Jul

0kommentarer

Kan inte fatta att julen är här och nu nästan över. Tycker hösten gått fort (men samtidigt långsamt, hur nu det går ihop). Förra veckan kom en kär vän på besök, B tog sig den långa vägen hit för att umgås lite med sina viken-vänner. Har saknat honom väldigt mycket, han vet nämligen väldigt mycket om mig och ibland behöver man umgås med såna människor, finns inget falskt eller konstlat utan bara ärligt. Hoppas det inte ska ta alltför lång tid innan han kommer tillbaka.

Julveckan var fullspäckad, förutom måndagen då jag inte orkade göra nånting utan låg i soffan och läste mest hela dagen. Det har varit julklappshandel, mathandel, inläggning av sill, marinering av revbensspjäll mm. Kvällen före julafton gjorde jag skinkan och grillade spjällen samt fixade jansson mm till ett litet julbord som mamma, hennes man, jag samt katterna mumsade i oss. Sedan blev det den årliga visningen av "Tomten är far till alla barnen", älskar den filmen. När dem gått hem (till Baloos glädje, för han var sååå trött på lilla Alva vid det laget) var jag tvungen att slå in julklappar, så somnade inte förrän ungefär 4 på morgonen.

Julafton började vid 9 med frukost hos mamma, mat med syskon, mammanr2 samt pappa för att sedan bli en lugn kväll hos mamma med mormor och morfar mfl. Dagen förlöpte väl, inga större problem, vilket vi tackar för. Fått en resa till Rom, presentkort som ska bli ett par nya glasögon, tvål, middag för 2, smycken, lykta m.m. (ger man presenter till 20 personer så får man en hel del tillbaka =D ). En julklapp som vi har utnyttjat ikväll var ett biobesök som vi syskon fick av lillebror F och hans flickvän K. Vi såg "Avatar". Den var jättebra. En film som tog upp hur människors girighet leder till förstörelse, men den var även fin och romantisk, visade på naturens balans och kärlek. Förstår dock inte hur någons hjärna kan skapa en sådan otrolig film, en helt ny värld, nytt språk, nya människor, varje liten blomma var ny. Vackert.

Hoppas ni haft en bra jul!
kram
<3
Alexandra

Kommentera

Publiceras ej