Drömmar. I perioder minns jag inget jag drömmer på nätterna men så kommer det perioder när jag drömmer mycket, det är rörigt och jag minns allt eller delar av det när jag vaknar. Har aldrig satt mig in i drömmarnas värld eller på allvar försökt tyda dem. Men vissa drömmar är väldigt tydliga och man behöver inte vara något geni för att förstå dem.
 
Som i natt. Drömde att jag var i en korridor, kändes som skolans korridor med tjocka väggar. Det var fullt med vatten, det gick en bra bit upp på väggarna. Jag och några elever satt i en back, typ gammal drickaback, och jag paddlade för att vi skulle hålla oss flytande och inte sjunka. Man behöver inte vara något geni för att förstå den direkt. Berättade för en kollega som bara, det är ju precis så det är, vi paddlar undan saker för att hålla oss flytande och klara dagen.
 
Så känns det just nu. Att jag precis kan hålla näsan över vattenytan. Det är mycket med att ha en år 6, det är nationella prov med genomförande, rättande och bedömande, och så är det betyg i alla ämnen och stressen över att inte hinna med allt. Sedan är det påfrestande att ha ett gäng tonåringar i klassrummet och det har varit mycket som hänt som jag måste reda i. Som sagt, ibland går dröm och verklighet hand i hand.
 
Gällande drömmar för övrigt så önskar jag att jag hade fler drömmar. Jag har alltid haft tre drömmar i rangordning, bli lärare (vilket jag är), äga ett bokcafé (för feg) och bli författare (för flygande dröm). Frågan är, vad skulle jag göra om jag inte var lärare?
drömmar,
Vad ska jag säga, mycket är skit.... Självklart har många det mycket värre, mycketmycketmycket värre. Men vad hjälper det mig, jag har problem och mår dåligt iaf.
 
Det hela blir ju inte bättre av att jag är ganska ensam. Umgås inte med så många, har liksom inte ork efter jobbet och det är svårt att få vänner att hänga kvar till loven. De har tydligen egna liv (förstår ingenting :P ).
 
Sista två veckorna har varit tuffa iaf, både med jobbet och privat. Tänker att det är jätteviktigt att vi som lärare beter oss bra, trevligt och professionellt, och vi får väga våra ord på guldvåg för ojojoj om vi skulle säga fel och kränka någon. Åt andra hållet verkar det dock inte ha så stor betydelse. Den skit man får ta emellanåt från elever, föräldrar och chef är verkligen skit...
 
Tur jag ska umgås med lille Bror ett par timmar imorgon, brukar vara glad under den tiden iaf.
godnatt
 
familjen, lärare, mår skit,
Brukar somna som en liten gris varje kväll men igår gick det inte speciellt bra. Brukar somna runt elva men vid tolv var jag fortfarande vaken. Somnade till några minuter, vaknade, somnade lite igen och vaknade igen. Tittade på klockan vid ett men sen sov jag till klockan ringde. Vilket hände allt för snart, fem timmar är inte tillräckligt för mig. Så idag har det verkligen varit segt. Tog en liten tupplur med katten här på kvällskvisten vilket var myyycket skönt.
 
Har inga blåa naglar idag men har glömt att visa mina blåa naglar från två veckor sedan. Gjorde en mycket enkel nail art med lite paljetter på. Inte det snyggaste jag gjort men såg vårig och glad ut iaf :D Så detta är mitt bidrag till Emelies Blå Måndag. Det blå lacket är Jess från Toma och det lila är Sara från samma märke. (tyvärr inte den snyggaste bilden, men erkänn att ni har sett sämre också :P )
 
 
 
 
 
Blå Måndag, toma - Jess, toma - Sara,
Ojdå, det är visst länge sedan jag var här. Har inte riktigt orkat. Är ju underbart att vara ledig men samtidigt inser man ju hur tomt ens liv är. Är dessutom lite låg så orkar inte riktigt vara social så har mest legat hemma i soffan. Var ute i Näs och grillade med mamma, moster och Conny i torsdags, åt lunch med moster i fredags samt uträttade lite ärenden och idag har jag plockat lite här hemma men mest legat på soffan.
 
Igår kväll efter maten (stekt hallumi med fräst kål, spenat och tomater toppat med balsamico och två stora glas vin mmmm) gick jag på en promenad. Hade lite ångest så hoppades att en promenad skulle göra mig gott. Men icke.
 
Kom dock något mycket bra ut från det. Jag hamnade hos Lina en sväng så vi gick till D för att jag skulle ta en drink. En blev till väldigt många, tror jag drack fyra lumumbas, en ananasdrink, typ fyra cider och tre shots, det var vad jag och Lina kom fram till iaf. Borde ha blivit full men det blev jag inte, inte det minsta (både Lina och Tommy var förvånade). Vi satt ute och det kom flera personer så vi satt länge och pratade. Mitt humör blev dock aldrig på topp, kände oron i kroppen hela tiden... Men blev en trevlig kväll då jag slapp sitta själv men ändå inte behövde prata hela tiden. Hoppas på fler såna under sommaren =)
 
     
frästa grönsaker, hallumi, konjak, lumumba, varm choklad, vänner,
Idag är det Blå Måndag hos Emelie och jag tänkte delta med denna blå manikyr med vita blommor (tack Lina för inspirationen!).
 
Det blå lacket är Isadora - Peacock och det vita är Essie-blanc. Enkelt att göra men jag tycker ändå det naglarna finare och roligare att titta på =)
 
 
Blå Måndag, Essie - blanc, Isadora - Peacock, nail art blommor,
Den här helgen har varit rolig och ganska lång.
 
I fredags började vi vid typ fem och slutade två på natten. Lina hade sexparty hemma hos sig med en hel hög tjejer. Var riktigt roligt. Drack dessutom piggelin-drinkar vilket är sååå himla gott så extra bra kväll :D 
 
Här är Gösta, han var också med på partyt ;-) 
 
Lördagen började riktigtriktigt illa. Var helt inne i en dröm. Vaknade av ett ljud och tittade på klockan. Halv 8?! Åh nej jag har försovit mig!!! Rusade upp slet åt mig mobilen och for runt, ringde en kollega för att få åka med henne till jobbet. Efter en signal tänkte jag, hmmm jag är fortfarande full, ska jag verkligen jobba idag?! Klickade bort samtalet när jag kom på att det var lördag. Shit vad pinsamt! Resten av dagen gick bra. Lufsade runt i pyjamas till typ 2 och gjorde ingenting, kände mig inte bakis men trött och seg. Vid fem åkte jag till centrum för att träffa mamma2, vi åt förrät, efterrätt och drack en hel karaff vin. Hälsade en snabbis på pappa, Kerstin och Tommy innan jag åkte hem vid halv tio. 
 
Mamma2 och jag pratade lite om pappa och det som varit. Hur vi har påverkats av det som hänt. Man ser tydligt konsekvenserna på oss syskon, drag vi har, problem vi har som vi inte hade haft om det varit mer normalt hemma. Inget vi kan ändra, bara försöka lära sig att leva med det. Det värsta tycker jag är att jag fortfarande som vuxen blir besviken över hur vi blir behandlade, både då och nu...
 
Veckan som kommer har bara tre arbetsdagar, varav en som består av enbart rättande av nationella prov.
Önskar er en bra vecka!
Godnatt
familjen, helg, sexparty,
Ibland undrar jag vart tiden går. Visst vill jag att det ska bli sommar och semesterdags men AAAAHHHH jag hinner ju inte med allt. Vi har flera områden vi måste hinna gå igenom och nu äntligen ska mina elever dessutom få ha sin hemkunskap, vilket är jättebra. Dock försvinner fyra förmiddagar vilket ju ställer till det för min planering... Men nejdå, jag är inte stressad och jag har ingen rätt till att vara stressad.
 
Men nu struntar vi i det och riktar in oss på något betydligt trevligare, nagellack :D Idag har Karin sin Gröna Onsdag och jag är med och för en gångs skull, med något nytt, jippi! Oriflame har nu kommit ut med sin version av sockerlack. De kommer i fem fina sommarfärger rosa, lila, blått, grönt och orange. Naglarna blir som halvmatta sockriga glada karameller som ser väldigt somriga ut. Som ni förstår gillar jag lacken.
 
Blev lite orolig när jag började måla dock för penseln kändes alldeles för vek och färgen verkade inte täcka. Men det var inga problem, fick snart in stilen och det täckte bra på två lager.
 
 
 
 
Sista bilden är tagen ute i dagsljus så färgen stämmer bäst där. Lacket sitter väldigt bra också, målade i måndags, inget överlack, badade igår och idag är det ytterst lite avskavt. 
 
Nu ska jag ta upp min bok, "Sonen" av Jo Nesbø, och sitta här i min hänggungstol och njuta av denna ljumma vårkväll. :-D 
Oriflame, Oriflame- Green, grön onsdag,
Jag älskar min boktant. Tror i och för sig inte att hon är någon riktig tant men gillar ordet. Det är nog 10 år sedan hon började ringa till mig, Viktoria från bokklubben Svalan. En bra bokklubb, de skickar ut en katalog och ringer 1-2 gånger om året och pratar böcker och så får man göra en beställning ett år framåt på de böcker man vill köpa, Så dimper de ner i postlådan med jämna mellanrum och man behöver inte oroa sig för att avbeställa eller få hem böcker man inte vill ha. Roligt också att faktiskt diskutera böckerna med någon som läst dem och ibland även träffat författarna. Det där vore ett perfekt jobb för mig. Tyvärr är kontoret i Stockholm. Jag vill bli en boktant!!!
 
Årets inköp blev:
 
        En enda natt - Simona Ahrnstedt 
          Toscana tur och retur - Åsa Hellberg
     Silkesmasken - Robert Galbraith
                                    Läsarna i Broken Wheel rekommenderar     Läsarna i Broken Wheel rekommenderar - Katarina Bivald
 
 
Svalan, bokklubb,
På jobbfronten är det väldigt tungt just nu. Vi har många elevärenden, det är allt från bråk till barn som mår väldigt dåligt. Bara igår hade jag fem elevsamtal och tre föräldrasamtal på arbetstid, så vid halv nio på kvällen ringde telefonen och det blev nästan 25min i samtal med en förälder. Det är lite tungt med samtal hem för där sitter man avslappnad i soffan och så svarar man i telefonen. Direkt ska man koppla igång hjärnan, lyssna och få fram bra svar och lösningar och när man är klar ska man snabbt släppa samtalet eftersom det är ens fritid. Går sisådär kan jag säga... Förutom problem så tar de nationella proven mycket tid och energi, jag måste tänka bedömning, betyg och hur jag ska lyckas få in allt från lgr-11 i min undervisning för det är verkligen något som känns omöjligt. Allt detta ger en fruktansvärd stresskänsla... Sedan har vi fått veta att en kär kollega ska sluta till sommaren och han kommer lämna ett stort tomrum efter sig. 
 
Men nu lämnar vi all skit bakom oss (i några minuter iaf) och pratar något betydligt roligare. Blev lite sugen på nya lack förra veckan så tittade in hos Edgypolish där det finns hur många som helst. Lyckades dock avhålla mig från att köpa hela butiken. Har länge velat testa märket CrowsToes som gör fina duokroma lack. Valde Asterope. Det är dukromt och skiftar mellan guld, vinrött, brunt, rosarött och brons. Målade med tre lager i tisdags, tyvärr har det lossnat en del redan idag, men jag kanske slarvade med underlaget. Lacket är underbart iaf, de många färgerna skiftar i ljuset samt har ett stänk av småttigt glitter i sig också. Dock är det svårt att fånga på bild men här kommer ett försök. Tycker det är svårt att fatta att det är samma lack på alla bilderna bara olika ljus.
 
 
 
 
 
 
 
 
Asterope, CrowsToes, Edgy Polish, duokromt, stress,