Idag är det torsdag och jag är ledig. Firar med fika med Svensson-släkten, både mamma och mormor har nämligen namnsdag denna vecka. Tänkte dessutom delta i Emmas Pink Thursday för den här veckan är mina naglar rosa =) Prickarna gjorde jag igår kväll för att lacket började se lite slitet ut så tänkte att på det här sättet kunde jag ha det en dag till.
 
Det rosa lacket är OPI - Chic From Ears To Tail (Minnie Piggs kollektion) och det lila är Mavala - 305 Samarkand. Som ni ser på bilden är det rosa inte helt täckande utan fortfarande randigt, detta trots att jag målat fyra lager vilket är ett stort minus (jag som helst bara vill måla två). Men jag gillar verkligen färgen, bubbelgumsrosa :)
 
 
 

Mitt lilla projekt med bussdikter går framåt, dem är inte många men dem är viktiga. Känner mig låg och då är det skönt att skriva, både som distraktion samt som terapi. I förrgår skrev jag nr.20.
 
Som ljuset i den ensamma lyktan
som hänger i den mörka natten
lyser du upp min värld.
Du visar vägen genom den svarta omgivningen
du hjälper mig fram förbi farorna
och värmer min värld.
Låt inte det svaga hoppet försvinna
låt inte lågan blåsa ut framför mina ögon
för det är enda ljuset i min värld.
Överge mig inte...
Låt mig älska dig...
Älska mig...

 
 
 
Mavala - Samarkand, OPI - Chic From Ears To Tail, Pink Thursday,

 
Mitt i all sol och fågelkvitter
gråter mitt hjärta.
Inte salta fuktiga tårar som mina ögon.
Utan röda droppar som armar ur min kropp.
Mitt i all sommar och lycka
skriker hela mitt jag.
Det skriker efter att få hålla dig nära.
 

 
Den här helgen har spenderats i bilen samt i Nössemark i Dalsland. Varför? Jo för där bor min kära vän och kärlek Björn.
 
Var helt underbar natur, så vackert. Roligt och mysigt också. Känner mig tom och ensam nu efter att i två dygn ha varit någons person.......
 
God natt
 
På väg mellan Ed och Nössemark.
Framme på Björns gård. Dimmig kväll men vacker.
Utsikten från sovrummet. Härlig lördag.
På färjan på väg hem.
Dalsland, Nössemark,
Har inte mycket energi så här i slutet av en termin men tillräckligt för att vilja och orka göra lite roligare saker med naglarna än att bara måla. Har snöat in på prickar. Tycker det blir lite extra roligt samtidigt som man inte behöver vara så säker på handen som när man ska måla streck eller rita något annat på fri hand.
 
Veckans naglar ser alltså ut så här:
 
 
 
Det gröna är Essies - turquoise & caicos (ja igen :D ), det gula är OPI - I Just Can't Copa-ACabana och det orangea är OPI-I Roll In The Hague.Det är inte så mycket grönt men hoppas det är tillräckligt för att få vara med i Karins Gröna Onsdag :P
 
(skriver detta på tisdagskvällen) Dagen har inte varit bra, klassen har varit sååå stökig och jag är helt slut. Dagens fb-status lyder: "puh vilken dag...stressen med att hinna allt har fortsatt och mitt i det har jag utkämpat ett helt krig mot tekniken (var mycket!! nära att videokameran fick en flygtur ut genom ett stängt fönster). och så har vi försökt fixa vår film ... tur jag gick hem tidigt för fika m fd kollegor för annars hade jag nog brutit ihop fullständigt...vilken tur att morgondagen känns mycket lugnare..." Kameran hade nämligen bestämt sig för att inte ladda, så trots över 12h i laddaren var batteriet slut. Efter lektionerna sjönk jag ner vid min arbetsplats helt slut. Min kollega Henrik (kommer sakna honom när han slutar) tittade på mig och sa - det är nu man inte ska säga nåt va? - nej sa jag, risken finns att jag börjar gråta då. Och jag menade faktiskt allvar, helt slut...
 
Menmen imorgon är en ny dag att bli helt förstörd på, tur man är van vid att leva i förnekelse :P
godnatt
Essie - turquoise & caicos, OPI - A Roll In The Hague, OPI - I Just Can't CopaCabana, grön onsdag, nail art prickar,
Riktigt härligt väder! Tyvärr är jag förkyld och riktig hängig så orkar inte njuta riktigt. Suttit lite i solen och tagit bort litelite ogräs så nu vilar jag i soffan. Typiskt. Hade varit mysigt med en promenad till centrum, äta lunch och sen en glass i solskenet...
 
Tänkte visa er en riktigt prickig manikyr som jag gjorde hade på tassarna förra veckan. Enkelt men blev riktigt nöjd (förutom med tummarna, dem blev lite för prickiga).
 
Lacken jag använt är Essie - turquoise & caicos samt OPI - I Just Can't Cope-ACabana.
Väldigt förtjust i båda färgerna. Äntligen hittat en gul som funkar på mina naglar (ser varje grisskär eller likblå ut).
Hoppas ni har en riktigt härlig helg!
xoxo
Essie - turquoise & caicos, OPI - I Just Can't CopaCabana, nail art prickar,
Tänkte delta i Karins Gröna Onsdag idag, men har inte gröna naglar idag utan hittade något jag inte visat förut. Nå, det är ju ett bra tag sedan mina tassar såg ut så här, för det jag ska visa är faktiskt min påskmanikyr :D Tyvärr har jag raderat alla förutom en bild på det så ni får stå ut med en kinderägg-bild.
 
 
Först målade jag nästan halva nageln med det gula lacket 408 från art de Lautrec. Sedan svampade jag på det gröna lacket Depend 390 på topparna. På två naglar gjorde jag lite lila prickar med Mavalas 305 Samarkand.
 
Tänker att en manikyr måste inte alltid vara seriös och fin utan den kan få vara lite rolig också och jag blev glad av att titta på tassarna under påskhelgen :D
 
grön onsdag,
En kollega till mig har hittat en triologi av en ny författare Simona Ahrnstedt. Hon skriver historiska romaner med väldigt mycket kärlek. Triologin handlar om samma slott men i tre olika tider med olika personer.
 
Männen är starka, hårda men känsliga under ytan och vana vid sin egen väg. Kvinnorna är starka, intelligenta, oskuldsfulla och har det besvärligt på något sätt. Det är inte rakt berättade böcker, alltså väldigt enkla, utan det är mycket svårigheter som ska övervinnas. Men det är rejäla kärlekshistorier med riddare i rustning, dock en smutsig och lite rostig sådan :P
 
Överenskommelser 
Slutet av 1800-talet. Seth Hammerstaal, eftertraktad rik ungkarl, träffar Beatrice Löwenström som bor hos sin farbrors familj, för första gången på operan. Han blir betagen av denna kvinna som är intelligent och frispråkig. Men personer i hennes närhet har fattat besluten om hennes liv bakom ryggen på henne.
 
Betvingade  
Mitten av 1300-talet. Den strikt uppfostrade Illiana Henriksdotter blir bortgift med Markus Järv, en hård krigare med en svår barndom bakom sig. Det enda de är överens om är att de inte vill ha varandra.
 
De skandalösa
Slutet av 1600-talet. Den rike greven Gabriel Gripklo kommer tillbaka till Sverige efter lång tid utomlands för att hitta sig en fru. Magdalena Swärd, den evige ungmön, blir anställd som förkläde till en av de många unga kvinnor som ska bo på grevens slott i sökandet efter en fru.
 
 
Igår gjorde jag ett uppehåll i min andra bok (Diana Gabaldons serie om Jamie och Claire) för att läsa tredje och sista delen "De skandalösa" som jag fick låna av min kollega. Upphållet blev inte långt för från igår förmiddag till ikväll har jag läst hela boken 330sidor. Mycket bra!
 
Fantastiska böcker, lättlästa och man kommer till en helt annan värld (vilket kan kännas väldigt skönt) där man blir omhändertagen och älskad... Det finns kärlek, historia, humor och stor känslighet. Verkligen en värld att drömma sig bort till :D
 
Betvingade, De skandalösa, Simona Ahrnstedt, Överenskommelser,
Har alltid tyckt om att hålla på i köket, både laga mat och baka, allt från bröd till kaka. Dock blir det inte så mycket bakning längre men lagar mat det gör jag och är faktiskt riktigt hyfsad på det :D
 
I helgen var det Bomässa här och den gick vi på. För mig som bor i lägenhet var det inte superspännande direkt, men dem hade några matbås som var intressanta. Provsmakade en fetaost som var så himla god, mjuk, krämig och ljuv smak. Så det blev lite handel iaf. Köpte en bit fetaost samt stora oliver fyllda med vitlök/mandel, hejjemintid vad gott det var! Så igår åt jag sallad, quinoa med blandad sallad, majs, körsbärstomater, stora oliver samt fetaost. Det var mumsigt! Inte så mycket att laga mat, men jag skar den iaf :P
 
 
 
 
 
 
matlagning,
Har ju varit långhelg (igen, men ändå för sällan). I fredags blev det fika och lite shopping i min fd kollegas nya affär. På kvällen blev det lite drinkar och utgång, dock en tråkig sådan...men drinkarna var goda :D
 
Det blev strawberry daiquiry, ananas & apelsindrinkar samt margarithas, extra goda med krossad is och i martiniglas ;)
 
 
Fick lust att göra något annorlunda med naglarna och då jag köpte mig nya svart/vita tygskor i fredags som jag skulle ha när jag gick ut, bestämde jag mig för just en svart/vit look. Allt från skorna, till svart klänning, vita smycken och så naglarna också då förstås.
 
Matchade ju katten också :P
 
 
drinkar, nail art prickar,
Såna här veckor gillar jag. Måndag och tisdag var vanliga dagar (ja förutom att skolinspektionen kom till oss dårå), onsdag studiedag och så två dagar ledigt innan man tar igen sig med helg, hihi :D
 
På studiedagen var det först svenska där vi diskuterade läsning samt pratade böcker, så blev det boktips på biblioteket innan lunch. Fick hasta i mig maten för jag hade ju en akut tandläkartid (tand nr.2 gick sönder en vecka efter nr.1 blev lagad bläää). Så lagade den (gick bättre än jag trodde så det var ju bra) innan jag åkte tillbaka till jobbet för att sitta i typ tre timmar och rätta nationella prov i matte (ja jag har skrivit det förut men vi blir ju typ aldrig klara...). På kvällen grillade jag och mamma kött och grönsaker, drack lite vin och pratade. Var trevligt!
 
Igår gjorde jag typ ingenting hela dagen, såg på tv, virkade och läste. Som tur var hade jag tvättid på kvällen annars hade jag känt mig jättehemsk. Men det var en skön dag! Idag blev det fika i centrum med mamma+man för att sedan gå och shoppa lite i en kollegas nya affär. Hon har valt att öppna en kläd- och skoaffär med sin man och bara vara lärare på halvtid (bra val!). Köpte ett par tygskor och en t-shirt.
 
Nu vill jag göra lite reklam för min lillebrors gym. Har ju berättat om FAST tidigare, ett litet gym vid strömmen i Norrköping som riktar sig mest åt enskild träning eller smågruppsträning. Filip erbjuder även träning med honom som PT samt så kan han hjälpa till med kosten, att gå upp/gå ner i vikt. Bodde jag i stan skulle jag helt klart välja det gymmet för då skulle man slippa känna sig uttittad av vältränade främlingar som undrar varför det där fettot är på deras gym, typ :P Intresserade? Gå in och kolla vettja :D
 
 
FAST
 
 
 
 
gym, gymmnet FAST,