Simona Ahrnstedt

0kommentarer

En kollega till mig har hittat en triologi av en ny författare Simona Ahrnstedt. Hon skriver historiska romaner med väldigt mycket kärlek. Triologin handlar om samma slott men i tre olika tider med olika personer.
 
Männen är starka, hårda men känsliga under ytan och vana vid sin egen väg. Kvinnorna är starka, intelligenta, oskuldsfulla och har det besvärligt på något sätt. Det är inte rakt berättade böcker, alltså väldigt enkla, utan det är mycket svårigheter som ska övervinnas. Men det är rejäla kärlekshistorier med riddare i rustning, dock en smutsig och lite rostig sådan :P
 
Överenskommelser 
Slutet av 1800-talet. Seth Hammerstaal, eftertraktad rik ungkarl, träffar Beatrice Löwenström som bor hos sin farbrors familj, för första gången på operan. Han blir betagen av denna kvinna som är intelligent och frispråkig. Men personer i hennes närhet har fattat besluten om hennes liv bakom ryggen på henne.
 
Betvingade  
Mitten av 1300-talet. Den strikt uppfostrade Illiana Henriksdotter blir bortgift med Markus Järv, en hård krigare med en svår barndom bakom sig. Det enda de är överens om är att de inte vill ha varandra.
 
De skandalösa
Slutet av 1600-talet. Den rike greven Gabriel Gripklo kommer tillbaka till Sverige efter lång tid utomlands för att hitta sig en fru. Magdalena Swärd, den evige ungmön, blir anställd som förkläde till en av de många unga kvinnor som ska bo på grevens slott i sökandet efter en fru.
 
 
Igår gjorde jag ett uppehåll i min andra bok (Diana Gabaldons serie om Jamie och Claire) för att läsa tredje och sista delen "De skandalösa" som jag fick låna av min kollega. Upphållet blev inte långt för från igår förmiddag till ikväll har jag läst hela boken 330sidor. Mycket bra!
 
Fantastiska böcker, lättlästa och man kommer till en helt annan värld (vilket kan kännas väldigt skönt) där man blir omhändertagen och älskad... Det finns kärlek, historia, humor och stor känslighet. Verkligen en värld att drömma sig bort till :D
 
Betvingade, De skandalösa, Simona Ahrnstedt, Överenskommelser,

Kommentera

Publiceras ej