jobbstart

0kommentarer

Helt sjukt vad fort sommaren har gått! Nu har jobbet börjat igen och man märker snabbt hur hösten närmar sig, kallt om nätterna och regn var eller varannan dag...blä... Varit regn och åska både tisdag och onsdag, i tisdags var det riktigt mycket, blev tre omgångar med oväder och på eftermiddagen haglade det t.o.m. rejält. Men Lina och jag hade tur, för när vi träffades för mat, promenad och glass var det soligt och fint. =)
 
I tisdags hade vi fortbildning i svenska, föreläsning samt grupparbete som startar upp årets svenskalyft. Åsa Elwér från Linköpings Universitet pratade om läsförståelse och hur komplext det kan vara. Men höjdpunkten den här veckan har varit den här dagen.
 
Blev en heldag med engelska då vi startade upp ett år med skolutveckling i hela kommunen som ska handla om Visuellt Lärande. James Nottingham kom och föreläste för oss, han har sin utgångspunkt i John Hattie's forskning där han graderar hur mycket olika saker påverkar eleverna. Vi kan t.ex. få större framgång i skolan genom att lära barnen ge sig själva feedback, att tydliggöra för dem vad vi förväntar oss av dem samt ge bra kommentarer, inte bara betyg. James var lätt att lyssna på trots att allt var på engelska, han gav mycket exempel ur verkligheten vilket gjorde honom intressant och rolig. Bra dag!
 
rekommenderar boken:
Utmanande undervisning i klassrummet: Återkoppling ansträngning utmaning rekreation (häftad)
 
#skolanförst, James Nottingham, John Hattie, Linköpings Universitet, Åsa Elwér,

Kommentera

Publiceras ej