De som känner mig vet att jag har grym beslutsångest, kan vela i evigheter över ett litet skoinköp och oftast blir det att jag struntar i det. Idag chockade jag faktiskt mig själv!
 
Min dataskärm slutade fungera strax före jul så blev tvungen att koppla den till tvn för att kunna surfa. Kände direkt att jag ville köpa en ny dator men ojoj det var inte det lättaste, finns ju hundratals olika typer därute i verkligheten :P Idag följde jag med pappa till ett lokalt nyöppnat företag och dem hade en enda dator hemma (kunde ta hem vilken jag ville) och redan efter tio minuter bestämde jag mig. Jag köpte den! Jippi!  Det blev en Lenova (gamla IBM) med windows 8, köpte även till office-paketet. Allt som allt blev det 5500kr (kunde säkert fått det billigare i stan men skönt att kunna handla på hemmaplan). Tycker det var ett kap faktiskt, fick med en väska också :D
 
Så nu sitter jag här i soffan (jag kan surfa från soffan igen!!) med min nya bebis (med min fyrbenta bebis snarkandes bredvid mig). Försöker lära mig allt nytt, kan konstatera att windows 8 är inte min vän just nu :P
 
Imorgon ska jag försöka flytta över allt från gamla datorn, lär bli en utmaning ;-)
godnatt i snöyran xoxo
 
 
lenova, windows 8,
Den här måndagen är inte bara stormande yrande vit utan den är blå också. Deltar inte så ofta i Blå Måndag hos Tove men nu har jag ett nytt lack som jag vill visa.
 
Det är ett lack som depend kom med i höstas, nr.387. I flaskan ser det blått ut men på nageln har det en hel del grönt i sig vilket inte syns här. Tänk vilken skillnad ljuset kan göra. Lacket är spräckligt vilket jag gillar, kul med en ny typ av färg.  =) Vill ni se fler blå manikyrer så titta in hos Tove varje måndag!
     
 Boken är "Samtal med mig själv" av Nelson Mandela
 
Förutom att jag gillar mitt nagellack så har dagen inte varit speciellt kul. Känns som det sket sig redan i starten liksom med snö och blåst, så kommer jag till jobbet och då ringer en kollega och sjukanmäler sig. Jag och idrottsläraren skulle åkt till ishallen med min klass men han fick åka själv med dem så fick jag gå in och ha den andra klassen. Inte jättekul direkt. Försvann även en timmes planering. Men vad ska man ha planeringstiden till vi har ju inget att göra iaf vi lärare. ;-)
 
Nu är det dags för soffläge!
Ha det bra därute i blåsten!
 
Blå Måndag, Depend 387,
Dagen började mycket tidigare än jag önskade men så är det när man ska träffa släkten. Mamma, Conny, moster, mormor, morfar och Connys mamma tog en fika ihop. Sen blev det hem för en rejäl städning, mamma2 ringde nämligen och föreslog att vi skulle träffas. Slängde rejält med källsorterat material, dammsugade, torkade köksgolvet, skrubbade diskho, bänk och spis. Kändes bra efteråt. Förutom det faktum att trots att jag städat var det ju ändå inte rent, finns ju hur mycket som helst att göra. Skulle behöva flytta så det blir grundligt städat men det vill jag ju inte :P
 
När Eva kom tog vi en promenad och så åt vi sallad med avokado, kyckling, fetaost, mango, granatäpple mm, mumsigt. Sen blev det kaffe, choklad och prat i två timmar :D
 
Och så nu sitter jag här framför datorn på min pilatesboll, lyssnar på musik och funderar på vad jag ska göra. Har sett en film och orkar inte se en till. Kanske blir lite nätshopping istället. Skulle vilja ha något nytt att ha på mig nästa helg när vi ska gå ut men det är inte lätt att hitta nåt som passar mig tyvärr. Meeen blir nog att göra ett försök och funkar inte det kan man ju alltid köpa ett eller två nagellack :P
 
godnatt
Inte för att jag skriver så ofta, men det var inte meningen att det skulle ta fem dagar. Oops. Blir mindre surfande för mig nu när jag måste koppla dagorn till tvn. Jobbigt att sitta på golvet med datorn i knät och stirra uppåt. Måste verkligen få arslet ur vagnen helt enkelt och köpa en ny dator. Tänk att det ska vara så himla svårt!
 
Jaja, nu är jag här iaf :D Idag är det torsdag och det är snart dags för helg igen, jippi. Idag gick jag dessutom tidigt från jobbet,  brukar vara kvar till fem eller iaf kvart över fyra så att gå tio i tre kändes lyxigt. Gjorde det för att jag skulle träffa några kollegor för en fika. Alltid trevligt! På tal om fika så ska jag ta en imorgon också men då med Alex och hennes lille Vilgot. Fast det är klart, vi har planerat att ta en promenad också ;-)
 
Har tyvärr fortfarande ont i min hand och nu värker den lite så dags att lägga ifrån sig datorn.
Önskar er en trevlig helg :-)
Den här veckan har det snöat många timmar, men som tur är har det varit väldigt små flingor så det har i slutändan inte kommit så jättemycket snö. Men tillräckligt. Det värsta är halkan. Först asfalt, sedan regn på det som frös till och så moddig snö uppepå, underbar kombo. Det som verkligen talar för att vi ska ha snö på vintern är ju att det blir sååå mycket ljusare och trevligare. Det har varit så himla mörkt och tråkigt så snön piggar upp rejält. Inte bara att det blir ljust, det blir även mycket finare. Grenar tyngs ner av snön, kristaller som glimmar och alla hundratals olika färger snön kan ha, mysigt!
 
Något som inte känns så mysigt är min hand... Fick ju ont i den i december när det var lite tumult på jobbet och det har fortfarande inte gått över. Nästan så det känns som tvärtom, att det har blivit värre. Men det har jag i och för sig en förklaring till. I början var handen öm och sedan hade jag jullov, detta gjorde att jag inte använde handen så mycket. Men nu när man jobbar igen så blir det ju att jag behöver använda handen, skriva på tavlan, skriva i kalendern, bära en dator, lyfta böcker...vilket gör att handen värker. Inte en jättestor smärta men det känns nästan hela tiden. Känner att det tär väldigt mycket på mitt humör....jobbigt... Läkaren sa ju att det var en presskada på senorna, deras fästen samt skenorna de ligger i och att det skulle läka av sig självt. Glömde dock fråga hur lång tid det skulle ta....
 
Nej, nu ska jag ta och gå tillbaka till soffan, tvn och boken nån timme till innan det är dags att fixa till sig lite. Mamma+man, moster och jag ska nämligen gå ut och äta ikväll.
Önskar er en trevlig lördagskväll :D
Onsdag igen med allt vad det innebär, sovmorgon, möten på jobbet (kändes som bortslösad tid idag...) och så är den ju grön också. Fast med all snö som fallit så är den vitvitvit.
 
Nagellacket jag har på mig för tillfället, och som jag hoppas Karin godtar till sin Gröna Onsdag, är Indigo Illusion. Det är ett duokromt lack från Nubar. Illusion är verkligen ett bra namn på det för ena sekunden ser det lila ut, sen är det grått, så är det glittrigt, lite rosaglänsande och sen ser det grönt ut. Väldigt vackert! Men då jag haft lacket på sen i söndags så har det mist sin glans (men finns många fina bilder på nätet).
 
           
Det är lite tunn formula men ändå lätt att måla med. Har inte tyckt att lacket sett blått ut så jag funderade lite över namnet, men på några av bilderna är det jätteblått. Som sagt, Illusion :D
 
Att jag som vanligt hade min hemnyckel i jackfickan var också en illusion så innan jag gick hem fick jag gå till mamma för att hämta min reservnyckel. Mycket irriterande! Men dem kom snart hem och jobbnyckeln förpassades från jackfickan till väskan där den hör hemma.
 
Nu blir det tv en liten stund innan det är dags för sängen. Min söta misse har redan lagt sig där, så gulligt. Han har blivit en riktig sängkatt så här på äldre dar, hur mysigt som helst :D
 
grön onsdag, indigo illusion, nubar,
Då var årets första bok utläst. Det blev Dan Browns senaste "Inferno" som fick påbörja läsåret 2014 för mig. Har läst de sex böcker som har kommit ut på svenska och jag har inte blivit besviken någon gång. Brown håller ett högt tempo i sina böcker, det händer mycket och samtidigt får man lära sig mycket (önskar jag stanna till lite oftare för att kunna lära mig mer men det är ju så spännande att det går ju bara inte).
 
"Inferno" handlar om jakten efter en man som vill bevara jordklotet och människorna därpå genom att helt enkelt ta livet av en tredjedel av människorna. Hna förklarar detta med att befolkningstillväxten är alldeles för stor och jorden resurser kommer inte att räcka till utan jorden kommer att gå under. En skrämmande tanke tycker jag samtidigt som även jag kan se att det finns stora problem med den ökande befolkningen och vårt bristande ansvar för vår värld. Nåja, när vi först träffar professor Langdon i denna bok är han på sjukhuset med minnesförlust, allt han har är mardrömmarna som jagar honom.
 
Boken, precis som Browns andra böcker, har korta kapitel och en snabb historia som gör att man drivs framåt i berättelsen med stor hastighet. Det finns mycket tänkvärda saker i böckerna och man får mycket konsthistoria med sig på köpet. Då jag inte varit på dem platser som beskrivs i boken var det lite roligt att slå upp bilder på nätet för att se och förstå var huvudpersonerna befann sig. Gillar författare som gör mycket efterforskningar och använder sig av fakta och historia i sina böcker. Visst finns det negativa saker att säga om Brown och hans böcker, men jag gillar dem verkligen. Har ni läst någon av dem?
 
 Gåtornas palats (1998)          Änglar och demoner           I cirkelns mitt           Da Vinci-koden          Den förlorade symbolen         Inferno
 
Jag har dock inte läst böckerna i denna ordning för den som blev Browns genombrott i Sverige var "Da Vinci koden". Först därefter slog de andra igenom och av dem först "Änglar och Demoner".
 
Årets andra bok för mig blir "Samtal med mig själv" som består av anteckningar, brev m.m. skrivna av Nelson Mandela.
 
 
Dan Brown, Inferno,
Alltså jag är ingen snömänniska men att vårlökarna kommer upp och att regnet öser ner är inte speciellt uppmuntrande i januari. Menar risken är ju att snön och kylan kommer så dem stackars lökarna dör och vi slår halvt ihjäl oss på den snötäcka isgatan. Dock måste jag säga att ett rent vitt snötäcke under vinter gör tillvaron sååå mycket trevligare. Kraven är egentligen inte så stora, eller :P Torrt väder, kyla, tjäle, några decimeter snö, sol och så får det vara så i två månader och så blir det vår :D
 
Nåt som dock kan muntra upp i detta mörk regnväder är ett färgglatt nagellack! Tänkte, för första gången i år, vara med på Princessemmas Pink Thursday, titta in för fler rosa humörhöjare!
 
Lacket jag visar är nr.367 från Depend (sommarens kollektion?) som jag fick i julklapp av kära Alex. Det är ett hallonrosa lack med blått skimmer. Efter tre lager är det fortfarande inte täckande men det skimrar fint ändå. Problemet är att min kamera vill verkligen inte visa det rosa i lacket utan på bilderna ser det mer rött ut, fattar noll. Menmen här är det iaf och man kan inte undgå att bli lite glad :D
 
           
 
Bakgrunden är boken jag läser just nu, Dan Browns senaste "Inferno". Som vanligt en bra och fartfylld bok!
Och så till sist en liten påminnelse...det är fredag imorgon :D
Pink Thursday,
De senaste dagarna har jag levt i förnekelse, total fönekelse, men i morse gick det inte längre, det var dags att gå till jobbet. Menar, gillar min klass men visst är det lättare att vara hemma om dagarna än gå till jobbet? Vem vill inte hellre styra över sin egen tid, läsa, sova, gå en promenad, umgås med vänner och äta när man vill? Men nu är det alltså kört, fast det är bara 6 veckor till sportlovet ;)
 
Gårdagens fb-status: "tack och lov så är mardrömmen, även kallad för semester, över och vardagen här. menar vem gillar att styra över sin egen tid och ha ett socialt liv? inte jag!! ses imorgon kollegor ;)" Tänker, tur man har lite humor iaf.
 
För att klara av att leva i förnekelse spenderade jag och Alex söndagskvällen hos Lina där vi spelade Disneymonopol, åt snacks och drack drinkar. Mums och kul! Vi drack tre sorters drinkar serverade i martiniglas vilket gjorde dem ännu godare: sprit+sprite+blandade bär, sprit+apelsin och ananasjuice+tom collinsmix+lite sprite samt sprit+sprite+tranbärsjuice.
 
Foto: Mys kväll med fina vänner! ❤️🐈󾌬󾮖

Disneymonopolet är så himla fint med ett slott i mitten :D Åkte tyvärr ut först men det är okej, är ingen stor tävlingsmänniska, blev dock lite tråkigt att titta på de andra. Tur man hade en drink i handen!
disneymonopol, drinkar,
Var väl inte den roligaste av dagar men god mat åt jag iaf :-D Säger som jag brukar, en jävla tur att man kan laga mat åtminstone, tänk vad tråkigt livet skulle vara om man bara åt färdigmat och falukorv med makaroner.
 
Årets nyårsafton spenderades ensam i hemmet med en rädd kisse som mest gömde sig i garderoben. På dagen gjorde jag chokladmousse för att ha som efterrätt. Den enklaste och godaste jag vet. Kommer från tidningen iForm för massa år sedan. 1 ägg och 60g choklad/person (blir ganska mycket faktiskt). Man vispar äggvitan för sig, smälter chokladen (går bra med vanlig bakchoklad), blandar i äggulan och så rör man ihop allt och ställer det i kylskåpet. Mums! Sedan läste jag och såg en rad filmer. Tack och lov ringde Björn så jag fick lite underhållning.
 
Vid 6 ungefär var jag hungrig så då blev det huvudrätt: stekt flankstek, frästa morötter+zucchini+spenat och så sköljde jag ur pannan med vin. Över maten hällde jag lite balsamico och granatäpple. Blev suveränt gott, salta köttet mot söta balsamicon och syrliga granatäpplet. Mums!
Foto: började med huvudrätten: lättstekt flankstek, fräst zucchin, morötter o spenat o en sås på balsamico o granatäpple. åh det var mums! ledsen Alexandra det här var det godaste jag lagat hittills ;-)
 
Efter detta var jag proppmätt, så det blev soffan och boken en stund. Hittade fler filmer att se och så blev det en sväng till mamma för att mata katten (dem själva var i Bro hos släkt). När jag kom hem därifrån, runt 10, tänkte jag att nu är det väl ändå dags för förrätten så då blev det hummer med dill och citronsmör. Aldrig ätit hel hummer, det var verkligen gott! Dock inte så fint så det får ni ingen bild på :P
 
Nyårsdrickat i år blev mousserande jordgubbsvin. Gjorde det simpelt för mig. Efter allt det här var jag så mätt att efterrätten orkade jag inte med (eller ja, åt lite choklad så blev ju efterrätt ändå). Chokladmoussen fick vänta till nyårsdagen istället, efter firandet av morfar som fyllde 83 samt lite familjeumgänge hos pappa och Kerstin med Filip och Bror. Sent på kvällen slog jag mig ner i soffan med chokladmoussen toppad med sommarbär, mmmmm.
Foto: ikväll har jag ätit nyårsaftonens efterrätt: chokladmousse m bär mmmm
 
Förr var nyårsafton en kväll då jag umgick med familjen/släkten, när jag var mindre var jag med syskonen och så när jag blev äldre lagade jag maten och fixade i köket. Nu när jag inte har en syssla så sitter jag ensam. På ett sätt skönt, jag får äta och dricka vad jag vill och kan se film eller läsa eller annat. Men det är även ganska deppigt...man ser in i fönstren till andra där det är festligheter på gång och då känns det ensamt. Hade kunnat äta middag med mormor, morfar och moster tidigare på kvällen (hade inte fått välja maten o ändå varit själv vid tolvslaget), följt med till kusinerna i Bro, firat med Alex och hennes vänner (som dock inte är mina vänner) eller suttit med en vän (som jag knappt umgås med längre). Visst hade jag alternativ men kände inte för det. Men som sagt, jag åt och drack gott iaf :-D
 
 
 
 
flankstek, granatäpple, hummer, nyårsafton,
Ja, grön utomhus iaf eftersom vintervädret med snö fortfarande lyser med sin frånvaro. Naglarna jag ska visa är inte dagens utan faktiskt julaftonens manikyr. Detta bidrag till Karins Gröna Onsdag är inte mitt bästa (korta naglar, suddiga bilder och en manikyr som var mycket finare i tanken) men den är iaf dubbelt grön :P
 
Som underlack har jag Tess D'ubervilles från A-England, tycker det är jättefint! Sedan har jag stämplat konads vita snöflingor på och så lagt lite grönt glitter på topparna. Glittret är Adorees Holy Green.
 
Båda lacken är väldigt glittriga och fina! Passade faktiskt bättre ihop än jag trodde, vilket ni ska få se på en klar och fin bild någon gång :P
 
Så var snart denna nyårsdag till ända. Har varit och firat min morfar som fyller 83 år idag! Sedan blev det en tur till pappa och Kerstin med lillebro+son för mat och lite prat. Sedan har Baloo och jag sett "Rio", kan inte riktigt säga vad han tyckte men jag gillade den :-)
 
Hoppas ni haft en bra grön dag!
A-England, Adoree, grön onsdag,