Gårdagens namnsdag var Hans. Sved till i hjärtat när eleverna skrev dagens datum och namnsdagar. Morfar. Kära morfar Hasse. I tillbakablickarna på facebook var det många statusar med kommentaren, idag firar vi morfar med tårta. Ja, det var hans grej. Hoppas han fick en hel tårta där han är i himlen <3
Saknar, familjen, namnsdag,
Det är ett år sedan du tog en stor överdos droger. Ett år sedan polisen hittade dig på en parkbänk i Stockholm. Ett år sedan du var ca20 min från att dö. Ett år... Det händer mycket på ett år. Och egentligen är det ju mer. För hela förra sommaren  vet vi ju att du tog droger. Du var till akuten flera gånger pga överdoser. Men de var inte så allvarliga att du fick stanna kvar. Jävla sjukvård.
 
Kan inte sluta tänka på det. Det hände så mycket förra sommaren och sedan resten av året. Har inte kunnat bearbeta det utan bara försöka överleva det. Så nu känns det som det händer igen. Mina hjärna maler och mitt humör är lågt. Vet inte ens om du är helt drogfri. Du var inte det i februari iaf. Är du det nu? Ett år. Mycket kan hända på ett år................
droger, ett år, familjen, sommar,
Oops, missade visst att publicera det här i söndags. Fis också. Jaja, ni får läsa det som att det är söndag :P
 
I går kväll var jag barnvakt åt Bror och Erik. Jag kom dit vid sex. Lillasyster var där vilket var en trevlig överraskning. De skulle på samma 30-årsfest. De var kvar hemma till typ halv nio men från halv sju tog jag hand om de små (förutom Brors tandborstning för den ville han att mamma skulle göra). Efter lite lek på övervåningen valde Bror en film vi skulle se, Hotell Transylvanien 2, mycket bra för den hade inte jag sett. Han sa att den var lite läskig så han ville att vi skulle sitta nära varann i soffan. Det var verkligen inga problem för mig, supermysigt! Erik med välling på ena armen och Bror med päron och mjölk på andra sidan. Erik somnade snart så när jag lagt honom fortsatte myset med Bror i soffan. Sen tog det väl tio minuter i sängen innan han somnade. Mina små hjärtan!
 
 
 
 Höll de vuxna lite sällskap innan de gick joch jag åt min middag, en stor sushi, mmm. Tittade lite på en film men fann ingen ro så tillbringade kvällen på nedervåningen med min bok istället. Blev ca 90sidor i Care Santos "Tre koppar choklad".
 
Blev en lugn kväll förutom att Erik vaknade två gånger. Första gången blev han dessutom chockad över att jag var där och inte mamma så han blev ännu mer ledsen, han försökte krypa ifrån mig gråtandes. Men så tog jag upp honom och hans kanin, satte mig i soffan och efter typ 20min sov han ordentligt igen. Andra gången vyssade jag honom bara i famnen några minuter så sov han igen. Även det var mysigt.
 
Gillar att de tyr sig till mig trots att vi inte ses så ofta. Filip sa att Bror t o m blev besviken i morse när jag inte var kvar. Åhhh ❤ Jag åkte hem med bussen halv 2, bar överfullt pga augustifesten så fick stå knappt halva vägen hem. Väl hemma kl.3 hade tröttheten gått över så vid 4 somnade jag men sov gott till kl.12 oops :-D Det var min helg det.
 
Nu dags att sova för imorgon börjar eleverna skolan igen. 
barnvakt, böcker och läsning, fasters älsklingar,
Onsdag igen, den första efter semestern, ja det svider fortfarande lite. Den här veckan är jag med på Karins gröna onsdag, skulle varit det förra veckan men kom ihåg det först vid elva på kvällen, oops. Med tanke på titeln kommer jag även visa den manikyr jag har nu, en lila som jag är mycket förtjust i. Men först, den gröna =)
 
 
 
Detta är en grön och rosa drag marble-manikyr som jag hade när jag hjälpte till i Oriflame-lokalen för två veckor sedan. Det är enbart lack från Oriflame och färgerna heter Strawberry, Kiwi och Night Orchid. Valde att göra marble enbart på tipparna. Blev bättre än vad man ser här, bilderna blev inte direkt superbra :P
 
Min andra manikyr är den jag har på mig för tillfället. Det är en fransk manikyr med lila tippar och silverglitter. Har gjort en liknande förut men då med grönt och lila glitter. Gillar denna typ av manikyr, naglarna känns längre, det håller bättre och det känns lite snyggare än bara vanligt målat. Vissa lack kan dessutom kännas för mycket när man målar hela naglarna och då blir en sån här manikyr perfekt.
 
 
Det var allt för idag. Ha det bra xoxo
Drag marble manikyr, Oriflame, Oriflame - Kiwi, Oriflame - Night Orchid, fransk manikyr, grön onsdag, nailart, toma - Sara,
Helt sjukt är det att 7 veckor har gått och jobbet börjar igen. Fattar inte vad som hände...
 
Men skitsamma för nu ska jag visa mina fina blå vattenfallsnaglar! Detta är lacken jag använt. 
 
Zoya - Charla, Oriflame - BRZ Blue, Nfu Oh - 526, Essie - Beach Bum Blu. Och så här blev resultatet.
 
 
Titta in hos Emelie för fler fina manikyrer :-D Fast nu ser jag att hon är på smekmånad så det blev ingen blå måndag, typiskt mig. Men ni får titta på mina blå naglar iaf :D
Blå Måndag, Essie - Beach Bum Blu, Nfu Oh nr.526, Oriflame - BRZ Blue, Skolstart, Zoya - Charla,
Har blivit en hel del böcker i sommar. Tycker det är härligt, avslappnande och ett bra sätt att fly livet på att läsa. Det finns flera författare som jag återkommer till och har läst en rad böcker av. Lars Kepler, Jo Nesbö, Peter Robinson, Arnaldur Indridason samt Ann Rosman är några som skriver bra och spännande böcker. Jojo Moyes, Dorothy Koomson, Kate Morton, Diana Gabaldon och Marian Keyes skriver om livet, svårigheter och kärleken. Dessa är några av mina favoriter.
 
Men jag uppskattar nog mest att gå in på biblioteket, gå längst hyllorna, titta på böckerna och så välja en. Så gjorde jag när jag hittade en av sommarens böcker. Boken var såå fin att det gick inte att motstå den, att sen få upptäcka att den var riktigt bra det var en härlig bonus.
 
ja, jag vet, jag har världens bästa bokmärke 😀
 
Jag ser mig själv som en allätare när det gäller böcker och jag försöker variera vad jag läser. Allt från deckare, kärleksromaner, historiska romaner, verklighetsbaserade historier till klassiker. Har i sommar läst den historiska romanen "To Kill A Mockingbird - Dödssynden" av Harper Lee som handlar om en liten stad i amerikanska södern. Om en advokat och hans två barn. Han väljer att försvara en svart man som påstås ha våldtagit en vit kvinna vilket väcker våldsamma känslor.
 
På tal om böcker så ska jag nu fortsätta läsa. Just nu läser jag Liane Moriartys "Öppnas i händelse av min död". Handlar om en rad människor liv som binds samman av det förflutna, nutiden, död och hemligheter. 
 
Godnatt 
Arnaldur Indridason, Dorothy Koomson, Harper Lee, Jo Nesbø, Jojo Moyes, Kate Morton, Lars Kepler, Liane Moriarty, Louise Walters, Marian Keyes, Peter Robinson, böcker och läsning,
Veckans manikyr och som jag ser det sommarens bästa manikyr är den jag har nu. Ser ut som en citronpaj med hallonmaräng. Det är en fransk manikyr med gula tippar och rosa prickar under. Mycket nöjd!!
 
 
 
Gillar franska manikyrer med färg men tycker det är svårt att få tipparna fina och jämna så sällan jag gör dem. Den här gången tyckte jag det gick ganska smidigt, för naglarna var så långa att det räckte med att jag faktiskt målade just de vita tipparna. Sött blev det iaf och som Lina sa, man vill äta naglarna =)
 
Idag har jag umgåtts med Malin, kollega och vän. Vi åkte till Söderköping och åt thaimat (kyckling, ris och jordnötssås), shoppade lite på dollarstore innan vi åkte hem och tog en fika på cafét. Blev 4h med terapi, välbehövligt för oss båda! 
 
Snart ska jag iväg för middag med mamma, Conny, pappa, Eva och Peter samt lyssna på sista allsången som Titanix anordnar.
Drag marble manikyr, Fika, Oriflame, Oriflame - Mango, Oriflame - Strawberry, Titanix, allsång, nailart, thaimat,
I måndags började Conny jobba så den här veckan har mamma och jag gjort lite saker ihop. I måndags var hon i sommarstugan så Filip och grabbarna kom och hämtade mig på eftermiddagen så åkte vi ut för att bada lite. Var roligt! Bror ville bada, lekte mest vid stranden först men sen kom han längre och längre ut. Till slut sprang han på bryggan, hoppade till mig, vi lekte lite i vattnet och så klev han upp på bryggan och allt började om.
 
 
 
 
I tisdags åkte vi ihop med mormor till Marias Hus och Evas café, när vi skjutsat hem mormor åt vi lunch och så på kvällen spelade vi alfapet.
 
 
I onsdags blev det frukost, bad, läsning, lunch och läsning i sommarstugan. I torsdags var vi på Smultronstället. Var en halvtimmes kö men vädret vad lagom varmt så det var helt okej att vänta. Beslutsångesten var stor men resultatet var mumsigt! Dock blev i väldigt mätta. Vi stannade även till så jag fick köpa mig en bäddmadrass till sängen, har ju känt ribborna under ryggen nu i sommar så behövde en ny (säng+madrass är ju typ 40år gammalt så inte så konstigt att den är utsliten :O ).
 
 
 
 
Igår var vi till Näs igen. Var inte superfint väder men blev nån timme med sol, dock lite regn när jag skulle bada. Sedan blev det typ två timmars läsning. Var skönt! Sen på kvällen träffade jag Lina på Verandan så vi åt middag och drack några cider. Sixten och Tommy kom efter ett tag. Kul att sitta och prata.
 
Idag har jag suttit på cafét och läst, ätit en bakelse samt druckit en massa cola.
 
 
Sen ikväll har jag varit och ätit middag med mamma, Conny och moster. Hade tänkt sitta kvar när de åkt hem, ta en drink och läsa lite i min bok, men kände mig ganska låg och ensam så åkte hem istället och tog en drink (mixad vattenmelon, vodka, lättdryck vattenmelon samt granatäpplejuice och is).
Ja, det var den veckan det, i text och bild :P
 
 
 
Evas café, Fika, Marias hus, Smultronstället, böcker och läsning, familjen, fasters älsklingar, semester, sol och bad,