Idag är det Grön Onsdag hos Karin och jag deltar med en grön-turkos dragmarble-manikyr. Har sett detta mycket på instagram samt hos Mysimplelittlepleasures. Har testat nån gång förut men blev inte så nöjd. Men efter mycket stirrande på bilder och korta filmer bestämde jag mig för att ge det ett försök till.
 
Meningen var att det gröna skulle gå från ena hörnet till motsatt sida på tippen men det blev inte riktigt så. Tycker ändå att det blev bra, allt blir ju inte alltid som man planerat ändå.
 
 
 
Lacken jag använt är Essie - Blanc som grund, det ljusturkosa är Loreal - Pearl de Jade och det mörkare turkosa är Nfu Oh - 431. Började med ett lager vitt som fick torka, sedan jobba jag med en nagel åt gången. Ett tjockt lager vitt och så droppade jag ut de turkosa färgerna och drog runt färgerna i varandra med en tandpetare.
 
❤ Nu en glad nyhet. I morse runt klockan fem kom lille Erik till världen! Så nu är jag faster till två och Bror har blivit storebror. Grattis! Välkommen till familjen! ❤
Essie - blanc, Loreal - Pearl de Jade, Nfu Oh nr431, drag marbling, familjen, grön onsdag, nail art,
Har inte lyssnat så mycket på Thåström men han har en hel del vettigt i sina texter. Titeln på denna låt stämmer så väl in på livet, känns som det är ett ständigt krig, med mig själv och mina känslor samt mot omvärlden.
 
jag e den felande länken
jag flyger b-femtitvå
jag e en treackords hora
jag e hedning kom rädda min själ
 
jag e från venus och mars
extra terrestrial
jag e ett 3-d-monster
jag e århundradets maskerad
 
jag går på löpande band
kamikazefilosofi
din förlorade son & dotter
men det skiter vi i
 
jag behöver en mun till för att kunna andas
ett hjärta till för att inte stanna
jag behöver en mun till för att kunna andas
för jag har förlorat kriget med mig själv
 
jag e din smutsiga tvätt
jag hänger runt på stan
heavy metal unge
en för alla och alla för en
 
jag e hörenergi
jag e ersättningsbar
miljonär utan en spänn
jag e tjuv i mitt eget hem
 
jag behöver en mun till för att kunna andas
ett hjärta till för att inte stanna
jag behöver en mun till för att kunna andas
för jag har förlorat kriget med mig själv
 
jag e ett levande bevis
på en naturkatastrof
min kropp är en rivningskåk
men jag e bättre än på östermalm
 
jag e ett levande bevis
på allt fel å allt rätt
jag e en fulltankad hd
å jag kan aldrig äta mig mätt
 
jag behöver en mun till för att kunna andas
ett hjärta till för att inte stanna
jag behöver en mun till för att kunna andas
för jag har förlorat kriget med mig själv
 
 
 
 
/...när man tänker att det inte kan bli värre så blir det liksom det. varit en tung sommar, inte min värsta men definitivt inte min bästa.../
Kriget med mig själv, Thåström, ångest,
Har gjort lite mer avancerade manikyrer i sommar. Har tittat på hur mycket bilder och korta filmer som helst. Instagram är suveränt för detta ändamål. Har gjort två manikyrer på Lina och en på mamma och dessa tänkte jag visa nu. 
 
Använt Toma - Sara som grund, lade på stort silverglitter Confetti Kisses från HM samt ett småttigt lila glitter Toma -Glitz.
Det vita är Essie - Blanc, rosa är Oriflame One - Strawberry och det gröna är Isadora - Limonade. På några naglar gjorde jag zebra mönster.
Mamma went mad när jag sa att hon fick välja vad hon ville ha. Lacken är samma som i förra manikyren med tillägg för ytterligare två lack från Oriflame One, det orangea samt det turkosa (har tyvärr inga namn, förra sommarens lack), glitterlacket är även här Confetti Kisses från HM.
 
Roligt att ha tid och ork att göra lite mer än bara måla naglarna. 😀
Essie - blanc, Isadora - Limonade, Nagellack The One, Oriflame - Strawberry, nail art, toma - Glitz, toma - Sara,
 

 
Sommar.
Innebär sol, bad, ljusa kvällar och ett glatt sinne.
Det är vad som förväntas, vad som krävs.
Det som krävs för att få vara med i sommargänget.
Sommar.
Vill känna dess frihet och glädje i mitt blod.
Önskar ett ljust hjärta och en tyst hjärna.
Precis som alla andra, som de i sommargänget.
Sommar.
Nån gång hoppas jag få uppleva en sommar utan mörker, utan smärta, utan tårar....nån gång...
Sommar.
 

 
 
dikter, ångest,
Har spenderat en del tid med familjen den här veckan.  I onsdags var jag i stan och träffade lillebror Filip en stund innan han gick och jobbade medan jag, Chris och Bror fick lite tid tillsammans. Vi gick till Vasaparken och plaskade i vattnet samt lekte i lekparken, blev mat på stan och så lite bokläsning innan jag åkte hem.
 
 
 
 
I torsdags var jag med mamma och Conny till sommarstugan. Dit kom även Connys dotter med familj, så lille Nils (lika gammal som Bror sånär som på två veckor) badade och sprang runt i gräset. Blev lite bad, bokprat samt läsning i hängmattan.
 
Igår blev det lunch med min yngsta bror i centrum samt en liten promenad. Trevligt! Efter det kom Filip och Bror ner så vi gick till lekparken innan vi åkte hem till pappa. Där blev det att plaska med fötterna i havet, bada i lilla poolen, leka med bilar, titta på bilar samt äta en grillad middag. Var mycket trevligt! Både Bror och pappa var sina allra bästa humör.
 
 
 
 
Har jag tur får jag träffa min tredje bror imorgon för lite mat. Bra syskonvecka. 💞
 
 
//...orolig...finns mycket man kan säga men tyvärr inget som egentligen hjälper...men snälla, säg till om jag kan göra något...//
familjen, fasters älskling, sommar,
Äntligen har mitt paket från Karin kommit och jag har nya fina nagellack, yeah!!! Så nöjd :D
 
 
Första jag använde var Nfu Ohs grönturkosa lack, nr.431. Gjorde en nail art ihop med svart tejp. Blev nöjd men tejpen sitter väldigt dåligt. Redan samma kväll började den lossna i kanterna och färgen försvinna, trots att jag lagt på extra överlack. Men jag vet inte, jag har bara använt tejp som hjälp när jag målat förut aldrig haft den kvar. Men jag tyckte det blev fint iaf! Så detta är mitt bidrag till Karins Gröna Onsdag den här veckan =)
 
 
De Nfu Ohs lack jag provat har jag gillat. Penseln är bra, det är lätt att måla med det och lacket sitter länge. Stämmer även i detta fall. I verkligheten är färgen dock lite mörkare samt har en droppe mer grönt i sig, den droppen ville dock inte låta sig fångas på bild. Glöm inte att titta in hos Karin för fler gröna manikyrer samt ursöta bilder på sonen Mika samt på deras fina katter. =)
 
 
//...tänk vad fort det kan vända... :'( ...orolig...//
 
 
Nfu Oh nr431, grön onsdag, nagellack, nail art, tejp,
Vi har hittills haft tre riktigt varma sommardagar och det var över karnevalen förra helgen. De flesta dagarna i sommar har varit grå, regniga och även om det inte varit regnigt så har det tyvärr varit ganska kallt. Vissa dagar känns det mer som höst. Hjälper inte upp humöret direkt. 
 
 
Förra veckan var det iaf hyfsat sköna kvällar. Satt fyra kvällar i rad på en uteservering ihop med Lina, ibland med Elin och Tommy också. Trevligt att sitta och prata, äta och dricka lite ihop. Att slippa sitta själv jämt. 
 
Men nu ska jag återvända till min bok. Läser just nu Johanne Hildebrandts bok "Sigrid - Sagan om Valhalla". Läste "Freja", "Idun" och "Saga" i samma serie för ganska många år sedan och har väntat på en liknande bok. Blev glad i förrgår när jag vandrade runt bland hyllorna på biblioteket och hittade en fortsättning. Boken utspelar sig på 900-talet i Norden. Man får följa Sigrid, dotter till en stor hövding, som blir bortrövad till kung Erik för att säkra freden. Gillar att läsa denna typ av böcker, liksom känna historiens vingslag :-) 
 
Godnatt 
Johanne Hildebrandt, Sigrid - sagan om Valhalla, Svensk sommar,
Idag har det varit ett märkligt väder, från grått, hällregn, åska, sol, regn, blåst, moln, sol till molnigt med lite sol som tittar fram. Mamma har varit hos morfar större delen av dagen då mormor varit iväg. Jag skulle ha köpt med fikabröd och cyklat dit men just då började det ösregna så hon hämtade mig istället. Vi satt i köket och smaskade bakelser, tittade på regnet, lyssnade på åskan och pratade ganska länge. När morfar blev trött och lade sig satte sig mamma och jag och läste. Varit en bra dag trots regnet. Men det är klart, det var ju skönare igår när jag låg på bryggan och läste i solen, badade och så tog en tupplur i hängmattan, men man kan ju inte få allt. :P
 
Inte nog med att det varit en grå och regnig onsdag utan självklart är det även grön onsdag hos Karin! Sitter precis nu och låter manikyren torka (iaf på vänster hand, höger har jag inte hunnit göra än). Har valt att göra en nail art med lack från Oriflame idag. Det rosa är Strawberry (lite skirt första lagret men räckte med ett lager till, mycket lättlackat, ONE lacken är mycket bra) samt Sugarnail lacket Green. Har visat det gröna lacket förut, gillar det och ihop med det rosa blev det mycket somrigt, dock försvinner lite av sockereffekten pga överlacket men det tycker inte jag gör något.
 
 
 
Nå, vad har ni för manikyr idag? Grön hoppas jag :-D 
 
 
Nagellack The One, Oriflame - Strawberry, Oriflame- Green, grön onsdag, nail art,
En av sommarens höjdpunkter är karnevalen. Innebär massa folk i två dygn, öltält, uppträdanden och tivoli. I fredags umgicks jag med mamma, Conny, moster, pappa, Kerstin, Eva och Peter. Det blev middag, titt på båtar och karuseller, drack vin, satt och pratade över en pommestallrik (det var då Eva och Peter kom). Trevlig kväll med härligt väder, fullmåne och massa båtar och folk =) Fatta att detta är elva på kvällen, ljuvligt!
 
 
 Igår var vi först och badade och solade innan vi åkte till karnevalen och åt en tidig middag. Sedan for jag hem och fixade lite för kvällen. Slutade med att vi satt på gräsmattan en stort gäng, drack och lyssnade på musik, mysigt. Sedan gick vi ner till öltältet. Såg tyvärr inte så mycket av Peter och Brunos spelning men tillräckligt för att veta att de är jättebra. Reggae artisten Kiihjano spelade också. Pinsamt lite folk men han var jättebra. Sååå het :P Sist men inte minst spelade Lalles Bodega. Ja, hände mer? Drack, drack, dansade, drack, pratade, drack...typ så gick kvällen. Var dock inte full vilket jag får vara tacksam för så här i efterhand för då hade det blivit ännu pinsammare och det hade varit jobbigt.
 
 
 
 
 
 
Hemgång typ vid tre. Så härligt med ljuset! Såg lite film och åt lite innan jag somnade. Sov till typ elva sen låg jag och läste i två timmar. Skönt. Blev bad och mer läsning i Näs sen. Slöardag!
Bruno & Peter, Karnebåtfestival, Kiihjano, Lalles Bodega,
Kan tala om att här händer inte mycket. Jag är uppe länge, lägger mig typ kl.2-3, vaknar sent, ligger kvar och läser ett tag (i morse gjorde Baloo mig sällskap, ville aldrig gå upp), slöar, kanske åker till centrum och handlar, fikar eller äter lunch, sen ligger jag i soffan och läser samt kanske sover en stund. Jag är så trött, har nog inte återhämtat mig ännu. Har dock försökt göra något nyttigt varje dag, slängt källsortering, diskat, städat toan osv så ser inte riktigt lika hemskt ut här hemma längre. Men det är skönt att inte ha så mycket krav på sig. Jag skulle bli en bra lyxhustru :P
 
Ikväll läste jag iaf ut boken jag lånat av moster. Synd bara att jag inte tittade på att det var en serie, fristående iofs men jag känner att det är en del saker jag skulle vilja veta. Detta är första boken jag läser av Stephen Booth. Tycker det var en bra deckare, verkligen inte så självklar som vissa deckare kan vara, inte ens i slutet hade jag räknat ut vem mördaren var/vad som skulle hända, vilket är ett bra betyg på en bok. Tycker dock att han ibland snärjde in sig lite väl mycket. Kändes som han var för angelägen om att inte skriva en enkel historia att det blev åt andra hållet. Men å andra sidan så tror jag att om jag läst serien från början så hade vissa saker varit mer självklara för mig. Bra och spännande var den iaf =)
 
 
Sen så har jag en ny manikyr också som ni ser. Har länge velat göra ögon men inte kommit mig för. Sett bilder på svarta naglar med vita ögon som var så himla söta. Gjorde dock motsatsen, känns lite mer somrigt och spökigt!
 
 
Detta är dessutom min nya profilbild på fb. Nöjd :P
Blindspel, Essie - blanc, Stephen Booth, deckare, nail art,