Har ni funderat på det? Det där med att vänja sig? Det har jag. Och tänker att dravlet kanske inte är det utan det kanske är en sanning istället.
 
Jaja över till nåt annat. Torsdag och fredag var tuffa, allt pga ett mail. Jag är lite för mesig, tycker det är jobbigt med personer som är missnöjda med mig eller situationen. Men i fredags gick jag till pappa och pratade lite, sen fikade jag ihop med min bok. 30sidor senare gick jag hem till Tommy. Var hos honom hela kvällen. Blev en liten tripp till krogen, lite prat och sen gick jag hem.
 
I lördags var jag, och släkten, hos mamma och Conny på fika. Fick semlor. Tyvärr fick jag migrän när jag kom dit. Tog en tablett och sedan satt jag och masserade två punkter på händerna som dämpar huvudvärk. När jag kom hem tog jag en starkare tablett, fällde persiennerna och sov lite över en timme. Hade tur så när jag vaknade mådde jag bättre. Klädde mig och gick till Tommy. Blev en mysig eftermiddag och kväll i soffan. Fick till och med hemlagad mat, kassler i ugn med rosépepparsås samt klyftpotatis. Innan krogen stängde gick vi dit, blev några väldigt goda hallondrinkar innan vi gick hem igen. 
 
 
På söndagen såg vi en film innan jag handlade och gick hem, plockade undan lite innan Linda kom och fikade. Hade även Rocky hos mig då pappa var på hockey. Läste mycket. Bra söndag. Bra helg, ingen ångest alls, iofs var jag ju knappt ensam heller, men ändå. 
 
Dags att stänga ner och avsluta denna måndag. 
Kram ❤ 
Kassler med rosépepparsås, Soffhäng, Sällskap, drinkar, migrän,
Tänker ibland att det är bättre på jobbet, lugnare med allt hemma och att jag mår bättre. Behöver ju inte äta magmedicin och skrattar ju ibland, på riktigt. 
 
Sen å andra sidan så har jag i stort sett haft ont i huvudet sedan migränen för två veckor sedan. Jag får ångest och det känns fortfarande jobbigt att vara i personalrummet samt på möten. 
 
Undrar ibland om mycket bara handlar om att man vänjer sig. Vänjer sig vid irritation, möten och konstiga beslut på jobbet. Vänjer sig vid att känna sig stressad, otillräcklighet och ha ont i huvudet. Vänjer sig vid att känna sig deppig, som att ens normalnivå sjunkit, när jag tror att jag är glad är jag inte ens uppe på noll. 
 
Kollegan konstaterade idag att man knappt reagerar längre när man får höra om nåt dumt eller konstigt. Det känns illa.
 
Äh vet inte. Bara massa dravel från min sida.  ;-)
Imorgon är det fredag iaf, och det är inget dravel :-)
Vänja sig., ensamhet, lärare, stress, trött, ångest,
Tycker oftast att jag inte gör så mycket men nu har det varit fullt upp. I torsdags gick jag redan kl.15 från jobbet för att fika med fd kollegor. Vi hamnade på restaurang istället så det blev toast skagen och en äppelkaka. Några av oss satt i över 3h. Var välbehövligt. Mycket prat om allt vi lärare måste stå ut med, hur yrket förändrats och undringar om hur mycket man kommer orka. Känns lite tröstande att även såna som jobbat länge har dessa funderingar. Känner mig inte så ensam samt att jag inser att det kanske inte bara är att det är fel på mig utan att det är ett tufft jobb.
 
I fredags hade vi en bra dag på jobbet. Två lektioner med jobb innan det var dags för belöningen efter läsprojekt. År 4-5 röstade fram fyra filmer och så valde vi lärare ut två. Så jag såg Frost och Åsa såg Husdjurens hemliga liv. Trevligt! Efter jobbet hade jag tänkt gå och fika men de stängde så efter lite lufsande i centrum gick jag till pappas verkstad. Fick vänta en stund sen satt jag och tittade på medan han och Tommy jobbade. Gick en sväng med Rocky. Sen gick Tommy och jag ut och åt, gick hem till honom och drack lite vin. Skulle se film men det gick inte så bra, trötta och så pratade vi så mycket att vi inte såg så mycket av filmen. Blev en snabb drink på krogen innan jag gick hem.
 
För igår var det dags för min julklapp, jag pekar och mamma betalar. Men först blev det fika hos lillebror för att titta på hans nya sällskap, en mycket söt liten grå kattunge. Ojoj blev helt kär. Känns bra att han har sällskap, som jag sa till honom, svårt att ha ångest med en varm gosig katt på bröstet. Därefter blev det några timmar på stan. Trevligt! Blev en klänning, tights, vas, nagellack, blomma till vasen samt mat. Conny och Majbritt var hos Elin under tiden men de följde med och åt. Blev en tripp till Mirum där vi hittade en asiatisk buffé som var jättebra. 
 
Kvällen spenderade jag på krogen med Tommy och två av hans vänner. Var inte meningen men blev så, trevligt och jag drack en hel del. Var glad, lite smålullig vilket var skönt, bra musik och trevligt sällskap. Sen helt plötsligt fick jag ångest. Försökte andas bort det men fick gå ut och sätta mig en stund. Ganska snart gick vi hem till Tommy istället. Ångesten höll i ett bra tag. Men vi somnade i soffan och när jag vaknade vid 3 var den borta. Märkligt. Förstod inte riktigt vad som hände liksom. Men inte första gången. Ett bra veckoslut har det varit iaf!
Imorgon börjar min nya elevassistent. Lite orolig för att det ska bli tufft nu, testande och att jag ska få ta mer skit, men håller tummarna. Det kommer bli bra!!
#skolanförst, Asiatisk buffé, Shopping, familjen, julklappar, katter, lärare, vänskap, ångest,
Alltså huvudvärken tog tid att ge med sig. Kände mig konstig hela helgen och i lördags när jag var hos Tommy så lagade han mat och då fick jag ligga på soffan och kolla för ögonen för det dunkade så dant. Men hjälpte. Haft ont i veckan också men sjävlklart inte som i fredags. 
 
Men nu är det onsdag igen och jag har suttit nu ikväll och fixat mina naglar för att kunna vara med på Karins Gröna Onsdag. Alldeles för längesedan :O
 
Idag blev det en ny sorts manikyr som sveta_sanders ofta visar på instagram. Man målar ett lager färgat lack. Sedan droppar man lack av olika färger på en konadstämpel och trycker på det på nageln. Vill ni se riktigt fina manikyrer så kolla in henne.
 
 
 
Testade först utan färgat underlack, gick inte bra, var som att lacket gled av nageln. Rekommenderar även att man har nån typ av skydd runt nageln för det blir mycket lack att städa upp annars. Jag använde Isadoras Peel Off Base. Sorry för bilderna, hann inte städa ordentligt ;-) 
 
Blev ändå hyfsat nöjd med tanke på att jag aldrig gjort det förut. Fördelen är ju att man inte behöver vara stadig på handen och går lika bra att göra med vänster som höger hand. Lacken är Essie-blanc, Essie-turqouise & caicos, ett grönt holografiskt lack från Layla och grundlacket är Isadora-Muddy water. 
 
Önskar er en fortsatt bra vecka!
 
 
 
 
Essie, Essie - blanc, Essie - turquoise & caicos, Isadora, Isadora - Muddy Water, Layla, grön onsdag, nailart,
Är inte skrockfull, lägger nycklarna på bordet och klappar den svarta katten. Enda jag brukar göra är att undvika brunnar med A på och gå på dem med K och V på. Tror inte på det, utan mer en vana, blir alltså inte förstörd om det blir fel. Men idag undrar jag om inte förbannelsen över fredag den 13e har drabbat mig, iaf lite i kanten. 
 
Åkte tidigt till jobbet så började redan halv sju. Kände i bilen att huvudet började dunka. Väl framme märkte jag att det började flimra framför ögonen och så försvann en del av synfältet. Förstod att det var migrän, bara haft det tre gånger innan men minns. Tog två migräntabletter, jobbade lite, åt frukost och sedan lade jag mig en stund. Huvudet värkte rejält. När eleverna kom var jag i klassrummet. Blev illamående, lite yr och kände mig konstig. Konstaterade vid 9 att nej, det går inte. Ordnade dagen, förklarade för barnen, fixade så kollegor kunde hjälpa till och sedan ringde jag pappa som skickade skjuts till mig. Var hemma typ halv 11. Lade mig och sov 30min. Vilade, åt lite och såg Ellen. Lade mig, sov ca.1,5h, var på toa, sov nästan 2h till. 
 
Mår hyfsat nu, känner mig lite konstig och när jag rör mig får jag ont i huvudet igen. Rocky har varit här medan pappa var på hockey. Vi gick några minuter och då blev det värre. 
 
 
 
Ja, det var min fredag. Hoppas ni haft en bättre dag!
 
Resten av veckan har varit lugn. Blir stressad över möten och att vara utan elevassistent, även om inget stort hänt så känner jag en stor press, ständigt på helspänn liksom. Tror att jag kommer få betala för allt som hänt sista 1,5 åren länge... Trött...
 
Önskar er en trevlig helg <3
Hundvakt, Symptom på stress, lärare, migrän, stress, trött,
2016. Efter 2015 trodde jag inte att det kunde bli värre, jobbigare, men oj vad fel jag hade.
 
2016. Året då mormor halkade på isen och bröt armen. Året då morfar blev tvungen att flytta till sjukhemmet för att mormor inte längre kunde ta hand om honom med sin brutna arm. Året då morfar snabbt blev så mycket sämre och så dog han. Även min katt, sambo och vän sedan 9år började tyna bort framför mig och till slut dog även han. Det blev året av personliga förluster. Det blev även året då mitt jobb blev ännu tyngre. Året då jag satt och grät i klassrummet eller på toaletten inte bara när det varit en extratuff dag utan bara för att en vanlig dag var slut. Året då jag kände mig så svag, patetisk, ensam, fylld av ångest och till och med en känsla av panikångest ibland när jag skulle gå in i personalrummet.
 
Önskar nu att jag kunde fortsätta med en vändning. Att året slutade bra, eller att 2017 har börjat superbra. Hmm...
 
I torsdags var jag hos Tommy och tittade på film (-17 grader när jag gick hem vid 3) men i fredags var jag hemma ensam dumt nog. Blev en jättejobbig kväll med ångest trots en flaska rödvin (vin brukar göra mig härligt lugn och lullig). Slutade med att jag gick till centrum och träffade Lina halv 1. Blev en tripp till en av hennes vänner,  när det kom mer folk dit gick jag hem igen istället för att sova över som jag tänkt. Klockan var halv 6 när jag kom hem. Sen på lördagen höll jag mig sysselsatt för att må bättre, åt lunch med Lina, impulsfika med Filip och Bror, promenad till mormor, handling och så spenderade jag kvällen hos Tommy. 
 
Så nja, 2017 har väl inte börjat helt superbt direkt...
Imorgon är första skoldagen för barnen och min assistent börjar först om två veckor så nu går jag och sover. Godnatt.
 
Arbetsmiljö, Jobbet, Oro, ensamhet, mår skit, vänner, Året, ångest,
Ser nu att jag gömde några grejer runt jul. Eller struntade i dem.... 
 
På torsdagen hade vi julavslutning jag på jobbet. Började dagen med sån ångest. Vi skulle träna inför personalens sång vid kvart i 8. Satt och skakade på en bänk. Petrus undrade om jag var nervös. Nej sa jag. Aha svarade han, en sån dag. Ja. Blev en en sån dag... Men när väl eleverna kom så fokuserade jag på jobbet. Blev en bra avslutning. Eleverna var duktiga och de skrattade åt vår sång. Linda hade hittat en ny text till "What does the fox say", "vad vill tomten?" Texten sitter fast, finns det några snälla barn?, tomten vill ha gröt och att vi ska mata hans renar XD 
 
 
Mina julnaglar jag gjorde inför avslutningen.
Resten av dagen såg vi "Zootropolis",  åt lite snacks och drack julmust. Efter lunch slutade vi. Blev en bra dag. Ibland vände sig eleverna om och sa "nu kommer ni att skratta" för de visste att varken jag eller Petrus sett filmen, så gulligt! Fick presenter också. Även det gulligt. När de gått hem var det dags för lite glöggmys för personalen. Började med att gråta lite på toan innan jag orkade gå ut till de andra. Jag fick en blomma för att jag är den ständige sekreteraren. Satt inte så länge innan jag gick till klassrummet och låtsades vara upptagen. Orkade inte med folk. Grät lite men skärpte till mig när Petrus kom för att säga adjö. När han gått bröt jag ihop fullständigt, grät och satt på golvet i typ 40min innan jag kunde gå ut. Då hade alla kollegor utom två gått hem. Så trött, matt och helt förstörd...
 
Sedan var det jullov. Tack och lov XD Var hemma halv 4, vilade lite i fåtöljen samt grät lite till. Blev sååå tacksam när Tommy ringde på dörren och undrade om jag behövde handla. Han fick en stor kram innan vi åkte. Handlade i affären samt på systemet innan jag bjöd honom på hamburgare innan vi åkte bil. Han ville tända ett ljus på pappans grav i Östra Ed. Fin tur, fin kyrkogård. Dock glashalt ute. Tillbringade kvällen hos honom. 
 
Fredagen spenderades mestadels hos pappa ihop med Tommy, Filip, Chris, ungarna, Josse samt Kerstin. Vi åt tacos, pratade och busade. När jag kom hem handlade jag det sista samt gjorde julskinkan och revbensspjällen till mamma.
 
 
Jullov, Julnaglar, familjen, nail art, skärgården, vänskap, ångest,
Jag vet att det är vinter och meningen att det ska vara kallt och snö. Men jag trivdes bättre i lördags när det var lätt blåst och elva plusgrader än i morse när det var minus åtta grader. Varit konstigt väder hela vintern. Varmt och kallt, sol och blåst, snö och regn. 
 
Varit i stan hela dagen och när jag suttit inne och ätit i knappt en timme så hade vintern dragit in rejält. Kom ut i ett rejält snöoväder. Massa småsmå flingor som virvlade runt. Blir ju ljust och fint men är helst inomhus istället. 
 
Varit i stan som sagt. Fikat, shoppat, ätit och fixat nya glasögon (ena bågen gick sönder så fick en ny). Kvällen har jag spenderat med Bror och Erik medan Filip och Chris var på bio. Vi hade det så mysigt. Åt middag, busade, myst framför tecknat, druckit välling och så sov de små. Så söta <3 
 
 
 
Erik är en riktig liten charmknutte. Bror gömde sig lite när han såg mig men Erik sträckte sig mot mig direkt, värmer fasters hjärta <3
Jullov, fasters älsklingar, vinter,