Ojdå, fem dagar sedan jag var här, det var ju inte meningen. Vet inte var tiden har försvunnit riktigt. Har ju höstlov vilket är gudomligt skönt. Det jag gör är: sover, läser, äter, går och tittar på tv. I måndags städade jag faktiskt också och i tisdags blev det en rejäl runda med min vän Jessica. Hon jobbar också som lärare och vi pratade om det mesta på vår 70min promenad och sedan ännu mer under de 50min vi stod ute och pratade. Härligt!
 
Idag blev det en sväng till Sofia, lämnade av doppresenterna (blev sjuk när dopet var) och så tog vi en liten promenad också. Varit en ganska bra stegvecka, gått i mål som tvåa, efter Åsa så klart. Men nu efter målgången börjar jag komma i fatt henne lite, mohahaha :D
 
Läste ut Ann Rosman bok "Porto Francos väktare" i förrgår. Åh vad hon skriver bra. Hon skriver deckare men ser till att ha en historisk twist i det hela. Den här boken handlade om att man i nutid hittar ett lik i en mosse i skärgården samt om folket på ön. Den handlar om Agnes i  dåtid, slutet av 1700-talet, som flyr från ett påtvingat äktenskap. Rosman binder ihop dessa tre berättelser, om Agnes, om Astrid och folket på ön samt om polisen Karin och hennes pojkvän Johan. Hon gör det på ett skickligt sätt där man drivs framåt av iver att få veta hur allt hänger samman.
 
Det jag gillar mest med hennes böcker är att hon är noga med sin historia. Man märker att det inte är påhittat utan väl efterforskat. Som efterord i denna bok skriver hon till och med om de fakta hon hittat och sedan använt i boken. Gillar ni historia och deckare så är dessa böcker verkligen något att sätta tänderna i :-)
 
Porto Francos väktare (pocket)
 
Men som ni vet kan jag inte vara utan bok, vore hemskt, så fem minuter efter att den boken var ut läst påbörjade jag en ny (lite för att dölja sorgen efter en värld som försvunnit då jag läst ut en bok). Denna gången blev det en ungdomsbok som jag köpt in till skolans bibliotek. Det är Lauren Oliver som skrivit en triologi om en framtida värld. Första boken "Delirium" handlar om ett samhälle där det är kärlek och känslor är en farlig sjukdom som man vid 18års ålder botas ifrån för att man ansåg att krig och brott kom ifrån människornas känslor. Sedan blir man hopparad med en partner och får leva sitt liv på bestämd plats, lugn och mer eller mindre känslolös. I utkanten av detta samhälle lever de ogiltiga, de som inte blivit botade. Det är en spännande bok och jag förstår varför en av mina elever varit som klistrad vid den. Ska bli spännande att få läsa de andra två delarna.
 
Blivit dags att sova (eller ja, lär nog läsa lite mer först) för imorgon förmiddag kommer min lillebror, hans flickvän och deras nyfödda son på besök för första gången. Yeah :D
godnatt
Ann Rosman, Delirium, Lauren Oliver, Porto Francos väktare,
Även om veckorna går fort så är dem väldigt jobbiga för tillfället. Det har varit hektiskt med möten, skriftliga omdömen, utvecklingssamtal och miste av planeringstid...har känt mig väldigt stressad... Därför är det nu extraskönt att kunna säga - nu är jag ledig i 9 dagar!
 
Ja, idag börjar höstlovet. Har firat in det med en extramumsig måltid. Mört rostaskött med frästa morötter och zucchini i vitlök, persilja, balsamico, honung, salt och peppar. Till detta drack jag ett nytt vin, ekologiskt. Blev väldigt bra och jag kan säga att Baloo uppskattade köttet lika mycket som jag :D
 
Önskar er en mycket trevlig helg!
 
Bjuder på en bild på min bebis. Är han inte söt? :D
höstlov,
Idag är det oktobermarknad! Älskar det. Hann hem hyfsat från jobbet så hann gå därnere en hel timma, blev nougat, kola och kokosbollar som fick följa med mig hem =)
 
Men det är även Grön Onsdag hos Karin. Hon har faktiskt grönt tema hela veckan för att uppmärksamma Depressioner, United In Green. Jättebra idé tycker jag. Det är svårt att få folk att förstå de dolda sjukdomarna så detta är ett bra initiativ.
 
Jag deltar idag med ett underbart fint lack från A-England, nämligen Tess D'urbervilles. Mörkt grönt, nästan svart, med ljusare grönt glitter. Vackert! Detta är två lager, täcker bra och lätt att måla med.
 
      
Gjorde en enkel nailart. Behöver få vara lite kreativ ibland. Jag är nöjd =) 
 
Oh titta, där fick bebisen vara med på en liten bild också :D
 
grön onsdag,
Såg ett författarsamtal från bokmässan. Det var Jonas Gardell som blev intervjuad. Han pratade om sin triologi "Torka aldrig tårar utan handskar". Böcker som jag verkligen älskar.
 
En sak han sa skrev jag ner direkt för det lät så sant, verkligt, riktigt och viktigt... Han diskuterade att han, som överlevande efter att så många homosexuella har behandlats illa samt dött av den hemska sjukdomen var tvungen att "bära minnets kamp mot glömskan". Precis på samma sätt som de överlevande från förintelselägren var tvungna att vittna om vad de varit med om, måste de som behandlats illa i Sverige vittna om det.
 
Han sa mycket intressanta saker. Tror intervjun finns att se på ur.se.
godnatt
Torka aldrig tårar utan handskar,
Inne i skriva-omdömen-ha-utvecklingssamtals-perioden. Den är inte jätterolig för usch vad vi stressar och far runt för att fixa allting. I vanliga fall har man fullt upp med att fixa vanliga undervisningen och nu ska man fixa den plus skriva omdömen och ha samtalen. Fattar inte hur man får till det egentligen. Men som Åsa på jobbet säger, först jonglerar vi med två bollar och två händer, sen en boll till och så en till och så får man ta till ena foten, och så en boll på knät. Nu känns det som om vi får ta till rumpan också :P
 
Förra veckan blev det (fysiskt jobb, planeringen jag gjorde på bussen mm räknas inte in) 44h på jobbet, 4h hemma, 4h på lördagen och 1h på söndagen. Sedan fick jag ett litet anfall av stress och ångest och mådde piss. Fick ringa en vän för att prata lite sen kändes det bättre. När jag vaknade på måndagsmorgonen trodde jag att det var torsdag, riktigt deprimerande att inse att det bara var måndag =O Men idag är det faktiskt torsdag :D
 
Firade detta med att gå hem tidigt, redan kvart över tre. Sen blev det middag med Alex, en titt på hennes nya hus, en promenad med vovven, en glass, en bilpromenad och en massa prat. Supernice!
 
Lite juice, lite tv, massa sömn och sen är det fredag!
Den här veckan har varit lite hysterisk med massor att göra då det snart är dags för utvecklingssamtal, en lärare som vabbat och en elev med gips som behövt extrahjälp med mat och sådant. Uppepå det har jag själv varit förkyld och jättehängig. Har känt mig stressad och farit runt som en liten galning på jobbet. Inte nog med att jag jobbat 44h på jobbet så har jag fortsatt hemma med att läsa lite och så i 4h och ikväll, en lördag, har jag suttit i 4h och skrivit omdömen. Menmen vi lärare har det ju så himla bra och fikar mest hela tiden :P
 
Idag fyller min mamma år så vi har varit och firat henne. Gick dit en timme innan för att hjälpa till. Hon gjorde chipsgratäng, sallad och bröd och så kaffe och kaka efteråt. Typ alla var där, mamma, Conny, hans mamma och faster, hans dotter och pojkvän, och så mormor, morfar och moster. Så kom även mamma2 med sambo samt min pappa med flickvän. Ja, en hel hög människor i en salig röra. Var trevligt :D
 
Nej, nu är det dags att tänka på att gå och sova.
Hoppas ni haft en trevlig lördagskväll =)
lärare,
Trodde denna förkylning bara var min onda hals och extremt hesa röst som brukar gå över efter någon dag. Men nejnej efter fem dagar är jag fortfarande ganska hes och förkylningen har verkligen tagit ut sin rätt, jättetrött. Har dessutom lite panik eftersom jag inte har börjat med de skriftliga omdömena ännu. Har därmed inte ens bokat in utvecklingssamtalen trots att chefen vill att vi ska ha dem i oktober, mina lär bli i november, suck...
 
Till något positivare. Det har varit helt otroligt höstväder. Förra veckan var det runt 1,5 grad flera morgnar, den här veckan har det hittills varit runt 14 grader. Helt underbart. På dagarna har solen varit framme och träden har glimmat i härliga höstfärger, grönt, brunt, gult, oranged, rött och guld, lovely!
 
Hoppas att ni njuter ordentligt av hösten så ni orkar med den långa mörka vintern!
xoxo
I onsdags blev jag förkyld, värst var det med halsen. Torsdag och fredag var jag väldigt hes och hade rejält ont i halsen. I går var det precis att jag kunde prata efter en dag med lektioner. Tur det var en kort dag. Trots att jag mestadels varit tyst nu i ett dygn är jag fortfarande väldigt hes. När jag ringde till pappa förut kände han inte igen mig utan var tvungen att kontrollera namnet på mobilen två gånger för att tro att det var jag :D Men idag har jag inte lika ont iaf så det är skönt.
 
I går kväll var jag och åt tacobuffé för tredje gången, nu med Alex och hennes pojkvän. Annars har det inte hänt mycket, varit väldigt trött av förkylningen idag. Var tvungen att gå och handla lite kattmat vilket tog 45min innan jag var hemma igen (hade gått fortare att cykla men det hade gett mindre steg i tappa-tävlingen och det är ju inte bra :P). Efter det sov jag och Baloo på soffan i typ 1,5h. Jobbigt när mna känner sig dålig men inte tillräckligt för att vara hemma i sängen...jaja tur det är helg så jag kan vila :)
 
Är ju många som är förkylda nu, hoppas ni slipper det!
kram & godnatt
Idag är en stor dag, idag välkomnar vi en ny medlem in i vår familj. <3 Min lillebror Filip och hans flickvän fick en liten pojke idag!!! Fick en bild på underverket förut och ja, självklart är han supersöt :-D Stort grattis till dem!
 
Nu över till dagens tema, det är dags för Karins gröna onsdag! Är lite extra roligt den här veckan för jag har ett väldigt fint lack som jag köpt från Nailmail att visa. Det var förpackat så fint i en lila påse, tack Karin!
 
Det är ett grönt pixiedust-lack, Chita, från Zoya. Ytan är skrovlig och matt men det gnistrar helt underbart i mörkgrön (djupt skogsgrön) och skimrande guld. Hörs att jag gillar det va :P Har tyvärr inga superba bilder, svårt att fånga djupet, glittret och glansen i sandlack. Jag har två lager (hade funkat med ett) men inget överlack, gillar den matta ytan, lite tjockt att måla med men det gick ändå bra. Nyfikna? Varsågoda!
 
      
 
 
 
 
 
       
PixieDust, Zoya - Chita, grön onsdag,