Fredagskvällen började bra, dem som spelade var roliga, snygga och spelade bra :-D Helt okej kväll. Tills jag började prata med en person jag känner där nere och fick veta saker som jag inte ville veta....
 
Tror det är hoppet som är värst. Spelar ingen roll vad det gäller, familj jobb vänner kärlek, man tror och hoppas att allt är bra, och så händer det igen....och igen.... Blir så trött på mig själv att jag inte säger ifrån, men när det gäller släkten så är det inte så lätt....... Det hela har gjort mig låg iaf. Inte ens nagellack har kunnat pigga upp mig i helgen :-P
 
Nej, nu ska jag dricka upp min cola och gå till sängs med Peter Robinsons "Roten till det onda". Måndag och tisdag har vi studiedagar och imorgon är det föreläsning här så jag får lite sovmorgon vilket alltid gillas. Önskar er en bra vecka.
Den här veckan har gått fort och det är återigen helg, jätteskönt men skrämmande. Är så mycket i jobbet jag måste göra och tiden bara svischar fram...hjälp....
 
Den här veckan började kurs nummer två jag går. Det är film & mediepedagogik hos cnema. Vi var där hela dagen, fick föreläsningar samt prova att göra en animerad film. Vår hette "Jokern i rymden" och handlade om en legogubbe som åkte till rymden och blev uppäten av ett rymdmonster. Var jättekul men vilket jobb. Krävdes tolv bilder för att få en sekunds film och dessutom fick man bara flytta saker max en halv centimeter per kort. Tog ett tag att få gubben att gå till sin raket men ändå blev filmen bara 30sekunder. Vi fick redigera och sätta ljud till också. Som sagt jätteroligt!
 
Idag är det Lennart som har namnsdag och det heter min morfar i mellannamn, så idag har jag bjudit mormor och morfar på fika i centrum efter jobbet. Mysigt! Köpte med mig en sushitallrik hem, mums =) Men nu har jag inte tid att sitta här längre, måste fixa till mig (försöka iaf) inför kvällen. Det är trubadur nere på D så jag och några vänner ska dit. Hoppas det blir roligt för den här veckan har känts väldigt stressig....
 
Önskar er en trevlig helg!
I fredags var första tillfället på ena kursen jag ska gå det här året. Det handlar om planering, bedömning och betygsättning i skolan. Kommer vara bra för mig men känns ändå lite jobbigt, har nog med jobb utan att behöva läsa extra litteratur och göra uppgifter till kursen. Första tillfället var dessutom i fredags, 13-17 i Linköping, så var hemma halv sju, inte jättekul direkt...
 
I lördags var det först födelsedagsfika hos mamma, för Alva fyllde 3 år. Nu tror ni säkert att Alva är en söt liten unge, men näpp, det är en katt. Ja, ni läste rätt. Vi åt tårta för att fira kattens födelsedag. Förstår att ni är chockade men så är det :-P
 
Då det regnade hela lördagen blev det en innedag, läste en massa, håller på med Läckbergs "Sjöjungfrun" och såg på tv. Blev dock en superb middag måste jag säga. Stekte nötkött, var fortfarande rött i mitten, lade på pesto som jag gjorde på soltorkad tomat, vitlök, örter och citron, till det blev det frästa minimorötter med spenat, potatisgratäng samt en rejält glas rött vin (eller kanske två). Mumselimums! Strax efter kom dessutom lillebror på besök så vi såg film (läs sov i soffa/fåtölj) ihop.
 
Idag söndag har det bara regnat lite, men varit ganska mörkt och kallt. Hösten har verkligen slagit till. Efter att lillebror åkt hem blev det fika hos momor och morfar och sedan handel. Klockan tre gick mamma och jag på bio, "Madagaskar 3". Hehe, vi älskar tecknat!
 
Ja, det var min helg. Varit ganska bra men varit väldigt trött, och är fortfarande trots att jag sovit ordentligt. Tänker därför ge upp nu och gå och lägga mig. Hoppas ni haft en bra helg och att ni nu kommer få en bra vecka.
kram & godnatt
 
Klockan är nio, det är onsdag så jag har haft sovmorgon, och ändå är jag så trött att jag knappt kan hålla mig vaken. Har precis lagt på ett lager OPI Sephora "I'm on the list", som är ett mörktmörkt grönt lack med lite blått i. Jättefint, men svårmålat då varje litet misstag syns väldigt väl på min vita hud :P Bara detta har torkat så blir det tandborstning o förhoppningsvis lite läsning (nån sida iaf) innan ögonlocken faller igen.
 
Känns som att jag är ständigt trött men skyller på konstiga drömmar och tankar jag haft sista tiden (bra o ha något lätt att skylla på :P). Brukar inte minnas drömmar men nu har jag blivit jagad, varit höggravid och drömt om elever, både nya och gamla sådana. Blir så märkligt när man drömmer om elever/jobb/kollegor, tycker det är svårt att veta om det hänt på riktigt eller är en dröm...
 
På tv:n har en av världens bästa filmer börjat, "Philadelphia" med Tom Hanks. Så himla bra. Längesen jag såg den så skulle vilja men det blir för sent. Dessutom kan jag den ju utantill och vet att innan slutet har jag gråtit sönder ögonen fullständigt :P
 
Nej, lacket är torrt och ögonlocken tung. byebye
Är det solbristen i sommar som gör det? Eller är det bara för att det är höst som man är seg och orkeslös? Forskningen säger ju att man behöver d-vitamin från solen för att bli glada och orka hålla humöret uppe under vinterhalvåret. Den här sommaren har det inte blivit mycket sol, inte ens värme, så jag tror att vi kommer se högre siffror i statistiken vad gäller depressioner i år. Det är nackdelen med Sverige. Alldeles för lång tid med mörker!
 
Men ikväll ska jag göra något som muntrar upp och får en att piggna till lite...vi ska dricka drinkar och gå ut och skaka våra lurviga. Ska bli kul! (egentligen inte på humör men det struntar vi i, ska bli KUL, tänker att om jag säger det tillräckligt många gånger så blir det så :P )
 
Så nu är det dags att slå på musiken, öppna en cider, hitta nåt i garderoben och hälla upp chipsen! :-P
Önskar er en trevlig helg!
xoxo
I fredags bestämde jag mig för att åka hem redan kl.13 (när jag faktiskt slutar och inte två timmar senare). Jag började med ett tripp till biblioteket där jag lånade några böcker. Letade i pocketstället efter en deckare när jag fick syn på en av Paolo Coelhos böcker "Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät". Har försökt läsa en av hans böcker förut och tyckte bara att den kändes svår och oförståelig, men något med titeln fick mig att låna den i alla fall. När jag gick ut genom dörren slog jag upp boken och läste första meningen. Sedan gick jag läsandes till cafét, lade bara ifrån mig boken för att beställa sedan fortsatte jag. Boken grep verkligen tag i mig, så pass att jag dagen efter köpte mig ett ex...
 
Den handlar om en man och en kvinna som känt varandra sedan barndomen men där mannen lämnade byn där de växte upp för att uppleva mer. De håller kontakten med sporadiska brev men så helt plötsligt bjuder han in henne till ett föredrag han ska hålla. Hon lever ett stillsamt, inrutat liv och är rädd för att gå utanför sin bekvämlighetszon men så åker hon och möter honom i alla fall... En riktigt djup vänskaps- och kärlekshistoria.
 
Språket i boken är underbart och det känns som att författaren vägt orden på guldvåg för att få dem orden som betyder mest. Boken är som en dikt. "Jag ska glömma landsvägarna, bergen och ängarna i mina drömmar - drömmar som var mina egna, men som jag inte visste om att jag hade." (s.13)
 
Coelho skriver mycket om religion och andlighet. Ibland kan jag tycka att han förenklar saker och ting i livet, som att bara man ändrar en tanke ändrar sig hela livet vilket man klarar att göra på typ ingen tid alls. Har lite svårt för sånt för tankar, känslor och idéer tar tid att ändra på... Boken tar upp alla möjliga filosofiska frågor och problem, mycket tänkvärd.
 
En bra bok var det i alla fall och jag kommer helt klart att ge hans andra böcker en ny chans. Nån som läst något något av Coelho som ni kan rekommendera?
 
Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät
Paulo Coelho, vid floden piedra satte jag mig ned och grät,
För några helger sedan var det fest på vår gamla Folkets Park, det är inte ofta den nyttjas nuförtiden (synd att våra gamla folkparker dör ut...) men när den görs så är det roligt! Den här gången var det dags för 80-tals party. Det var uppträdanden av några kända artister såsom Tone Norum, Tommy Nilsson, Pernilla Wahlgren, Attack och Millas Mirakel. Dem gav järnet och det var jättekul! Efter uppträdandet var det dans i paviljongen till dj som spelade gamla kända 80-talare =)
 


Alex och jag började kvällen hos mig redan kl.16 (uppvärmning) och så halv sju blev det cykel till en kompis och hennes kille som skulle ha lite förfest. Var en rolig kväll (förutom en liten paus i andningen...). Längtar redan till nästa års fest!
 
Tänkte tala om också att jag har spenderat dagen i stan och shoppat samt tagit en långfika med min lillasyster. Härligt! Blev ett par nya svarta byxor (inte jeans), lila stickad tröja, lite smycken samt några böcker. Letade efter en djupgrön top men hittade ingen som passade riktigt. Får leta vidare för något klädesplagg i den gröna färgen som är så populär i höst, det ska jag bara ha för jag älskar den!
 
Nu ska det bli popcorn och film. Hoppas ni har en bra helg!
kram
80-talsfest, Folkets Park,
Sitter och målar naglarna och kom att tänka på min lilla blogg, kände att det nog var längesen jag lade upp några nagelbilder. Gått betydligt längre tid än jag trodde då senaste var i början av juli =O
 
Den här manikyren gjorde jag i slutet av juli, hade lite tråkigt och ville få lite extra färg. I bakgrunden ser ni min väska från Spanien jag fick av mina syskon och mamma2 när dem var i Barcelona.
 
Så här målade jag naglarna när jag skulle på Kapten Röd-konserten i stan. Tänkte att naglarna kunde ju vara reggae även om inte mina kläder var det.
 
Nu är det hög tid att borsta tänderna och lägga sig. En vecka går fort och nu är det dags för måndag igen. Hoppas ni får en bra vecka! godnatt