbara serien "Revenge".

godnatt

Återigen dags att sova. Känns inte som att jag gör mycket annat än jobbar, äter och sover. Fick ett telefonsamtal på jobbet som jag verkligen inte ville ha. Blev återigen medveten om hur mycket man kämpar men ändå så lite man har att säga till om...

Inte allt jag förstår, varken på jobbet eller privat. För tillfället undrar jag vad min brott är, måste vara något riktigt hemskt för straffet är väldigt hårt...

Katten ligger utfläkt på soffan, visar magen och ser ut att ha det hur bra som helst. Katt skulle man vara
=)

Torsdag imorgon, sen fredag och så helg igen. Usch vad synd ;-P
Hoppas ni har en bra vecka!
godnatt

Denna vecka har vi påsklov. Kan säga att det gör ingenting, jag övelever lite ledighet ;P

Större delen av tisdagen använde jag till att städa, en sysselsättning jag verkligen hatar men ett måste emllanåt. Kom mig också för att byta gardinerna i vardagsrummet och byta lite ljuslyktor och annat. Nöjd med resultatet, lite synd bara att man inte ser att de inre gardinerna är lila (ser typ svarta ut här). Tog ett kort så ni skulle på se hur det blev. Älskar den rosa/lila vasen från ikea som står i fönstret!

Fick en liten träskylt av moster i julklapp. Står nystädat på ena sidan och dags att städa på andra sidan. Gissa vilken sida som typ jämt hänger framåt här... Men nu äntligen kunde jag vända på den så tänkte att det var lika bra att ta kort på det med, så jag har bevis liksom :D

                         
Vet inte om det bara är jag, men ibland känns det bara som att jag inte hör till....

En konstig känsla. Kan vara bland kollegor, vänner, familj eller släkt. Man kan känna sig helt med i gemenskapen, känna sig inräknad och allt är bra. Så händer något, inte alltid något man kan ta på utan kanske bara en känsla, en vink. Plötsligt förändras atmosfären, och en kommentar eller blick gör att man känner sig mer ensam och utanför än man någonsin gjort förut.

Tror inte att det är meningen, dem som gör det kanske inte ens är medvetna om den förändrade stämningen, men du själv känner den mycket tydligt. Tänker ibland att det är bara jag som är barnslig och känslig, men problemet finns där i alla fall. Så lite kan göra så mycket...

Viktigast tror jag är att inte tänka att folk vill en illa, vill få en att må dåligt. Det är dock omöjligt att leva ett liv utan att såra och bli sårad. Förutsatt att man inte sak bo isolerad på en öde ö dårå =)


Ensamheten finns där alltid.
Den ligger som en svart dimma.
Inte alla ser den.
Inte alla förstår den.
Inte alla vet om den.
Men den finns där ständigt.
Ensamheten finns alltid där.
Alltid runt oss människor.
När jag var liten så var denna dag precis vad den låter som...lång. Man var hemma, inget var öppet, inte ens ica, dåligt med program på tvn och man gick ingenstans. Idag däremot har dagen gått ganska fort. Kl 3 skulle alla till mormor och morfar på påskmiddag, jag hade sagt att jag kunde göra förrätten så hela förmiddagen var jag upptagen med att fixa den. Sen en dusch och lite dator innan jag gick dit. Det regnade ganska mycket då så när jag kom halvvägs var jag rejält blöt, tack och lov så mötte jag moster som skjutsade mig sista biten.

Blev en trevlig eftermiddag/kväll med mormor, morfar, moster, mamma+man samt hans mamma. Det som började som regn övergick dock till snö så nu ligger det ett par centimeter snö ute, varken jag eller katten är nöjda. Trots vädret så gick jag hem från middagen, så blev i alla fall 45min promenad idag.

Har orkat vara lite kreativ sista dagarna iaf, har målat påsknaglar, gjort örhängen samt fixat förrätten till middagen. Maten blev en egenkomponerad kall majs+chili+mangosoppa med två sorters kex till, en toppad med egengjord sparriskräm+lax+svart kaviar och den andra toppad med gurka+laxsallad. Jag är nöjd iaf =) Mormor bjöd på fläskytterfilé, potatis+fänkålsgratäng med svampsås, en vinbärstarte till efterrätt och en nöttårta till kaffet (ja, promenaden behövdes).

              

               

Nej, nu är klockan mycket och jag har velat sova de sista 5timmarna :P
Hoppas ni haft en bra långfredag!
godnatt