Den här helgen har det verkligen varit sommar, jättevarmt. I går blev det en tripp till en kompis för lite eftermiddags fika och prat. Sen vid 6 blev det grillning för A, L och mig. Min första för året, är ju så himla gott =)

                
fläskkarré, grillade grönsaker (majs, paprika, sparris o zucchini) samt en sås på gräddfil, oliver, vitlök o zucchini =)

Veckan som gått var inte den bästa här i livet (men å andra sidan inte den värsta heller ;P). Finns ett ord som beskriver känslan (hatar ordet och tycker det används fel och alldeles för ofta men nu stämmer det bra), kränkt! Ibland undrar man hur folk kan säga vissa saker dem säger, tänker man inte alls på vad som kommer ut från ens mun eller? Blev iaf riktigt upprörd och ledsen, men sa ingenting för helt ärligt så orkade jag inte det just då. Blev liksom paff och tänkte att nej, jag måste ha hört fel..men näpp... Jaja, hoppas kunna släppa det (tyvärr lättare sagt än gjort) och gå vidare, glömma, men nej, förlåta lär jag inte göra...

Nej nu glömmer vi det och går vidare. Dags för en ny vecka. Bara tre kvar till skolavslutning. Kommer böla ögonen ur mig då jag haft denna klass i två år, aldrig haft samma grupp så länge förut.

Sovdags, måste bara gå 500steg till, brukar bli det under tandborstning och släckning ;P
godnatt

När jag var och handlade förra veckan hittade jag den men i ny förpackning. Min gamla leksak Rubik's Snake. Hade en när jag var liten och älskade den, spenderade många timmar med att vrida och vända på den. Har alltid velat ha någonting att göra när jag tittar på tv eller film. Så nu när jag såg min gamla leksak i affären var jag bara tvungen att köpa den, hela 25kr så blev nästan ruinerad :P

Ganska fascinerande hur händerna kände igen leksaken och snabbt formade den till en boll, som på den gamla goda tiden! Så här kommer lite nostalgibilder för oss stenåldersmänniskor.

 
 standarden, en boll                              en snöflinga

  
 kanelbulle eller ros                               egen konstruktion, ni ser väl vad det är? 
                                                           jo en groda som ligger på rygg o slöar :P  
 

Idag firar jag. Varför? För jag slutade 1h tidigare än vanligt, för det är långledigt nu och för att idag firar jag en månad som fast anställd! Tog ett litet skutt i personalrummet och gjorde en liten dans innan verkligheten kom över mig igen och jag fick fortsätta jobba. :-P

Känns dock inte så festligt. Känns tungt. Så mycket saker som stör mig, som tar energi, (jag vet att ni nu vill säga - ta inte åt dig, tänk positivt, var inte så negativ, men det fungerar bara inte så...). Just nu känner jag mig dessutom lite ensam, men paradoxalt nog så orkar jag inte vara social. Inte lätt att göra mig nöjd inte :-D

Gäspar så jag tror käken ska gå ur led, dags att sova snart tror jag. Gör nog så att jag går och lägger mig och sedan läser några sidor innan lampan släcks.

Jag önskar er en trevlig ledighet!
godnatt

Nu går tiden så himla fort. På jobbet kämpar jag med sista nationella proven, genomförande samt rättning, och utanför fönstret blomstrar våren (förutom denna helg för nu återfuktas naturen rejält). Privat tycker jag det är ganska dystert just nu. Orkar inte alltid vara trevligt social och stå ut med vad som helst, alltså är det bäst att hålla sig för sig själv. Saknar K.........

Igår, fredagskväll, sov jag mest hela kvällen, var helt förstörd. Skönt men sova bort tiden vill man ju inte heller. Men är snart ledig igen så gör inte så mycket om jag sover bort den här helgen. Fast bara sova får jag inte, måste ju upp i mina 10 000 steg per dag också (vilket jag än så länge klarat)!

Som uppmuntring har jag här lite nagelbilder med glada färger =)

               
               lite egengjord blommig nail art

              
               ett opi minilack som jag fick från familjen när dem var i new york
               heter Say It Ain't So-Ho, härlig orange-röd färg
    
                         
                          ett lack från isadora, kombat kakhi, gillar!

Idag kollade jag in på min nästkommande lön för att se hur den såg ut, alltid trevligt att veta vad som väntar :P Insåg direkt att något var "fel" för det såg inte ut som vanligt. Stod både plus och minussiffror med ordet retroaktivt efteråt med datum för i höstas. Kunde inte få ihop det, förstod nada helt enkelt. Frågade vår assistent, vad är det här? Förklaringen jag fick hade jag aldrig kunnat gissa mig till.

Tydligen hade man (chefen mfl) pratat löner och tittat vad de anställda tjänade. Under diskussionen tittade dem på min lön i höstas och ansåg att jag tjänade för lite (det hade jag kunnat tala om för dem, eller rättare sagt det försökte jag göra men det hjälpte inte :P ). Efter jul fick jag en löneförhöjning och nu bestämdes det att den skulle gälla redan från augusti. Så helt plötsligt hade jag flera tusenlappar extra på mitt konto. Inte så att det gör någonting, men jag blev ganska chockad. Nice! Nu är bara frågan vad jag ska shoppa för pengarna...känner att jag helt klart behöver några fler nagellack ;P

Nu ska jag lägga mig och drömma om mina kommande inköp ändra fram till klockan kvart i sju imorgon (japp, ni läste rätt, en hel timme längre än vanligt).

Godnatt

Denna jobbvecka blev kort, måndag och tisdag var vi lediga för det det var valborg. På måndagen var mamma, moster, mormor, morfar och jag ute och fikade och så blev det lunch med mamma och moster. Blev lite plantering och rensning på uteplatsen också. Blev riktigt vårfint!

På kvällen gick jag, F och A till centrum och tittade på elden och de japanska lyktorna (som tyvärr störtade fortare än de borde). Efter det gick jag hem till C och M för lite kortspel (längesen så extra kul).

Liten uppdatering på tappa-fronten. Har lyckats komma över 10000 steg varje dag. Var lite segt i söndags för jag var väldigt förkyld, men efter mycket vandrande i reklampauserna fick jag till sist ihop 10087 steg, yeah! Är ingen tävlingsmänniska men måste säga att man blir verkligen sporrad till att samla steg. Kul!

Nej nu är det sovdags för imorgon är det en ny vecka!
godnattmin uteplats med nya dynor som jag köpte när mamma+man och jag var i stan förra veckan

                    
                    lyktorna på uppgång