Dagarna känns ganska tunga och har gjort ett bra tag, det är mörkt hela tiden. Mörkt när man går upp på morgonen samt när man kommer hem på kvällen och under dagen är det grått. Under tre veckor här i november var det sol endast några minuter nån enstaka dag. Förstår att fler är deprimerade på hösten än våren. Känns lite bättre nu när man fått sätta upp sina julsaker inför advent, men fortfarande mörkt. Advent piggar som sagt upp lite i mörkret. Jag har en vit stjärna på fot i köket och en lila hängande stjärna i vardagsrummet samt en röd topp med ljusslinga i. Är nöjd med mina fönster. =D

Har hänt endel under november, mammanr2 har fyllt år, mamma o hennes man har skaffat sig en kattunge och min lillasyster har fyllt 18 =O. Tyvärr blev födelsedagsfesten inte enbart lyckad...en viss viktig person kom inte, gjorde annat. Kan bara säga att ja blir väldigt väldigt besviken på människor...
Samma person har lyckats göra mig besviken flera gånger bara i november, en sak som inte alls förstås utan det är andras fel alltihopa. Hur mycket ska man behöva tåla...

Kan säga att min stackars katt Baloo undrar också hur mycket man ska behöva tåla. Mammas katt har varit på besök två gånger. Katten är i storlek som Baloos huvud och ändå hade hon mage att fräsa åt honom och vara kartig. Stackars kissen ville gå ut direkt och blev tll slut så desperat när ja inte öppnade att han hängde sig i framtassarna i balkongrutan för att kunna kika ut. Den lille fisungen va dock trevligare på besök nummer två. Då låg min kisse i fåtöljen och sov när den lille kom fram och nästan hoppade upp i fåtöljen, de stod nos mot nos nån sekund innan hon fräste åt min honom. Baloo däremot är jätteduktig, varken fräser eller beter sig illa. Duktig bebis jag har.

Nej nu ska ja gå o sova. Tagit spruta mot nöffnöffsjukan idag samt varit på studiebesök med klassen så behöver verkligen vila.

xoxo Alexandra

Helgen har varit händelserik. I fredags lyckades jag få ihop en Fars Dag-middag på restaurang med mig, min lillasyster o min mellanbror. Vi syskon hade lagt ihop så han fick en svart skjorta, en röd Allegraskål från TW samt middagen. Efter maten bowlade jag och lillebror, han vann och blev mycket nöjd. Jag spelade lite Guitar Hero hos honom och busade med kissen innan jag fick skjuts hem. :D
I går gick jag och grannen på promenad till viken och uträttade lite ärenden. På kvällen var jag, lillasyster, lillebrors flickvän samt mammanr2 E på bio i stan. Jag och E var på Stieg Larssons nya
"Flickan Som Lekte Med Elden" verkligen en superbra film, medan tjejerna var på Michaels Jacksons film. Trevligt!
Idag firade jag Fars Dag med fika i viken tillsammans med mormor, morfar, moster, mamma o mammas man. På eftermiddagen blev det födelsedagsmiddag hos M-B, gott som vanligt. Trevlig helg!
Gällande Fars Dag kan jag bara hoppas att pappa är nöjd. Svårt och veta vad han tycker ibland. När jag lade fram förslaget verkade han inte bli jätteglad direkt utan undrade om vi kunde 'lämna det öppet, se hur det blir'. I
nte dirket det svar jag trodde jag skulle få, men inte förvånande... Fast jag tror att han blev nöjd i slutändan, bara synd att inte alla syskonen kunde vara med.
Har tyvärr fått lite dåliga nyheter i veckan... Hade typ utvecklingssamtal med min nuvarande chef. Var givande att få diskutera lite problem samt få höra vad andra tycker om ens jobb. Själv tycker jag att det har fungerat bra och jag trivs. Först blev jag glad då jag fick veta att tjänsten kommer fortsätta nästa termin (är ett vik för nedsatt arb.tid) och att jag 'låg bra till' för att få fortsätta i vår. Senare under dagen fick jag veta att det finns en annan anställd som har första tjing till tjänsten och kommer att ta den. Känns hårt...hinner lagom känna mig hemma, få undervisningen att flyta och lära känna alla eleverna så tar min tjänst slut (som vanligt). Hinner aldrig riktigt skörda det jag sått, så att säga. Menmen, det verkar vara min lott inom arbetsvärlden. Glad att jag har jobb denna termin i alla fall.

Nej, nu ska jag sova. Ledig imorgon men ska försöka komma upp skapligt och få lite gjort. Måste bland annat handla till hemkunskapen på tisdag morgon.
Önskar er en trevlig vecka!
godnatt / alexandra
Vecka 44 är det alltid höstlov och i år inföll en trevlig tradition under ledigheten. För i onsdags var jag på något som har anor sedan typ 1600-talet här i trakten...oktobermarknad :D. Cirka 200 knallar som kommer den fjärde onsdagen i oktober och sätter upp sina stånd för oss att spatsera runt bland. Dem säljer allt mellan strumpor, ballonger, godis och disktrasor. Det jag inhandlade var kryddor, strumpor, kokosbollar, vattenpärlor, munkar, gyrosrulle och kolor. Men marknaden handlar inte om vad man handlar utan om en känsla, de flesta har minnen förknippade med marknaden, kanske från när man var liten och gick med mamma, pappa, mormor, farmor eller kompisar. Man minns den där känslan av att hitta nåt man verkligen ville ha och sedan väntan på beslutet, skulle man få det eller inte. En känsla av gemenskap och tradition, det är vad marknaden handlar om, gillar det :). Gick en stund med en kompis, sen moster, kusiner och mamma och sist middag hos mormor o morfar, en bra onsdag.

En annan bra dag denna vecka var fredagen. Dagen spenderades i Linköping på Ikea med mamma och moster. Det inhandlades mängder med värmeljus, en lampa, nya glas (inte för att jag behövde nya utan bara för att dem var fina) och servetter mm. Köpte även ett par nya jeans och en vanlig svart topp. Var en bra dag :). Sen spenderades kvällen med att försöka placera ut lampan så det blev bra, vilket visade sig vara en väldigtväldigt stor utmaning. Fick hjälp av grannen, placerade lampan på alla tänkbara ställen och det blev ändå inte bra. Slutade med att mamma fick komma och hjälpa mig och då hamnade lampan uppepå min bokhylla ihop med lite glassaker, det blev jättebra till slut. 

Lördagen var rolig. Var hemma hos mig och åt med vännen A (sötpotatis, stekt fläskytterfilé, bearneisesås o sallad på babyspenat mm mums). Sedan var vi hos A med några vänner innan vi gick ner till D där Hot Shots spelade. Dem spelar rock, många låtar man känner och kan sjunga med till, dem är även roliga och är bra underhållare. Var mycket folk ute så det var riktigt lyckat! Fast det är klart, fick jag välja så är det väl några av gästerna som jag gärna hade varit utan, av olika anledningar... Apropå det...det pratas endel om hur man beter sig, att man är falsk och snackar skit. Möjligt att jag också upplevs så, men det jag säger om folk kan jag säga till dem. Jag försöker vara som jag är och gillar man mig inte så visst, då behöver ni inte umgås med mig. Men men nu får man ju inte alltid som man vill, och det blev ju en lyckad kväll i alla fall!

Tack vänner, familj, kusiner och syskon för en trevlig vecka!
kram Alexandra