Midsommar!!

0kommentarer

Början på midsommaraftonen var inte bra, det blåste, kändes kyligt och när vi åt sill och potatis så regnade det. Vi hade tur att vi fick plats på altanen. Men sedan hände någonting. Helt plötsligt upphörde regnet, vinden mojnade och molnen skingrade sig. Eftermiddagen och kvällen blev helt underbart vädermässigt. Riktigt nice! Här kommer midsommarftonen skildrar i bilder =)
 
          
Midsommarnaglar!
Under makrill och juice ligger en laxmoussetårta i press. Nytt recept så orolig för den...
...men så här blev den, mumsig! Ett recept från tidningen Amelia, bytte dock ut löjrommen till kallrökt lax. Det är kavring, philadelphiaost, creme fraiche, rödlök, ost, dill och kryddor.
Moster blev sjuk och Connys faster stannade hemma. Men vi andra hade det trevligt!
Från höger: mamma, Connys dotter Elin, Conny mammas man, Tobias Elins pojkvän, Connys mamma och så min mormor och morfar =)
Blev så fint att vi satt ute i flera timmar. Ljuvligt!
Middagen: grillade flankstek som vi sedan skar i tunna skivor och lade i en finhackad röra av svarta och gröna oliver, inlagd vitlök, syltad ingefära, smågurkor, soltorkade tomater, fisksås, lime, balsamicovinäger, olja, lite vatten samt salt och peppar. Till detta åt vi potatissallad, grillad sparris och en kall sås med örter.
Sist men inte minst, en bild på det jag drack hela dagen: bål gjort av smultronvin, lemonlimeläsk, kolsyrat vatten, is samt bitar av jordgubbar och lime. Ååååhhh det var gott =)
 
Hur var er midsommar? Hoppas ni hade lika tur med vädret som vi =) Nu ska jag fortsätta denna slöa lördag med att läsa och vänta på regnet...tur stegtävlingen är avslutad :P
 
Amelia, midsommar, nail art blommor,

Kommentera

Publiceras ej