La Paris

0kommentarer

För några veckor sedan spenderade jag en weekend i Paris. Var helt underbart! Aldrig varit där förut, en riktig storstad med mysiga caféer, torg och massa människor. Var där med pappa och mina fyra syskon. Vi gör sällan saker tillsammans allihop så var verkligen roligt att vi kunde göra den här resan och det tackvare att pappa betalade för oss alla. Så tack pappa, var en underbar helg! 

Vi kom dit på fredag förmiddag. Efter en stund på hotellet skulle vi bara gå en liten sväng för lite lunch. Det slutade med att vi gick i timmar, såg Louvren, åt middag på Champs-Élysées, tittade till Triumfbågen samt gick lite i affärer. Vi var rejält trötta när vi kom till hotellet men tog en drink på takbaren innan sovdags. Därifrån såg vi Eiffeltornet som lyste upp staden. Blev en stund varje kväll däruppe, var fint att se lamporna tändas i tornet medan solen gick ned. Killen i baren kunde dessutom göra en väldans god Pina Colada.

På lördagen gick vi till kyrkan Notre Dame, ett riktigt konstverk som byggdes på 1100-talet. Helt otroligt, vilka detaljer. Så vackert. Medan syskonen besökte ett gäng affärer satt jag och pappa på ett café och jag drack en supergod mango-mojjito. Tog tid innan vi kom hem för gatorna ville inte riktigt som vi :-P sedan vandrade jag runt lite själv på gatan vid hotellet. På kvällen åt vi grillat på en restaurang med en rosa flodhäst på skylten. Inte lätt att beställa när inget är på engelska men det blev bra till slut. Måste dock säga, att med tanke på att Frankrike är känt för sin mat, så är jag inte jätteimponerad direkt. Till och med jag, som inte kryddar särskilt mycket, önskade mig lite mer smak.

Söndagen började vi med ett besök i Eiffeltornet. Vi åkte ända upp till toppen, var så himla härlig utsikt därifrån. Riktigt coolt kändes det. På eftermiddagen gick vi till Sacré-Coeur. Verkligen en vacker kyrka som ligger på högsta kullen i Paris. Där besökte vi även torget Montemarte där konstnärerna sitter och målar. Vi betalade en konstnär för att måla en karikatyr av pappa, blev jätterolig.

Är en alldeles speciell känsla att besöka kända platser. Gillar dessutom att känna historien under mina fötter. Underbar resa! 

Notre Dame
   Louvren    
Triumbågen
Eiffeltornet   
Sacre-Coeur 
Utsikten fr. E.

Kommentera

Publiceras ej