I fredags eftermiddag fick jag något ryck (ev ett svårartat men kortvarigt virus) och rensade och städade en massa. Källsorterade typ 6påsar (sjukt vad förpackningar det blir), skönt när det var gjort.
 
I går var det släktmiddag hos mammas mans mamma Maj-Britt (hehe ja avancerat). Alla var där dvs mamma+man, hans faster, hans dotter och så min moster, mormor och morfar. Var jättegod mat men det blir för mycket med förrätt, varmrätt, efterrätt och tårta (förresten, varför serverar man både efterrätt och tårta? för mig är det två efterrätter). Som sagt trevligt och gott men oj vilket matkoma det blev efterråt, klart att 4,5h av ätande sätter sina spår.
 
Idag har jag och Alex varit på bio, "Iron Man 3" och så ätit sallad. Tyckte filmen var bra, den var lite spännande, underhållande, hade små toner av allvar och var dessutom riktigt rolig emellanåt. Rekommenderar den.
 
              
Maj-Britt hade en hög vas/ljusstake med vatten i och den där revan med blad. Tyckte det var så fint med alla bubblorna. Rosorna fick hon av en av gästerna. Fina!
 
Nu är det dags för mig att borsta tänderna och krypa i säng.
Önskar er en bra måndag.
godnatt
Iron Man 3,
Den här veckan har inte varit trevlig. Haft sån himla huvudvärk. Började i söndags eftermiddag. I måndags blev jag trött på det och tog en tablett vilket resulterade i drägligare huvudvärk men grymt ont i magen. Jahopp... Sov en stund på kvälen och visst lindrade det men botade inte. Vaknade med huvudvärk igår morse och det höll i sig hela dagen. Var riktigt jobbigt ett tag och jag vågade inte ta någon tablett. Efter en timmes tupplur på kvällen blev det lite bättre men usch. Idag har jag känt lite molande i bakgrunden och dunkat lite på eftermiddagen men inte som förut i veckan tack och lov. Funderat lite på denna huvudvärk, för förra veckan hade jag det alla dagar utom torsdag och lördag, vilket inte känns normalt. Om det inte var så att jag sällan har ont i huvudet på helgerna/när jag är ledig så skulle jag bli riktigt orolig.
 
Hoppas resten av veckan blir bättre. Finns ju potential då det bara är två jobbdagar kvar och helgen kommer bjuda på bio och släktmiddag.
Håller tummarna för att ni har en bättre vecka än vad jag har.
xoxo
huvudvärk,
När jag fyllde år fick jag en heldag i stan ihop med mamma2. Så i lördags blev det en tripp till stan för lite shopping, chokladprovning på Jollas och thaimat. Dessutom träffade jag tre av fyra syskon under dagen :-D
 
Vi började med chokladprovningen. Man fick en liten tallrik med praliner på och en kopp kaffe, dem presenterade dessutom varje pralin vilket var lite roligt. Efter prat och choklad blev det lite shopping, lite prat med syskon innan vi gick och åt thaimat. Åh vad mumsigt det var. Efter 6h i staden var det ganska skönt att få åka hem. Men det var längesen vi umgicks så här så det blev en riktigt mysig dag!
 
Bild: i stan m mamma2
Minns inte exakt innehållet men ungefär: Vit tryffel m limoncello. Sherry. Körsbär & lakrits. Chokladtryffel. Ljus choklad m krisp? Mörk choklad m havssalt. Mörk choklad m aprikos & nötter. Väldigt gott var det iaf :-D
chokladprovning, thaimat,
Hoppas jag lider av vitaminbrist eller nåt, för så här trött kan det inte vara meningen att man ska vara... Men nu är det helg i alla fall och jag ska vila. Baloo och jag tog den obligatoriska fredagstuppluren förut, wonderbart!
 
Kvällen har jag spenderat med att dricka lite rödvin och äta chokladtäckta popcorn (trevlig combo) samt att sitta med datorn. Har surfat runt en massa bl.a. läst bloggar, tittar på nagel och hårbilder och nu uppdaterar jag här. Har även haft ett kort samtal med vännen men han lade på för att han hittade en skiva han var tvungen att lyssna på. Blev lite irriterad på honom så när han ringde upp svarade jag inte. Lite trött på att vänner hör av sig när dem vill berätta nåt/behöver prata av sig men inte har tid/inte vill höra när jag behöver samma behandling. Händer oftare än jag önskar...men jag kanske är likadan? Tycker jag har hyfsad självinsikt men kanske inte så bra som jag tror :-P 
 
Jaja. Den här veckan har jag varit trött iaf (oj vad ovanligt). Så t.o.m. naglarna har fått stå tillbaka, dem hade överlack på sig i början av veckan och sedan har dem varit nakna sånär som på lite nagellim här och där, upprörande. Men nu har dem äntligen fått lite färg igen :-D
 
Detta pryder nu mina naglar. Det är nya lack från Oriflame. Ett lila lack som ändrar färg när man målar på överlacket. Det var väldigt lätt att måla med och jag har faktiskt bara ett lager+överlacket på tipparna. Gjorde en bred fransk manikyr. Gillar det, mest av allt gillar jag den lila grundfärgen. Tycker den är härlig, grålila nästan lite frostig. Kommer jag måla fler gånger. =)
godnatt
 
Oriflame,
Den här helgen har det hänt en hel del. I fredags tog jag mod till mig att gå på bio, ensam. Sved lite (mycket?) men min kompis som skulle med hade råkat dubbelboka sig och jag ville verkligen se "Oblivion" så det var bara att göra det. Filmen var riktigt bra med häftiga bilder och lite twister.
 
Lördagen började med våfflor hos mamma, sen läste jag lite, testade en dans-dvd och så lite fixning inför kvällen. Vi hade nämligen bestämt oss för att gå ut, trubadur och karaoke var svårt att motstå (det sista hade jag lätt kunnat vara utan). Vi satt hos grannen och drack lite drinkar innan. Var inte riktigt på humör och det jag hade hoppats att drinkarna skulle tillföra uteblev...men trevligt var det ändå.
 
Efter en tripp till närmsta mack för en korv (30min bort) skulle vi köra hem en kille, vilket visade sig vara ett stort misstag. Han bodde nämligen på en liten grusväg som bestod av 30cm lervälling där chauffören inte bestämde över bilen utan leran gjorde det. Tog inte lång stund innan vi satt fast, första gången kunde vi knuffa oss loss men sen var det kört. Bilen satt som fastgjuten i leran. Så kl.3 på natten var det bara att börja ringa runt och försöka hitta någon som kunde dra loss oss. Tack och lov för Alex och hennes pojkväns kompisar :D Efter bortdragning, snabbtvättning av däck så kom jag äntligen i säng, halv 5 på morgonen. Som sagt, en händelserik helg ;-)
 
Igår söndag var jag väldigt seg, blev lite för lite sömn. Men hann med en hel del ändå. Fika hos mormor och morfar, veckohandel, gjorde en variant av flygande jacob, diska, källsortera, tvätta samt ligga på soffan i två timmar med katten på magen. Var faktiskt en riktigt bra dag trots allt. Kände mig mer uppåt än på länge, på en hel månad faktiskt... Men vad hjälpte det för innan dagen var slut hade glädjen avdunstat igen. Och dem kallar mig för pessimist :-P
 
Jaha det var min helg. Hur var din?
godnatt
Oblivion,
Förra veckan hade vi påsklov och jag är den första att erkänna att jag verkligen var lat, gjorde i stort sett ingenting förutom ligga i soffan och läsa. Tänkte därför när denna vecka började att jag skulle vara hyfsat pigg och ha nog med energi för veckan. Oj vad fel jag hade.
 
Redan i tisdags var jag helt slut, satt och frös och gick och lade mig redan halv tio, somnade bums och sov i nästan 9h (efter att jag fått gå upp och ta huvudvärkstablett mitt i natten). Har inte bara varit trött utan även känt mig lite förkyld och haft huvudvärk i stort sett i fyra dygn, det var jobbigt. Förkylningen verkar dock ha börjat backa redan så jag hoppas nästa vecka blir lite bättre.
 
Igår kväll var det riktigt lyckat dock. Jag var ute och åt middag med några gamla kollegor. Vi träffas inte så ofta men har kul när vi gör det och framförallt har vi väldigt mycket att prata om :-P
 
Nu ska jag återgå till min bok.
Önskar er en trevlig helg!
Precis före påsk fick jag ett paket från Nailmail vilket visade sig vara mitt Happy Birthday från Deborah Lippmann som jag hade beställt. Åh vad fint det är! Det är ett glitterlack som består av större hexagoner i grönt, rött, blått, gult, rosa och silver samt småttigt runt glitter i samma färger. Målade det i lördags, två lager, och det fick sitta hela veckan. Var tvungen att bättra på det några gånger men hade inte mage att ta bort det. Kunde inte sluta titta på naglarna, de blänkte så härligt och gjorde mig glad :-)
 
Deborah Lippmann, Happy Birthday, Nailmail,
Den här veckan har verkligen varit en lat en, men det var nog  vad jag behövde. Har sovit, läst, tittat på film samt legat på soffan och glott. I onsdags kom Sofia på fika, vi satt i ett par timmar vid köksbordet, pratade och åt kladdkaka med mangobitar och grädde. Det var ett välbehövligt terapisamtal. Sista på ett tag skulle jag tro, hon väntar sitt första barn nu i slutet av april.
 
I torsdags gick jag utanför gården för första gången på flera dagar. Gjorde några ärenden i centrum och sedan gick jag till cafét där jag satt i 1,5h, först med smörgås, varm choklad och boken, sista halvtimmen kom moster också för att fika lite.
 
För tillfället läser jag en bok av Camilla Läckberg "Fyrvaktaren". Innan dess avverkade jag första boken i triologin av E I James nämligen "Femtion nyanser av honom". Hade förväntat mig en ren tantsnuskbok men hittade en romantisk, erotisk och djup bok om trasiga själar som hittar varandra. Vill verkligen veta vad som händer efter första boken så har beställt de andra två. På två dagar läste jag över 600sidor, bl.a. den första boken. Är man ledig så är man :-P
 
Ikväll har jag och Alex varit på bio, vi såg "The Host" som var mycket bättre än jag trodde. Gillar att gå på bio på fredagskvällarna :D
godnatt
Camilla Läckberg, Femtio nyanser av honom, Fyrvaktaren,
Av min lillebror Jens fick jag boken "Den senila skalbaggens tröst" av Jens Månvinge. Det är något med titeln och författarens namn som tilltalar min kreativa sida. Den sida som förr målade, tecknade, skrev dikter och noveller.  Idag har jag spenderat 1,5timme på soffan med katten på magen och boken i händerna för att läsa ut de sista 50 sidorna.
 
Jens Månvinge har skrivit om sin tid i Sydostasien, men framförallt sin tid i det thailändska fängelset Klong Prem Prison, mer känt som fängelset Bangkok Hilton. Han har skrivit en mycket gripande bok om alla hemska upplevelser men även om tröst och om vänskap. Under sin tid i Asien både får han många bra vänner men han förlorar även flera mycket nära vänner, svårt att förstå att sorgen över allt inte krossar honom. Detta är en stor del av boken, hur man överlever, hittar sig själv samt hur man lär sig att hantera sina rädslor och sin egen panik över sitt öde.
 
Som utomstående kan man försöka förstå känslan och vanmakten att sitta i fängelse, att inte få styra över sig själv och sin tid. Men i och med den här boken har jag fått en helt annan förståelse. Vilka spår det kan lämna i en person när man inte ens får bestämma över sin egen kropp, att inte få duscha, inte få släcka ljuset i cellen om natten... Men även hur människan hela tiden skapar nya rutiner, vänskaper och sätt att överleva på. Det var en av de saker som verkligen slog mig när jag läste boken, att människor hela tiden ser till att överleva, om det så betyder att de måste prata med en råtta stor som en katt om dagarna så gör de det.
 
Boken är lättläst, skriven i romanform med hans egna tankar och minnen. På många sätt en mycket gripande bok som jag verkligen rekommenderar er att läsa!
 
"Louisiana Joe var stor som en katt och blev den utvalda råttkungen./.../ Big Mama var hans stora kärlek /.../ Jag slapp panikkänslan av att vakna upp med en fräsande råtta på bröstet som stirrade mig ilsket i ögonen. Den tiden var förbi, nu delade jag allt med Louisiana Joe och Big Mama. Varje dag fick de sin andel av maten och i gengäld bevakade Louisiana Joe cellen och såg till att jag inte blev störd./.../ Men övriga lagmedlemmar var klara det var med Louisiana Joe, Big Mama och de olydiga kackerlackorna jag skulle spela denna match. Tillsammans skulle de hjälpa mig övervinna denna prövning..." (s.361f)
 
Den senila skalbaggens tröst : fastkedjad i en isoleringscell i Thailands mest beryktade fängelse fann jag en oväntad vän (inbunden)
 
Den senila skalbaggens tröst, Jens Månvinge, boktips,