Jaha, så var det helg igen och inte vilken helg som helst utan nyårshelgen. 
 
Veckan har inneburit lunch, promenad och prat med lillebror (äntligen), lunch och terapi med Malin, fika och tre filmkvällar med Tommy, lunch med pappa, Johan och Kerstin, några timmar på fiket med bok och mobil samt en rad promenader (de flesta på sena kvällar på väg hem). Har inte läst ens hälften av vad jag brukar men har fortfarande svårt att fokusera på boken... Väldigt skönt att vara ledig iaf :-D 
 
Igår tvingade Alex till sig middag hemma hos mig. Gjorde rostasfilé med sötpotatismos, fräst rödkål, lök, champinjoner samt tomater i vin, soya och creme fraiche. Efter flera glas rödvin blev det en tripp till krogen för lite mer dricka. Där satt Tommy med några vänner. Blev en bra kväll!
 
 
Idag gick jag till viken för att handla. Mötte Tommy så vi tog en liten promenad och sen blev det två filmer hos honom innan jag fick hem vid 7. Mysigt. Nyårsmiddagen blev oxfilé med frästa champinjoner, rödkål, lök, spenat och granatäpple. Gott! Känns dock ensamt. I år har jag inte ens en katt som sällskap. Minns förra året. Baloo var rädd när det smällde som värst och låg i garderoben då men han låg hos mig typ hela dagen och kvällen. Sen kom han fram när det var sovdags, så mysigt. Att vara hemma känns mycket ensamt...
 
 
Hoppas ni har en trevlig nyårsafton med god mat och bra sällskap. Kram 
Rostas, Sötpotatismos, drinkar, ensamhet, nyårsafton, oxfilé, vänskap,
I torsdags när jag gjorde julskinkan saknade jag Baloo något fruktansvärt. Så van vid att han sitter bredvid mig när jag gör skinkan och sedan hos mig i soffan när jag, vi, provsmakar den. Han brukade få en egen tallrik. XD Tror det är första gången någonsin som jag provsmakade skinkan ensam, innan Baloo hade jag ju Simpson, mamma och Conny.
 
I lördags var det julafton. Brukade älska julen. Inte nu längre. Får ångest. Över allt jag borde, det jag inte gör, det jag gör, människorna jag träffar och de jag inte träffar. Pappa och jag åkte till Eva och syskonen vid typ halv 1 för julmat och paketer. Vi tittade på Kalle, fikade och åkte sen till mamma. Pappa åkte snart hem. Men jag stannade några timmar. Morbror, fru och dotter var där också. Var hemma strax före 8. Tittade på en film och målade i min nya målarbok jag fick av Jens i julklapp.
 
 
 
Igår städade jag lite, slappade i soffan, åt rester hos mamma och sedan väntade jag på lillebror. Har inte träffat Johan över julen så han skulle komma en sväng igår, men det blev inte så, ska försöka få till en träff idag eller imorgon istället. Men blir orolig när han hela tiden ändrar planerna... Men det var ju juldagen och det innebär som vanligt, fest. Strax före 7 kom Alex och en stund senare kom Joppeh, kul att han kom trots att han var nykter och att det bara var jag och Alex här. Vi spelade lite Disney Trivial Pursuit samt Maxiyatzy. Runt 10 kom Sanna och en kompis till henne och vid halv 12 åkte vi ner till restaurangen för dans och mer alkohol. Var kul, mycket folk, till och med trångt på dansgolvet.
 
Fast det var lite jobbig kväll ändå. Såg gamla elever där samt min nya elevassistent vilket ledde till en hel del ångest, plust det faktum att jag inte hunnit vila så mycket. Att verka normal är fortfarande jobbigt... Jaja, var ju kul också, men hade nog behövt bli lite fullare för att ha riktigt kul, å andra sidan kunde det spårat ur fullständigt då :P
 
Skulle ha träffat Malin idag, men blir nog inget för hon har migrän. Ska nog ge mig ut på en liten handlingspromenad istället. Är hyfsat väder, typ 7grader, lite sol och mycket blåst. Märkligt julväder.
 
Hoppas ni haft en bra jul! kram på er
 
Jullov, Oro, drinkar, ensamhet, familjen, julafton, ångest,
Den började inte så himla bra, den här sista veckan innan jullovet. Vaknade i måndags med ont i halsen och rejält förkyld. Gick till jobbet men blev sämre under förmiddagen. Då eleven var sjuk sa Petrus till mig att åka hem. Hade haft ett litet möte med chefen där jag kort sagt att något måste förändras för jag kommer inte orka annars samt att det måste fixas med ny elevassistent. Varit och jobbat betydligt sjukare men kände mig sliten och så förkylningen på det så jag åkte hem. Låg på soffan från elva tills sovdags vid tio. Var skönt. 
 
På tisdagen när jag kom till jobbet, klassen har slöjd första passet, så.hade de skrivit ett gulligt meddelande på tavlan. De är bra söta ibland :-)
 
 
på tisdagar har vi bild sista timmen. Den här veckan skulle de göra klart sin vinterbild samt göra en bild till vikingatiden medan vi lyssnade på musik. Vi har förut arbetat med att teckna med blyerts. Hade behov av terapi så gjorde en egen bild. Ville dessutom visa barnen varför jag påpekar att de ska arbeta med olika pennor och jobba med skuggor. Blir stor skillnad.
 
 
 
Gjorde den efter en bild på Erik. Har tyvärr legat av mig men som en elev sa "det är ju iaf en bebis" :-P 
 
 
Dags att sova inför sista arbetsdagen innan jullovet... Måste erkänna att jag har ångest inför det. Är så trött och så ska man vara glad, spexa inför eleverna, säga adjö till Petrus som blivit både en bra kollega och vän, samtidigt som jag har massa jobb att göra, är orolig inför terminsstarten, när blir det en ny elevassistent, hur det kommer fungera och i vilket fall kommer det bli tyngre för mig första tiden. Mycket oro. Och ångest. Så trött.
Arbetsmiljö, Bild, Oro, Teckna, fasters älskling, lärare, stress, ångest,
Veckan har väl varit som alla andra, typ, men inneburit lite extrajobb också. I måndags hade vi Lucia så då var jag hemma kvart i 8. I onsdags var det obligatorisk julfest. Jättetrevligt med lite julmat och lekar men krävande (tar mer energi än vanligt att vara i sociala sammanhang, gick ifrån några gånger och tog lite luft). Var hemma kl.22. Sen var Petrus ledig i torsdags så då var jag både assistent och lärare. Helt okej dag men så trött efteråt att jag satt i mörkret i personalrummet en timme med min tekopp istället för att jobba. 
 
Så igår bestämde jag mig för att åka från jobbet när jag slutade. Petrus var så snäll att jag fick åka med en bit för att kunna ta första bästa bussen till stan. Handlade lite julklappar och sedan var jag med Filips familj hela kvällen. Åkte hem halv 9. Vi pysslade, pratade, åt pizza, tittade på film och myste med välling. Bror var mest med Chris men Erik var mest med mig. Han satt i soffan, frågade om han ville komma till mig så få kröp han upp i mitt knä. Där satt vi och tittade på "Minions". Satt kvar trots att Chris kom upp. Men när hon gav honom flaskan med välling kröp han över till henne. Faaaast tog bara några minuter så kom han till mig igen. Så himla mysigt blev så glad! 
 
 
 
 
 
Chris och jag pratade en hel del också. Filip var bara hemma en stund för han skulle jobba och sen kom han hem en timme innan jag gick. Men trevligt att ses!
 
Idag har jag softat men nu ska jag ta mig till centrum för lite handel. Sen kanske jag hamnar i Tommys soffa igen. Antagligen, ganska säkert ;-) Vi trivs ju i varandras sällskap och det är skönt för oss båda att slippa vara ensamma några timmar.
 
Önskar er en trevlig lördag! Sista före jul :-o 
 
Jobbet, ensamhet, familjen, faster älsklingar, jobbfest, julklappar, vänskap,
Igår var en jobbig dag. Började tänka på jobbet, på situationer, på vad som ska hända direkt på morgonen. Kände mig stressad och full av ångest hela förmiddagen. Varit så idag också. Så mycket oro... Gått ifrån ett par gånger bara för att vandra runt och andas, försöka kontrollera mig själv...Inte det lättaste.
 

 
Det pockar på min uppmärksamhet. 
Sveper in som en vind.
Växer i styrka.
Blir en hel storm.
Var gång blir jag överrumplad. 
Förstår inte vad som händer.
Blir slagen till marken.
Gråtande faller jag i bitar.
Kämpar för att andas.
Försöker ta mig samman.
Samla ihop mitt patetiska jag och fortsätta.
Fortsätta överleva livet...
 

Psykbryt, ensamhet, mår skit, ångest,
Det började för tre veckor sedan. Alltså, har från och till haft problem, när jag stressat, ätit snabbt, men inte som nu. Var på måndagen efter lunchen som jag kastat i mig som jag fick jätteont i magen. Högt upp, molande värk, tänkte direkt på magkatarr (har ju varit mycket på sista tiden). Började med att jag fick stå böjd över bordet jag har som kateder, sen kände jag att jag inte kunde stå så dubbelvikt drog jag fram min stol och satte mig medan barnen fortsatte läsa högt. Sneglade lite på min assistent Petrus och han tittade oroligt på mig som om han var redo att ringa ambulans. Som tur var blev det snart rast så barnen gick ut en sväng. Då kunde jag sitta dubbelvikt en stund och andas. Kunde jobba resten av dagen men enbart för att Petrus var snäll nog att göra det mesta jobbet, gå runt bland eleverna och kopiera papper. Tog ut komp på eftermiddagen så gick hem direkt efter lektionerna. Den första veckan med problemet blev det inte mycket jobb gjort, tillräckligt för att allt skulle flyta men inget extra som jag hade behövt...
 
Resten av veckan fortsatte så. Smärtan var inte akut längre men ont när jag åt, ont när jag var mätt, ont när jag var hungrig. Gick liksom inte att vinna. Åt nån enklare halsbrännetablett under tre dagar som hjälpt förut, men inte nu. Och ni skulle hört mig, rapade hela tiden, menar hela tiden, hade tur dock att jag slapp uppstötningar, fast ibland kändes det som att jag skulle kräkas istället för att rapa...underbar vecka. På fredagen gick jag till apoteket och köpte en starkare medicin. Den dagen jag fikade med Tommy och åt middag med Lina. Äta går bra men efteråt. Vi hade sällskap hem till min gata och jag som är van att gå ganska fort fick gå mycket långsamt och ändå stanna och stå dubbelvikt några gånger. Sjukt.
 
Ja, sen har det varit så. Jag har inte haft akut ont men molvärk och rapat mycket, dock har det minskat massor under de två veckor jag åt medicinen. Känt tydligt dock att så fort något hänt, som jag stressat, så har besvären blivit värre (den här veckan har jag fått ligga på soffan och vila två gånger för att jag haft ont. Så jag behöver ju inte fundera på varför jag har ont iaf :P (Lite intressant, när jag var hos Malin så pratade vi om lite allt möjligt, så började vi prata om jobbet och då sa hon, nu har du börjat rapa. Sen kom hennes barn och då blev det annat prat och efter några minuter hade jag slutat rapa...) Stod dock att man bara fick äta tabletterna i två veckor så slutade i torsdag, vilket inte var någon bra idé. På fredagen, efter en vecka med mycket kaos, ökade rapningarna och jag hade svårt att stå upprätt efter maten, så igår började jag med en ny kur.
 
Känner att detta med magen har tärt på mig. Liksom en ständig påminnelse om att jag inte mår riktigt bra för tillfället. Känns ännu tyngre. Fördelen dock är att jag på typ två veckor gått ner över tre kg. Jag som i vanliga fall äter när jag mår dåligt kan ju inte det. Ätit mindre mat också så ja, bara att försöka hålla kilona borta och gör ju inget om det försvinner fler, för jag har ju att ta av (dock inte rätt anledning att gå ner i vikt på men skitsamma) :P Så, nu har jag spytt ur mig den skiten också. Era stackare, blivit en klagomur det här, men behöver det så ni får helt enkelt stå ut.
 
Arbetsmiljö, lärare, magkatarr, vänner, ångest,

 
Broken.
Life has given me a beating. 
No worse than anyone else. 
But I'm weak.
So I broke and shattered into pieces.
I've lost my belief. 
I've lost myself.
Broken.
 

Psykbryt, Trasig, bussdikter, dikter, ångest,
Efter några tunga veckor kändes det bra att ta bussen till stan och åka hem till Filip och hans familj för att vara barnvakt. Jag pratade dessutom lite med Chris och Filip om hur jag har det, kändes ovant men bra. Sen åt barnen och jag middag och busade en massa innan det blev dags för pyjamas, de blev inte ens ledsna när mamma och pappa gick. Framför tecknade serier åt vi frukt och popcorn samt drack välling. Så mysigt att sitta där med barnen runt sig och bara mysa. Erik och jag satt en stund där nere innan han somnade, skönt med en sovande bebis i famnen. Sedan satt jag och Bror ytterligare en stund i soffan och myste innan vi lade oss med gosedjuren för att sova.
 
 
 
 
 
Kände ett behov av att hålla mig i gång, mina tankar är inte hanterbara just nu, börjar bara gråta, så när barnen sov tryggt i sina sängar gick jag ner för lite städning. Tog bort all mat, startade diskmaskinen, plockade ner leksakerna i lådan och fixade lite (önskar jag gjorde sånt hemma men det är tydligen inte samma sak). Satte mig vid tv:n och tog några chokladbitar framför två avsnitt av The Walking Dead (smart val när man ska gå ensam till bussen halv 12 på natten :O). Straxt efter 11 kom Chris och Filip hem igen, efter lite prat åkte jag hem. Somnade på bussen och vaknade typ 100m innan jag skulle kliva av, snacka om tur :P
 
Har svårt att vara ensam så i veckan skickade jag ett lite desperat sms till Malin som var så snäll och förbarmade sig över mig. Så i torsdag hämtade hon mig på jobbet och sedan spenderade jag typ 5h hemma hos henne. Fick middag, hundmys och massa prat. Eftersom hon jobbat på skolan är det så lätt att prata med henne då hon vet saker som andra inte kan förstå.
 
Sen igår bestämde jag mig för att börja julhandla så blev en tripp till centrum och iaf tre fyra julklappar fixades sedan belönade jag mig med lite fika. Satt en stund med Lina och hennes mamma. Trevligt, även om det är jobbigt att vara trevlig. Ville inte vara ensam så gick upp till Tommy. Blev som förra helgen, 6h på hans soffa, men denna gången med bara två psykbryt. Så pinsamt att ligga på nåns soffa och gråta, menar vad fan är det för fel på mig?!?!?! Jaja, vi hade det trevligt, mycket prat, lite skratt, lite gråt, kramar, tv och en tupplur, är ju skönt att slippa vara ensam...
 
xoxo 
ensamhet, faster älsklingar, julklappar, vänskap, ångest,