Så här ser mina naglar ut just nu. Har svampat på ett lila lack från Oriflame och sedan målat lite enkel nailart i vitt uppepå. Gillar denna typ av manikyr! Är fint också att använda två eller flera färger men även med en ensam färg tycker jag det är fint, annorlunda men ändå enkelt att göra.
 
Man droppar ut lite nagellack på ett papper. Sedan doppar man en liten bit svamp i detta (makeupsvamp, kökssvamp, ögonskuggeapplikator eller dylikt) och börjar trycka på lacket på naglarna från tippen ner mot nagelbandet men slutar en bit ovanför. Det blir mindre färg ju längre ner man kommer vilket är själva idén. När första lagret torkat går man på och gör samma sak en gång till, men denna gången slutar man ytterligare högre upp. Så håller man på tills man har den färg man är nöjd med. Är man inte van vid nailart så är det här lätt att börja med. Lycka till!
 
 
 
Målade mina naglar med OPI:s "On her majestys service" i söndags och idag som först, 7 dagar senare tog jag bort det. Sällan jag kan ha lack så länge utan att byta. Visst fick jag lappa lite under veckan när små flagor lossnade men inga större problem.
 
Ett stort problem jag haft dock är att tumnageln nästan är helt av samt min pekfingernagel har en spricka rakt ner. Men som vanligt räddar nagellimmet mig och de trasiga naglarna är nästan lika starka som de hela, jippi.
 
Nå, OPI. Lacket är jättefint med en stålgråblå bas och så massa småttigt glitter i lila, blått och guld. Skiftar lite i färg och är verkligen jättefint! Glömde dock ta kort på det så här kommer en bild från en blogg jag brukar läsa, nailtastic.blogspot.se. 
 
 
I verkligheten tycker jag lacket varierar mer i färg samt det lila glittret syns mer. Man måste måla minst tre lager, helst fyra, för det är väldigt genomskinligt, det är dock lättmålat så det gör inte så mycket. Gillar det och jag har inget annat lack som liknar det här =)
 
Nu ska jag gå och sova och hoppas vakna upp till en bättre vecka än den som varit....godnatt
Den här veckan har varit jobbig på många sätt, flera saker som är svåra att hantera på jobbet och så hände detta också... Pappas garage, där han även har förråd, tre fina bilar, övernattningsrum m.m. började brinna. En av bilarna samt en mängd kort, tavlor och kläder gick inte att rädda. Tur att han inte sov över där den natten... Förstår att det är jättejobbigt för honom men jag måste erkänna att jag har svårt att hantera hans känslor. Känns fel, det är han som är föräldern liksom...dessutom är jag besviken på hur han hanterar det hela...
 
Idag har dock varit en okej dag. Hade lektioner på förmiddagen sen åkte jag till stan för ett nytt tillfälle på min kurs "Planering, bedömning och betygssättning" som skolverket ger. Men innan dess hann jag äta lunch, blev thaibuffé, mumselimums.
 
Den här veckan har sugit musten ur mig så nu blir det att borsta tänderna och lägga sig. Snart är det helg =) godnatt
Idag blev det thaifisksoppa till middag. Hade inget recept utan hittade på, trots det blev den sanslöst goood!
Fräste purjolök, vitlök, palsternacka och morötter.
Hällde över en burk kokosmjölk.
Rörde ner grön currypasta och buljong.
Hällde i limejuice och fisksås.
Fick koka tills grönsakerna var nästan klara.
Lade i bitar av sej.
Lät det koka tills fisken var klar.
Åt.
Och åt ännu mer.
Blev riktigt riktigt mumsigt :-D
 
Är ju för väl att man kan laga mat och vågar testa nytt och hitta på. Skulle vara bra tråkigt att bara äta samma saker hela tiden...
Ikväll är det ju tisdag så dags att njuta av min underbara tv-kväll. =)
Har pratat ett tag om att köpa ny tv, har fortfarande en 28tums tjocktv nämligen. Då mamma känner mig väl förstod hon att jag inte skulle ta tag i det och köpa mig en så jag fick du-pekar-vi-betalar i julklapp, vilket var lagom till en halv tv. Asbra. Under några veckor har jag surfat runt och letat, ojojoj vilken röra det är där ute i den tekniska världen :O Hittade till slut två som kändes bra och en kollega som älskar teknik "godkände" dem. Tänkte köpa en 32tums smarttv men när jag vari affären och tittade så insåg jag att den såg bra liten ut. Blev en 37tums smarttv istället för 5000kr. Har ju för tillfället mobilt bredband och för att själva smart-funktionen ska fungera måste man ha trådlöst nätverk, men tänker att jag kanske skaffar det så småningom, eller snart :P Måste säga att det är världens skillnad i bild, ljud och känsla med nya tvn. Mycket nöjd!
 
Annars blev det inte så mycket shopping. Hade tänkt titta på kläder, men fick ingen bra känsla. Var reor överallt, men bara "skiten" som ingen vill ha kvar och det nya som fanns var våriga pastellfärgade kläder, vilket med våra -16grader och massa snö, känns lite väl långt borta. Blev lite småsaker, ett par örringar med strass, ett OPI-nagellack från JamesBond-kollektionen samt en sushitallrik till middag =)
 
Nej, nu har jag varit ifrån tvn tillräckligt länge. Fortsätta se filmen. Godkväll!
Det här har hittills varit en bra vecka. I klassen har vi startat upp ett pararbete med Sveriges landskap och eleverna jobbar verkligen jättebra, kul! Det är flera lektioner som jag känner har blivit lite extra bra sista tiden, både från mitt håll och från elevernas håll. Alltid roligt när man ser hur ett ljus tänds i deras ögon och dem helt plötsligt förstår något som förut har varit svårt samt när man ser hur dem går in för sitt arbete, anstränger sig, presterar och blir nöjda. Läraryrket har sina fördelar =)
 
Med det sagt så försöker jag bli glad och lugna mig själv. Varför? För att jag tror jag kommer bli väldigt väldigt upprörd imorgon. Var nämligen möte på jobbet idag, jag hade kulturträff så jag kunde inte gå. Det jag vet är att det skulle diskuteras budget och med det besparingar såsom neddragningar i tjänster samt indragning av elevassistenter.... Gäller att andas djupt och lugnt samt räkna till typ 1miljon :P
 
För att ännu mer lugna mig ska jag berätta något supergulligt. På onsdagar har jag sovmorgon, vilket innebär att jag går upp en timma senare än vanligt. I morse vaknade jag av att katten satt i sängen bredvid mig och stirrade på mig. I vanliga fall så brukar han springa iväg så fort jag tittar på honom, men idag satt han kvar. Jag såg hur hans svartvita ansikte kom närmre och närmre. Till sist lade han nosen mot min kind som för att puffa på mig och sedan gav han mig en liten puss. Han har aldrig gjort så förut! Men jag tyckte det var väldigt gulligt. Ungefär som att han var orolig för mig, varför jag inte hade gått upp när klockan var så mycket. Älskade sötnos <3
 
 
Dags att sova nu. Godnatt.
Alldeles för längesen jag visade mina naglar. Tänker visa två nya lack som jag använt på olika sätt =) Kan säga också att så här långa naglar (för mig är det långt, mina naglar är tunna och mjuka och brukar få vara väldigt korta) under så här lång tid har jag aldrig kunnat haft förut. Dem brukar gå av efter några veckor bara men nu har dem varit långa i ett par månader. Tackar upptäckten av nagellim för endel av detta. Men har även ätit vitaminer från Oriflames wellness-serie vilket verkar ha stärkt både naglar och hår vilket man tackar för.
 
                   
  
 Köpte ett nytt lack från Isadora, Polar Nights, fint silvrigt glitter (trots det ganska lätt att ta bort faktiskt). På första bilden är det bara ett lager på den andra tre.
 
 
 
 
Svampade naglarna med ett rött lack från depend, lite metalliskt och glittrigt. På bild två målade jag naglarna som vanligt med lacket och sen toppade med silverglitter. Gillar denna nya typ av fransk manikyr.
Kommer fler bilder inom kort!
 
godnatt
 
 
 
 
Så var man igång igen, första jobbveckan är snart till ända och det känns inte som att man varit ledig alls. När det gäller min lilla nyårstanke (att jobba mindre). Har varit ganska duktig, tog sovmorgon i måndags, åkte hem 1h tidigare i tisdags och 1h tidigare idag. Bra första vecka, har alltså jobbat 3h mindre än vanligt, frågan är ju om det håller i sig...
 
Har länge funderat på att köpa ny tv, har en tjocktv. Men herremintid vilken djungel det är därute i teknikvärlden, usch kommer aldrig kunna bestämma mig. Men nu säger jag godnatt, äntligen. Har velat sova sen före nio, men inte sjutton har jag kommit i säng inte. Så dum jag är. Men samtidigt känns det fel att lägga sig så tidigt, den fritid man har försvinner ännu fortare då ju.
 
Idag gick jag som sagt hem tidigt. Varit i centrum och fikat med två fd kollegor, saknar dem...
Nu ger jag upp iaf. Godnatt
Har levt i total förnekelse...nej, det är inte dags att börja jobba. Men nu såhär timmar ifrån händelsen så kan jag inte blunda längre utan bara inse att det är dags igen. Brukar inte avge nyårslöften, men en liten tanke jag fick (inget löfte bara en tanke) är att jag ska försöka jobba lite mindre, inte ta på mig så mycket extrasaker samt andas mer (hahaha ja det lär ju funka). Börjar i alla fall duktigt, för jag har bestämt att ta sovmorgon första dagen (vi har eget arbete fram till lunch så styr över tiden själva) samt bokat in en fika halv fyra på torsdag så jag måste sluta kvart i tre, bra start =)
 
I julklapp av lillebror fick jag ett sushikit (matta, matpinnar, bok) så igår köpte jag det jag behövde för ett första försök (gjort rullar en gång förut, för typ 15 år sedan med mamma, men använde räkor inte rå fisk). Gjorde rullar med ris och lax, blev gott men inser att jag tycker det är godare med kuddar av ris och fisk utan algarken. Tyvärr är ingefäran man får när man köper färdig sushi godare än den man kan köpa på burk, men man kan inte få allt. Mina rullar blev goda och ganska fina!
 
 
Idag testade jag mig fram lite, tog sushiriset som var kvar och blandade med risvinäger, lök, kokt lax samt lite rökt lax. Formade små plättar av detta och stekte dem länge i mycket olja, lät dem rinna av på papper innan jag hällde över lite lime och åt dem efter att ha doppat dem i soja&wasabi. Åh dem blev jättegoda! Kan jag varmt rekommendera =)
 
Nej, nu är det väl dags.....ska ta min bok och läsa lite innan jag försöker sova. Tror inte det blir så lätt nämligen, mycket att grubbla på inför jobbet imorgon...
 
godnatt
2012 blev det 28 böcker lästa, sista avslutade jag kl.02.00 på nyårsnatten (men tänker att 2h in på nya året är inget att tjafsa om). Allt från läskiga Kepler till vackra Coelho och underbart romantiska Koomson. Mycket bra har det blivit =)
 
2012 blev året då jag läste Kepler, alla fyra böckerna och jag älskade dem verkligen (kommer bli en väldigt lång väntetid till nästa bok, suck). Den fjärde boken köpte jag dagen den kom ut och på fyra veckor hade tre personer läst den, ja, den var spännande. Trots att jag är mörkrädd och har alldeles för stor fantasi för mitt eget bästa så är det ändå en härlig känsla att bli skrämd på det sättet som Kepler lyckas skrämma mig.
 
Sista boken jag läste var "Flickan från ingenstans" en annorlunda framtidshistoria skriven av Justin Cronin. Boken börjar med att militären utför hemliga experiment med dödsdömda fångar. Något går fel och dessa människor som blivit typ vampyrer rymmer och härjar fritt i landet. Det tar inte lång tid förrän USA är i karantän och de flesta människorna är döda. Under historiens gång får man möte flickan Amy, den man som hjälper henne samt det lilla samhället med människor som finns kvar och lever innanför höga murar och strålkastare för att klara sig undan pyrerna.
 
Boken var annorlunda men samtidigt väldigt fascinerande. Detta att ett virus drar fram och hotar mänskligheten känns ju inte jättelångsökt direkt. Man drivs framåt av att få veta vad som händer med människorna och nyfikenheten inför folks natur, känslor och beteenden. Hur klarar man av att överleva i en värld som är död? Men samtidigt tycker jag boken var ganska hoppig och jag hade ibland lite svårt att följa alla kringelikrokar. Boken var ändå helt klart värd att läsa och Cronin har skapat en mystisk men hyfsat realistisk framtidsvärld. Det man bör veta innan man börjar denna historia är att den slutar inte efter dessa 900sidor utan är en del av en längre historia, vilket jag inte visste men önskar jag vetat när jag sträckläste de sista 200 sidorna i hopp om att allt skulle lösa sig :-P
 
Nyårsafton...betyder inte så jättemycket för mig längre. När jag var barn/ungdom var jag med pappa och hans familj på fest, mestadels barnvakt då. Sedan när jag blev lite äldre var jag hemma hos mamma istället med lite släkt och vänner till dem. Oftast var det jag som var matansvarig vilket passade mig utmärkt. När sedan mamma slutade med festerna förra året då blev jag helt plötsligt ensam. Så de två sista nyåren har jag suttit hemma ensam med en raketrädd kisse och tittat på tv. Helt okej egentligen men ändå lite ensamt samtidigt...
 
Förra nyåret åt jag smörgåstårta och drack bubbel med mixad mango i. Det var riktigt gott. Hade tänkt att göra sushi i år men då jag inte mått bra under flera dagar så orkade jag inte fixa varken det eller smörgåstårta. Blev oxytterfilé, sötpotatismos och sås med trattisar, lök, vitlök vin och grädde. Var gott! Synd bara att det går så fort att äta :P Drack lite vin till maten. Nyårsdrinken blev bubbel med lite strawberry daiquiry-mix och en massa krossad is, det var farligt gott!
 
 
 
Hoppas att ni hade en trevlig nyårsafton!