I fredags åkte jag, mina syskon och min pappa till Köpenhamn för en familjehelg. Det är inte så ofta som alla kan träffas samtidigt så roligt att göra något ihop.
 
Fredagen blev mest tåg, gående och så kom vi äntligen till hotellet som låg ett kvarter från Nyhavn. Sedan åt vi lite på en restaurang vid vattnet och tog en liten promenad på Ströget. Innan sängdags blev det några drinkar vid hotellbaren samt lite fotbollsspel.
 
 Fotbollsspelet fick vara med om endel den här helgen. Josse, Filip, Jens och pappa.
 
På lördagen, efter en mumsig hotellfrukost (åh vad jag älskar såna) så åkte vi till Den blå planeten. Det var ett stort akvarium med korallrev, sälar, hajar mm. Är nåt speciellt med vatten, var härligt. Efter det blev det lunch och promenad längs Ströget (igen), vi gick upp i ett gammalt kyrktorn 17våningar och tittade på utsikten. Det var meningen att vi skulle till Tivoli på kvällen men det regnade hela eftermiddagen så vi gick lite i affärer istället. Jag och Jens var inne i en Disneybutik, jag älskar ju tecknat. Det fanns så mycket fina saker! Jag köpte en porslinsmugg med Musse Pigg i Köpenhamn till mamma i födelsedagspresent samt en Monster Inc-nyckelring till mig själv. Var även inne i en Sephora affär ihop med Josefine. Hittade några nya roliga nagelgrejer men blev ingen handel faktiskt (ingen är mer chockad än jag själv). Sedan var vi så trötta att vi gick till hotellet för först lite vila och sedan poker, cider och massa tjatter, riktigt trevligt!
 
         
Färggrant korallrev till vänster och en hammarhaj till höger.
 
Då vi hade det så trevligt blev det inte av att gå ut och äta middag förrän runt nio på kvällen, men det gjorde inget. Vi gick till vattnet igen och hittade en liten källarrestaurang där det fanns plats för oss sex. Jättegod mat! Även om vädret blivit fint under kvällen så var det lite blåsigt och kyligt så vi blev inte långvariga utan gick tillbaka till hotellet för en kvällsdrink innan sovdags. Eller ja, sova och sova...lillasyster hade sovit endel när vi andra spelade poker så hon hade svårt att somna och jag var väl övertrött för vi fick en utbrott av fnitter så det blev en kamp att somna :-D
 
Lördagens restaurang, Jens, pappa, Filip och Johan.
 
Hotellets mysavdelning, pappa, Jens och Josefine samt min pina colada :P
 
Så på söndagen var det dags att åka hem. Vi åkte från Köpenhamn runt tolv, spenderade lite tid på Malmö central, köpte faktiskt två böcker, nya av Dan Brown samt senaste pocketboken av Marian Keyes, nöjd!
 
Det var en mycket trevlig helg, även om det blir lite för många starka och olika viljor ibland men man kan ju inte få allt. Tycker vi alla har skött oss riktigt bra! :-P Var roligt att få tillbringa lite tid med syskonen även om en helg är alldeles för lite. Men även om det är roligt att vara borta så var det ganska skönt att få komma hem, krypa i myskläderna och sätta sig i soffan =D 
Köpenhamn, familjehelg,
Under våren gjorde jag en liten beställning från en ny webshopp, Edgy Polish. Ena lacket har jag visat här, ett grått med glitter och stora hjärtan i. Det jag tänkt visa idag är grönt för idag är det grön onsdag igen hos Karin. Lacket heter Golden Goose från Maisie Shine.
 
Det är ett ljust mintgrönt lack med massa guldglitter i. Det är lättmålat men tyvärr väldigt skirt. Testade det ensamt och efter fyra tjocka lager var det fortfarande för tunt. Detta medförde att jag var "tvungen" att köpa ett lack till för att ha som underlack, stackars mig :P Det närmsta färgmässigt jag kom var nr.602 från Loreal - Perle de Jade.
 
Som ni ser är Loreals lack lite mer åt det blåa hållet men som underlack fungerade det ändå. 
 
              
Här ser ni resultatet. Gillar det verkligen men önskar att det kunde täcka på egen hand för Golden Goose färgen är så himla fin. Tänkte ge er en läskig närbild också (för att se glittret ordentligt).
 
Annars har den här veckan inte varit direkt arbetsam. I måndags klev jag inte ur sängen förrän kl.14, bara för att visa att jag inte behövde för det var min första semesterdag! Låg där med en kelig katt och läste i min bok i 2,5h, ljuvligt! Igår kväll gick jag och Susanna ner till centrum för att äta middag och prata, längesen så verkligen trevligt. Idag blir det lunch med Alex och så tvättning på eftermiddagen, en av dem sakerna ser jag mer fram emot än den andra, gissa vad :P
 
Edgy Polish, Golden Goose, Perle de Jade, grön onsdag,
Början på midsommaraftonen var inte bra, det blåste, kändes kyligt och när vi åt sill och potatis så regnade det. Vi hade tur att vi fick plats på altanen. Men sedan hände någonting. Helt plötsligt upphörde regnet, vinden mojnade och molnen skingrade sig. Eftermiddagen och kvällen blev helt underbart vädermässigt. Riktigt nice! Här kommer midsommarftonen skildrar i bilder =)
 
          
Midsommarnaglar!
Under makrill och juice ligger en laxmoussetårta i press. Nytt recept så orolig för den...
...men så här blev den, mumsig! Ett recept från tidningen Amelia, bytte dock ut löjrommen till kallrökt lax. Det är kavring, philadelphiaost, creme fraiche, rödlök, ost, dill och kryddor.
Moster blev sjuk och Connys faster stannade hemma. Men vi andra hade det trevligt!
Från höger: mamma, Connys dotter Elin, Conny mammas man, Tobias Elins pojkvän, Connys mamma och så min mormor och morfar =)
Blev så fint att vi satt ute i flera timmar. Ljuvligt!
Middagen: grillade flankstek som vi sedan skar i tunna skivor och lade i en finhackad röra av svarta och gröna oliver, inlagd vitlök, syltad ingefära, smågurkor, soltorkade tomater, fisksås, lime, balsamicovinäger, olja, lite vatten samt salt och peppar. Till detta åt vi potatissallad, grillad sparris och en kall sås med örter.
Sist men inte minst, en bild på det jag drack hela dagen: bål gjort av smultronvin, lemonlimeläsk, kolsyrat vatten, is samt bitar av jordgubbar och lime. Ååååhhh det var gott =)
 
Hur var er midsommar? Hoppas ni hade lika tur med vädret som vi =) Nu ska jag fortsätta denna slöa lördag med att läsa och vänta på regnet...tur stegtävlingen är avslutad :P
 
Amelia, midsommar, nail art blommor,
Idag mina damer och herrar arbetade jag min sista dag innan semestern! Wohooo!!
 
Dagarna efter att eleverna slutade har mestadels ägnats åt att rensa och städa (eller för vissa av oss...), endel har bytt klassrum vilket gjort att det varit lite kaosliknande i korridorerna. Under tisdagen och onsdagen har jag mestadels arbetat i skolans bibliotek. Jag har gallrat lite, känns inte relevant att ha trasiga böcker från 60-talet när man kan köpa nya böcker som eleverna faktiskt vill läsa (men fått kämpa för vissa böcker har blivit tillbakaplockade igen...) samt flyttat om så det blivit mer plats på hyllorna. Hann tyvärr inte med faktaböckerna, där är det lite lätt kaos men det får jag väl fixa i höst.
 
I tisdags hade vi lite personalfest. Vi var hemma hos en kollega som ska byta arbetsplats. Det blev grillad korv, potatisgratäng och sallad, några lekar och så kaffe och kaka. Trevlig kväll!
 
Ikväll har jag förberett morgondagens mat. Jag har gjort en laxmoussetårta samt mazarinformar. Nya recept så får väl se hur det blir imorgon :P
 
Höll på att glömma, tappa-tävlingen är avslutad! 50 dagar senare har jag gått 685km med ett stegsnitt på 16098 (inte en enda dag under 10000). Nöjd med min insats faktiskt, gör ju inget att jag gått ner ett kilo också (även om det borde varit 10kg :P).
 
Nu ska jag korka upp en vinflaska och lyxa till det med ett glas för att fira in semester! :-D
semester, tappa.se,
Igår var jag väldigt uttråkad. Dagen började bra med fika och lite shopping i centrum med mamma och hennes man. Men sen...kom mig liksom inte för att göra något ordentligen men ville inte bara vara hemma heller. Det blev en rad småsaker, smaksatte olja, kokade eget iste, diskade och skrubbade diskhon (alla som känner mig vet att diskar/städar jag frivilligt då är det illa :P ).
 
Småflaskor med olja: vitlök+peppar, oregano+dragon samt chili+peppar.
Iste blev det också med en blandning av rött te med citrongräs samt grönt te med skogsbär.
Blev inte så fint så ingen bild men gott blev det =)
 
 Vallmon har börjat slå ut i helgen. Olivträdet växer bra.
 Har dragon och oregano. Krusnejlikan är så himla söt!
 
Och så här har mina naglar sett ut, kortet är tagit efter 3 dagar så det ser lite slitet ut. Men tycker naglarna såg ut som godisar. Gjorde mig glad =) Nu är det snart sovdags för jag har en vecka kvar att jobba, sen är det sommarlov även för oss lärare, jippi!!
 
 
målat naglarna, smaksatt olja, örter,
Igår rensade vi och städade på skolan. Först var jag i mitt klassrum och sedan i källaren. Herremintid vad vi slängde i containern som blivit ditkörd. Vi slängde påsvis med gamla läroböcker, tänker att vi lär nog inte vilja använda böcker från 1960-talet igen. Usch vad mycket som blivit sparat... Det roligaste vi hittade var en kartong med en julkrubba. I kartongen låg även ett vikingaskepp, lite nyfiken på kopplingen :-)
 
Måste erkänna att idag är jag lite öm i kroppen efter allt bärande och slängande. Så känts ganska skönt att mestadels fått sitta still idag, för idag har vi kämpat med schemat. Ojojoj vet inte varför det är så svårt för mig men tid tar det och fel blir det alltid. Tror jag tänker för mycket, vissa lägger bara ut minuter, svenska varje tid varje dag matte likaså. Medan jag istället vill variera tiderna för ämnena och försöka få schemat lite annorlunda. Men till slut blev jag klar så åkte hem redan vid 1. Skönt!
 
Kvällen har jag spenderat ihop med Alex. Vi skulle ha grillat men varit en del regn igår och idag så vågade inte chansade. Blev mat i köket istället. Jag lagade flankstek, sötpotatismos och rödvinssås med lök och trattkantareller. Till efterrätt blev det jordgubbar, melon och chokladfondue. Det var riktigt mumsigt =)
 
sol och klarblå himmel
grönt gräs och doftande blommor
sommar
grilla och äta glass
ljusa kvällar och ljumma vindar
sommar
snart är det dags för semester
Idag har skolan varit på vandring runt en sjö, det var jättefint med ängar, blommor, träd och sjön. När vi kom fram grillade vi korv, några badade och så hade vi lite samarbetsövningar. Lagom varmt. Var en riktigt bra dag!
 
Värsta var att när vi kom tillbaka till skolan var det dags för fotbollsmatch mot 6orna. Flera av dem tränar fotboll så vi var oroliga och dem var övertygade om att de skulle krossa oss. Dem vann, men bara med 2-1 och deras målvakt fick verkligen jobba, rena oturen att vi inte fick in fler mål (eller vi och vi, i närheten av målet var jag aldrig). Efter allt detta var jag rejält mör i kroppen så ikväll har det inte hänt mycket här hemma direkt.
 
Men eftersom det är skolavslutning imorgon så var jag ju tvungen att göra mina naglar lite somriga. Förresten så var en kollega här i måndags för hennes dotter ville ha blommor på naglarna och jag lovade att fixa det. Var roligt att göra på någon annan, och hon var helt nagellackstokig så det var lite extra kul. Hon tittade på min samling med typ 80 lack som står på ett glastårtfat och bara wow!
 
Ja här kommer mina naglar iaf. Blev inte jättenöjd men ser lite roligt ut inför skolavslutningen imorgon =) (kan inte fatta att det är avslutningen imorgon, herregud vad fort de sista veckorna har gått...)
 
nail art blommor,
Det är längesen jag skrev om någon bok, inte för att jag inte läst utan det har bara inte blivit av. Men nu har jag läst en bok som verkligen grep tag i mig och som jag vill dela med mig av.
 
Måste erkänna att jag har inte varit jätteförtjust i Jonas Gardells arbeten förut. Vi läste "En komikers uppväxt" under en kurs i svenska på universitetet och jag tyckte den var...hemsk, inte elakt hemsk utan bara att jag förstod den inte. Sett några stand-up-grejer han gjort och dem har jag tyckt är okej. Men när han var med på ett tv-program och visade den seriösa, allvarliga sidan, då blev jag en Gardell-älskare.
 
"Torka aldrig tårar utan handskar - del 1. Kärleken" är boken jag precis läst ut. Det är en verklighetsbaserad bok där Gardell skriver om sig själv och sina vänner, om livet som homosexuell, om kärleken och om döden. De två främsta personerna i boken är Rasmus och Benjamin. Rasmus som precis kommit till Stockholm från en liten håla där han under hela sitt liv varit utanför och mobbad. Benjamin är ett Jehovas vittne som försöker hålla sig på rätt väg i livet för Jesus samt för sin familjs skull. Titeln är lite speciell och i boken får man läsa om en sjuk man som gråter, och om en sköterska som av medlidande torkar dem tårar som rinner nedför hans kind, bara för att få skäll av en annan sköterska. Man får aldrig torka en sjuk människas tårar om man inte har handskar...
 
Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren,
bland de människor som har sina liv här.
I en stad där de flesta fortsatte att leva sina liv som om
inget hänt började unga män insjukna, tyna bort och dö.
Jag var en av dem som överlevde.
Det här är min och mina vänners historia. (baksidestext)
 
 
Alltså flyttade man från landsorten till anonymiteten i
storstaden, där chansen att möta likasinnade var oändligt mycket större.
Överallt ifrån kom man.
Som en sorts pilgrimer. Sökande. Törstande.
Som gjorten törstar efter bäckens vatten.
En och en kom man. För att förenas, bli fler, bli lite mindre ensamma.
Man bröt upp från sin födelseort, sin familj och sitt gamla liv,
för att börja ett nytt, friare, sannare liv i Stockholm. (s.86)
 
Gardell skriver engagerande, drivande och poetiskt samtidigt som enkelt. Efter att ha läst boken är jag en bättre människa för jag förstår lite mer av någonting som är dolt för mig. Jag har fått insyn i en värld jag inte tillhör. Men samtidigt så känner jag igen den världen. För en del av den, delen med ensamhet, utanförskap och sökandet efter likasinnade, den biten delas av många, även av mig. Det finns två delar kvar att läsa, och dem kommer jag läsa snarast, för även om det är en hemsk historia så är det även en historia om kärlek...
Jonas Gardell, Torka aldrig tårar utan handskar,
Eftersom jag varit sjuk hela helgen och blev matt av att handla igår så bestämde jag mig för att vara hemma idag. Känner mig helt klart piggare så jag har orkat dammsuga och bokat tvättid, men känner mig matt och genomförkyld så tur jag var lite ego och sjukanmälde mig, för en hel jobbdag hade aldrig gått.
 
Men eftersom jag är hemma denna fina måndag tänkte jag att jag skulle delta i nagelvärldens Blå Måndag hos Lindas Nailorama om jag får. =) Jag köpte nyligen ett Sugar Crush-lack från Isadora. Det är ett lack med sandliknande matt yta precis som Sandlacken OPI har gjort. Det jag tänker visa är Ocean Crush nr.128.
 
                    
 
                 
 
Det är ett jättefint blått lack med grönt skimmer. Detta är två lager. Lättmålat som de flesta av Isadoras lack. Passande namn då det verkligen känns som det är ett havs-lack, ser palmer, vatten, sandstrand och sol framför mig. Var lite svårt att fånga färgerna och ytan på lacket. Haft det på i fyra dagar nu och jag kan inte sluta titta på mina naglar. Älskar det!
Blå Måndag, Isadora, Ocean Crush,
I fredags var ja så glad på fm. Solen sken, det var fredag, jag skulle åka o hälsa på en kompis och hennes månadsgamla bebis och det var timmar kvar tills helgen började. Sen började näsan rinna och jag nös som en galning. Var helt övertygad om att det var molnen av pollen som svajade över skolgården som gjorde det. Men för säkerhetsskull höll jag mig lite på avstånd från människor, speciellt minimänniskan.
 
Sen på kvällen, usch. Jätteont i halsen och lite feber. Så fredagskvällen och lördagen sov/vilade jag mest hela tiden. Tittade på tv, såg film, åt glass och sov. Kan ju vara ett jättehärligt sätt att spendera en helg på, om det är ett eget val, inte när man är sjuk. Men det är ju inte mycket man kan göra åt det...
 
En rolig sak hände dock. Skrev på facebook att jag var sjuk och att gåvor som lunch, middag, glass och bakelser gärna fick lämnas utanför min dörr, bara att ringa på. Sen på kvällen ringde på min dörr. När jag kom dit var det ingen där. Men det stod ett paket glass på golvet. En granne och vän hade varit och lämnat det till mig. Supergulligt tycker jag!
 
Idag mår jag lite bättre, men att åka och handla var verkligen en pärs. Ingen feber men genomförkyld och matt. Har för tillfället en lång diskussion med mitt samvete om jag ska jobba (tänka på andra) eller stanna hemma (tänka på mig själv) imorgon. Svårt... Måste dock säga att jag hoppas egot vinner den här gången :P
 
Nu blir det en fryspizza till middag.
Hoppas ni haft en bättre helg än mig!