Earth Hour 2014

0kommentarer

De senaste åren har jag deltagit i Earth Hour. Det är en manifestation skapad av WWF som går ut på att man släcker ner i sitt hem en timme en gång om året för att visa att man vill kämpa för en bättre värld och miljö. Årets budskap från WWF är BBBB - Bilen (fossilfria transporter) Biffen (halvera köttkonsumtionen) Bostaden (förnybar energi i hemmen) och Börsen (klimatsmart pensionssparande).
 
Under fredagen hade jag och min klass en hel Earth Hour-dag dvs inga lampor på i klassrummet, elevdatorerna avstängda och vi arbetade med energi samt bra miljöval. Att ha lamporna avstängda var elevernas förslag vilket jag tyckte var kul!
 
Så när klockan slog 20.30 igår släckte jag alla lampor, stängde av tv:n, tände lite värmeljus och lade mig i soffan. Var rofyllt!
 
För mer info och bilder se wwf.se.
 
Vad har hänt annars i helgen...? I fredags kväll kom Linda förbi vid elva. Hon skulle skjutsa hem folk efter en fest så vi pratade och såg lite på tv ett par timmar. Igår hade vi svenssons-fika hos moster, sen gick jag lite ärenden innan jag gick hem för en stund i hänggungstolen ihop med en bok. På kvällen blev det lite jobbigt så tog med grannhunden för en promenad. Blev en riktig ångestpromenad...ett tillstånd som fortfarande håller i...
 
Dags för lite tv, cola och något fint nagellack.
Hoppas ni haft en bra helg!
BBBB, Earth Hour, WWF,

Kommentera

Publiceras ej