Kan inte fatta att julen är här och nu nästan över. Tycker hösten gått fort (men samtidigt långsamt, hur nu det går ihop). Förra veckan kom en kär vän på besök, B tog sig den långa vägen hit för att umgås lite med sina viken-vänner. Har saknat honom väldigt mycket, han vet nämligen väldigt mycket om mig och ibland behöver man umgås med såna människor, finns inget falskt eller konstlat utan bara ärligt. Hoppas det inte ska ta alltför lång tid innan han kommer tillbaka.

Julveckan var fullspäckad, förutom måndagen då jag inte orkade göra nånting utan låg i soffan och läste mest hela dagen. Det har varit julklappshandel, mathandel, inläggning av sill, marinering av revbensspjäll mm. Kvällen före julafton gjorde jag skinkan och grillade spjällen samt fixade jansson mm till ett litet julbord som mamma, hennes man, jag samt katterna mumsade i oss. Sedan blev det den årliga visningen av "Tomten är far till alla barnen", älskar den filmen. När dem gått hem (till Baloos glädje, för han var sååå trött på lilla Alva vid det laget) var jag tvungen att slå in julklappar, så somnade inte förrän ungefär 4 på morgonen.

Julafton började vid 9 med frukost hos mamma, mat med syskon, mammanr2 samt pappa för att sedan bli en lugn kväll hos mamma med mormor och morfar mfl. Dagen förlöpte väl, inga större problem, vilket vi tackar för. Fått en resa till Rom, presentkort som ska bli ett par nya glasögon, tvål, middag för 2, smycken, lykta m.m. (ger man presenter till 20 personer så får man en hel del tillbaka =D ). En julklapp som vi har utnyttjat ikväll var ett biobesök som vi syskon fick av lillebror F och hans flickvän K. Vi såg "Avatar". Den var jättebra. En film som tog upp hur människors girighet leder till förstörelse, men den var även fin och romantisk, visade på naturens balans och kärlek. Förstår dock inte hur någons hjärna kan skapa en sådan otrolig film, en helt ny värld, nytt språk, nya människor, varje liten blomma var ny. Vackert.

Hoppas ni haft en bra jul!
kram
<3
Alexandra
Hur fort har det här året gått? Ibland undrar jag faktiskt om åren går fortare och fortare för varje år som går, men vet ju att det inte fungerar så även om det känns så ibland. Årets december har varit mild, blöt, regnig och grå. Förutom två dagar som var frostiga med fullmåne, var härligt!

Förra veckan var jag på julbord med jobbet. Var jättetrevligt och roligt. Kändes skönt att vara en i gänget. Det var på torsdagen, på lördagen var jag på julbord med delar av min familj, lite mycket på två dagar, men gott är det :D. Gällande jobbet så räknar jag ner, fem arbetsdagar kvar... I tisdags kom den lärare som ska ta över mitt jobb och vi hade ett samtal om jobbet. Var inte speciellt roligt... Men fick lite halvbra nyheter igår. En kollega är sjukskriven och kommer fortsätta vara det under hela januari (ev. längre) vilket innebär att jag får jobba för henne. Under vicket kommer jag jobba halvtid på samma arbetsplats, men inte ha samma uppgifter. Nu har jag varit i klasserna 3-6 medan vicket i januari endast är i 3an (vilket är bra för dem, för hittills har dem haft tre olika lärare som vikarier, alldeles för rörigt för dem). Kul att jag får vara kvar, men jobbigt att byta arbetsuppgifter och gå på kort vik igen...men vad är alternativet?

Det är två saker jag räknar ner till, jobbdagar (5kvar) samt dagar till jul (13). Julen ja...älskar den och älskar min familj, allihopa. Men i år känns det som om jag skulle vilja hoppa över julen, gå hem från jobbet sista dagen lägga mig i sängen och sova bort jullovet för att vakna pigg och fräsch i januari. Men det är väl bara att kämpa sig igenom julen och göra det bästa av det, men lite jobbigt känns det...

Nej, nu är det dags för mig att gå och sova, ska nämligen upp tidigt imorgon för en tripp till stan med mamma för lite julhandling. Trevlig helg på er! kram Alexandra alias Marvin alias Lila Bumbibjörn