En kram.
Jag önskade...
Hoppades...
Jag trodde verkligen att du skulle komma.
En kram.
Jag önskar...
Vill ha...
Jag behöver verkligen hjälp av någon, av dig.
En kram.
Jag behöver en kram.
 

bussdikter, dikter, ensamhet,
Äntligen lite ledig tid. I fredags blev jag kvar länge på jobbet, slutar 13 egentligen men brukar åka hem 15, nu blev den 16 för jag fixade i bibban. Fått hem nya böcker för runt 15000kr så fanns lite att göra. Lade ut de nya böckerna på bord så eleverna ska se och hitta sina favoriter, på engelska, arabiska, lättlästa, bilderböcker och lite svårare. Roligt jobb, önskar det var mitt heltidsjobb.
 
 
Alltså var jag inte hemma förrän kvart i 5, var jag helt slut. Gav katten mat och sedan lade jag mig på soffan. Tänkte att efter lite vila så orkar jag med kvällen. Sen blev det tv, dator och vid sju fixade jag mat. Stekte en halloumiost och fräste champinjoner, svartkål, lök, zucchini och tomater med balsamicokräm till och en massa rött vin. Älskar den typen av mat, även katten faktiskt.
 
 
 Försökte hitta något på tv att titta på men det gick inte så bra. Var lite lullig av vinet så rastlösheten var borta. Täntke läsa en stund men tydligen så somnade jag och vaknade fem i tolv, över 3,5h sov jag på soffan, typ hela fredagskvällen. Deprimerande. Gick till mamma för att mata deras katt, tog fikat de lämnat åt mig en cola och chokladmuffins, gick hem, tittade lite på tv sen sov jag igen. Sovit mycket hela helgen, men eftersom jag är ledig nu så gör det inte så mycket.
 
I lördags slafsade jag runt hemma till typ två innan jag gjorde mig i ordning för en promenad runt viken. Stannade på cafét för en kaffe och en tiramisu-kaka. Väl där skrev Tommy till mig, de hade sett mig gå in, så slutade med att jag tillbringade några timmar på verandan ihop med dem. Trevligt. Handlade lite och väl hemma blev det en rejäl köttbit med frästa grönsaker till middag. Även det väldigt gott.
 
Därefter blev det läsning och "Så mycket bättre". Läste över 200sidor, Jojo Moyes har gjort det igen, underbar bok "Etthundra mil". Rekommenderar den varmt, romantisk men inte till överdrift, om en kvinna med en invecklad familj och dålig ekonomi. Tack Moyes!
Etthundra mil, Jojo Moyes, Så mycket bättre, balsamico, skolbiblioteket,
Vissa tycker att jag är för pessimistisk så ibland anstränger jag mig och försöker vara väldigt positiv. Slår dock alltid tillbaka på mig och jag mår ännu sämre. Har sagt länge att nu kan det inte bli värre, men visst fasen kan det det. Jobbmässigt har den här veckan varit skit, i stora portioner. Vet inte hur jag ska reda ut det, vad jag kan göra... Känns som att vi lärare vänder ut och in på oss själva för att försöka fixa saker och få eleverna att lyckas men usch vad det sliter på en. Det mesta är dessutom saker som inte borde vara min uppgift att fixa...
 
Jaja bara att bita ihop. Kan dock säga att det är inte mycket kvar av min solidaritet och pliktkänsla, snart sjukskriver jag mig...
 
Har dock varit roligt idag när sexan hade melodifestival. Väldigt duktiga elever som visade upp nummer och dessutom kollegan Åsa som spexade för fullt med ett eget nummer. Hoppas på en bra dag imorgon då vi ska se film samt äta tårta då en elev fyller år. 
 
Godnatt.
#skolanförst, lärare, stress, ångest,
Har inte haft färgat lack på två månader, så länge har jag inte varit utan på typ 10år. Har bara inte orkat bry mig. Men nu tänkte jag att nej, testar att måla naglarna för att se om det muntrar upp mig. Så idag tänker jag vara med på Blå Måndag hos makeupbyblowfish.
 
 
Lacket jag har på mig är en härlig nyans från Oriflame nämligen BRZ Blue. På ringfingrarna har jag enkla vattenfall med Nfu Oh nr.61. Försökte göra drag marble på plast för att sedan sätta fast dem på naglarna, men för mig funkade det inte alls, vet inte vad jag gjorde för fel. Men är nöjd med denna manikyr iaf. Den blåa färgen är helt klart en ny favorit.
 
 
Blå Måndag, Nfu Oh nr.61, Oriflame, Oriflame - BRZ Blue,
Om 38min är det fredag, ska bli skönt. Jag är så trött. En trötthet som inte sömn rår på. En trötthet jag inte vet hur jag ska bli av med. Varit en tung vecka, igen. Blir så ledsen av allt jag ser....
 

 
Fäller en tår av vanmakt,
önskar jag kunde göra mer. 
Tårar rinner av en känsla
av ständiga misslyckanden.
Gråten gör mig ännu tröttare 
och jag fylls av hopplöshet. 
Önskar bli räddad ur denna 
långa vistelse i den svarta brunnen... 
 

 
#skolanförst, dikter, ensamhet, lärare, ångest,
Så här har helgen sett ut:
 
Fredag. Träffade lillebror och Eva efter jobbet, åt middag ihop. Blev inte så mycket seriöst pratande men lite med Eva. Gick och handlade och sedan tog jag två cider på verandan. Gick hem runt halv sju och däckade i soffan direkt, så himla trött. Sov ungefär en timme. Började se en film, somnade väl ungefär efter halva. Sov minst 1,5h kanske 2h. Sedan började jag se en annan film. Efter en timme stängde jag av och gick och lade mig. Sov typ 1 till halv 11 med några avbrott för att släppa in katten och ge honom mat.
 
Lördag. Gick upp runt 11, ville inte överge katten i sängen. Tränade några minuter med min kettlebell. Betalade räkningar och slog in paket. Så åt jag frukost, duschade och gjorde mig i ordning. kl.14 var det dags för födelsedagskalas hos mamma. Det var mamma, Conny, moster, Connys mamma, mormor, morfar, Elin, Tobbe, Nils, Eva, pappa, Kerstin och jag. Mamma bjöd på sallad och tårta. Av mig fick hon en katt i metall (Gittan hade köpt en likadan men större) samt en vinluftningsgrej (man håller den över glaset och häller vinet genom den, så luftas det). Tio i fem upptäckte jag att klockan var mycket och gick hem. Kvart i sex stod jag utanför redo att åka på fest hos Alex. (hon fyller år på onsdag, fick en skål med ett ansikte på, Mumsande. Båda presenterna finns att köpa på Bluebox.se). 
 
Vi drack drinkar, fick snittar, lekte charader (hatar men gick ok) och "med andra ord" vilket var roligt. Vid tiotiden åkte vi ner till nattklubben och såg striptease (eller såg ett huvud iaf, för mycket folk stod i vägen). Vi fortsatte dricka och så dansade vi. En rolig grej som hände var att en kille som jag undervisade på gymnasiet kom fram och pratade med mig. Han tyckte jag var en bra lärare och vi pratade om den tiden samt vad han gör nu. Var kul. Annars var det lite jobbigt. Jag var lite försiktig med alkoholen först, kände att det nog lätt skulle kunna spåra ur och att jag bara skulle bli ledsen eller nåt. När kvällen började lida mot sitt slut så drack jag drinkarna lite snabbare men blev inte mer än lätt berusad, hade dock varit skönt med en rejäl fylla dvs några timmar i glömska. Alltså kvällen var helt okej, men försiggår alldeles för mycket i min hjärna för att jag ska kunna ha riktigt roligt. Är roligt att träffa folk och jag uppskattar att slippa sitta själv, meeen samtidigt så tar det så mycket energi och det är något jag verkligen inte har mycket av. Blir extra jobbigt när man umgås med folk som inte vet något (bara Alex som gjorde), måste liksom försöka vara normal.
 
Söndag: Sov typ 3-11 men var vaken ofta, släppte in katten, släppte ut katten, släppte in katten och så några toabesök. Kände mig verkligen inte utvilad men var inte bakis, lite huvudvärk men tror det mer berodde på sömnen. Varit hos mormor och morfar på fika och så åkte vi och handlade. Sedan har jag och Baloo mest legat i soffan, sett "Lilla huset på prärien" samt sovit samt sett slutet på "The Maze Runner". Och nu sitter jag här. Dricker juice och äter choklad. Hur trött som helst trots helgens många timmars sömn....och snart börjar en ny vecka...godnatt
Bluebox, ensamhet, familjen, födelsedagsfest, trött, vänner, ångest,
En månad och två veckar har gått sedan det hände.
En månad och tre dagar sedan han skrevs in på behandlingshemmet.
En vecka sedan han valde att skriva ut sig.
Tänk att en månad kan göra såna mirakel...
Oro, droger, familjen, ångest,
Tiden går fort och det märks speciellt på de små varelserna. I fredags fyllde Bror 2 år så i lördags firade vi honom.
 
Jag var där lite innan kalaset så jag fick den äran att hämta det nyvakna födelsedagsbarnet. Var lite kinkig tills han såg några paket på bordet, sötnosen. När vi fixat på honom lite kläder fick han öppna första paketen, så söt. Sedan kom Eva, Peter, Jens och Johan också och paketfesten fortsatte.
 
 
 
 
Han fick bilar och glas med Blixten på av mamma, traktor med vagn av Johan, pusselklossar, kläder, skor av Eva, vantar, bubblor och bil av Jens, docksulky och pengar av mig. Bilarna var bäst.
 
Efter paketen blev det lite fika. Filip hade bakat morotsscones och köpt choklad. Gott! Mysig dag, synd bara att alla inte kunde vara med men det märkte inte Bror, han njöt av uppmärksamheten. 💙
2år, familjen, födelsedagsfest, paket,
Ytterligare en vecka har gått. Går så fort att man inte riktigt hinner med, samtidigt som det är väldigt skönt att tiden rinner på. Igår fick jag mat av mamma, pannbiff, potatis, sås, lingon och kokta morötter. Mums!
 
Ikväll ska jag träffa Lina, tänkte bjuda henne på mat eftersom hon fyllde år i onsdags. Ska bli skönt att komma ut lite, fick lite dåliga nyheter idag samt haft en hemsk jobbvecka så välbehövligt...
 
Idag fyller världens bästa Bror år så imorgon blir det 2årskalas.❤ Ska bli mysigt! ❤
xoxo
 
2år, Födelsedagar, ensamhet, familjen, ångest,