Haft en social dag idag. Gick en promenad på em, ner till centrum, handlade lite och tog en varm choklad på caféet medan jag väntade på att A skulle sluta jobbet. Sen handlade vi och lagade mat ihop, blodig köttbit med rotfrukter och rödvinssås. Sen gick vi en promenad i duggregn innan det blev film och chips+dip. En mycket trevlig smurfi+bumbikväll. Längesen sist... Ja, vi festade lite i lördags men då var det ju mer folk här så det räknas inte =)

Gällande naglarna, har inte orkat göra direkt avancerade saker på sista tiden, men är ändå nöjd. Här nere kommer två enkla manikyrer men som ändå blir lite roligare än bara vanligt lack. Har vanligt lack först och sedan lagt på annan färg längst ut med pensel, med ojämna kanter. 
Förra veckan tog jag fram mina konad saker och stämplade naglarna. Blir lite irriterad på att det lätt flyter ut när man lägger på överlacket, menmen bara att försöka bli snabbare.

Nu blir det "sex & the city" sen blir det boken i sängen en stund, inte sent alls. För imorgon ska jag och E till stan och shoppa lite =)
Godnatt
Tröttheten ligger som ett sjok över mig.
Jag sträcker mig, strävar och kämpar,
men når aldrig till målet.
Vad är målet?
Vad är belöningen?
Varken får eller hittar något svar.
Ge upp eller fortsätta...där i ligger frågan...


Hösten har känts sååå lång men samtidigt har den gått superfort. Igår hade vi julavslutning i skolan och idag har jag uträttat massa ärenden. Efter att ha sovit 10h förstår och vaknat utan alarm, vilket var underbart!

Nu är klockan halv 3 på natten och äntligen har alla julklapparna blivit inslagna. Mamma+man var här och drack lite glögg förut, jag har gjort revbensspjäll, citrussill och jansson som jag ska ta med till julbordet. Sen har jag gjort en liten skinka till mig, men var så mätt att jag inte ens orkat smaka den, hemska upplevelse :O

Men nu är det dags att gå och lägga sig. Ska till mamma på julfrukost imorgon halv10 så upp tidigt för en dusch innan.

Jag önskar er alla en härlig jul med nära och kära!
kram <3

                     mamma hade med sig paket till min lilla bebis!


Under veckan som gått har jag varit trött och irriterad. Det har inte hänt någon stor och jobbig sak men många småsaker blir jobbiga efter en längre tid. Har dessutom stressat runt och försökt fixa massa grejer samtidigt som det känts som om inget blivit gjort...ska bli väldigt skönt med lite ledighet.

Fick en trevlig överraskning i fredags. Min vän B kom på besök. Mer än 1,5 år sedan han var här sist, han har varit djupt saknad. Tyvärr åkte han hem idag så tiden blev för kort. Men vi har haft några trevliga samtal, många kramar och några öl.

I fredags bjöd han mig på middag i viken. Några vänner var där också så vi drack lite och pratade. Han var ganska full och sa en mycket pinsam sak inför vännerna. Har aldrig varit så lik en tomat förut :-P Igår lördag, hade vi följe ner till centrum där jag skulle julshoppa med mormor. Vi klafsade runt i regnet/snön. Senare på kvällen kom han hem till mig och jag bjöd på middag, stekt rostbiff med rotfrukter i ugn och till det sås med vin, balsamico, trattisar, lök och vitlök. Mums =) Avslutade kvällen med att titta på "Avatar" som vi båda älskar.

B är väldigt speciell, han är impulsiv, naiv, världsvan, kramgo, tillgiven, egoistisk och tyvärr en alltför stor älskare av alkohol. Men jag älskar honom i alla fall. Det värsta är att när han åkt lämnar han ett väldigt stort tomrum efter sig och ensamheten känns ultrastor........

4dagar till jullov :-D

Igår var inte vilken dag som helst för igår 9/12 var det mormors födelsedag!
Min mormor fyllde igår 75 år. Familjen var hos henne och morfar på kvällen, åt mat, efterrätt och tårta, pratade och skrattade. En mycket trevlig kväll!
<3

Av mig fick hon två stycken böcker, inte världens roligaste present men hon läser en hel del så lämpligt tyckte jag. Av mamma+man och moster fick hon en jacka samt en stor bukett med stora fina rosor.

Känns konstigt att mormor är 75 och morfar 80 år. Svårt att förstå och smälta att de har blivit gamla. De har ju funnits där hela mitt liv och tagit hand om mig. Nu är de gamla och morfar är ganska sjuk (astma och parkinson) och de behöver nu hjälp av oss. Lite jobbigt att acceptera...men det är livet gilla gång antar jag...

Idag lördag har jag, mamma och moster varit till ikano huset för att handla lite julklappar. Jag har ganska många att handla till och tiden går vansinnigt fort men jag tror jag har läget under kontroll nu
:-)Har läst ytterligare en bok av Ann Heberlein, nämligen "Det var inte mitt fel". Det är en bok som handlar om ansvar. Att alla har ansvar för sitt eget liv, sina handlingar samt även för andra. Om man t.ex. ser någon kränka någon annan så är det vårt ansvar att göra något åt det. Genom att bara gå förbi och låtsas som ingenting är vi lika delaktiga i det som händer som den som utför handlingen. Ring polisen, skrik, säg till, tillkalla hjälp, vad som än behövs. Heberlein har många olika exempel på kränkningar samt på hur människor ignorerar sitt eget ansvar i livet men även på vad man kan göra för att hjälpa, ta sitt ansvar och därigenom må bättre.

Endel saker i boken gjorde mig väldigt upprörd, andra provocerade och vissa gav aha-upplevelser. Det är en bok som skapar känslor och diskussioner. Perfekt bok att ha i en bokklubb, alla har något att tycka och tänka om den. Dock måste jag säga att som lärare blev jag lite irriterad, för vissa punkter där hon skriver om kräkningar i skolan så känner jag verkligen inte igen mig med hur vi arbetar nuförtiden. Men det gör också att jag tvingades formulera mina åsikter och tänka efter hur vi egentligen arbetar, vilket var bra, arbetet blev tydligare för mig.

Finns mycket mer att säga om boken men det tänker jag inte göra utan bara säga, läs den!

Denna söndagskväll ska jag spendera på biografen, jag och några vänner ska se
"In Time". Den har verkar bra på reklamen så jag hoppas på en spännande kväll. Sen är det dags för en ny vecka. Tiden går fort. Bara tre veckor till jullov :-O

Trevlig andre advent och trevlig vecka 49 =)