satt betyg för första gången...

0kommentarer

Då kan man fråga sig vad den här veckan har bjudit på.... Ja, framförallt arbete, mycket sådant. Har suttit med betygen hela veckan. Är ju första gången jag sätter betyg och det är inte lätt kan jag säga...önskar det fanns lite mer tydliga direktiv. T.ex. så står det i Lgr-11 i  kunskapskraven för år 6 i svenska så här:
                   E - Eleven kan skriva olika slags texter med begripligt innehåll och
                         i huvudsak fungerande struktur samt viss språklig variation.
                   C - Eleven kan skriva olika slags texter med relativt tydligt innehåll och
                         relativt väl fungerande struktur samt förhållandevis god språklig variation.
                   A - Eleven kan skriva olika slags texter med tydligt innehåll och
                        väl fungerande struktur samt god språklig variation.
 
I alla ämnen är texten så här, otydliga formuleringar där man hela tiden får fundera på vad de vill säga. Kan säga att dessa i svenska är ändå hyfsat enkla. Vissa går knappt att förklara för eleverna. Och där sitter man som lärare och ska värdera deras kunskaper för att kunna ge dem sina betyg. Dessutom måste en elev klara alla bitar i A, C och E för att få det betyget. Så t.ex. om en elev klarar gymnastiken jättebra, både teori och praktik, men inte kan simma, då kan eleven inte bli godkänd för på E-nivå måste man kunna simma 200meter.
 
Jaja, nu är de satta iaf och det är bara att hoppas det känns rätt.... Så jobbat har jag gjort, långa dagar, måndag, onsdag till fem, tisdag till sex, torsdag till sju (vi hade öppet hus och lucia) och idag fredag till tre. Satt även två timmar förra lördagen så det har blivit femtio timmar den här veckan. Ändå finns det massor kvar att göra...
 
Nej, dags att gå och lägga sig. Ska upp ganska tidigt imorgon för att åka till stan och köpa julklappar (vet inte vad dock :P). Ska även äta lunch, sushi, med två av mina syskon. Ska bli trevligt!
 
godnatt
 
Den svenska björnstammen, julklappar, kunskapskrav, lgr 11,

Kommentera

Publiceras ej