Den här veckan borde varit en lätt vecka eftersom den började med två studiedagar. Men icke. Blev nämligen förkyld i lördags, ont i halsen, hes, huvudvärk och väldigt matt. Så lördag och söndag låg jag mest i soffan. Fick mycket läst iaf och det var väldigt trevligt. Tänkte i söndagskväll att den enda som förlorar på att jag är hemma imorgon är jag, behövs ju ingen vikarie, så jag stannade hemma och även måndagen tillbringades i soffan med tv och bok. Kände mig inte så himla dålig men igår efter jobbet var jag helt slut, så hade kunnat vara hemma då med. 
 
Men nu är det alltså onsdag igen och dags för Karins Gröna nageldag =) Denna vecka deltar jag med gamla lack men dock med en ny manikyr, och jag kan garantera att ingen kan göra en exakt likadan för vattenmarmoreringar är inte lätta att kopiera.
 
 
Lacken jag använt är Isadora - Combat Khakie, Isadora - Loden Green, Max Factor - Glam Green samt Depend  - 390 från våren.
 
Tur naglarna är fina för i det här grå vädret med regn hela dagen så är dem bra på att muntra upp en :P
Depend 390, Isadora - Combat Khaki, Isadora - Loden Green, Max Factor - Glam Green, grön onsdag, nail art, water marble,
Vet inte varför jag skriver så lite om mat här, lagar ju mycket mat och tycker det är roligt att experimentera. Men idag kommer ett matinlägg iaf :D
 
Igår gjorde jag min första pulled-mat och det blev pulled beef. Läste lite olika recept på nätet och så plockade jag ihop min egen version.
 
Lade ca 750g högrev i en ultra+ (Tupperwares lergryta i plast, älskar den). Rörde ihop en marinad/sås av cola, HP-sås, worsheistershiresås, soya, chilisås, tomatpuré, lite honung, paprikapulver, spiskummin, koriander (torkad), svartpeppar och salt. Ställde in det i ugnen på 125grader. Varannan timme skakade jag grytan så såsen skulle komma över hela köttet och varannan timme vände jag köttet. Efter ca 5h var köttet så där härligt trådigt och mört som man vill ha det. Hällde av såsen och kokade den ca 30min, tillsatte lite creme fraiche, honung samt redning så det blev en BBQ-sås.
 
Hade tänkt åka och handla lite pitabröd mm att äta till köttet men var så förkyld och hängig igår att jag inte orkade. Istället blandade jag köttet med BBQ-såsen, gjorde en avokado/mangosalsa med lime, peppar och salt, hackade färsk spenat och åt alltsammans ihop med nachos. Blev riktigt bra, kryddigt, kletigt och mumsigt :D
 
 
Tupperware, pulled beef, salsa, ultra+,
Veckorna går fort och nu är det torsdag igen. Den här veckan innebär det även Pink Thursday hos Emma =) Har nämligen både ett fint nytt rosa glitterlack samt en manikyr jag verkligen gillar.
 
Som ni ser är det verkligen inget komplicerat jag gjort, men jag gillar denna typen av manikyr väldigt mycket. Börjar med att måla ett tunt lager över ca halva nageln och nästa lager blir över hälften av det jag förut målat. Lacket är nytt och kommer från, för mig ett okänt märke, Toma och färgen heter Tourmaline. det är en genomskinlig bas fylld med massa småttigt glitter i rosa och silver. Det här är två lager så det täckte väldigt bra. Här ser det lite lila ut men i verkligheten är det mer rosa.
 
Nu sitter jag och fixar mina naglar inför nästa manikyr, har smörjt in dem med nagelolja från Oriflame, Nail Food. Har inte bestämt vad det blir för färg än, ska ställa mig framför mitt tårtfat i glas snart och välja :D
 
Glöm nu inte att det är fredag imorgon och snart helg!
xoxo
Oriflame - nail food olja, Pink Thursday, toma - tourmaline,
Det blev en båtresa i sommar (alldeles för lite). Det var en fredag, jag ringde pappa och frågade om vi skulle äta middag så han hämtade upp mig med bilen och vi åkte hem till honom. Det blev lite vin, kvällsbad och så en båttur in till centrum för att äta middag. Var en riktigt härlig kväll (förutom lite för mycket alkohol...).
 
Vad man än tycker om att bo i en "liten håla" så är det väldigt fint här =) Skärgården är verkligen helt underbar, längtar tillbaka ut varje sommar. När jag var liten hade både mamma och pappa en båt samt mormor och morfar men nuförtiden är jag aldrig ute på det sättet. Lite sorgligt... Det är otroligt vackert iaf!
Valdemarsviken, familjen, skärgården,
Veckorna går fort, så även helgerna och det är nu måndag igen. Måndagarna brukar kallas för blå, ja inom nagelkretsarna i alla fall :P Idag är jag med på Toves Blå Måndag och visar blå naglar. Glöm inte att gå in där för att se fler manikyrer!
 
Förra veckan hade jag lust att göra lite extra med naglarna så det blev en blå nail art. Lacken jag använt är Mavalas - Trinidad samt Isadoras - Ocean Crush, ett sandlack jag bara ääälskar.
 
 
 
Önskar er en fortsatt bra vecka!
 
Blå Måndag, Isadora - Ocean Crush, Mavala - Trinidad, nailart,
Helg. Skönt att vara ledig och roligt att göra lite annat. Har haft två bra helger då jag gjort mycket. Förra helgen var jag i Norrköping på lördagen, träffade lillebror Filip, Chris och lille Bror. Vi gick till en ny sushirestaurang och åt lunch, gick lite på stan (krossade Brors hjärta, han träffade en tjej typ 1,5-2år som han lekte lite med, blev jätteledsen när Chris lyfte upp honom för att gå, även tjejen blev ledsen och gick till sin mamma, åååå) sen åt vi glass som efterrätt. Mycket trevlig dag!
 
 
 
Den här helgen har jag också gjort lite. I fredags träffade jag Alex, Vilgot och Lina för en fika och lite handel. I går tillbringade jag och mamma dagen på Ikano-huset i Linköping, shoppade lite på IKEA och så gick i affärerna. Hittade ett par skor till Bror så köpte dem i för tidig födelsedagspresent. Så vi åkte dit för att lämna skorna, härligt med en liten bonusträff med Bror. Vi satt och läste lite ur en bok i gungstolen, jättemysigt. Blev lite lek också. Efter en stund kom även pappa och Kerstin dit. Roligt! Sen blev det hem och lägga sig i soffan =)
 
Han är en riktig liten charmpelle, precis som sin pappa var när han var liten.
 
Trots att jag haft en hel del att göra och träffat släkt och vänner så har jag känt mig väldigt låg senaste veckorna. Är inte deppig men låg. Kan inte riktigt hitta någon orsak, men det är klart att många små saker blir också jobbiga i längden... I fredags kväll hade jag mer ångest än jag haft på länge, inte kul... Jaja, bara att gå vidare och hoppas den här stämningen försvinner...
 
Önskar er en bra vecka!
familjehelg, sushi, ångest,
Onsdag igen och jag deltar i Karins Gröna Onsdag. Denna vecka behöver jag muntras upp så målade mina naglar nu i en sommargrön färg. Inte det snyggaste jag gjort men gillar det glittriga på tipparna.
 
Var dock omöjligt att få kameran att visa rätt färg på lacket. Det är lite knalligare färg än vad som visas här. Undre lacket är Mavala - Bamako, tipparna är målade med Adoree - Holy Green. De små prickarna är Isadora - South Beach.
 
 
Adoree - Holy Green, Isadora - South Beach, Mavala -Bamako, grön onsdag,
Att världen är orättvis det vet vi ju. Inget jag vill acceptera men kan tyvärr inte göra så mycket åt det...Att livet dessutom kan vända på en sekund är något man får påmint för sig emellanåt...
 
Idag fick jag veta att en mycket trevlig kille, född och uppvuxen här, dog i en jaktolycka igår. Nisse var lika gammal som min lillebror Filip så när de var bebisar umgicks deras mammor lite. När de gick på mellanstadiet hade jag praktik på deras skola innan jag började plugga till lärare. Kände honom inte men jag har alltså sett honom sen dess till och från ända upp i vuxen ålder. Så igår dog han, endast 28 år gammal....
 
Tänker på honom, hans familj, vänner... Men jag tänker även på de andra i jaktlaget. Hur olyckan än gått till, vems misstaget än var, så kan det inte vara lätt att leva med det. Särskilt inte för den stackare som höll i vapnet...fy för att leva med något sådan... Aldrig gillat vapen och detta gjorde inte saken bättre, sker tyvärr för många olyckor vid jakt...
 
Finns ingenting man kan säga i såna här situationer som gör det bättre...men det ger en helt klart en tankeställare...
 
<3
 
 
död, jaktolycka,