Idag klockan 16.10 gick jag från jobbet och då fick jag lov. En veckas ledighet. Välbehövlig för de sista tre veckorna har varit jobbiga och den kommande månaden blir tung också då alla utvecklingssamtal ska förberedas och genomföras. Har flera gånger sista tiden fått lite lätt panik och ångest på jobbet, så mycket man måste tänka på. Har till och med skapat ett nytt ord, 'panikat'. Och ja, jag har panikat flera gånger den här veckan. :-P

Men nu ska jag koppla av, försöka släppa alla tankar på skriftliga omdömen, bedömningar, iup:er och elever. Inte gjort några stora planer för veckan direkt, sova, läsa och förhoppningsvis träffa en vän för lite fika. Men först ska jag ladda för lite fest imorgon. Längesen, så här ska finkläder på, sminket smetas ut och drinkarna mixas för att sedan gå ut och svänga de lurviga ett par varv på dansgolvet.

Önskar er en trevlig helg
xoxo Alexandra
Borde verkligen sova vid det här laget. Ska nämligen upp kl 4 imorgon för halv 5 åker vi till Ullared för en dags shopping. Lite dubbla känslor inför det. Är ingen morgonmänniska direkt så att gå upp så tidigt en lördag svider verkligen. Att sedan åka bil i 5 timmar är ju inte heller så himla kul. Men samtidigt gillar jag att shoppa och göra fynd =) Stora skräcken är att det inte bara är vi som tänkt tanken att det skulle vara roligt att åka dit just imorgon. Hatar när man måste trängas med 10000 andra idioter :-P

Nu ska jag försöka sova och hoppas på det bästa inför morgondagen.
Önskar er en bra helg!
//Alexandra
För några veckor sedan spenderade jag en weekend i Paris. Var helt underbart! Aldrig varit där förut, en riktig storstad med mysiga caféer, torg och massa människor. Var där med pappa och mina fyra syskon. Vi gör sällan saker tillsammans allihop så var verkligen roligt att vi kunde göra den här resan och det tackvare att pappa betalade för oss alla. Så tack pappa, var en underbar helg! 

Vi kom dit på fredag förmiddag. Efter en stund på hotellet skulle vi bara gå en liten sväng för lite lunch. Det slutade med att vi gick i timmar, såg Louvren, åt middag på Champs-Élysées, tittade till Triumfbågen samt gick lite i affärer. Vi var rejält trötta när vi kom till hotellet men tog en drink på takbaren innan sovdags. Därifrån såg vi Eiffeltornet som lyste upp staden. Blev en stund varje kväll däruppe, var fint att se lamporna tändas i tornet medan solen gick ned. Killen i baren kunde dessutom göra en väldans god Pina Colada.

På lördagen gick vi till kyrkan Notre Dame, ett riktigt konstverk som byggdes på 1100-talet. Helt otroligt, vilka detaljer. Så vackert. Medan syskonen besökte ett gäng affärer satt jag och pappa på ett café och jag drack en supergod mango-mojjito. Tog tid innan vi kom hem för gatorna ville inte riktigt som vi :-P sedan vandrade jag runt lite själv på gatan vid hotellet. På kvällen åt vi grillat på en restaurang med en rosa flodhäst på skylten. Inte lätt att beställa när inget är på engelska men det blev bra till slut. Måste dock säga, att med tanke på att Frankrike är känt för sin mat, så är jag inte jätteimponerad direkt. Till och med jag, som inte kryddar särskilt mycket, önskade mig lite mer smak.

Söndagen började vi med ett besök i Eiffeltornet. Vi åkte ända upp till toppen, var så himla härlig utsikt därifrån. Riktigt coolt kändes det. På eftermiddagen gick vi till Sacré-Coeur. Verkligen en vacker kyrka som ligger på högsta kullen i Paris. Där besökte vi även torget Montemarte där konstnärerna sitter och målar. Vi betalade en konstnär för att måla en karikatyr av pappa, blev jätterolig.

Är en alldeles speciell känsla att besöka kända platser. Gillar dessutom att känna historien under mina fötter. Underbar resa! 

Notre Dame
   Louvren    
Triumbågen
Eiffeltornet   
Sacre-Coeur 
Utsikten fr. E.
Har för mig som jag haft följande diskussion här förut, men den upptar så stor del av mitt liv så nu kör vi en repris. :-P

Min hjärna har en tendens att fundera alldeles för mycket. Inte nog med att nya saker snurrar runt därinne och ställer till det, gamla saker ligger kvar och ältas om och om igen. Har försökt 'göra mig av med' det gamla, men ännu har jag inte lyckats.

Nu undrar jag, är det så för alla? Vet att många är grubblare som jag är, men ser också människor som inte verkar grubbla, älta eller ta åt sig nämvärt av händelser och kommentarer. Är vi olika typer av människor? Och hur i hela världen gör jag för att byta grupp?


"Breathe again" av Sara Bareilles <3

Car is parked, bags are packed, but what kind of heart doesn´t look back.
At the comfortable glow from the porch, the one I will still call yours...
All those words came undone and now I´m not the only one.
Facing the ghosts that decide if the fire inside still burns...

All I have, all I need, he´s the air I would kill to breathe.
Holds my love in his hands, still I´m searching for something.
Out of breath, I am left hoping someday I´ll breathe again.

Open up next to you and my secret become your truth.
And the distance between that was sheltering me comes in full view.
Hang my head, break my heart built from all I have torn apart.
And my burdon to bear is a love I can´t carry anymore.

All I have, all I need, he´s the air I would kill to breathe.
Holds my love in his hands, still I´m searching for something.
Out of breath, I am left hoping someday I´ll breathe again.

I only wanted love from you.
It hurts to be here...
What am I gonna do?

All I have, all I need, he´s the air I would kill to breathe.
Holds my love in his hands, still I´m searching...
All I have, all I need, he´s the air I would kill to breathe.
Holds my love in his hands, still I´m searching for something.
Out of breath, I am left hoping someday...

I´ll breathe again.
I´ll breathe again.


http://www.youtube.com/watch?v=v2yPU5WPwZs


Fruktansvärt trött. Varför? Har inte direkt slitit den här veckan då måndag och tisdag var studiedagar så barnen har jag bara haft två dagar. Däremot är jag fortfarande förkyld vilket tar på krafterna. Dessutom hade jag föräldramöte igår kväll vilket innebar att jag inte var hemma förrän klockan 9 på kvällen och så åkte jag till jobbet igen idag halv 7. Blev inte mycket till vila direkt...

Inte många arbetstimmar kvar dock förrän det är helg dock och då händer en hel del. Imorgon ska jag till stan och hälsa på min lillasyster som flyttat samt köpa födelsedagspresent till min mamma som vi ska fira på lördag. Imorgon kväll ska jag dessutom till en kompis på vin/ost-kväll. Brukar bli mycket både drickande, ätande och ventilerande. Välbehövligt.

Dagar som denna saknar jag min vän K extra mycket. Hade hon bott kvar hade jag gått över gården hem till henne för en kväll med te, prat och musik. Saknar...